Rekommenderad lina för surffiske

Surffiske är en långdistansstil av kastning under havsförhållanden. Om du använder en lätt, billig fiskelina, knäpper den så fort en flundra drar i den. Vilka fiskelinor gillar vi mest för surffiske?

Här är våra rekommenderade linalternativ för surffiske:

 • PowerPro Braided Spectra Fiber Monofilament Line
 • KastKing SuperPower flätad fiskelina
 • Berkley Trilene Big Game Monofilament Fishing Line
 • Hi-Seas Quattro Monofilament Line
 • PowerPro Spectra Fiberflätad fiskelina
 • KastKing DuraBlend Monofilament Leader Line
 • Stren High-Impact Monofilament Fishing Line
 • RUNCL flätad fiskelina
 • Yo-Zuri Hybrid fiskelina
 • Beyond Braid Braided Fishing Line

I den här guiden kommer vi att granska vart och ett av ovanstående märken och produkter för surffiskelinor, och täcker områden som funktioner och smuts så att du kan köpa den starkaste och mest hållbara linan du behöver för att rulla in den enorma fångsten!

De 10 bästa alternativen för surffiske

PowerPro Braided Spectra Fiber Monofilament Line

En av de mest föredragna surffiskelinjerna är PowerPro’s Braided Spectra Fiber Monofilament Line. Med 500 yards fiskelina inkluderat har du mer än tillräckligt för surffiske.

Spectra är ett utmärkt val för en surffisklina. Fibrerna som består av detta material är lätta för lätt flytande och kan ha viss stretch. Spectras utmattningsliv är dessutom bland det bästa jämfört med andra fibrer, så när du köper den här grejen bör den hålla länge.

PowerPro förstärker Spectra i sin fiskelina med Enhanced Body Technology för bättre nötningsbeständighet och mindre spolminne. Dessutom är linjen mer kompakt för enkel transport.

PowerPro Braided Spectra Fiber Monofilament Line sträcker sig bara så mycket som behövs och ser ut och känns som monofilament men med hållbarheten hos Spectra. Linjens känslighet är helt rätt.

Du kan välja en fiskelina diameter efter pund. Här är likvärdighetslistan:

 • 2-pund monofilament diameter för 10 pounds på linjen
 • 4-pund monofilament diameter för 15 pounds på linjen
 • 6-pund monofilament diameter för 20 pounds på linjen
 • 8-pund monofilament diameter för 30 pounds på linjen
 • 10-pund monofilament diameter för 40 pounds på linjen
 • 12-pund monofilament diameter för 50 pounds på linjen
 • 16 pund monofilament diameter för 65 pund på linjen
 • 18 pund monofilament diameter för 80 pund på linjen
 • 20-pund monofilament diameter för 100 pounds på linjen

KastKing SuperPower flätad fiskelina

Den andra rekommenderade linan för surffiske är en av två KastKing-val på denna lista, den första är SuperPower flätad fiskelina.

KastKing SuperPower Braided Fishing Line är perfekt för både strandfiske och bergsfiske, och har fantastisk draghållfasthet. Vissa sportfiskare som använder denna lina kanske till och med kan fånga hajar! Åtminstone bör det inte vara någon utmaning att rulla in mindre men fortfarande tung fisk.

  Är Leggings bra för löpning

SuperPower flätad fiskelina har en reducerad diameter jämfört med många andra surflinor. KastKing gjorde detta avsiktligt så att du kunde få in mer fiskelina på spolen än vad konkurrenterna tillåter.

Utan stretch men mycket känslighet är SuperPower surffiskelinan designad för att hjälpa dig att fånga mer fisk. Nötningsbeständigheten hos denna KastKing-linje är en annan framstående, liksom ett lågt minne. Vindknutar kommer att vara ett minne blott!

Knutstyrkan hos SuperPower Braided Fishing Line är exceptionell, eftersom KastKing-linan har dynamiskt integrerade trådar genomgående. När du vill göra en knut, vare sig det är en clinch-knut eller en solid knut, gör den här linjen det nästan utan ansträngning.

Du kan välja mellan flera färger för KastKing SuperPower flätad fiskelina, inklusive gul, havsblå, flerfärgad, mossgrön och lågvisgrå.

