Seaguar Red Label Fluorocarbon: En ÄRLIG recension

Att välja en fast fiskelina som din huvud- eller ledlina är en superviktig sak du kan göra eftersom det verkligen gör skillnad. I det här inlägget kommer jag att granska Seaguar Red Label Fluorocarbon och prata om huruvida det är värt att plocka upp.

Lång historia kort, Seaguar Red Label är för närvarande den fiskelina jag använder som min ledare. Jag har inte använt alla fiskelinor där ute och jag använder den här som min ledarlina (inte som min huvudlina), men jag har blivit helt imponerad av hur det fungerar och hur länge det har hållit. Det finns förmodligen bättre alternativ om du använder den som din huvudlinje (jag skulle rekommendera fläta) men den har ett 4,5-stjärnigt betyg på Amazon vilket är superfast.

På mitt spinn/beteskastspö kommer jag att använda en flätad lina som min huvudsakliga och Red Label som min ledare (fungerar utmärkt för detta). Om du gör någon form av trolling bakom en båt så finns det förmodligen bättre alternativ där ute som InvizX, AbrazX eller Tatsu. Det kommer att fungera helt bra men jag tror att du skulle få bättre resultat med något annat.

 • Ice Fishing 101: Den nödvändiga utrustningen för att komma igång
 • Den ultimata guiden till Kokanee-utrustning
 • Öringfiske 101: redskapen du behöver för att starta

Varför en annan linje kan vara bättre

Om du använder en flätad lina (eller något annat egentligen) som din huvudsakliga fiskelina och vill ha en ledarlina så kommer Red Label att vara ett bra alternativ. Om du vill använda en fluorkarbonlina som din huvudsakliga fiskelina skulle du förmodligen ha det bättre med något som InvizX, AbrazX eller Tatsu. De är dyrare men jag tror att du skulle få ut mycket mer av dem.

  Är fiskare idrottare?

Red Label kan fungera som din huvudsakliga fiskelina men den har lite för mycket minne (har spolar från förpackningen) vilket kan orsaka trassel. Det är bara min åsikt i alla fall så testa gärna om du vill.

Om du gör någon form av gjutning vill du förmodligen att din huvudsakliga fiskelina flyter. Fluorocarbon kommer att sjunka och det är därför det främst används som en ledare. Om du vill ha en lina som flyter bör du använda fläta eller monofilament.

Hur var kvaliteten?

Från och med nu kommer jag att prata om kvaliteten och prestandan för Red Label som en ledande linje. När jag pratar om fiskelinans kvalitet syftar jag på hur stark den är, hur nötningsbeständig den är och hur länge den överlag håller.

Jag har använt denna linje i lite över ett år nu och har varit ganska imponerad av kvaliteten. Så länge du knyter rätt knut och smörjer den (vatten, spott, linsmörjmedel), bör du inte ha några problem med att den går isär.

Jag fiskar mycket runt stenar och ogräs så min lina skaver hela tiden mot saker och då och då får jag en hake. Jag har verkligen inte haft så många problem med att min linje gått sönder så jag är mycket nöjd med styrkan och nötningsbeständigheten hos denna lina.

Sammantaget, för pengarna du betalar, är denna linje ganska svår att slå när det kommer till kvalitet.

Gjorde det bra?

När jag tittar på prestandan för en ledarlinje tittar jag på hur bra knutarna håller, hur smidigt den glider genom guiderna och hur känslig den är så att jag faktiskt kan känna vad fisken gör.

  Hur man riggar och fiskar A Strike King Twin Tail Grub

Jag är säker på att det finns andra linjer där ute som är starkare och vad inte, men för pengarna är det verkligen svårt att slå Red Label. Jag har bara haft ett fåtal gånger där min lina har gått sönder och det var för att den fastnade i något stort.

Jag använder vanligtvis 12 lbs linan som min ledare och har aldrig haft problem med att den går sönder för större fiskar (över 12 lbs). Då och då blir det lite knack i den och måste bytas ut men jag är ständigt längs med klipporna och botten och har aldrig tappat min tackling på grund av nötning.

Känsligheten är också ganska bra på den. Det är uppenbarligen inte lika bra som en flätlinje men jag har provat andra fluorkarboner som var mycket värre. Den röda etiketten tillsammans med en flätad lina är en vinnande kombo i mina ögon (för den sortens fiske jag gör).

Sammantaget kan jag inte klaga på hur det presterade för mig.

Fördelar

 • Priset går inte att slå.
 • En av de bästa ledarlinjerna.
 • Stark och ganska känslig.
 • 12 lb lina kan fånga större fiskar.

Nackdelar

 • Den har ganska lite minne.
 • Det är inte det bästa alternativet för den huvudsakliga fiskelinan.
 • Jag skulle rekommendera att du använder någon form av glidmedel på dina knutar.

Slutgiltiga tankar

Om du är på marknaden för en ledare för fluorkarbon så tror jag att det inte finns mycket bättre än Seaguar Red Label. Det är inte perfekt på något sätt men det är billigt och har alltid gjort jobbet åt mig. Om du gör någon form av casting skulle jag rekommendera att du använder Sufix 832 som din huvudlinje med en Red Label-ledare.

  Försvagar knutar fiskelinan?

Dessutom har nästan 300 personer recenserat det på Amazon och det har ett betyg på 4,5 stjärnor. Det borde säga nog. Klicka här för att se priset på Amazon.

Om du trollar eller vill använda fluorkarbon som din huvudsakliga fiskelina så skulle jag nog rekommendera något annat. Du kan använda det men jag tror att du skulle få ut mer av något som är designat speciellt för det. Allt beror helt enkelt på vilken typ av fiske du ska göra.

 • Ice Fishing 101: Den nödvändiga utrustningen för att komma igång
 • Den ultimata guiden till Kokanee-utrustning
 • Öringfiske 101: redskapen du behöver för att starta