Shimano SLX Baitcaster: Hur den rankas mot resten

Jag har främst varit en trollingfiskare men bestämde mig nyligen för att fiska mer från stranden och det var då jag bestämde mig för att hämta Shimano SLX baitcaster. I det här inlägget kommer jag att granska rullen och prata om huruvida det är den bästa baitcaster-rullen under $100 eller inte.

Shimano är ett av de bästa rullföretagen på marknaden och SLX är en av deras nybörjarmodeller. Det är en av de snyggare rullarna i den här prisklassen och är en av de smidigare jag har provat. Jag kan inte prata om kvalitet ännu eftersom jag inte har haft det tillräckligt länge, men när det gäller prestanda är det för närvarande min favorit baitcaster-rulle under $100.

Om det är all information du letade efter så är det bra. Om du vill ha en mer detaljerad recension eller veta det billigaste stället att hämta en så fortsätt läsa.

Stil & Komfort

Det första med SLX som fångade min uppmärksamhet var hur snygg den såg ut. Jag är ett stort fan av den mestadels svarta ramen med den mörkblå spolen och justeringsrattarna. Jag tyckte det såg mycket bättre ut än de flesta andra.

På rullesidan har du dragspänningsjusteringen och även spolens spänningsknopp. Båda justeras enkelt med en hand.

På andra sidan har du bromssystemet där du kan ställa in hur mycket broms du vill ha. Den har inte den vridningsjustering som många andra har men allt du behöver göra är att trycka på strömbrytaren, ta av locket och tryck sedan upp de små plastbitarna.

  Monofilament fiskelina: ska du använda en ledare?

Allt som allt är stilen bra enligt mig och det är en superbekväm rulle att använda och justera i farten.

Kvalitet & Prestanda

Kvaliteten på SLX verkar vara bra från den begränsade tid jag har haft den. Jag kan inte säga säkert än men jag hade inte köpt den om jag inte tyckt att den var kvalitet. Shimano är också ett av de bästa rullföretagen där ute så jag är inte riktigt orolig.

När jag pratar om prestanda syftar jag på hur bra den kastar ut och hur smidig den rullar in. Jag har egentligen inte testat för många av de riktigt dyra rullarna men jag har använt andra i den här prisklassen och jag Jag är ganska säker på att säga att SLX är min favorit.

Så länge du har rätt linje på den bör den fungera riktigt bra. Jag hade ursprungligen en flätad huvudlina med en fluorocarbon leader och gjutningen var helt ok men den halkade lite när jag rullade in. Jag tog av flätan, satte ett par omslag på fluorocarbon som underlag, satte på flätlinan igen och fortfarande hade ledaren och den presterade mycket bättre.

Jag skulle rekommendera den flätade linjen eftersom den är starkare och den trasslar mindre. Det gör också spöet mycket känsligare och kommer att göra en spörulle för $100 som om den kostade $500. Jag satte rullen på ett Ugly Stik Elite gjutspö (vilket också är billigt).

Fördelar

  • Priset går inte att slå.
  • Med rätt linje kastar den ut fint.
  • Rullen är slät och har greppvänliga gummihandtag.
  • Jag skulle lätt betala 200 dollar för det.
  Detta är den bästa momentnyckeln för Dirt Bikes

Nackdelar

  • Veven är lite tjockare och inte lika smidig som de mer avancerade modellerna.
  • Bromsen är inte lika snabb att justera som vissa.

Sammanbrottet

  • Kastavstånd: 9
  • Vevsläthet: 8
  • Kvalitet: 9
  • Min personliga poäng: 9,5

Vanliga frågor

F. Kan du fiska i saltvatten med SLX?

A. Ja, det kan du.

F. Kommer SLX både vänster- och högerhänt?

A. Ja, det gör det.

F. Vilken dragkraft har SLX?

A. Omkring 12 lbs.

F. Hur mycket lina kan SLX hålla?

A. Runt 150 yards med 20 lb fläta.

Domen

Sammantaget, om du letar efter en baitcasting-rulle på ingångsnivå och inte vill bryta banken så kan detta vara perfekt för dig. Jag har använt det ganska mycket på sistone och det har varit fantastiskt. Som jag sa tidigare, skulle jag lätt betala $200 för det på grund av den prestanda jag fick ut av den.

Det är inte lika smidigt som vissa av de avancerade rullarna men de är bara något bättre enligt min mening. Så länge du får en kvalitetslina för rullen, använd rätt tackel, och olja/rengör den så bör du ha den länge.

Klicka för att kontrollera priset på Amazon.

Hur man ställer in SLX

Om du bestämt dig för att välja en själv så ska jag visa dig hur du ställer in den på rätt sätt. Jag har lekt med det ganska mycket och det är viktigt att göra saker på rätt sätt (annars blir det en enda röra).

Steg 1: Ta ut spolen och olja in lagren på båda sidor (gör detta regelbundet).

Steg 2: Dra åt drag- och spoljusteringen.

Steg 3: Gör ett par lindningar med en fluorkarbon- eller monofilamentlina som stöd för att täcka spolen (detta förhindrar glidning). Sätt linan genom hålet på din rulle och gå ovanpå metallstången. Knyt linan på spolen och täck spolen.

  Kan ett fiskespö böjas åt båda hållen?

Steg 4: Fäst din flätade lina på stödlinan och fyll spolen tills det finns ett 1/8 tums mellanrum mellan linan och spolen.

Steg 5: Fäst en ledarlina (fluorkarbon eller monofilament) och ha den så att knuten är mellan rullen och den första öglan (du vill inte ha den knuten i spolen eftersom det kommer att påverka ditt kast).

Steg 6: Öppna din sidopanel (där det står SLX) och fäll ner de 6 plastbitarna så att de rör sig. Dessa är bromsarna och om du aldrig har använt en baitcaster bör alla dessa vara på. När de är uppe och inte rör sig är bromsarna avstängda. När de är nere och rör sig är bromsarna på.

Steg 7: Dra åt spolvredet så att när du trycker på kastknappen kommer ditt bete sakta att börja falla. Dra åt till en rimlig mängd.

Steg 8: Kasta ut den med tummen för att styra linan när den går ut.

Lycka till med fiske. Om du vill fånga mer fisk, använd fler krokar.

Låt mig veta dina tankar och eventuella frågor du har. Gillar du den här artikeln? Ge den gärna en del!

Vill du delta i vår utlottning av fiskeredskap? Vi kommer att göra giveaways på vår YouTube-kanal och allt du behöver göra för att delta är Klicka här att prenumerera på vår kanal, gilla en video och kommentera giveaway. Fler kommentarer = fler chanser att vinna.