Berkley Trilene Big Game Monofilament Fishing Line

Vill du ha en billig surflina? Då har vi valet för dig Berkley Trilene Big Game Monofilament Fishing Line.

För under $20 är Berkley Trilene-linjen neutralt flytande för att flyta men inte sjunka för djupt. Om du använder konstgjorda beten som spinnerbaits och topwater-beten, är denna linje mycket kompatibel.

Berkley Trilene-linan är mycket stretchigare än de andra surffiskelinorna vi har diskuterat hittills, och är mycket förlåtande, vilket gör den nybörjarvänlig. Men låt dig inte luras, eftersom den här linan är ganska stark, nog att du kan knyta dina favoritfiskeknutar och vara redo att släppa linan i vattnet.

50-pundslinjen har en brottstyrka på 50 pounds. Stötmotstånd via kontrollerad stretch ger Berkley Trilene-linjen ytterligare hållbarhet så att du är redo att slåss med fisken och gå ut som segrare!

Du kan köpa Berkley Trilene Big Game Monofilament Fishing Line i färger som klar, stålblå, kustbrun (guldbrun), mörkgrön och neongrön.

Hi-Seas Quattro Monofilament Line

När du är redo att fiska på öppet hav, Hi-Seas Quattro Monofilament Line kan vara precis vad du letar efter.

Kamouflagelinan kan bli praktiskt taget osynlig när den sjunker under vattnet. Det kommer att göra det svårare för fiskar att upptäcka tills de möter din krok och det är för sent!

Hur försvinner linan under vattnet undrar du? Enligt Hi-Seas stör Quattro surffiskelinan visuella mönster i linan så att den smälter in sömlöst i havet.

Utöver det är Hi-Seas Quattro Monofilament Line formulerad för bättre motståndskraft mot nötning samt högre nivåer av slaghållfasthet. Knutstyrkan är ett annat stort plus.

Hi-Seas Quattro Monofilament-linje kommer i en färg, kamouflage. Du kan köpa grejerna i mängder från flera hundra yards till mer än 1 000 yards.

  Kan du gips inuti en timmerstuga?

PowerPro Spectra Fiberflätad fiskelina

Här är vår andra surffiskelina från PowerPro, den Spectra Fiber flätad fiskelina.

Alla de otroliga egenskaperna hos Spectra som vi beskrev tidigare är närvarande i denna fiskelina, inklusive bra utmattningsliv, fantastisk stretch och bra flyt.

För att skilja den från PowerPro Braided Spectra Fiber Monofilament Line är Spectra Fiber Braided Fishing Line mer känslig, slät och rund.

Den har också Enhanced Body Technology så att du kan vara säker på att dina pengar bara köper en förstklassig fiskelina. Det flätade spektra av denna PowerPro surffiskelina ger den ännu mer hållbarhet, eftersom 3 000 yards spolad lina har en line-pound-testvärdering på upp till 50 pounds.

Bortsett från styrka-till-diameterförhållandet, är nötningsbeständigheten hos denna lina också en funktion som du säkert kommer att uppskatta oavsett om du föredrar att surfa och fiska utanför en brygga eller till och med på strandlinjen.

KastKing DuraBlend Monofilament Leader Line

Om du är ett fan av KastKing, det prisbelönta varumärket DuraBlend Monofilament Leader Line är ett annat gediget fiskelina att tänka på när du surfar fiske. Utöver det rekommenderar KastKing också denna fiskelina för sötvattens-, kajak- och basfiske.

DuraBlend Monofilament Leader Line sträcker sig inte. Dess linjeminne förhindrar trassel som kan slösa bort timmar av din dag på vattnet. KastKing lovar också att DuraBlend-fisklinan kommer att sjunka snabbt, mer än konkurrenterna.

Inuti DuraBlend Monofilament Leader Line finns en DuraBlend-kärna, som är namne för denna KastKing-fisklina. Kärnan är gjord av ett starkt antislitagematerial som förhindrar skavsår och vardagligt slitage från att påverka DuraBlend-linjen.

