Så mycket väger 32′ resesläpvagnar

Är du redo för en ny resesläp? Eller har du redan en men vill uppgradera? Om du började med en mindre, mer lätthanterlig trailer kanske du funderar på att byta in den mot något rymligare.

Längden på en resesläp är den bästa indikationen på hur mycket bostadsyta den kommer att ge dig. Detta beror på att det finns begränsningar för hur bred en släpvagn kan vara, samt dess höjd. Medan slideouts också lägger till kvadratmeter till trailern, kan längden lägga till ännu mer.

Om du väljer en längre resvagn blir den också mycket tyngre. Du kanske inte inser att vikten är väldigt viktig när det gäller att välja en resesläp. Men vi täcker all viktig information du behöver veta så att du kan fatta ett välgrundat beslut.

En av de vanligaste resesläplängderna är 32 fot. Så hur mycket väger den här typen av resesläp och varför är vikten så viktig? Fortsätt läsa för att ta reda på allt du behöver veta.

När du är klar, se till att kolla in de här artiklarna vi har skrivit.

Hur mycket väger 24′ 25′ och 26′ resesläp? och Hur mycket väger 30′ resesläp? (29′, 30′, 31′ Husbilskartor)

Hur mycket väger 32′ resesläp?

32′ resevagnar varierar i vikt från 5 800 lbs till cirka 8 000 lbs. Ultralätta fordon väger vanligtvis mindre än 6 200 lbs och helt utrustade standardsläp kan väga upp till 8 500 lbs. Medelvikten på en 32′ resesläp är 7 000 lbs.

Även om det finns en genomsnittlig vikt baserad på längd, finns det många faktorer som spelar in för att svara på denna fråga. Tillverkaren och typen av släp är två faktorer som kan avgöra om släpet är tyngre eller lättare.

Vissa släpvagnar är byggda för att vara ”ultra-lätta” och det betyder ofta att de är gjorda av lättare, men ändå hållbara och starka material. Du kan också förvänta dig att dessa släp är mycket dyrare än deras tyngre motsvarigheter av samma längd.

Om du surfar online eller läser broschyrer för släpvagnar, kommer du att se släpvagnsvikter listade som olastad fordonsvikt eller UVW. Detta är basvikten, och du kan förvänta dig att lägga till cirka tusen pund till det när du väl har lagt till förnödenheter, gas, vatten, mat och allt annat du planerar att ta med dig.

  Lång kappa eller jacka för skidåkning: jaja eller nej?

För den som är osäker på hur mycket extra vikt de kan lägga till sin släpvagns olastade fordonsvikt, titta på nyttolastkapaciteten (CCC) eller Nettobärkraften (NCC). Detta är en indikation på hur mycket du kan lägga till trailern.

Ha dessa siffror i åtanke när du börjar packa din släpvagn med nödvändiga komponenter. Vatten och gas utgör det mesta av vikten, även om tyngre generatorer också kan lägga till nästan 500 pund. Det kan också bli nödvändigt att ta med extra batterier och verktyg så att du kan göra reparationer på vägen.

När alla nödvändigheter har lagts till för att säkerställa att din trailer är igång, är det dags att börja packa inför din resa. Mat och dryck kan snabbt öka i vikt, speciellt om du planerar att vara borta under en längre tid.

Du bör också ta med kläder, personliga föremål som toalettartiklar och underhållning som spel, böcker eller elektronik. Alla dessa saker måste beaktas vid beräkning av släpvagnens nyttolast.

Varför är vikten på en resesläp viktig?

Nu när du förstår de olika komponenterna i släpvagnsvikten och vet hur du hittar denna information, kan du planera vilken släpvagn du ska köpa. Men varför är vikten så viktig?

Varje resesläp har en maxvikt som den säkert kan bära. Detta är känt som bruttoaxelvikt (GAWR) eller bruttofordonsvikt (GVWR).

Du vill inte bara förhindra att släpets axlar går sönder genom att göra det för tungt, vikten avgör också hur du kommer att dra släpet. Tyngre trailers kräver stora lastbilar eller stadsjeepar för att dra dem effektivt.

Om du planerar att köpa en lång och tung släpvagn, men inte har ett fordon som kan dra det säkert, bör du också köpa en ny bil. Men om du redan äger en Jeep Grand Cherokee, som kan dra upp till 7 200 pund, kanske du kan hitta en trailer som fungerar för dig.

Annars kan du behöva spendera ännu mer pengar för att få en fullstor SUV som den populära Ford Expedition. Detta fordon kan bogsera upp till 9 300 pund och har en av de högsta dragkapaciteterna av någon SUV på marknaden. Men även en 10-årig begagnad Ford Expedition kan kosta allt från $5 000 till $10 000.

Dessutom, om du vet att du kommer att ta med din släpvagn på en specialiserad resa som kommer att kräva att du bär mycket tunga saker, måste du se till att nyttolasten kan hantera det. Du kan också behöva investera i en tyngre, starkare trailer med högre viktgräns.

