Paradiset väntar på Sebastian Inlet State Park – Melbourne Beach, FL

Paradise grundades 1971 när Sebastian Inlet State Park etablerades. Denna park ligger mellan Melbourne Beach och Vero Beach på Floridas Atlantkust. Den sträcker sig över cirka 1 000 hektar och ligger på båda sidor om Sebastian Inlet, vilket gör den till en visuell pärla att se.

Den oförstörda panoramautsikten över Sebastian Inlet välkomnar dig. Det är en fiskares oas, en fristad för fågelskådare och en naturälskares amfiteater utomhus. Så vad väntar du på – låt oss gå!

Ett överflöd av båtliv och fiske väntar

När du kommer in i parken omger det stora inloppet av fantastiskt blått vatten dig. De dubbla bryggorna är värd för många sportfiskare som njuter av det överflöd av fisk som frodas här.

Om du bogserar en båt, erbjuds en sjösättning vid Indian River Lagoon, söder om campingen eller Bayside Marina vid inloppets norra sida. Det tar dig ingen tid alls att ta dig genom lagunen till bryggorna och in i Golfströmmen, som ligger 25 miles öster om inloppet, om du skulle vilja utforska.

Några av de fiskar du kanske festar dig med senare inkluderar snook, kungsfisk, blåfisk och spansk makrill. Saltvattensfiskar är här för tagning med ett bra kast och rätt bete.

Bron och catwalks är ADA-tillgängliga. Ring 1-888-FISH-FLORIDA för mer information eller gå till https://myfwc.com/fishing/, eftersom saltvattenlicens krävs för sportfiskare. För din bekvämlighet finns en betes- och redskapsbutik vid Bayside Marina. Fiske är tillåtet utanför kajen, catwalks, en stor strandbrygga eller under A1A-bron.

För Birders

Med delstatsparken med strand och lagunfasad sträcker sig fåglarnas livsmiljöer från kuststränder till maritima hängmattor till mangrove. Det är en oas för att se en mängd fåglar. Bortsett från pelikaner, hägrar och tärnor, kan fågelskådare titta efter svarta skummare, fiskmåsar, rödhåriga vändstenar eller till och med tunna under hösten och vintern.

Var noga med att ta en fågellista och karta vid infartsstationen som ligger på den nordvästra sidan av inloppsbron.

Bara två mil söder om parken ligger Pelican Island National Wildlife Refuge, landets äldsta fågelreservat. På grund av dess närhet till delstatsparken passerar massor av sjöfåglar genom Sebastian Inlet. https://www.fws.gov/refuge/Pelican_Island/about.html

Vattenälskare förenar sig

Sebastian Inlet SP inkluderar över 5 mil strandfastighet, vilket ger parkbesökare gott om utrymme att ströva omkring. Ta med din stol, bred ut en filt och koppla av och lyssna på vågorna som slår mot stranden. Du kommer inte att hitta bilar eller folkmassor att inkräkta på din dag på stranden. Skalsökare kommer att njuta av en promenad på denna vackra strand.

Simning: Sebastian Inlets strand vid havet är öppen för simning. Det finns inga livräddare stationerade inom delstatsparkens gräns, men varningsskyltar är uppsatta under hela dagen som indikerar simförhållanden. Riptider förekommer ofta vid Floridas Atlantstränder. Ha det i åtanke när du bestämmer hur långt ut du ska simma. Om du skulle hamna i en riptide, simma parallellt med stranden tills du simmar ut ur den – bekämpa den aldrig genom att försöka simma rakt in.

  Vad man ska bära Jet Skiing (en guide till mode och funktion)

Om det inte är din grej att bli studsad av vågor eller om du reser med små barn, ligger ”Cove” på norra sidan av Sebastian Inlet. Detta skyddade strandområde med lugna havsvatten gör det idealiskt för dem med små barn eller besökare som inte är starka simmare.

Surfing: Du kommer med största sannolikhet att upptäcka surfare, vid stranden, rida på vågorna i. Monster Hole, Sebastians unika destination för östkustsurfare, är inte lätt att ta sig till och det är inte heller alltid den perfekta turen. Surfare måste paddla 15 till 20 minuter genom havsströmmen till sandbanken 0,3 mil utanför kusten. Startzonen kan skifta beroende på tidvattnet, så du kanske upptäcker att det inte är vad du hade förväntat dig den dagen eller, om tidvattnet skulle passa in på rätt sätt, har du en ganska lång tur.

