Saker att veta innan du Zipline för första gången

Detta är det, dagen då du åker ziplining för allra första gången. Du vill att det ska vara en spännande, njutbar och säker upplevelse för dig och hela din familj. Vad bör du veta innan du åker?

Kolla in min senaste Zipline-video från Zipline på Pacific Crest för att se vilken typ av upplevelse du kan förvänta dig!

Här är några användbara tips inför din första zipline-tur:

  • Det är snabbt, men inte farligt snabbt
  • Du kommer att veta hur du slutar
  • Du bör bära insektsmedel och solskyddsmedel om du inte är inomhus
  • Människor i nästan alla åldrar och kunskapsnivåer kan zipline
  • Det finns en viktgräns
  • Du bör äta innan du åker
  • Tomma fickor är ett måste
  • Det är upp till dig att klä dig efter vädret
  • Dragkedja är säker

I den här artikeln kommer vi att diskutera ovanstående tips mer i detalj så att du känner dig mer än förberedd på en framgångsrik och rolig första zipline-upplevelse! Du vill inte missa det.

Här är 9 saker att veta innan din första Zipline-tur

Det är snabbt, men inte farligt snabbt

Hur snabbt går en zipline? Det skrev vi om i det här inlägget, som vi verkligen rekommenderar att du läser innan du åker ziplining för första gången (om du inte redan har läst det).

Den genomsnittliga ziplinehastigheten är cirka 20 till 40 miles per timme. Vissa zipline-banor är måttligt snabbare vid 50 MPH. Om det inte är en zipline som försöker slå hastighets- och höjdrekord, är dessa hastigheter normen.

Lutningen och längden på zipline-kabeln är två av de viktigaste avgörande faktorerna för din hastighet. Hur mycket du väger – vilket vi ska prata om lite senare – påverkar också din sluthastighet. Lätta ryttare som barn kommer inte att gå lika snabbt som vuxna eftersom de väger mer. Det stämmer även om ziplinebanan och alla förutsättningar i övrigt är identiska.

Det här är goda nyheter för alla berörda föräldrar vars barn har jagat dem att åka ziplining i flera månader nu. Du behöver inte stressa över att dina barn tävlar längs banan för snabbt. Om du har tillåtit dem att åka berg-och dalbanor i en nöjespark tidigare, är dessa nöjesturer snabbare än ziplining.

Lita på oss när vi säger att ziplining aldrig är tråkigt, speciellt på kommersiella kurser. Du och barnen kommer att ha kul!

Du kommer att veta hur du slutar

Kanske ett område av bävan kring ziplining är hur du ska sluta. Återigen hänvisar vi dig till vår artikel om ziplininghastighet, då vi pratade om aktiva och passiva bromsar i detalj. Vi sammanfattar informationen åt dig här.

Aktiva bromsar är mycket mindre vanliga, särskilt på dagens zipliningbanor. Det beror på hur aktiv bromsning kräver att föraren stoppar sig själv med en bromsbox eller en handske. Ja, du skulle lägga en handske på handen och sedan trycka på zipline-kabeln för att sakta ner hastigheten och stanna.

  Hur man knyter en kanot till en SUV

Om det inte låter särskilt säkert så är det för att det inte är det. Du kan glömma att trycka på linjen eller missa din kö och trycka på den för sent, eventuellt krascha och skada dig själv. Även handlingen att stanna med aktiva bromsar kan vara skadlig, vilket är något vi har pratat mycket om på den här bloggen. En sak att tänka på är att din guide med största sannolikhet kommer att ha en aktiv paus som de kan dra för att minska din hastighet. Du kommer med största sannolikhet inte att träffa ett träd men du kommer att kastas runt lite.

Passiva bromsar stoppar dig automatiskt i slutet av din zipline-tur så att du inte behöver göra någonting. Magnetiska bromsar är bland de mest ekonomiska passiva bromsarna eftersom de är byggda med färre delar som behöver mindre stilleståndstid. Tyngdkraftsbromsar med lutning kan få dig att stanna vid behov, liksom fjäderbromsar med spolar inuti.

