Planerar en en natts bilcampingresa och varför det är värt det

Bilcamping kan vara jobbigt. Det kräver att du förbereder mat, kläder, utrustning och till och med dig själv, känslomässigt, för att komma ut genom dörren. Ibland känns det som att man försöker skynda sig för att ha kul, vilket orsakar stress. Till sist måste man ofta resa för att komma till sin camping, vilket man oftast måste göra efter att ha jobbat dagen innan. Man vill ha det bra, men ibland är det svårt att föreställa sig att det ska bli kul efter all möda.

Är det värt det att campa bara en natt? Bilcamping, även för en dag, kan minska din stress och förbättra ditt välbefinnande. Varje chans att komma i kontakt med naturen och gå ut kan vara helande, och dina chanser att ha en trevlig tid förbättras dramatiskt om du är tillräckligt förberedd.

Jag gjorde en video om detta ämne här om du föredrar att lyssna och titta istället för att läsa:

One Night Camping Trip: How To Make It Rock! (Insiderhemligheter)

Kolla på denna videon på Youtube.

Det är tricket, hur kan jag vara tillräckligt förberedd för bilcamping när jag har så lite tid att arbeta med? Det finns några enkla saker du kan göra för att maximera din tid genom att njuta av utomhus och skapa fantastiska minnen.

Vad kan jag göra för att göra en ennattscamp värt det?

Alltid förberedd

Visserligen kan bilcamping ta mycket ansträngning. Överlägset, den mest viktig sak att göra är att lägga undan all campingutrustning som behövs för camping i en campinglåda. Denna campingbox är din campinglivlina. Istället för att behöva klämma ihop allt kvällen innan eller dagen för en campingresa, har all din utrustning i en låda en lång väg för att minska stressen och säkerställa en lyckad campingresa.

Trunk med all vår campingutrustning
Kom undan snabbt kit!

Dela upp din campinglåda i allmän campingutrustning (tält, presenning, yxa, sovsäckar, etc, ficklampa) och köksartiklar (knivar, köksredskap, kryddor, campingspis, etc) För mer information om vad du ska lägga i din campingkökslåda samt några fälttestade tips, klicka här.

Med en campinglåda förberedd och väntar på dina campingresorkan du bara ta dina grejer och gå, istället för att spendera halva din dyrbara campingdag hemma med att förbereda.

Förberedelser dagen innan

Utrustning är en aspekt av förberedelse, men det finns några andra saker att förbereda som är svårare att förvara permanent i en campinglåda.

Se till att du har följande inställning och redo att gå dagen innan så att du bara kan gå:

  • Mat
  • Snacks
  • Vatten
  • Kläderna du kommer att bära camping (inklusive jackor, hoodies och hattar)
  • Toalettartiklar
  • Eventuell ytterligare utrustning du kommer att behöva för extra aktiviteter (simutrustning, vandringsskor, extra kokkärl, etc)
  • Om du har ficklampor som behöver batterier är det nu ett bra tillfälle att se till att de är laddade eller fräscha
  • Din matkyl (om du tar med dig mat som måste hållas kyld) är redo att fyllas

Gör enkla måltider

Komplexiteten i din campingresa är exponentiellt korrelerad till de måltider du kommer att prova på när du campar. Många gånger har vi åkt på camping och bitit av oss lite mer än vi kunde tugga, och vi blev hungriga till 19:30 eftersom vi valde måltider som var mer jobb.

Det är värt det om du älskar att laga mat och experimentera med nya bilcampingmåltider (vilket vi gör), men om du är begränsad i tid och känslomässig kapacitet, här är några förslag:

Förbered måltider som bara behöver lagas

Stanniolmiddagar kan till exempel förberedas helt hemma dagen innan. Detta är ett måste om du har begränsad tid på campingen. Om du är som vi, ta dig till campingen kl. 18.00 (som är över mörkt om du åker och campar på vintern).

Om måltiden är mycket mer involverad än uppvärmning, kommer du att lägga lite mer tid på att laga mat, så planera därefter.

Ät måltider som inte alls behöver lagas

Färdiga måltider som en pastasallad fungerar utmärkt för att göra din kväll stressfri.

Till frukostmåltider är det relativt enkelt att bara ta med mättande frukt, som bananer, eller att ta med en liten burk mjölk och en behållare med flingor. Förhoppningsvis får du dock en chans att göra en stor frukost på dina andra campingresor, för det är verkligen kul att snickra ihop en finare frukost medan du är på bilcamping.