Sebastians andra ökända våg, First Peak, skrevs upp för flera år sedan i Surfer’s Magazine. Tråkigt nog minskade en rehab vid bryggkonstruktion First Peaks kraft. The First Peak Project, bildat av surfarfantaster, säger sig ha kunskapen och färdigheterna för att föra tillbaka denna våg till sin originalitet. Det kan vara goda nyheter för surfare som besöker denna strandsträcka.

En surfares webbkamera finns på https://www.surfguru.com/sebastian-inlet-surf-report.

Snorkling och dykning: Båda är tillåtna inom Sebastian Inlet SP var som helst utom under bron och i båtkanalen. Klippiga rev sträcker sig kilometervis söder om inloppet nära strandlinjen. En dykflagga måste vara synlig inom 100 fot från denna aktivitet, och sikten är bäst under sommaren. Observera att spjutfiske är förbjudet.

Vattenkärl: Kajaker, kanoter och paddleboards är en annan form av transport du kommer att se på Sebastian Inlet. Indian River Lagoon är den idealiska platsen för dessa äventyr. Lansering är tillgänglig på båda lanseringsplatserna. Bayside Marina hyr kajaker och kanoter.

Att paddla i lagunen ger lugna vatten, tid att utforska mangrovestranden, söka efter vattenälskande vilda djur och sjöfåglar samt möjligheten att fiska från din kajak eller kanot. Det är en fantastisk dag att antingen fiska middag eller kanske se en manatee eller delfin när du paddlar.

Fler äventyr väntar på land

När det är dags att vara en landkrabbe, hittar du fortfarande mycket som håller dig sysselsatt – eller inte. Allt beror på hur du vill spendera en timme eller en dag. Där land möter hav erbjuder denna park en mängd fritidsaktiviteter. Staten har gjort ett anmärkningsvärt jobb genom att erbjuda besökarna möjligheter i överflöd att njuta av denna magnifika miljö.

Camping: Först och främst kommer logi på Sebastian Inlet SP att innebära camping. Det finns inga stugor, men dess campingplats med 51 platser erbjuder fantastisk utsikt över vattnet. Flera platser ligger tvärs över en liten väg från lagunen men det verkar inte finnas en dålig plats att få. En kort promenad från din plats vid dagens slut hittar den strålande solen som glider ner i vattnet medan solnedgången målar en färgstark himmel.

  ROCK SPRINGS RUN AT KELLY PARK – Apopka, FL

Campingen, söder om inloppet, har vatten- och elanslutningar; en eldstad, grill och picknickbord. Toaletter, duschar, tvättmöjligheter och en soptipp finns på plats. Husdjur är tillåtna på campingen men inte på stränderna. Det finns några platser som kommer att hysa upp till en 40 fots RV, men kontrollera platsinformationen när du bokar denna campingplats (upp till 11 månader i förväg) på ReserveAmerica.

Cykling: Tre ”mountain” cykelleder finns i parken. Eftersom Florida är för flatländare, syftar termen ”berg” här på sandiga och ibland blöta stigar som utmanar cyklisten. En annan asfalterad stig för flera användningsområden går genom parken parallellt med SR A1A och, ibland, Indian River Lagoon. Den här stigen går 40 miles och har flera åtkomstpunkter till stranden.

Vandring: En en mil lång naturstig erbjuds genom en kustnära, subtropisk hängmatta där kanten av de vattenälskande mangroveskogarna också kan ses. Vandrare kan också använda mountainbikespåren.

Butiker, Grub och museer: Det finns en presentbutik kopplad till BG:s Surfside Grill and Adventures Restaurant i delstatsparken. Du kan ta en bit mat medan du letar efter den där minnesvärda souveniren eller hittar campingartiklar du kan behöva.

En utställning med havssköldpaddor kan ses nära BG:s Surfside Grill. Parken har två museer; båda värda ett besök. Du kommer att börja förstå varför detta kallas Floridas Treasure Coast. McLarty Treasure Museum, på parkens södra gräns, har artefakter, utställningar och ett däck med utsikt över havet. En kort tolkningsfilm berättar historien om en spansk flotta från 1715 som drabbades av en orkan utanför kusten när han återvände till Spanien. Bärgare fortsätter än idag att söka efter guld, silver och juveler som försvann till sjöss vid kusten.

Fiskemuseet, nära ingången till parken, är ägnat åt Sebastians fiskeindustri och tre ursprungliga familjer som drev fiskhus här. Fotoutställningar, gamla fiskebåtar, nät, redskap och fiskespön i överflöd har alla en skum historia att berätta.

