Så här bär du extra bränsle på din Dirt Bike

Om du ska vara ute och cykla mer än några timmar är det förmodligen en bra idé att ta med dig lite extra bränsle. Det finns ett antal olika sätt att transportera bränsle men det är något som kan vara ganska farligt. Det är därför du vill se till att bränslet är extra säkert och inte kommer att spilla ut. I det här inlägget kommer jag att prata om de tre bästa sätten att bära extra bränsle på din smutscykel.

Här är de tre bästa sätten att bära extra bränsle på din smutscykel:

  • Lägg bränsleflaskan i en sadelpåse.
  • Lägg bränsleflaskan i ett flaskhölster.
  • Skaffa en extra tank eller en större bränsletank.

Det första du kommer att behöva är en bränsleflaska av hög kvalitet. Det finns massor av billiga där ute men det här är något jag inte skulle vara billigt på eftersom det kan orsaka ett stort problem.

Jag har sett folk använda en vanlig Gatorade-flaska eller en vattenflaska av plast för att hålla bränslet och sedan bara slänga det i ryggsäcken. Jag skulle inte rekommendera att du gör detta och du kommer mycket bättre att skaffa dig en riktig bränsleflaska. Den jag använder är gjord av MSR men det finns även andra bra där ute också.

Låt oss dyka in i varje alternativ jag ska prata om det jag rekommenderar.

Alternativ 1: Använd en sadelväska

Vårt första alternativ är att lägga en bränsleflaska i en sadelväska. Detta är en väska som kan dras upp och fästas på toppen av bränsletanken eller på baksidan av sätet. Det är förmodligen det mest bekväma alternativet och det jag har använt mest hela tiden. Som sagt, det är förmodligen inte det säkraste alternativet men så länge du har en bra sadelväska och en bra bränsleflaska borde du inte ha några problem.

  Hur snabbt går en 125cc Dirt Bike?

Anledningen till att jag gillar det här alternativet är att dessa sadelväskor normalt kommer med två påsar och jag kan ha en för gasen och sedan den andra kan användas för att hålla drycker eller andra snacks. Det finns många olika alternativ att välja mellan men jag skulle rekommendera att du skaffar en som är gjord av starkt material och som inte heller kommer att sticka ut så långt.

Vissa väskor är tillgängliga för bara runt $20 och sedan fanns det andra som kostade ett par hundra dollar. Jag skulle nog inte rekommendera de för $20 och de för ett par hundra dollar är nog lite mycket och det är därför jag skulle rekommendera att skaffa något i mitten.

Jag föredrar också att ha en påse som går över min bränsletank bara för att det är lättare att hålla ett öga på ifall något skulle gå fel. Här är de jag fick från Amazon.

Alternativ 2: Använd ett bränsleflaskhölster

Nästa alternativ är att använda ett speciellt bränsleflaskhölster. Detta är det billigaste alternativet på listan och är det jag ser oftast. Detta är ett hölster som din bränsleflaska kan sitta i och sedan kan du fästa den på din gaffel eller styr.

Det kommer inte att vara lika bekvämt som sadelväskorna eftersom du inte har det extra utrymmet för mat och dryck, men det är en enkel sak att göra och är bättre än att ta hand om i ryggsäcken. Det spelar egentligen ingen roll vilket märke du får eftersom de flesta av dem är likadana och de flesta kommer att passa de flesta storlekarna.

  Fiske med räkor: Vilken fisk kan du faktiskt fånga?

Du kan hämta dem från i stort sett var som helst för under $20 men vissa av dem har inte en rem som fungerar så du måste knyta på dem med dragkedja eller något liknande.

Alternativ 3: Skaffa en extra eller större bränsletank

Det tredje och bästa alternativet om du ska ut på en lång resa är att skaffa dig en extra bensintank eller sätta en större bränsletank på din cykel. De flesta smutscyklar kommer med en 2-liters bensintank och den är ganska liten. Du kan antingen lägga till en extra bensintank och ha två eller så kan du ta bort den gamla bränsletanken och få en 4-liters bensintank.

Om du ska skaffa en extra bensintank är den enda nackdelen att de vanligtvis fästs på framsidan av cykeln precis framför styret. Det är inte alltid det snyggaste att titta på och det är lite i det fria om man ska stöta på något.

Det bättre alternativet skulle förmodligen vara att skaffa en 4-liters bensintank eftersom den kommer att hålla dig dubbelt så länge. Du kan sedan använda det såväl som en eller två bränsleflaskor och då är du bra att gå i stort sett hela dagen. Den mest populära bränsletanken verkar vara Acerbis och det kan du Klicka här för att se deras butik på Amazon.

Hur långt kan en Dirt Bike gå på en bensintank?

Hur många miles du kommer att ta dig på din dirtbike kommer att bero på var du cyklar och även hur hårt du cyklar. Om du bara cyklar genom stigarna kommer du att få mycket bättre körsträcka än om du cyklade i sand eller på banan.

  Flugfiske för nybörjare: Vilken är den bästa flugspölängden?

Som en allmän regel och typ av vad jag har sett genom min erfarenhet, kan du förvänta dig att komma allt från 40 till 60 miles på en tank. Återigen, allt kommer att bero på hur du cyklar men det här är vad jag har sett från min tid på stigarna. Dirtbikes kommer också med ett reservalternativ så att du kan använda det för att spara lite bränsle om du börjar ta slut.

Några ytterligare tips

Jag ville bara slänga ut några ytterligare säkerhetstips att tänka på när du tar med dig extra bränsle:

  1. Jag rekommenderar starkt att du inte transporterar bränsle i en ryggsäck. Om något ska gå fel och bränsleflaskan ska fatta eld vill du att den ska vara så långt ifrån dig som möjligt.
  2. Ta bara med dig den mängd bränsle du kommer att behöva för dagen och lämna inte bränsle i flaskan till nästa gång eftersom det kan gå dåligt.
  3. Jag nämnde detta tidigare men förvara inte gas i något som inte är utformat för att lagra gas som en Gatorade-flaska eller vattenflaska.

Låt mig veta dina tankar och eventuella frågor du har. Gillar du den här artikeln? Ge den gärna en del!

Letar du efter ny utrustning för smutscykel? Klicka här för att kolla in vår rekommenderade redskapssida för att se de saker vi faktiskt använder och det billigaste stället att få tag på.