DuraBlend-kärnan täcker ett lager av högdensitetsnylon. Kombinationen av material ökar fiskelinans styrka, minskar slitaget ytterligare och gör KastKing DuraBlend fiskelinan stöttålig.

Det högre förhållandet mellan styrka och diameter, såväl som draghållfastheten hos denna fiskelina, ökar din haspelkapacitet så att du med säkerhet kan ta in din nästa havsfångst. Du kan köpa KastKing DuraBlend Monofilament Leader Line i mängder mellan 20 pund och 200 pund.

Stren High-Impact Monofilament Fishing Line

Vad sägs om ett annat budgetval med surffiske? De Stren High-Impact Monofilament Fishing Line är stark men ändå billig. Finns det en bättre kombination? Det tycker vi inte.

Strens fiskelina, som lovar ”extremt” stöttålighet, är tänkt att gå tå till tå med de hårdast träffande fiskarna runt omkring … ja, så mycket som du kan gå tå till tå med en fisk överhuvudtaget, det vill säga.

Stren High-Impact Monofilament Fishing Line är både hållbar och mångsidig, eftersom den är användbar i saltvatten, sötvatten och kustfiske.

  Behöver jag en spis när jag backpackar?

Den tydliga linjen blir nästan osynlig när den kommer in i vattnet, så genomskinligheten är förstklassig.

RUNCL flätad fiskelina

Nästa, den RUNCL flätad fiskelina är ett bra val att överväga om du fortfarande funderar över dina alternativ för surffiske.

Denna flätade fiskelina har en smalare diameter än genomsnittet så att den snabbt kan skära genom vattnet. RUNCL lovar att linan kommer att tillåta ditt bete att resa längre så att du kanske har bättre tur när du surfar.

Den åtta-trådiga flätade linan är designad för att minska brott. Denna RUNCL-linje har också högre nötningsbeständighet. Den är avsiktligt regnbågsfärgad, eftersom de olika nyanserna över fiskelinan låter dig spåra hur djup vattenpelaren är.

Med sin låga diameter kan du få in mer färgglad fiskelina på din spole. Enligt RUNCL är deras flätade fiskelina lämplig för både sötvattens- och saltvattenfiske.

Det låga minnet ökar känsligheten hos RUNCL-linjen samtidigt som du minskar risken för vindknutar. Du kan köpa denna polyetenflätade fiskelina i mängder mellan 12 och 100 pund.

Yo-Zuri Hybrid fiskelina

Här är en surffiskelina som säkerligen får alla dina metekompisar att prata Yo-Zuri Hybrid fiskelina.

När man extruderar linan binder fluorkarbon och nylon molekylärt samman, vilket Yo-Zuri säger gör att deras fiskelina är den första i sitt slag att göra det. Vad betyder allt det? Din surffisklina är tät, stark, känslig och motståndskraftig mot skavsår.

Beyond Braid Braided Fishing Line

Sist på vår lista men absolut inte minst är Beyond Braid Braided Fishing Line.

Minne? Inte här! Beyond Braid fiskelina förblir inte rund även när den tillbringar timmar lindad runt spolen. Du kan på ett tillförlitligt sätt förvänta dig att den här linjen blir platt igen. Vidare sträcker sig inte linjen, vilket stegvis ökar dess känslighet.

De flätade polyetenfibrerna har åtta vävda trådar för en ultrastark formel. Beyond Braid säger att du kan använda för surffiske i alla möjliga förhållanden.

Den tunna diametern och fluorpolymerbeläggningen för jämnhet ger denna linje en ansträngning vid långdistansgjutning.

Du kan välja mellan en mängd olika färger för Beyond Braid Braided Fishing Line, inklusive vit, blå camo, rosa camo, moss camo, ljus orange, grön, Blizzard Blue (ljust blå mönstrad), Bahama Blue (ljusblå) och Patriotic (röd vit och blå).

Slutgiltiga tankar

Det finns ingen brist på alternativ för surffiske, men de som vi presenterade för dig idag är de mest rekommenderade bland sportfiskare. Oavsett om du har en betydande budget för en fiskelina eller om du bara kan spendera lite pengar, så finns din nästa surflina på den här listan!