Äta ute

Jag vet att det låter som kätteri att äta ute innan du kommer till din camping, men vi har haft STORA campingupplevelser efter att ha besökt Taco Bell eller något liknande innan vi kör till campingen. Middag kan vara mycket jobb och att ta middagen ur bilden gör att du kan fokusera på att koppla av och njuta av kvällen. En rolig kompromiss är att ta med varor för att steka marshmallows istället till efterrätt.

Bestäm om du behöver en lägereld

Att elda kan ta 5 minuter, eller 30 minuter (eller längre), beroende på hur svåra omständigheterna är. Höga vindar, eller fuktigt trä, (Vader: ”Neeeeej!”) eller att inte ha ved tillgängligt är alla potentiella utmaningar.

En gång gick vi på camping och vår middag var beroende av att vi hittade ved, så det slutade med att vi skurade från andra campingplatsers ved och lyckades hitta tillräckligt med ved för en brasa för att laga maten. Det var inte ett bevis på stor planering. ?

Du behöver inte elda varje gång du åker på bilcamping.
Det är kul, men det är inget krav. Du kan njuta av kvällen om du klär dig varmt och kanske gå på upptäcktsfärd, gå ner till floden om det finns en osv.

Ta med en hängmatta

Det är nästan en obligatorisk del av vår campingupplevelse. Om livet är stressigt kan min tid utomhus vara väldigt begränsad. Men jag känner definitivt att jag ansluter till ögonblicket och njuter av min tid om jag får spendera minst en timme med att hänga i hängmattan.

Du behöver inte sova i din hängmatta – det krävs extra förberedelser för att göra det (även om det kan vara väldigt roligt), men att ha en hängmatta för att bara slappa runt natten eller dagen för din en natts campingresa är verkligen värt den extra ansträngningen att ta med den och ställa in den.

Ta med vänner

Om du är orolig för om det är värt det att anstränga dig för att campa på en bil för bara en natt – ett sätt att göra din campingresa roligare och minnesvärd är att ta med vänner. Jag och min fru har åkt bilcamping många gånger och de gångerna har varit fantastiska. De mest minnesvärda stunderna är fortfarande när vi har åkt med våra vänner.

Att äta och prata med vänner runt en lägereld är en fantastisk upplevelse och ett bra sätt att få ut mer av pengarna på din campingresa.

Stressa inte över kläder

Detta är förmodligen kontroversiellt, men jag säger det ändå–Ett extra klädbyte är absolut valfritt för en ennattscamping. Du kommer att vara hemma inom några timmar, och även om hygien är ett bra koncept i allmänhet, för bilcamping, är det okej att glida för bara den där natten. Jag oroar mig bara för ett klädbyte förenklar saker en smula.

Vad kan jag göra för att förhindra en campingkatastrof?

Frågan om det är värt det att åka på camping för bara en natt förvärras ytterligare när ogynnsamma förhållanden uppstår. Kallt väder och regn är stora bovar.

Ja, det är möjligt att sätta upp sitt tält i regn

Om det regnar lätt då miljö upp ditt tält måste ske snabbt, men det är inga problem, och du kan fortfarande ha det bra om du är beredd med lämpliga kläder och regnkläder.

Om det är ett skyfall kan du behöva avbryta. Jag kommer inte säga att det inte är möjligt, men jag kan med större självförtroende säga att det kanske inte är värt det.

Ja, du kan campa i kylan

En nyckel till att ha en bra tid bilcamping i kylan är kläder.
En annan nyckel till att sova bra är varma sängkläder. Om du tar dig tid att göra extra förberedelser, och särskilt om du planerar att göra en lägereld, så kan du ha det bra. Den svåraste tiden är dock att ta sig ut ur ditt varma tält. Men det är ett roligt problem att ha i alla fall.

Om du vill ha mer djupgående tips om hur man åker på bilcamping i 40 graders väder, se mitt inlägg här.

Relaterade frågor

Varför är camping bra för din hälsa? En mycket djupgående studie publicerad 2017 observerade att individers koppling till naturen och exponering för naturen för dessa individer hade en betydande inverkan på deras ångest. Dessutom tyder studien på att även människor som tränar inomhus och utomhus upplever mindre somatisk ångest (fysiska effekter av ångest som fjärilar i magen, etc) när de tränar utomhus.

Vad ska man göra när man campar? Camping är en liten del av att vara utomhus. Vandring, cykling, simning, kajakpaddling, fotografering och allmän sightseeing är fantastiska sätt att ansluta och utforska naturen. Se till och planera i förväg och leta upp detaljer online eller ring en parkvakt för att ta reda på vad som finns att göra.

  Är camping ensam konstigt?