Rooster Tail vs Panther Martin vs Mepps Spinner

Om du fiskar öring så vet du förmodligen redan att spinnaren är ett av de mest effektiva beten som finns. Det finns ett stort antal alternativ att välja mellan men i det här inlägget kommer jag att jämföra Rooster Tail med Panther Martin och även Mepps.

Av dessa tre spinnare har Mepps varit den mest konsekventa för att fånga öring genom åren. Panther Martin är en nära tvåa och vår minsta favorit är Rooster Tail. Alla tre kommer definitivt fånga fisk men anledningen till att vi har Rooster Tail rankad som nummer 3 är att de inte snurrar lika bra och inte har så mycket vibrationer. Antalet bett var något bättre med Mepps och Panther och uppkopplingsprocenten var också högre.

Uppenbarligen var det inte så 100% av tiden men det var oftare än inte. Sättet vi fiskar dem på är genom att helt enkelt kasta ut, låta spinnaren sjunka ner precis ovanför botten och sedan sakta rulla in dem. Väldigt väldigt enkelt men det är ett bra sätt att täcka vatten. Jag kommer in på de viktigaste skillnaderna och mina favoritfärger i nästa avsnitt. Låt oss börja.

 • Den ultimata guiden till Kokanee lockar
 • Öringfiske 101: Locken du behöver för att börja

Rooster Tail Spinner

Tuppsvans

Min minst favorit av de tre (men fortfarande effektiv) är Rooster Tail. Det är fortfarande ett bra alternativ och jag skulle inte ha några problem att använda det, men det finns några saker som jag inte gillade lika mycket.

Det första är att de inte verkar vara som hållbar. Krokarna och öglorna är helt bra men de kommer faktiskt att böjas ganska lätt. Om de böjer sig lätt kommer du förmodligen att få lite konstig action och inte så bra snurr. Du kan böja dem bakåt men det är bara ett krångel.

  Hur man hoppar över en jigg med en baitcaster

Det andra är att de inte verkar göra det snurra också. Ibland när du stöter på något eller blir biten måste du rycka i spöet för att få det att snurra igen. Detta hände fortfarande med de andra två men det var mindre vanligt.

Som sagt, det finns fortfarande några bra saker med Rooster Tail. De sjunk inte lika djupt som Pantern Martin och de verkar inte ha fastnat lika mycket heller. Bladet gör ett bra jobb för att undvika sjunkna stockar eller ogräs.

Min favoritstorlek att använda är densamma som de andra två. jag har hittat 1/16 eller 1/8 oz att fungera bra under alla förhållanden och jag har fångat ett antal olika arter på dem. Mindre kommer förmodligen fånga dig fler nummer men om du vill ha det stora landet, försök ge det lite större locket ett försök.

När det gäller färg måste min favorit vara silver eller silver och grönt. Dessa färger fungerar inte alltid bäst men det är normalt det jag börjar med. Om du kan få alla grunderna (silver, svart, guld, chartreuse) så tror jag att du kommer att kunna landa fisk var som helst.

Sammantaget är de ett riktigt gediget fiskedrag som fångar fisk. Det finns några negativa saker med dem men det är i stort sett fallet med allt. Det tar bara lite av öva att verkligen bemästra Rooster Tail.

Fördelar

 • De fungerar bra i lock (hakar inte lika lätt).
 • Ganska flytande.
 • Många storlekar och färger.

Nackdelar

 • Kan behöva koppla in spinnern igen.
 • Det krävs lite övning för att bemästra.
  Det är då du bör använda flätad fiskelina

Skaffa en Rooster Tail spinner på Amazon.

Pantern Martin Spinner

Svart och guld panter martin

Panther Martin är en nära tvåa bakom Mepps och jag använder dem fortfarande ofta. Jag gillar faktiskt att använda dem olika situationer och tror att de båda har sina för- och nackdelar.

Den tid jag föredrar att använda en Panther Martin är när jag behöver fiska lite djupare eller när jag vill ha lite mindre vibrationer. PM-spinnare tenderar att sjunka lite djupare och min gissning måste bero på bladdesignen. Det är därför de skulle vara perfekta i områden med djupare vatten.

De verkar också vibrera lite mindre än Mepps och det kan vara bra under vissa förhållanden. Ibland vill man vara lite mer subtil med din presentation och det är då du skulle vilja kasta den här killen.

Min favoritstorlek för öring måste vara 1/8 eller 1/16 oz. Det beror verkligen på vilken art du är ute efter men jag har hittat dessa två storlekar för att fånga de flesta fiskar där ute. Du kommer också att kunna landa en bas, crappie, lax och annan panfish på dem.

Det finns ett gäng olika färger att välja mellan men min favorit måste vara den svart och guld eller den silverblad med gul och röd kropp. Återigen, de är naturliga färger och verkar fungera riktigt bra i alla vattenförhållanden.

Fördelar

 • Ganska kompakt storlek.
 • Tyngre än de andra två.
 • Sjunka djupast.
 • Spinner kopplar in direkt.

Nackdelar

 • Bli lätt fast.
 • Inte lika effektivt i grunt vatten.

Ta en Panther Martin spinner på Amazon.

Mepps Spinner

Silver och röda mepps

Mepparna har varit min personlig favorit i ett antal år nu och jag har fångat ett antal olika arter på dem. Den största skillnaden jag har märkt mellan de tre är att Mepps kommer inte att sjunka lika djupt och den har mer vibrationer.

  Kan ett fiskespö böjas åt båda hållen?

Om du behöver gå djupt kanske du vill använda en av de andra två, men för grunda dammar, sjöar och bäckar kommer Mepps att vara perfekt. De verkar också blinka mest och det borde fånga fler fiskar.

Du kan välja från en mängd olika färger och storlekar och det bästa du kan göra är att skaffa sortimentssatsen. Den kommer med 6 olika spinnare och de kommer alla att ha olika färger och storlekar. Jag hittade mindre spinnare för att fungera bättre i sjöar och dammar medan större de är bra i strömmar.

Min favoritfärg överallt måste vara en med en silverblad och en röd pärla. Jag gillar silver eftersom det ser naturligt ut, blinkar mycket och är synligt i klart och smutsigt vatten. De kommer också att fånga andra arter av fisk också.

Som jag sa, du kan köpa dem individuellt men jag rekommenderar att du skaffar ett diverse kit. De säljer antingen ett färgat eller vanligt kit och jag har haft de bästa resultaten med den enkel ett. Testa båda om du vill.

Fördelar

 • Mest flytande av de tre.
 • Spinner engagerade ganska bra.
 • Ganska bra på att undvika hakar.
 • Vibrerar bra.

Nackdelar

 • Går inte lika djupt som de andra två.
 • Inte lika många storlekar och färger.

Skaffa det vanliga Mepps-kitet på Amazon.