Om din zipline-bana har aktiva eller passiva bromsar, vet du i förväg. Känn inte att du måste vara en zip line bromsexpert innan du kommer till banan. En del av din zipline-tur är för träning och orientering. Zipline-besättningen kommer att lära dig allt du behöver veta för en säker resa.

Du bör bära insektsmedel och solskyddsmedel såvida du inte är inomhus

De flesta zipline-banor är utomhus. Oavsett om du är omgiven av tät skog, vackra stränder eller isig tundra, är att dricka på din plats en av de bästa delarna av ziplining!

Men att vara utomhus innebär också att du måste skydda din hud. Vi rekommenderar insektsmedel så att du inte behöver oroa dig för att bli biten av alla insekter som befolkar området, från myggor till hästflugor.

Du behöver också solskyddsmedel. Zipline-turer varar mellan 60 och 180 minuter, ibland längre. Detta inkluderar din ankomst, orientering, träning och själva zipline-turen, men det är mycket tid i solen på en gång. När din zipline-tur är över behöver du ingen souvenir i form av en smärtsam solbränna!

Människor i nästan alla åldrar och färdighetsnivåer kan zipline

Om du har särskilt små barn, kanske du är orolig för att de inte skulle tillåtas på zipline-banan. Medan mycket små barn vanligtvis inte är berättigade att rida, om ditt barn är omkring sju år och du rider med dem, är de tillåtna. Det är vanligtvis sant tills barnet är 10.

För barn som är mellan 12 och 15 år behöver ingen vuxen åka med, men de måste finnas på plats. När dina barn är äldre än 15 år kan de åka en zipline-bana helt utan tillsyn.

Dessa regler varierar naturligtvis från en kommersiell zipline-bana till en annan. Vi rekommenderar att du ringer företaget om ålderspolicyn inte är tydlig på deras hemsida.

Vad sägs om äldre vuxna som kan vara intresserade av ziplining såsom morföräldrar? Om du annars är frisk, så finns det ingen anledning till att du inte skulle kunna gå med ziplining även under dina äldre år.

  Hundspannshistorik (när och var det började)

Måste du rivas med sexpacks magmuskler till zipline? Inte alls! Även om det finns viktgränser för ryttare, som vi kommer till om ett ögonblick, kan du fortfarande åka om du inte är atletiskt lagd.

Denna inkludering gör ziplining till en mycket familjevänlig aktivitet.

Det finns en viktgräns

Okej, låt oss diskutera viktgränsen nu. De flesta zipline-kurser kräver att deras kunder väger minst 60 pund. Så även om vissa företag kan ha en åldersgräns, är en viktgräns vanligare.

Om ett femårigt barn väger 62 pounds, kan de, även om de är unga, få åka zipline-banan. Jo, med en förälders samtycke.

Viktavskärningen kan vara runt 265 eller 300 pund, men det är sällan högre än så. Zipline-kablar klarar bara så mycket påfrestningar innan de riskerar att slitas. Detta påverkar inte bara säkerheten för den nuvarande ryttaren utan alla andra ryttare som är planerade att använda banan den dagen också.

I vissa fall kan din midjemått också mätas, med begränsningar för midjemått. Detta kan verka stötande för vissa människor, men du måste komma ihåg att dessa viktregler finns så ziplining kan vara en säker upplevelse för alla.

Du bör äta innan du åker

Här är något som inte dyker upp så mycket när du förbereder din outfit och bestämmer var du ska fästa din GoPro för att få den bästa vinkeln på din zipline-tur. Vad kommer du äta? Zipline-kurser kanske fyller dig till bredden med underhållning och spänning, men mat? Inte så mycket.

Om din zipline-tur bara är en timme, kan du förmodligen avstå från maten. Eftersom vi kan slå vad om att du känner dig nervös inför din zipline-tur, kommer du att vara glad att veta att du inte behöver tvinga ner något som kan göra dig illamående senare.

