Säkerhetsfaktorer för en snöskoter för barn

Du kan fortfarande minnas första gången du rusade genom snön på din snöskoter. Även om du är vuxen kände du ett barns imponerande förundran och spänning. Du skulle vilja introducera din egen son eller dotter till glädjen med att åka skoter i mycket yngre ålder, köpa dem en ungdomssläde. Vilka säkerhetsfaktorer ska snöskotern ha?

Säkerhetsfaktorerna för ett barns snöskoter är:

 • SSCC-certifiering
 • Måttlig motoreffekt
 • Enkel start
 • Säkerhetstjuder
 • Gasjusteringar
 • Säkerhetsflagga

Framöver kommer vi att diskutera dessa 6 säkerhetsfaktorer mer i detalj, inklusive varför de är så viktiga. Vi kommer till och med att dela med oss ​​av några snöskotermodeller för ungdomar att köpa från märken som Arctic Cat och Yamaha. Du kommer inte att vilja missa det!

6 måste-ha säkerhetsfaktorer för ett barns snöskoter

SSCC-certifiering

Den första rekommenderade säkerhetsfaktorn för snöskotrar för barn är certifiering genom Snöskotersäkerhets- och certifieringskommitté eller SSCC. Sedan 1974 har SSCC övervakat bestämmelserna för pulkasäkerhet, varav bestämmelserna är för tillverkarna att följa. Detta säkerställer att snöskotrar som produceras för detaljhandel är säkra att använda för förare i alla åldrar och alla nivåer.

SSCC, förutom att skapa säkerhetsföreskrifter för snöskoter, testar även snöskotermodeller för säkerhetsstandarder. De har en lång och djupgående process om vilka slädar uppfyller kraven och vilka som inte är dokumenterade här.

Deras testprocedurer och specifikationer är detaljerade här på en separat sida på deras hemsida. Sådana områden för snöskotertestning inkluderar:

 • Avgassystem
 • Identifikationsnummer
 • Reglage och spakar
 • Kapacitetsgräns
 • Handtag
 • Strålkastarljusomkopplare och annan belysning
 • Drivmekanism
 • Värmeskydd
 • Vakter och sköldar
 • Bränslesystem
 • Stoppljusströmställare
 • Bromskontrollsystem och färdbromssystemets prestanda
 • Nödstoppsbrytare
 • Skyddsförebyggande anordning
 • Gaskontrollsystem
 • Ljudemission, inklusive konstant hastighet

Eftersom SSCC är så noggrann i sina test- och efterlevnadsstandarder är det idealiskt om ditt barns snöskoter regleras av denna organisation. Detta kommer att ge dig trygghet som förälder att ungdomssnöskotern är så säker som den kan vara.

Måttlig motorkraft

Barnryttare behöver inte åka lika fort som mamma och pappa på sin skoter, och det ska de inte heller kunna. Det är därför många ungdomsslädar begränsar motorkraften. På den mer moderata sidan kan motorn gå på 120ccs till 123ccs. Vissa modeller snabbar upp saker till 192ccs, men det är ungefär det snabbaste du kommer att se ett barns snöskoter gå.

Det är fortfarande kraftfulla motorer, ofta fyrtaktare, men de begränsar hastigheten för att minska risken för olyckor.

Naturligtvis vill du inte att ditt barns första smakprov på skoterlivet ska vara tråkigt, och du vill inte heller att de inte ska kunna hänga med resten av familjen för att deras skoter är för långsam. Ungdomssnöskotrar kommer att hålla barnen i rörelse i måttlig takt, men inte gå så fort att de tappar kontrollen över släden.

Enkel start

Ett barn lär sig fortfarande detaljerna i en snöskoter vid sin ålder. De bör inte avskräckas i den upplevelsen av en släde som är svår att starta. Det är därför många ungdomsmodeller har elstart. Ditt barn kommer inte att behöva mammas eller pappas hjälp för att göra sig redo att rida, och det kan betyda mycket för ett barn.

  Saker att veta innan du Zipline för första gången

Safety Tether

Fäst på instrumentbrädan på de flesta ungdomssnöskotrar bör vara en säkerhetstjuder. Säkerhetstjudet är ofta rött och tillverkat av lindad plast och är ett bra stopp. Om ditt barn råkar ramla av sin snöskoter av misstag, bryter säkerhetstjuren strömmen till motorn automatiskt. Motorn stannar också om ditt barn öppnar huven på sin släde.

