Simning kontra löpning: Vilken sport bränner fler kalorier?

Om du är ute efter att komma i form kommer både löpning och simning att vara bra träningsformer, men frågan kvarstår, vilket är bättre? Vilken bränner mer kalorier?

För att bränna så många kalorier som möjligt ger löpning bäst resultat. Den bränner 1 552 kalorier om du väger 169 lbs (76,6 kg) och springer 7,5 miles (12,07 km) i 90 minuter. Högintensiv simning i 90 minuter vid samma vikt, bränner 1 149 kalorier. Dessa beräkningar beror på många faktorer

Men beroende på dina mål, din kroppstyp, din förmåga och ett antal andra faktorer, är valet mellan löpning och simning en total toss-up. Var och en har sina egna distinkta fördelar och du kan sluta bränna fler kalorier genom att simma om det passar dig bättre.

Kaloriberäkningar för simning/löpning

En kaloriberäknare tar hänsyn till en mängd olika faktorer, inklusive din vikt, hur länge du tränar, intensiteten på ditt träningspass. Om du vill göra specifika beräkningar rekommenderar jag att du använder American Council on Exercise (ACE) Kaloriräknare för fysisk aktivitet. I alla fall, här är en titt på hur många kalorier du kan bränna enligt olika löp-/simrutiner som varar i 30 minuter.

Aktivitet 140 lbs (63,5 kg) 180 lbs (81,6 kg) 220 lbs (99,7 kg)
Simning (avslappnad) 222 kal 285 kal 349 kal
Simning (kraftig) 317 kal 408 kal 498 kal
Löpning (avslappnad/jogga) 222 kal 285 kal 349 kal
Löpning (5mph/8kmph) 254 kal 326 kal 399 kal
Löpning (6mph/9.6kph) 317 kal 408 kal 498 kal
Löpning (7mph/11,2kph) 365 kal 469 kal 573 kal
Löpning (8mph/12,8kph) 428 kal 551 kal 673 kal
Löpning (10mph/16kph) 508 kal 653 kal 798 kal

Som du kan se, i alla viktklasser bränner vardagssim och jogging samma mängd kalorier. Men när du börjar springa snabbare och simma mer intensivt (antingen genom att öka din hastighet eller använda mer intensiva simtag), bränner du fler och fler kalorier.

Ju mer du väger, desto fler kalorier förbränner du. Så om du inte springer snabbare än 6 miles per timme (9,6 km/h), vilket förresten, handlar om det genomsnittliga maratontempotkommer du att bränna ungefär lika mycket som du gör med högintensiv simning.

Dessa miniräknare är alltid begränsade eftersom definitionen av högintensiv kontra lågintensiv varierar från person till person.

För- och nackdelar med löpning och simning

Det finns många andra faktorer att tänka på om du väljer ett träningspass som passar in i din plan förutom hur många kalorier de bränner. Ta en titt på dessa faktorer för att avgöra vilken träning som passar dig bäst. Till exempel tycker jag om att simma framför löpning som en form av träning – så det spelar ingen roll hur många kalorier som jag bränner om jag inte vill göra det.

Tillgänglighet

Löpning är en mycket mer populär träningsform. En stor anledning till detta är att det är mycket mer tillgängligt (du behöver inte ens skor, tekniskt sett. Läs vår artikel om barfotalöpningsprestanda här) och kommer mycket mer naturligt för oss (vi är evolutionärt mer bekanta med land än vatten).

  Är det fysiskt möjligt att sprinta ett maraton?

Pooler å andra sidan är inte lika tillgängliga. Av personlig erfarenhet är det inte globalt tillgängligt att hitta en offentlig pool som du kan betala några dollar för inträde.

Ofta kräver varvpooler som du faktiskt kan simma i för träning ett gymmedlemskap. (som Gold’s Gym)

Om du har tur kanske du bor på en plats där det finns en allmän pool, och förutsatt att det inte är för många människor vid poolen kan du besöka för några dollar för varje träningspass.

Har du ännu mer tur bor du nära en sjö eller damm där du kan simma utan att betala.

Om du har ännu mer tur har du din egen pool!

Löpning är mycket mer populärt än simning, främst på grund av tillgängligheten.

Kosta

Simning är ofta dyrare än löpning på grund av kostnaden för att ha tillgång till en simbassäng.

