Paramotor Quad vs Trike: Vad är rätt för dig?

Både en Quad och Trike har hjul. Detta ställer frågan om vilken av dessa paramotorer som är rätt alternativ för dig.

I allmänhet anses fyrhjulingen vara den bästa för inlärning och trehjulingen är som en uppgradering efter att amatörens första inlärningsvind har passerats. Rätt paramotor är en fråga om personlig preferens, och paramotorvärlden fortsätter att argumentera för vilket som är det bästa valet.

Även om paramotorvärlden fortsätter att debattera om vad som är bättre, finns det vissa saker som de alla är överens om är syftet med och användningsområdena för fyrhjulingen och trehjulingen.

Syftet med Quad och Trike

När quad och trike skapades skapades de med liknande mål när det gäller pilotens flygupplevelse. De gör både paramotorik lättare och ger piloten en mer unik upplevelse.

För dem som precis ska lära sig att köra en paramotor är båda alternativen ett bra val som en början. Med möjlighet (i båda paramotorerna) att flyga i tandem. Alla trikes och fyrhjulingar ska inte flygas i tandem, men alternativet är unikt för båda.

Även om de inte är exakt likadana har de mycket gemensamt. Jämfört med en vanlig paramotor utan hjul delar de båda liknande egenskaper för att tävla:

  • Hjul
  • De är bra för nybörjare
  • Stabil Liftoff
  • Stabil landning
  • Du behöver inte bära motorn på ryggen
  • Ha höga ramstänger som skymmer din sikt
  • Ta upp mycket förvaringsutrymme

Syftet med fyrhjulingen och triken, enligt min personliga åsikt, är inte bara att skapa mer mångfald i piloterfarenhet, utan även pilotpersoner. Det finns vissa människor som inte kan bära en 55 lb motor full med bränsle på ryggen. Vissa människor har dåliga knän, dålig rygg och dålig uthållighet.

Fyrhjulingen och trehjulingen kompenserar för mycket av det som det vanliga paramotoralternativet inte erbjuder.

Notera: En annan fantastisk egenskap hos både fyrhjulingen och trehjulingen är att viktgränsen för dessa paramotorer är högre än en fotstartsparamotor. De klarar upp till 350-400 pund; kanske mer.

Quad och Trike skillnader

Det finns bara ett par skillnader mellan fyrhjulingen och trehjulingen. I paramotorvärlden argumenterar många för vilket som är det bästa övergripande valet, men sanningen är att piloten är domaren. Det som spelar roll är hur du känner dig under start, i luften och vid landning.

Notera: Om du är obekväm när du använder en Trike, kanske du vill byta till en Quad. (eller VisaVersa)

Den största skillnaden mellan dessa två paramotorer är deras hjul. En har fyra och den andra har tre. Båda är mycket stabila jämfört med en paramotor utan hjul, men under vissa förhållanden vinner var och en över den andra.

Jämförelse av förmåga att lyfta och landa på terräng/väder
Terräng och väderförhållanden Stenig terräng Turbulens Vindstilla Vind
Quad Liftoff Dålig Landning säkrare Lyft och landning bra Mindre stabil lyftning
Trike Presterar bra Landning farligare Lyft och landning bra Ganska stabilt lyft

*Observera att dessa uppskattningar kommer att variera beroende på piloterfarenhet och manövreringsförmåga

För de som är mer erfarna kommer skillnaderna mellan fyrhjulingen och trehjulingen att vara extremt uppenbara. Men för oss som är nya på det hjälper det att få det förklarat lite mer.

  Hur du lyfter din snöskoter korrekt

Så, för att hjälpa dig att skilja mellan de två och göra lite vägning, har jag skapat några tabeller att titta på.

Prisskillnader för fyrhjulingar och trehjulingar (enpilot och tandem)

När du väljer vad du vill ha för en paramotor, oavsett om det är en fyrhjuling eller en trike, spelar prissättningen en stor roll. Prissättning kanske inte är en stor sak för vissa människor. Om du inte bryr dig om hur mycket det kostar kan du fortsätta nedan för att se kvalitetsjämförelserna och hoppa över det här avsnittet.

Men om du är som jag, är kostnaden en fabrikat eller paus av om jag är villig att köpa mina stora leksaker. Jag vill spela, men jag vill spela till ett rimligt pris.