Inträde till McLarty Treasure Museum är $2/per person. Fiskemuseet är gratis. Båda är öppna 7 dagar i veckan, 10-16.

Night Sounds Konsertserie: En gång i månaden, september till maj, hålls konserter på lördagen närmast fullmåne klockan 19.00. Lokala musiker uppträder i 2 timmar, medan BG:s Surfside Grill säljer vatten, läsk, snacks och hamburgare. Ta med din gräsmatta stol, koppla av, njut av musiken och en solnedgång över inloppet. Konserter är gratis med vanlig parkentré och hålls på Coconut Point Pavilion på södra sidan av Sebastian Inlet Bridge.

Turtle Watch: Denna årliga Watch leds av en parkvakt. Biljetter ($10/per person) köps via http://www.fsispturtlewalk.org/. Programmet erbjuds 4 dagar/vecka men endast under juni och juli då du kan få syn på en Loggerhead, Leatherback eller Green havssköldpadda som kommer iland för att lägga sina ägg, täcka och dölja sitt bo, först då för att krypa nerför stranden igen och försvinna i havet. Dessa bon skyddas och avspärras av volontärerna när mama-sköldpaddan har återvänt till havet i hopp om att många av dessa nya kläckningar, två månader senare, också kommer att hitta till havet.

  West Virginia Jet Ski Laws: Ett enkelt fuskblad med alla detaljer

Programmet börjar klockan 21 och kan pågå så sent som klockan 01.00. Deltagarna kan inte använda ficklampor och kan behöva gå upp till 3 miles på stranden. I genomsnitt ses en sköldpadda 85 % av tiden på dessa klockor. Förhållandena kan vara buggiga så insektsmedel rekommenderas starkt.

Väder

Florida är, ja Florida. Snowbirds älskar våra vintrar av goda skäl. Fiskare, båtfolk och många Floridianer älskar livsstilen när som helst på året!

Om du campar, var medveten om att inga see-ums och myggor troligen förekommer under varma och varma månader. Förhållandena kan vara härliga och luftiga och hålla många insekter borta, men sommardagar och nätter kan också hålla luften helt stilla. Att ta med en fläkt för att koppla in utanför din campingplats kan hjälpa.

Kontrollera väderprognoser för möjliga lättande stormar eller ogynnsamma väderförhållanden. De svalare månaderna kommer att finna dig att älska livet på inloppet.

Vilda djur och växter

Du kommer att se det marina livet dagligen. Delfiner tar sig in och ut ur lagunen, simmar graciöst och stiger upp till ytan för att andas genom blåshålet ovanpå deras huvud.

Loggerhead, Leatherback och Green havssköldpaddor reser alla hundratals mil varje sommar för att häcka. Att delta i sköldpaddsövervakningsprogrammet tar dig närmare och personlig till denna lägliga ritual som de flesta sällan kommer att uppleva.

Över 190 fågelarter har loggats in av delstatsparken. Se till att du kommer med en kikare och en kamera för att fånga dessa fina, fjäderbeklädda varelser.

Manater ses ofta på Sebastian Inlet. Oavsett om det är sommar eller vinter, kan dessa sjöjungfruliknande däggdjur hittas på havssidan av de norra och södra bryggorna eller slingrar sig genom lagunen där många kajakpaddlare har haft turen att stöta på dem.

Medan vi paddlade kajak i Indian River Lagoon med vänner för några år sedan, skrämde vi några lubrerande sjökor som gav oss en riktigt show. En enorm vägg av vatten reste sig flera meter framför oss som stoppade oss döda i våra spår och undrade vilken varelse som låg under lagunens vatten. När vi komponerade oss paddlade vi ut i riktning mot vaken för att hitta två stora sjökor, nu ganska nöjda, som lät oss observera dem en stund. Det var ett av dessa National Geographic-ögonblick.

Raccoons, opossums, gopher-sköldpaddor, den sällsynta södra strandmusen och andra små djur kan rutinmässigt ses.

Slutsats

Inte alla stränder i Florida är skapade lika. Möjligheten att besöka Sebastian Inlet, vare sig det är för en dag eller mer, kommer att öppna din själ för denna fridfulla värld längs Floridas Atlantiska Treasure Coast. Uppskatta och respektera det överflöd av natur som ligger framför dig, och du kommer att upptäcka att det inte finns något fel sätt att njuta av detta kustparadis.