  5 bra sätt att isolera en popup-camper (från värme eller kyla)

Eftersom en husvagn anses vara ett större köp och ofta är en investering för många är det viktigt att ha all information innan man fattar ett beslut. Du kanske inte kan lämna tillbaka släpvagnen eller få tillräckligt med kostnaden tillbaka, om du senare skulle inse att det inte är rätt för dig.

Exempel på 32-fots resesläp

  • Airstream Classic 30RB

Airstream är ett populärt varumärke för resesläp, känt för sin eleganta aluminiumexteriör. Denna design mäter 31′ 3″ i yttre längd och startvikten är 7 788 lbs.

GVWR väger 10 000 pund, vilket gör att den kan bära en hel del vikt. Nettonyttolasten är 2 212 pund, så du kan anpassa och lasta släpet med vad du behöver.

Den levereras med en 54 gallon färskvattentank, ugn, varmluftsmikrovågsugn och kylskåp. Den största sängen är queen size, men den har en konvertibel dinett och rymmer upp till 5 personer.

LED-belysning gör det möjligt att se dörrhandtag och insidan av mörka fack. Stötdämpare ger en mjuk körning medan panoramavindrutor släpper in utomhus. Mörkläggningsgardiner finns också för att skapa en mörk och idealisk sovmiljö.

  • Gräsand M26 från Heartland

Denna 32-fots resevagn har en GVWR på 8 600 pund. Den är 32,5 tum lång och erbjuder 278 kvadratmeter boyta. Den rymliga trailern har plats för 7-8 personer och har en lastkapacitet på 2 152 pund.

Färskvattentanken är 45 liter och kommer med en ugn, luftkonditionering och varmvattenberedare så att du har alla bekvämligheter och bekvämligheter i ett hem. I köket finns kyl, 3-lågig spis, traditionell ugn och varmluftsugn.

När det kommer till att sova kommer du att älska king size-sängen som ligger i ett sovrum med högt i tak och gott om förvaring under sängen. Extra utrymme finns tillgängligt genom utskjutningen och fönstren är tonade för säkerhet och komfort.

Andra standardfunktioner inkluderar ett takfönster i duschen, en klotterstation för barn, ett medicinskåp i badrummet och nattskärm.

  • Bullet 269RLSWE Travel Trailer från Keystone

Med en längd på 32 fot och 5 tum har denna lyxiga trailer en lastkapacitet på 2 006 pund. Den är ultralätt med en fraktvikt på 5 594 pund och en total höjd på 10 fot 10 tum.

  Använda övermadrasser för camping: för-, nackdelar och idéer

Färskvattentanken är 43 liter och rymmer upp till 6 personer. Det finns ett kök på baksidan och en utdragbar låda för att ge ytterligare utrymme för din drömmatplats och soffa.

I det stora sovrummet hittar du en queen size-säng, förvaringsutrymme och en tvättränna. Ett rymligt badrum har en lyxig jetdusch med glasdörr och hyllor runt badkaret.

  • Jayco Eagle HT 272RBOK

Denna 32-fots resevagn har en rymlig planlösning med en invändig höjd på 7 fot och en torrvikt på 7 887 pund. Bruttovikten är 9 995 pund och färskvattenkapaciteten är 43 liter.

Den rymmer upp till 6 personer och det privata sovrummet på framsidan har en queen size-säng, medan trebäddssoffan och dinetten också kan omvandlas till sovplatser.

Köket har rostfri diskho och kran i borstad nickel. Badrummet har ett takfönster, LED-bakgrundsbelyst medicinskåp med nattbelysning och en rymlig bänkskiva. Den 5 meter långa elektriska markisen gör att du kan njuta av utomhus i alla väder.

Med dubbla entrédörrar kommer du att uppleva extra avskildhet och du kan gå in och ur släpet utan att störa andra. Gott om utomhusförvaring betyder att du kan ta med dig all din utrustning utan att belamra inredningen.

  • Apex Ultra-Lite resevagn

Dessa trailers varierar i längd, och 32-fotarna har ofta några extra tum. Den 32-fots 4-tums 289TBSS-modellen väger 5 718 pund.

Dessa modeller är designade för mindre fordon att bogsera, så de är ofta ultralätta och väger mindre än 6 500 pund även när de är längsta. De är perfekta för familjer med olika modeller som erbjuder en våningssäng för barnen och ett stort sovrum för de vuxna.

Varje rum är utrustat med vitvaror i rostfritt stål, ett takfönster i badrummet, utomhushögtalare och en elektrisk markis med ljus. Du har också ett backkamerafäste för enkel parkering vid din camping och nattskydd för bättre sömn.

De flesta modellerna har en 68-tums soffa och en 32-tums LED-TV. Dinetten har en piedestal för bekväma sittplatser och skåp i tennlönn ger ett modernt utseende.

Fler artiklar du kommer att älska

Täcks en resesläpvagn av min bilförsäkring?

Hur mycket väger 24′ 25′ och 26′ resesläp?

Hur lång är en garageport för husbilar? (Lista efter husbilstyp)

Hur mycket väger 30′ resesläp? (29′, 30′, 31′ Husbilskartor)