Även om både simning och löpning är jämförelsevis billiga jämfört med andra hobbyer (som ATV, motorcyklar, golf, etc), finns det fortfarande en kostnadsskillnad mellan löpning och simning som är värd att notera.

Löpare köper mycket skor.

Om du precis har börjat med löpning kommer ditt första par ”löparskor” att kosta allt från $40 till $120. Efter det, så länge du har bekväma kläder som du inte har något emot att svettas i, är du bra att gå! … i 250 mil.

De som är seriösa med att springa måste byta ut sina löparskor med jämna mellanrum. Skotillverkare uppmuntrar skobyte så mycket som möjligt, men i verkligheten kan du klara dig med slitna skor mycket längre än den körsträcka de rekommenderar.

Så din personliga kostnad för att springa beror på hur ofta du byter ut dina skormen om du är en vanlig löpare än du kan planera att spendera runt $150-200+ per år på löparutrustning.

Simmare måste betala för en pool

Eftersom några av de mest tillgängliga sätten att få en varvpool är gymmedlemskap, måste du betala för förmånen att använda alla vikter och annan utrustning ovanpå den också –så du kan förvänta dig att betala allt från $25 till $50 per månad bara för poolen. (det är priset för ett fullt gymmedlemskap).

Det är $300-$600 per år bara för tillgång till en pool, men du kommer att ha skyddsglasögon och diverse annan utrustning som du måste byta ut regelbundet men som inte är för dyr (om du inte får de snygga grejerna), vilket kommer att ge dig runt $50-$100 per år. Så totalt kan simning kosta $350-$700+ ett år.

Även om ditt grannskap har en simbassäng (och några snygga har det), måste du förmodligen betala HOA-avgifter för att få tillgång till den (eller så ingår den i din hyra). I så fall är månadskostnaden sannolikt högre.

Återigen, om du har tur har du ett billigt/gratis sätt att få tillgång till en pool som avsevärt kan sänka kostnaden.

Krockskador

Simning har mycket mindre inverkan på dina leder än löpning.

Simning är mycket lättare för dina leder eftersom flytande i vatten minskar effekterna av gravitationen. Faktum är att många människor gör rehabiliteringsövningar i poolen och det är ofta den träning som de äldre väljer.

  Hur man får röklukt ur en husbil

Det finns ett helt system av aeroba övningar designade för att göras i vattnet – även om stereotypen är att endast äldre människor tränar vattengympa, är vissa av övningarna ganska intensiva och är utmärkta för att rikta in sig på specifika muskelgrupper (perfekt för att läka kroppen när du vill inte komplicera rehabprocessen).

Vilket träningspass fungerar mer muskelgrupper?

Om du simmar ”freestyle” kommer du att märka att dina axlar och biceps får mycket mer uppmärksamhet än de gör normalt – faktiskt när du precis har börjat kommer dina armmuskler att bränna kraftigt – men om du kan komma till den punkt där din form och styrka räcker alltså du kommer att känna att hela din kropp fungerar.

I allmänhet, simning är i första hand ett träningspass för överkroppen med mycket stöd från underkroppen.

Det finns andra simformer som bröstsim som använder dina olika delar av kroppen på väldigt olika sätt. Om du vill ha dynamiska övningar som riktar sig till mer av din kropp är simning det överlägsna valet.

Långdistanslöpning å andra sidan använder i första hand din underkropp med mycket liten ansträngning på dina armar (utanför att ge balans). Dessutom, även om löpning tränar dina snedställningar, stressar det inte magen (även om kärnstyrkan är mycket viktig för en bra löpställning).

Hälsofördelar

Det fina med simning är att vatten ger en känsla av lugn alltså mycket fördelaktigt för din mentala hälsa på många sätt.

Jag har upplevt detta från första hand – det är något med att vara i poolen eller sjön som omedelbart lugnar. Det är hårt arbete för att vara säker, men när du ger dig själv en stund i vattnet känns det som att en vikt har tagits av dina axlar – och på ett sätt, fysiskt, har den gjort det!

Simning förbättrar din blodcirkulation och syrenivåerna i ditt blod, så det är bara generellt sett bättre för din allmänna hälsa.

