Ska du förvara din husbil med rutschkanorna in eller ut?

Låt oss vara verkliga. Rutschbanor är det coolaste sedan skivat bröd. De kan ta en relativt liten mängd utrymme och dubbla eller tredubbla det med lite listig teknik. Men när det kommer till att förvara din husbil, ska du förvara den med glidarna in eller ut?

Du bör förvara din husbil med glidarna in. Om du förvarar din husbil med glidarna ute ökar risken för problem med husbilen, inklusive läckande tätningar, skador på rutschkanorna eller möjligen strukturella skador. Förvaring med glidarna i, minimerar dessa risker och håller din husbil städad och redo för ditt nästa äventyr.

Men är det verkligen sant? Slides är ganska robusta, och husbilsdesigners gör dem för att användas – borde de inte kunna förvaras med rutschbanorna ute? Dessutom, är det verkligen sannolikt att snö eller lövskräp på taket orsakar problem? Ta reda på det i det här inlägget.

RV Slides – Ska du förvara din RV med dem in eller ut

När du förvarar din husbil under en längre tid, du bör förvara den med glidarna in. Här är några av de viktigaste anledningarna till:

 • Förlängd förvaring med utskjutbara skjutbara kan belasta din husbils ram.
 • Dessutom kan långvarig förvaring med rutschbanorna ute orsaka skador på rutschväggar, rutschkanor, vädertätningar och andra komponenter.
 • När de förvaras med rutschbanorna ute, skapar många husbilsundervagnar frestande bon för saker som slingrar och kryper.
 • Om snö eller tungt skräp samlas ovanpå dina rutschbanor kan det överskrida de strukturella gränserna och orsaka skador på din husbil.
 • Med rutschkanorna redan i, är din husbil redo att mullra när du är redo att ta av på ditt nästa äventyr.

Låt oss undersöka dessa påståenden en efter en.

Stressar förvaring av din husbil med utskjutningarna ut ramen på din husbil?

Detta är ett svar som kan bli ganska komplicerat. En maskiningenjör med penna och papper skulle förmodligen kunna skriva en avhandling om hur belastningen varierar beroende på en miljon specifika faktorer. Däremot är jag ingen maskiningenjör.

Baserat på forskning, RV-rutschbanor sitter vanligtvis på en liten ram och används av kuggstångssystem, hydraulik, remskivor eller annan liknande mekanism. RV-rutschbanorna själva har en viss vikt i sig, plus eventuella extra föremål som du har gömt i husbilen.

När husbilsrutschbanor är utplacerade, bärs lasten av rutschkanan och lasten i den huvudsakligen av de yttre kanterna och sidorna av husbilens ram. Men när rutschbanorna är stuvade stöds lasten av huvudramens skenor under husbilen.

  Hur väljer du den perfekta skåpbilen att campa i?

Om du förvarar din husbil med glidarna utvänder du kontinuerligt tryck på glidmekanismerna. Därför, om din husbil inte är perfekt jämn eller balanserad, kan lasten från husbilsrutschbanan gå till icke-strukturella komponenter.

Det är inte ovanligt att höra om sprickor i sidospår eller väggar på rutschkanor som har utplacerats under långa perioder, särskilt om rutschbanorna bär mycket vikt.

Vad betyder allt detta? Kort sagt: stuvade rutschbanor tenderar att hålla lasten balanserad över starkare delar av husbilens ram; utplacerade diabilder flyttar lasten till olika delar av ramen.

För att vara tydlig, husbilar är definitivt designade för att användas med glidarna ut. Många är designade för långtidscamping. Det är inte troligt att din rutschbana kommer att lossna från ramen, orsaka massiva strukturella skador eller på annat sätt drabbas av ett katastrofalt fel genom att stuvas med rutschbanorna utplacerade. Men baserat på min forskning tror jag att det är den bästa praxisen att förvara din husbil med rutschbanorna stuvade för att undvika överbelastning av ditt fordon.

Van Camping Life Tips: Du bör utföra en visuell inspektion av dina rutschbanor två gånger om året, var noga med att kontrollera väderskyddet, taket och taket och glidmekanismen. Lite smörjning och behandling av rörliga delar och tätningar hjälper till att förlänga livslängden på din husbil.

Andra inlägg av intresse

 • Thor Sequence vs. Coachmen Nova
 • Husbilar byggda på ett RAM ProMaster-chassi
 • Vad är Frontcountry Camping?
 • 21 tips för att få ut det mesta av din campingresa med skåpbilar

Förorsakar utökad förvaring med utskjutningar skador på glidväggar, väderskydd eller glidlister?

RV-rutschbanor är byggda med tätningslister för att förhindra att vatten och luft kommer in genom förbindelsen mellan rutschkanan och husbilens kropp. Många husbilar inkluderar även rutschkana, som är små markiser utformade för att hålla vatten och skräp från rutschkanans tak. Men kan dessa komponenter skadas av utökad lagring i utplacerat läge? Kort sagt, ja.

När du bor eller campar i din husbil, är chansen stor att du kommer att kunna märka några problem med väderskyddet eller rutschkanan. Men när du inte är aktivt i din husbil, kommer eventuella mindre defekter i dessa komponenter inte att upptäckas och kan utvecklas till betydande problem.