För zipline-turer längre än en timme och särskilt för de som är tre timmar, kanske du vill överväga att knapra på något innan du lämnar huset eller hotellet. Du vill inte att något ska förringa det roligaste ögonblicket på turnén – när du äntligen får åka zipline – och en mullrig mage kan vara mycket distraherande.

Även om du inte känner för att äta innan din åktur, se till att du återfuktar dig. Timmar ute i den heta solen kommer att få dig att svettas, och det orsakar elektrolytförlust. Vatten ensamt kan inte fylla på dessa elektrolyter, så drick en sportdryck också.

Tomma fickor är ett måste

Även om en zipline inte vänder dig upp och ner som en berg-och dalbana gör det inte till en bra idé att bära med sig något värdefullt i fickorna. Lägg dina bilnycklar, din plånbok och speciellt din telefon i en midjeväska eller fannypack. Även lösa pengar bör gå någon annanstans.

På tal om din telefon, många zipline-företag råder dig att inte ha den ute under resan. Om du vill fånga ovärderliga minnen från zipline-upplevelsen kan du betala för ett foto- eller videopaket via zipline-företaget. Du kan också ta med en GoPro som du kan spänna fast på huvudet eller kroppen så att den inte flyger.

  Vad är en "Tips Up" i isfiske? (Ett enkelt svar med bilder)

Det är upp till dig att klä dig för vädret

Besättningen på zipline-företaget kommer att utrusta dig i en sele och fästa dig vid zipline-kabeln, men du förväntas vara klädd för att åka vid din ankomst. Det väcker frågan, vad har du på dig när du åker ziplin?

Atletiska kläder är ett säkert kort. Du vill vara flexibel när du stiger upp på zipline-banan och kliver av huvudplattformen.

Men du måste också klä dig efter vädret. Om det är kallt, lägg upp på lager. Undvik att bära bomull som underlag. Om du blir svettig absorberar inte bomull svett, så all svett kommer att sitta på huden.

Ziplineturer på sommaren är mycket populära, men klä dig inte som om det vore en dag på stranden. Kvinnor, undvik kjolar eller klänningar och bär sportiga shorts eller byxor istället. Män, skippa cargo-shortsen, eftersom de är lite för baggy.

Viktigast, ta på dig ett par stängda skor. Sandaler och flip-flops kommer att flyga av dina fötter när du går ner för zip line-kabeln, för att aldrig mer ses.

Ziplining är säkert

Den sista punkten vi vill betona är denna: ziplining är en helt säker aktivitet för barn, vuxna och seniorer. Som vi skrev om här, under perioden 1997 till 2012 skadades endast 3 600 ryttare på zipline-banor.

Även när de skadades kunde de flesta skadade zipline-ryttare gå därifrån av egen vilja. Ungefär 12 procent av zipline-åkarna går till sjukhuset efter en skada.

Från 2006 till 2016 dog upp till 16 personer vid ziplining, mestadels av fall men också av materialfel, kollisioner och förvecklingar. Även om vi inte vet lika mycket om dödsdata i zip-line som vi gör skadestatistik, verkar antalet dödsfall vara relativt lågt.

Vi kan inte ignorera den oroande trenden att zipline-skador ökar, men ziplining är en mycket säkrare aktivitet än några av de saker du gör varje dag. Till exempel, varje gång du sätter dig i bilen och kör är dina chanser att råka ut för en olycka mycket högre än att bli skadad när du åker ziplin.

Om du åker hiss på jobbet är det också mer skadligt än ziplining. Även att använda en varuautomat innebär fler faror, vilket säger en hel del om hur säkert zip-foder är!

Slutgiltiga tankar

Ziplining kan främja familjesammanhållning, men innan din första åktur hjälper det att veta så mycket du kan om vad du går för. Kolla zipline-kursens viktgräns, ta något att äta, klä dig lämpligt, töm fickorna och ta på dig solkräm. Du kommer garanterat att ha en fantastisk tid!