Paddle Tail Swimbaits: Den kompletta guiden till rigg och fisk

En av mina favorituppsättningar för att fiska klarare vatten är en paddle tail swimbait eftersom du kan göra den ogräsfri att plöja igenom vilken typ av täckning som helst. I det här inlägget kommer jag att prata om hur man riggar och använder en paddle tail swimbait att fånga mer fisk.

Detta är en mjuk plast som skapar en massa action som rör sig genom vattnet. Den finns i en massa olika färger men den jag föredrar är en naturlig nyansfärg. Naturligt verkar alltid fungera bäst för mig och jag försöker alltid lista ut vad fisken främst äter och få något liknande.

Jag kommer att prata om vilka redskap som ska användas med detta bete, vilka krokar som fungerar bäst, fiskelina som ska användas och sedan hur man faktiskt fiskar den. Fortsätt läsa eller titta på videon nedan för alla detaljer om hur man riggar och använder en paddle tail swimbait.

När ska man kasta detta bete

Detta bete var främst designat för att fiska runt omslag i snyggt grund vatten. Det du vill leta efter är gräsbäddar, ogräs, sjunkna träd eller vad som helst som kan finnas i vattnet. Det kommer att bli riktigt tufft att få tag i många andra beten i dessa områden och det är det som gör detta till det perfekta betet att kasta.

Fisk tenderar att gå till grundare vatten när vädret är lite molnig. De sitter på djupare vatten när det är varmt ute och kommer sedan till grund för att mata. Det är en annan riktigt bra tid att kasta detta bete.

  Hur man byter olja på en 2-takts smutscykel

Om du använder ett färgat badbete, kommer det normalt att få de bästa resultaten klarare vatten. Det kommer att fånga fisk i nästan alla förhållanden men något mörkare är normalt bättre i fläckigt vatten.

Vilken utrustning man ska använda med den

Du kan komma undan med att använda detta bete på allt som kommer att kasta, men jag föredrar att använda ett betesspö. Om du ska göra beten ogräsfri så behöver du ett spö som har lite ryggrad för att kunna ställa in kroken ordentligt. Spinnstänger är inte lika robusta men du kan fortfarande använda dem om du vill.

Du kommer att vilja se till att du använder minst ett medeltungt spö för att få ut det mesta av detta bete och jag gillar att använda något runt 7 fot långt. Du kommer att ha svårt att sätta kroken om du använder ett lättare spö.

Jag gillar att använda en flätad fiskelina med en fluorkarbonledare. Det är vad jag använder för nästan alla mina inställningar och tycker att det fungerar bäst. Du vill ha fläta eftersom den är mycket starkare och om du blir hängd på en stock eller i gräset kommer du att kunna rycka av den utan att linan går sönder. Jag brukar använda 20 lb fläta med 12-15 lb fluoro.

Hur man riggar och fiskar den

Min favoritkrok att använda med detta badbete är något viktas med en skruv. Skruven är superlätt att använda och vikten hjälper till med gjutningen. Du kommer att vilja skruva in i näsan på betet och sedan haka betet genom botten och ut i toppen. Se till att kroken är i mitten av betet för att se till att den kommer att simma ordentligt. Om du vill klara det ogräsfri (för att gå igenom locket) stoppa sedan tillbaka spetsen på kroken i plasten. Se våra favoriter här.

  Kan du använda WD-40 på en fiskerulle?

Du kommer att vilja gjuta den någonstans nära en täckningsområde eftersom det är mest troligt där fisken kommer att vara. De goda nyheterna med detta bete är att det kommer att göra mycket av jobbet åt dig. Om du bara kastar och hämtar ska du inte ha några problem att fånga något.

jag gillar rullar långsamt in och att göra det kommer att ge dig en verklighetstrogen vingla genom vattnet. Om din krok inte är i mitten, kommer det att få betet att simma roligt. Du kan experimentera med pauser och ryckningar men det är inte nödvändigt om du inte vill. En sak jag gillar att göra är dock ändra vinkeln. Om jag rullar in rakt framför mig kan jag flytta spöet till höger. Det orsakar bara lite naturlig rörelse som hjälper dina chanser att fånga något bra.

Tills nästa gång, gott fiske. Om du vill fånga mer fisk, använd fler krokar.

Låt mig veta dina tankar och eventuella frågor du har. Gillar du den här artikeln? Ge den gärna en del!

Vill du delta i vår utlottning av fiskeredskap? Vi kommer att göra giveaways på vår YouTube-kanal och allt du behöver göra för att delta är Klicka här att prenumerera på vår kanal, gilla en video och kommentera giveaway. Fler kommentarer = fler chanser att vinna.