Du kommer att upptäcka att priset, oavsett om det är fyrhjuling eller trehjuling, kommer att vara högre än en paramotor för fotstart. Det är bara så kakan smulas sönder. Kvalitet är inte billigt.

Quad prissättning:

När jag sökte efter olika prissättningsalternativ märkte jag att prissättningen i hög grad påverkades av personliga preferenser. Det finns mer än ett alternativ för motorval, sittval, färg, stil, vingar, etc.

Namn/varumärke Pris Enda Tandem
Green Eagle Quad 9 700,00 USD – 11 200,00 USD X
BlackHawk LowBoy III Hybrid Quad 2 995,00 USD – 3 720,00 USD X
BlackHawk LowBoy II Paramotor Quad 1 300,00 USD X X

*Det var lite svårare att hitta tandemsittplatser för fyrhjulingen.

Trike prissättning:

Medan den var mer mättad på marknaden på grund av dess popularitet, gick trike-prissättningen från $1300 hela vägen till $15 000. Trehjulingen har också möjlighet att ändra färg, sittplatser, vingar och så vidare.

Namn/varumärke Pris Enda Tandem
BlackHawk Paramotor Lite Trike $2 395,00 X
Falco 6 200,00 USD – 15 880,00 USD X X
Mini-Bullet Trike & Minari Paramotor Combo 7 345,00 USD – 7 645,00 USD X
Funflyer2 Mini3 Evo 11 022,67 USD X

Många av dessa priser kommer att variera eftersom vissa har tandemalternativ och andra inte. Det finns även paketalternativ, vingar och liknande som ibland ingår i priset.

Dessa tabeller är inte en omfattande lista över priser och alternativ, men förhoppningsvis ger det dig en grov uppskattning av hur mycket det kommer att kosta att köpa. Om det inte är tillräckligt tydligt behöver du bara titta in på webbplatserna och se de andra alternativen som erbjuds.

Vad är en Quad?

Fyrhjulingen är en paramotor som stöds av fyra hjul. Dessa hjul drivs av motorn. Hjulen ger piloten en snabb start för start och ett mjukt avslut för en landning.

Den har vanligtvis sidostänger som ramar in ditt headspace och sätter dig på ett litet cubby-liknande utrymme. Det finns också ett utrymme som du vanligtvis kan vila fötterna på för komfort och bekvämlighet.

Fördelar med Quad

Fyrhjulingen är väldigt balanserad. Att åka den är som att åka en fyrhjuling i luften. Den är pålitlig som min morfar och kommer att hålla ganska länge. Du vill inte ha pålitlighet hos den här bebisen. Det är inte min personliga favorit, men du kan definitivt satsa på dess säkerhet.

  Hur man använder en svensk finne för isfiske

Fyrhjulingen används ofta som en början paramotor. Det är inte den enda som används, men på grund av sin säkra historia väljs den ofta som en nybörjarparamotor.

Videon nedan visar fyrhjulingens förmåga att balansera under start. Det är inte säkert att fyrhjulingen inte tippar, men sannolikheten är ganska låg. (Jag menar, det är vad den är designad för.)

Nackdelar med Quad

Vissa tycker att det är fult när det är uppe i himlen. Fyrhjulingen är inte den mest glamorösa paramotorn. Den är ganska skrymmande och dess hjul sticker i allmänhet ut ganska långt.

Det är inte bra i vissa flygförhållanden som turbulens och stenig terräng som nämnts tidigare. Som anges i videon måste piloten ha rätt typ av start annars tippar paramotorn.

Eftersom fyrhjulingen är tyngre blir den inte särskilt snabb i luften. Hjulförsedda paramotorer är vanligtvis inte lika snabba eller lätta som en enda fotstart-paramotor.

Anledningen är att ju lättare du är desto snabbare kommer du att flyga. Detsamma gäller för liftoff. Jag menar, om du är superlätt och personen bredvid dig är supertung och ni båda lyfter samtidigt – den lättare i fyrhjulingen, desto tyngre i fotstarten kan du vara ganska jämn.

Men generellt sett, ju tyngre du är, desto långsammare flygningen.

Vad är en Trike?

