Ska du ta av skyddet när du bogserar en vattenskoter?

Efter att du har tillbringat dagen på vattnet börjar du packa ihop och få din vattenskoter på släpet. Behöver du sätta på skyddet på vattenskotern innan du kör iväg eller ska du behålla det? Jag svarar på alla dessa frågor och mer nedan.

Det finns folk som inte sätter på skyddet vid bogsering, men det finns också folk som sätter på skyddet. Vissa människor gillar att ta på sig skyddet för att undvika att stenar och smuts kommer på vattenskotern. Andra personer sätter dock inte på sig skyddet vid bogsering, för även om det sitter åtsittande har de fått skydden att flyga av när de kör.

Det finns uppenbarligen för- och nackdelar med båda alternativen, men här är min åsikt:

Jag skulle sätta på ett lock och sedan använda ett spärrband för att hålla locket på plats. När ett band sätts tvärs över mitten, kommer det att hålla det även om locket glider av ändarna. Du kan snabbt fixa locket på detta sätt också.

Detta löser både problemen med att locket faller av och håller smuts och sten borta. Detta är det bästa sättet att ta hand om din vattenskoter och jag rekommenderar starkt att du investerar i ett spärrband.

Det här är en länk till ett fantastiskt 4-pack med spärrremmar som jag rekommenderar. klick här

Överdrag för bogsering

Det finns två enkla alternativ när det gäller att få en skydd för din vattenskoter. Du kan antingen gå till din lokala återförsäljare, men detta kan vara dyrare än alternativ 2. Du kan bara gå på Amazon och hitta några bra skydd som passar din PWC. De har många alternativ och massor av betyg så att du specifikt kan se vad som är bäst för dig.

  Vart ska man gå på isfiske nära Portland, Oregon

Montering av locket

Precis som du måste bryta in nya skor måste din vattenskoter gå sönder i skyddet. Det är helt normalt att överdraget sitter tätt och väldigt svårt att ta på. Börja vid styret, sedan nosen och slutligen baksidan. Sätt aldrig locket på baksidan först eftersom det kommer att vara nästan omöjligt.

Ett tips jag har efter att du köpt ett helt nytt överdrag är att lägga ut det i solen i några timmar innan du tar av dig och behöver ta på det. Detta kommer att hjälpa till att sträcka ut det lite så att det inte är för svårt att ta på sig. Precis som det blir lättare att ta på sig skor kommer det med tiden att bli lättare att ta på sig skyddet.

Varför behöver jag ett skydd under bogsering?

Om du inte har en Sea-Doo Spark är din vattenskoter gjord av glasfiber. De är gjorda av glasfiber eftersom de är lätta men samtidigt starka. Detta gör det till ett mer prisvärt material att använda.

Glasfiber är poröst, precis som din hud är, och det torkar ut snabbt. Precis som vi behöver lotion för att inte bli torra, behöver våra vattenskotrar skydd från solen, vilket är där skyddet kommer in.

Överdrag håller också bort smuts, fågelbajs och regnvatten, vilket hjälper till att hålla din jetski helt ny. Omslag är det näst viktigaste att ha förutom försäkring eftersom det är det som kommer att hålla din vattenskoter vid liv och i optimal form.

Om du förvarar din vattenskoter utomhus under lågsäsong är ett rejält skydd viktigt för att skydda din vattenskoter. Allt från fågelbajs hela vägen till en tromb kan hända så se till att din vattenskoter är på en säker plats.

  Reparationssatser för flytrör för rören (vilket man ska köpa!)

Tänk på att det finns djur som kan stöta på din vattenskoter och bita i ditt skydd, jag skulle se till att kolla din vattenskoter med några veckors mellanrum för att se till att den inte tar skada.

Varför är omslag så dyra?

Omslag har stor efterfrågan och det är därför priserna höjs varje år. Du kommer att behöva ett nytt skydd vart tredje till vart femte år så det är viktigt att titta på dina alternativ för prisvärda överdrag. En sak att tänka på är att överdragen du får online kommer att vara annorlunda än de som är gjorda just för din vattenskoter.

Överdragen som är skapade av tillverkaren är i bättre skick än de på nätet eftersom de oftast har ett tjockare material som håller bättre. Vissa har till och med bomullsstoppning som skyddar huvan. När du skaffar ett Sea-Doo-skydd till din Sea-Doo-vattenskoter kommer det att passa bättre och vara lätt att ta på. Fodralen som tillverkats av tillverkaren kommer att passa som handen i handsken vilket innebär att du inte behöver använda några extra remmar.

Överdragen som är gjorda av ditt vattenskotermärke är också mer genomtänkta genom att de inkluderar dragkedjor vid bensintanken och andra fack du kan behöva ta dig till. Dessa är dyrare, men materialen är bättre och håller längre än de universella passformsöverdragen.

De universella passformsöverdragen som du hittar på Amazon eller andra sajter kan jämföras med att bära baggy jeans. Du måste skaffa några extra spärrband, som ett bälte, för att locket ska sitta tätt på din vattenskoter. Dessa överdrag är vanligtvis gjorda med tunnare material som inte är lika hållbara och inte håller lika länge. Jag skulle rekommendera att läsa recensionerna för att se vilka av de moderna universella passformarna som är värda att köpa.

  3 sätt att göra din gummibåt mer hållbar

De universella överdragen har med största sannolikhet spärr eller klämmor som du måste använda för att spänna runt vattenskotern. Det finns massor av alternativ där ute, men kom ihåg att komma ihåg att skyddet för din vattenskoter är värt några bra pengar. Du vill att din vattenskoter ska hålla så länge den kan, så ta hand om den och skaffa ett skydd som fungerar.

Omslag vs. Inget omslag

Sol och vatten gör stor skada på ditt skydd varför de inte håller mer än 5 år. Det värsta för din vattenskoter är vatten och sol, och det är därför överdraget är den viktigaste delen av skyddet av din vattenskoter.

Tänk bara på detta; om ditt fodral ser dåligt ut, föreställ dig då hur din vattenskoter skulle se ut om du inte använde ett fodral?

Du vill att det som skyddar din dyra vattenskoter ska skadas och inte vattenskotern i sig. Ja, du får bara använda din vattenskoter 3 månader om året, men ditt skydd tar skada hela året, inte bara de tre månaderna. Glöm aldrig vikten av ett vattenskoterskydd, annars kommer du att ångra det.