Så här hände när jag köpte ett tält för 12 personer till min fru och mig

Tidigare i somras beslutade min fru och jag att ta en lyxig campingtur i Vermont. Vi tycker om att backpacka och vara tuffa men den här resan skulle vara lite annorlunda. Jag ville inte offra något på komfort, och som en naturligt extravagant person köpte jag det största jäkla tält jag hade råd med: Coleman Skylodge 12 personers campingtält. Jag recenserade tältet förra veckan, men det fanns några personliga kommentarer om tältet som jag ville dela med mig av idag.

Coleman campingtält för 12 personer

Vi tillbringade 10 nätter i det tältet, med temperaturer mellan 33 och 55 grader Fahrenheit. Så här gick det.

Spara utrymme

Rum. Det är anledningen till att vi valde ett stort tält, och det gav verkligen resultat. Detta tält är mer än 2 meter högt och den huvudsakliga boytan mäter 4,5 gånger 3 meter; lägg till mudroom, och det är 19 fot gånger 15 fot. Det är bokstavligen större än vårt vardagsrum hemma.

Vi har möblerat en fullfjädrad studiolägenhet där (exklusive badrum). En luftmadrass i full storlek, loveseat, en gigantisk kylare och ett komplett lägerkök fanns alla inne i tältet, med gott om golvyta över.

Slutresultatet blev ett tält som kändes som mycket mer än ett tält. I själva verket, om vi hade plats i bilen, kunde vi ha satt in en TV, en dubbel luftmadrass och minst två stolar utan att förlora all golvyta.

Vibbarna slutar inte vid läggdags

Nattetid inne i tältet

Tidigare har detta varit mitt största klagomål om camping. De flesta tält är mindre än fem fot höga och är designade för att inte göra något annat än att hålla huvudet täckt medan du sover. Som ett resultat finns det praktiskt taget ingen anledning att vara i tältet om du inte ska sova. Jag är en nattuggla och jag har alltid hatat att inte kunna hänga i ett vanligt campingtält på natten.

  Fungerar Bear Spray verkligen?

Coleman Skylodge löste det problemet. Istället för att tvingas ligga ner i det ögonblick du drar upp tältdörren, har du 15 kvadratmeter utrymme att lounge i. Jag skulle kunna arbeta på min bärbara dator, göra te – jag skulle till och med kunna yoga om jag känner för det. det (jag kände aldrig för det, men det är en annan sak).

Det verkar uppenbart nu, men det här var verkligen en av de saker jag älskade mest med att ha ett tält. Standardtälten för två och fyra personer är jag van vid att verkligen begränsa campare till att bara gå och lägga sig, men om du har tillräckligt med utrymme kan du verkligen koppla av innan du lägger dig.

Frukost, lunch och middag: enklare än någonsin

Ett av de bästa sätten vi har använt all den där kvadratmetern? Vi har satt upp ett kök som är ungefär hur bra som helst för camping (husbilar och husvagnar), exklusivt. En Eureka-spis med två ringar, ovanpå ett hopfällbart köksset, med alla redskap och porslin vi behövde. Det var ett stort steg upp från hotellets mikrovågsugnar, ryggsäckskaminer och att äta skräpmat helt enkelt för att du inte behöver laga det.

Kolla sedan in min recension av mitt nya favoritcampingköp: REI Camp Dreamer unisex tofflor.