Precis som en trehjuling är trehjulingen så uppkallad för sina tre hjul. Denna paramotor är min personliga favorit. Den klarar också mycket vikt som fyrhjulingen och är riktigt stabil.

Men varför är det min favorit? För det är sexigt! Den trehjuliga designen gör att det känns som sportbilsversionen av fyrhjulingen. Det är också mycket mer populärt av piloter som är mer avancerade och erfarna.

När du gör en sväng i en trike är det så mycket mer spännande än fyrhjulingen. Jag känner mig så cool i trike! Du känner till de där reklamfilmerna när du kan se bilens hjul rulla över den steniga terrängen superlent och det får dig att vilja springa ut och köpa en? Ja, det är så jag känner när jag tittar på trike.

Fördelar med Trike

Bortsett från att vara supersexig är trike bara kul att titta på. I ljuset av den informationen har jag hittat en video som visar trikes-lyftförmågan.

Videon nedan jämför trehjulingen med fyrhjulingen. Medan båda är välbalanserade, vinner trehjulingen bandet för den här.

Trehjulingen ser bra ut i luften och följer flygmönstret i en trehjulsdesign. Precis som ett flygplan är de tre hjulen speciellt utformade för stabilitet och säkerhet.

Rolig fakta: Vanligtvis när trike lyfts av, bör framhjulet vara det sista hjulet som lämnar marken. Vid landning landar bakhjulen först.

Om det är säkrare än fyrhjulingen är ärligt talat lite av en gråzon. De är dock båda säkrare än din genomsnittliga fotstartmotor.

  Krockar luftballonger in i varandra?

Nackdelar med Trike

En möjlig nackdel med trike är förmodligen att den är tung. Den är inte lika tung som fyrhjulingen, men den är ändå tung. Många av nackdelarna med trike liknar den för quad.

De tar inte turbulens särskilt bra. Landningen blir mycket farligare i en trike med turbulens.

Det är en bra paramotor för nybörjare, men fyrhjulingen slår trehjulingen genom att vara det bästa nybörjaralternativet oavsett hur vacker trehjulingen är.

Tandem Quads/Trike alternativ

Det unika med både fyrhjulingar och trikes är att de även kan flygas i tandem. Med fotstart kan du inte flyga i tandem.

Det fina med en tandem trike/quad är att du kan ta en passagerare som inte är pilot. Så oavsett om du är någon som är pilot eller om du vill flyga i en paramotor, är en tandem alltid ett bra alternativ för att få dig eller dina vänner involverade i paramotorik.

Tandem är mycket säkert och är fantastiskt! Du kan uppleva spänningen med att flyga fritt på ett helt unikt sätt. Min favoritdel med det är att som passagerare behöver du inte ens kunna något om flygning.

Du har möjlighet att åka en tur utan stress med styrning och/eller lyft och landning. Allt passageraren behöver göra är att njuta av resan.

Om du är lärare kan du hålla din elev tillfreds genom att vara där för att vägleda dem. Även om många lärare hellre vill att du ska få tillfredsställelsen av att flyga på egen hand, är det skönt att kunna finnas där för de elever som inte är lika självsäkra.

Här är en tandem trike:

Här är en tandem quad:

Vilken skulle jag välja? Trike eller Quad?

Jag skulle personligen välja trike. Det är sexigt och ser trevligt ut. Om du hittar rätt kan du få den för ett superbilligt pris. Den är vanligtvis lättare än fyrhjulingen och klarar lyftet bättre.

Fyrhjulingen är skrymmande och påminner mig ärligt talat om en cykel med träningshjul. Vissa piloter har till och med gått så långt och sagt att fyrhjulingen är en trike med träningshjul. Fyrhjulingen är inget dåligt val, det är bara inte min favorit.

För mig är trike helt enkelt ett bättre val. Du kan få några snygga trikes.

Om det var jag skulle jag få en enmans trike och en tandem trike. Om du gör det kommer du att kunna flyga solo med bara dig och dina tankar samtidigt som du har möjlighet att flyga med någon annan. Det är alltid bra att njuta av underbara saker med vänner och familj.

Det finns också möjlighet att börja med en fyrhjuling och så småningom gå över till en trike. Du kan arbeta dig fram till tre hjul. Och om du vill vara mer vågad och ambitiös kan du hoppa av både fyrhjulingen och trehjulingen och göra en fotstart.