För RVers som bor i stater med kallt väder, den torra och kyliga vinterluften kan göra att tätningslisten spricker eller på annat sätt går sönder. Dessutom är strippningen mer utsatt för väder och vind när rutschbanorna är utplacerade – vilket innebär att förvaring av din husbil med rutschbanorna utplacerade sannolikt kommer att slita på din väderbeklädnad. På samma sätt kan rutschkanor bli vattensjuka eller igensatta av skräp och potentiellt skada taket på din rutschkana om de inte hålls rent och fritt från vatten som samlats.

  Finns det bergslejon på Pacific Crest Trail? +Säkerhetstips

Slutligen är glidväggarna tunnare än husbilens andra väggar. Denna faktor beror främst på viktproblem. Men att rutschväggarna är tunnare betyder att det finns en ökad sannolikhet att ogynnsamma klimatförhållanden kommer in i din husbil och påverkar interiören om du förvarar din husbil med rutschbanorna utplacerade.

Kolla in dessa fem saker för att hjälpa dig få en bättre campingupplevelse:

Ökar förvaring av din husbil med utskjutningarna sannolikheten för att möss, spindlar eller ormar häckar under din husbil?

De flesta människor gillar egentligen inte möss, insekter och reptiler så mycket. Vissa människor kanske uppskattar dem i naturen, men ingen vill ha en orm eller en spindel i sin husbil. Så är det en risk att förvara din husbil med utskjutningarna för att få läskiga krypningar inuti ditt fordon?

Medan de andra argumenten för att förvara din husbil med bilderna i är ganska konkreta, är det här öppet för tolkning. I grund och botten känner vissa människor att överhänget och de olika elementen i rutschkanan som är tillgängliga när de används gör frestande livsmiljöer för spindlar och ormar. Jag har inte hittat specifik forskning om denna fråga på ett eller annat sätt, men jag vet två saker:

 1. Slides öppna ändrar konfigurationen av husbilen och kan ge nya åtkomstpunkter runt väderstrecket eller sammanfogningen med husbilens huvudram;
 2. Spindlar, möss och ormar är riktigt bra på att ta sig in i små utrymmen.

Och låt mig berätta av erfarenhet, Jag har haft möss i flera fordon, så tydligen är de riktigt bra på att ta sig igenom små utrymmen.

I slutet av dagen känner jag att om du håller dina husbilar i minimerar sannolikheten för att ormar, möss eller spindlar hittar en extra öppning. Naturligtvis är det bästa sättet att hålla dessa djur ute att hålla en ren husbil och aldrig förvara mat om du inte bor i enheten; men att minimera antalet tillgängliga infartspunkter genom att stuva rutschkanan hjälper till att hålla din husbil fri från oönskade gäster.

Kan ansamlad snö eller skräp skada rutschbanorna på din husbil?

Om du förvarar din husbil med rutschkanorna ute, riskerar du att ha en ansamling av skräp, snö, vatten eller annat smuts på rutschkanans tak. Snö, vatten och lövskräp kan vara mycket tungt. Den extra vikten på toppen av din rutschkana kan överbelasta rutschkanan eller orsaka problem med balansen.

  Vad är en hundbensadapter?

Snö och vatten är blött (uppenbarligen). Långvarig exponering för fukt eller vatten kan orsaka skador på taket på din rutschkana eller potentiellt orsaka läckor in i din husbil, vilket aldrig är bra. Att förvara din husbil med rutschbanorna utplacerade ökar risken för strukturella skador eller vattenskador.

Hur mycket vikt kan en husbil att glida ut hålla?

Specifik viktkapacitet varierar beroende på fabrikat och modell på din husbil och till och med den specifika rutschkanan på din husbil. I allmänhet, RV-rutschbanor kan hålla mellan 600 och 1 400 pund. Om du har en högklassig husbil, kanske dina diabilder kan hålla mer vikt än så här. Kontrollera din bruksanvisning eller kontrollera med husbilstillverkaren för specifik vägledning.

Planerar du din husbil med utskjutningarna?

Du bör alltid plana din husbil med glidarna in. Utjämningsdomkrafter är inte utformade för att fungera med husbilssliderna utplacerade, och sättet som belastningen bärs med rutschbanorna ut kan ha en negativ inverkan på dina utjämningsdomkrafter. Nivellering med rutschbanorna in skapar också en jämn plattform för din skjutmekanism att arbeta med, vilket minimerar slitaget på rutschbanorna och domkrafterna.

Behöver RV Slide Outs stöd?

Det finns två svar på denna fråga. För det första: du behöver inte dra ut stöd för att använda husbilen. Rutschbanorna är designade för att bära vikten av deras inredning plus deras mänskliga användare och lite last.

För det andra: du vill förmodligen använda utdragbara stöd. Slider som inte stöds kan orsaka lite svaj eller kännas lite krångliga när de används. Många erfarna RVers kommer att använda glidstöd bara för att ge lite stabilitet till husbilen och för sinnesfrid.

Skjut in för att vara säker!

Många moderna husbilar kommer med rutschbanor som hjälper till att utöka utrymmet på husbilen för att göra din campingresa roligare. Rutschbanor är en utmärkt innovation, men de ska alltid vara i stuvat läge när du förvarar din husbil. Att hålla rutschbanorna i hjälper till att minimera sannolikheten för skador på eller problem med din husbil. Korrekt förvaring och bra underhåll hjälper till att hålla din husbil igång för alla dina äventyr på vägen.