Gasjusteringar

Dessa gasreglage är avsedda för dig, vuxen. Du kan justera mängden kraft som ditt barn får på sin släde när som helst genom att göra enkla växlingar på gasreglaget.

Säkerhetsflagga

Den sista viktiga säkerhetsfunktionen för barnsnöskotrar är en säkerhetsflagga. Detta kommer att vara i en ljus, märkbar nyans som brandbilsröd eller neonorange. Flaggan är monterad på baksidan av släden och håller ditt barn synligt även om vädret är mycket blåsigt och snöigt. Du kan lätt hitta dem, liksom ett räddningsteam om det någonsin skulle komma till det.

Letar du efter en ungdomssnöskoter? Kolla in dessa modeller

Att köpa ett barns snöskoter kan vara ännu mer nervkittlande än din jakt på din första snöskoter. Du vill ha alla ovanstående säkerhetsfunktioner som vi täckte, det är säkert. Du föredrar också att släden är lätt, lätt att använda och rolig att åka så att du kan fostra en livslång kärlek till snöskoter hos ditt barn.

Här är 4 ungdomssnöskotrar som vi tycker mer än passar.

Arctic Cat ZR 120

Den första släden att överväga är Arctic Cat ZR 120. Även om det är en ungdomssnöskoter, snålar den här släden inte med funktionerna. Du får fortfarande förvaring i sätet, styrets komfortgrepp med handvärmare och halogenstrålkastare med ljus som växlar från låga till höga inställningar.

ZR 120:s fyrtaktsmotor går på 123 cc. En Cobra-bana har kupade klackar för optimal kontroll och hantering, även om terrängen är mjukare. Detta beror på banans imponerande dragtänder och paddlar, var och en en tum, som hjälper till med greppet.

Skidhållningen är justerbar mellan 29,5 tum och 31,5 tum så att ditt barn kan lära sig att svänga och på annat sätt manövrera på sin släde. Drivkopplingen är en Arctic Centrifugal. Denna slädes fjädringssystem inkluderar justerbar torsionsfjäder, glidskena bakfjädring och Arctic Wishbone framfjädring.

ZR 120 mäter 73 tum lång, 35 till 37 tum bred och 34 tum lång. Den väger 167 pund torr. Du kan köpa denna Arctic Cat ungdomssläde från $3 245.

Yamaha SRX120

Nästa är Yamaha SRX120, ännu en fantastisk ungdomssläde som har fler funktioner du kommer att älska. Komfortmässigt lade Yamaha till vadderade styre, skumsäten och greppvärmare till SRX120. Du har också en bakre förvaringskomponent som säkerligen kommer väl till pass.

Fyrtaktsmotorn går på 123 cc, vilket gör den lika snabb som ZR 120. En mekanisk bränslemätare förbättrar också prestandan hos denna släde, som gör att mamma och pappa snabbt kan ta reda på hur mycket bränsle som finns kvar i den här ungdomsslädens tank . Den transistoriserade tändningen ger barnen friheten att starta sin egen snöskoter medan regulatorns hastighetskontroll låter föräldrar ställa in maximal acceleration och hastighet.

  En lista över de bästa bågskyttebanorna i St. George, Utah

Stötfångare på snöskoterns bak- och framsida kan hålla chassit i bättre form längre, och stötfångarna kan också vara användbara om du drar den här ungdomssläden. Den främre fjädringen med dubbla Wishbone och den bakre torsionsfjädern är som vad du skulle hitta i vuxna Yamaha snöskotrar.

Yamaha laddar SRX120 med säkerhetsfunktioner också, som bakljus och strålkastare som alltid är tända så att ditt barn inte behöver titta bort för att justera ljuset. Du får också en piskflagga för sikt i snöiga förhållanden och en tjuderbrytare. SRX120 börjar på $2 899.

Polaris 120 INDY

Om du är ett fan av Polaris-slädar, kan ditt barns första snöskoter vara ungdomsmodellen som kallas 120 INDY. Denna snöskoter är något mindre kraftfull på 120 cc, men fyrtaktsmotorn kommer aldrig att tråka ut ditt barn. De kan till och med ha snacks och annan utrustning nära med inbyggd förvaring.

120 INDY kommer att imponera på dig också med sin säkerhetsförankring och justerbara gasreglage. IFS främre fjädring och Mini INDY bakfjädring ger ett solidt fjädringssystem totalt sett. Denna ungdomssnöskoter har också ett väldigt sportigt utseende. Du kan få 120 INDY från 2 999 $.