Löpning är också bra för att stärka dina ben och har en positiv effekt på din mentala hälsa. Det finns till och med en term som kallas ”Runner’s High” som används för att beskriva eufori av en utmattad kropp från att springa.

Löpning är ett fantastiskt aerobt träningspass, men det är hårt för dina knän och nedre delen av ryggen. Du måste springa försiktigt för att undvika skador och du måste se till att du får rätt skostöd – vilket skiljer sig från person till person.

Hitta motivation och konsekvens

Så nu när du har kaloridata samt några andra jämförelser mellan löpning och simning, i slutändan är beslutet upp till dina egna preferenser och vad du kan få till att fungera i ditt liv.

Om du älskar att simma men det finns inga pooler tillgängliga utan att köra en halvtimme? Kanske är löpning det bästa valet.

Om du älskar att springa men har ett dåligt knä som har haft problem? Kanske är simning det enda alternativet.

  Hur man ansluter en kamin till en stor propantank

Vad föredrar du att göra? Vilket är roligare och kommer sannolikt att få dig att komma tillbaka för mer varje dag? Lider du av några skador, som artrit? Både löpning och simning kommer konsekvent, dag efter dag, att bränna kalorier och få dig i bra form.

Det finns ingen riktig anledning att behöva säga att du bara kan göra det ena eller det andra. Simning och löpning har båda sina styrkor och svagheter.

Välj den aktivitet som får dig att komma tillbaka, och om du verkligen inte kan bestämma dig, gör båda. Lite cross-träning kan verkligen inte skada.

Rekommenderade övningar

Det är bra att prata om fördelarna med simning och löpning, men innan du klättrar på det berget måste du lägga några stenar i floden för att ta dig dit. Gå på löpbandet, hoppa i poolen och använd dessa rutiner för att få ut det mesta av dessa fantastiska träningsformer.

Simrutin 1

Om du precis har börjat är ett bra mål att skjuta efter 10 längder – det vill säga över varvbassängen och tillbaka igen 5 gånger.

Blanda gärna vart 3:e varv med ett slag som du kan vila med (som bröstsim). Ju mer du pressar dig själv desto fler resultat får du.

När du har fått kläm på detta, prova detta:

28 längder (700 yards/640m) i högt tempo

När 28 längder börjar bli för lätta, tryck upp den till 48 längder.

Detta kan ta ett par månader av konsekvent simning att spika fast.

Simrutin 2

Ta 2 längder för att värma upp skönt och enkelt för att vänja kroppen vid vad som kommer.

2 längds uppvärmning

56 längder med omväxlande intensitet, från lätt till hård, som blandar ihop 3 slagkategorierna (frisim, bröstsim och ryggsim)

Körrutin 1

Spring i 10 minuter eller 1 mil – lägg gradvis till tid/mil per vecka i taget.

Kör rutt 2

Testa intervallträning men gör en run-walk-kombo där du springer i två minuter och sedan går/joggar nästa minut och växlar mellan de två i 30 minuter. Det låter som att det skulle vara enkelt – men det här kan vara svårt om du springer hårt under löpportionerna.

Körrutin 2

När du väl kan springa fem mil är det dags att börja utmana dig själv. Börja och avsluta löpningen i ett lätt tempo för en uppvärmning/nedkylning. Spring i ett snabbare tempo mellan milen och försök att slå dina tidigare dags tider varje dag tills du springer 10 miles (16 km) åt gången vid bättre tider när du utvecklas.

Du kommer att behöva justera dina rutiner ofta, eftersom din förmåga och uthållighet förbättras.

Om du blir skadad bör du spendera mindre tid med att springa och mer i poolen tills du har återhämtat dig. Du bör dock också vara försiktig med den påfrestning som att flytta dina rotatorer i poolen kan orsaka en skadad muskel/led. Överdriv inte.

Nyckeln till att bränna dessa kalorier är att veta vad du gör och att hitta rätt rutin för dig själv, för att bäst passa dina behov och dina mål. Efter det kommer dedikation och du kan helt enkelt inte ge upp. Du måste lägga ner de hårda timmarna och känna hur dina lungor slåss tillbaka efter varje längd, efter varje mil.

Gör det rätt och du kommer inte ens att tänka på kalorierna längre; du kommer att tänka på hur mycket bättre det känns att ha investerat tid i din egen kropp, vilket i slutändan är vad det här handlar om.