Arctic Cat ZR 200

Den sista ungdomssnöskotern vi vill täcka är ytterligare ett Arctic Cat-val, den här gången ZR 200. Denna spårcertifierade snöskoter är en av de mest kraftfulla och snabbaste slädarna på 192 cc med en fyrtaktsmotor. Med tanke på dessa specifikationer kanske detta inte är din son eller dotters allra första snöskoter, men en de jobbar sig fram till.

Med en nyckelfärdig start kommer ditt barn att ha lätt för att komma igång på ZR 200 och åka med resten av familjen. Skidhållningen på denna släde, som ZR 120, är ​​justerbar, återigen från 29,5 tum till 31,5 tum. Cobra-banan är också tillbaka, liksom den bakre hjulupphängningen och A-armsfjädringen fram.

ZR 200 är 84 tum lång, 35 till 37 tum bred och 36 tum lång. Dess torrvikt är 214 pund. Denna släde börjar på $4 445.

Säkerhetstips för snöskoter för barn

Som avslutning tänkte vi att det vore bra att dela med sig av några säkerhetstips som du bör lära dina barn när de kommer ut på sin skoter för första gången och fortsätter åka långt in i framtiden.

Visa inte upp

Barn tenderar att vilja efterlikna sina föräldrar. Om du pressar din snöskoter till hastighetsgränsen och längre, eller om du gör tricks och andra skiftande manövrar, kan du inspirera ditt barn att prova detsamma. Detta kan öka risken för skador, för att inte tala om att de kan skada sin snöskoter.

Om du vill gå vild på din släde, åk då med andra vuxna. När du åker snöskoter med familjen, begränsa tricken och åk långsammare och lättare på din släde.

  Attraherar surffiske hajar?

Håll dig till leden

Ett mycket enkelt sätt att gå vilse är att svänga av den angivna vägen. När du åker på stigen hela dagen visar du dina barn att leden är till för att följas. De kommer att göra detsamma.

Hålla ihop

Även om alla snöskoterförare kanske inte färdas i exakt samma hastighet hela tiden, vill du inte tappa någon i din grupp ur sikte. Om du måste sakta ner för att låta någon komma ikapp, speciellt ett av barnen, då är det vad du måste göra, även om du måste göra det mycket.

Följ hastighetsgränsen

Precis som att leden är avsedd att följas, är hastighetsbegränsningen också tänkt att följas. Detta kommer inte att vara ett problem för barnen nu eftersom deras ungdomsskoterhastigheter är begränsade. När de väl har uppgraderat till större, snabbare och mer kraftfulla slädar behöver de det förstärkt så att de inte ska köra fort.

Släck inte lamporna

Eftersom de flesta ungdomsslädar har automatiska fram- och bakljus är detta inte ett problem nu, men återigen, ditt barn kommer inte att åka ungdomssnöskoter för alltid. Deras lampor ska alltid vara tända för att lysa upp potentiella faror framför och bakom dem.

Använd säkerhetsflaggan

Ja, vissa barn kan tycka att säkerhetsflaggan är pinsam, men det kan också rädda deras liv om de åker i en hård snöstorm. Se till att flaggan sitter på släden hela tiden ditt barn använder sin skoter.

Undvik isen

Det här är bra som du kan lära dina barn tidigt. Om någon i din grupp ser is är det en smart idé att vända sig om och hitta en alternativ väg. Ungdomssnöskotrar väger inte riktigt lika mycket som vuxna slädar, men du vill aldrig att dina barn ska testa lyckan genom att åka över ett isskiva. Det kan spricka och leda till tragedi.

Vet när du ska åka och när du ska stanna hemma

Visa dina barn vikten av att kolla vädret, både kvällen innan och dagen för din resa. Använd radarfunktionen på din väderapp för att spåra vilket väder som kan komma per timme.

Även om förhållandena var klara i natt, om saker och ting sedan har förändrats över en natt, kan resan behöva skjutas upp. Påminn ditt barn om att det är farligt att åka i dåligt väder av en massa anledningar. Sikten är kraftigt reducerad, leden blir farlig att passera och laviner kan uppstå.

Slutsats

Om du funderar på att köpa en ungdomssnöskoter till ditt barn, förutom att se till att den är snygg och prisvärd, skaffa en som kommer med alla nödvändiga säkerhetsfunktioner. Dessa är en säkerhetsflagga, gasreglage för vuxna, måttliga maxhastigheter och en säkerhetstjuder.

Med informationen i den här artikeln är du redo att njuta av en säker, minnesvärd snöskoterresa med hela familjen!