Om du går för att komma i form kommer du att älska dessa 12 tips

Att gå är ett otroligt sätt att bränna fett, tona muskler och bli frisk! Det är inte bara bra träning, det är också bra för din mentala hälsa. Att träna behöver inte vara en smärtsam eller fruktad upplevelse. Att gå för att komma i form är perfekt eftersom det använder hela kroppen, blir aldrig tråkigt och du kan göra det för alltid!

Hur man kommer i form när man går

Gå för att komma i form: Kan du gå ner i vikt genom att gå?

Definitivt! Du kan gå ner mycket i vikt genom att gå, speciellt om du går regelbundet. I verkligheten, Jag hade en högskoleprofessor som gick ner över 200 pounds genom att gå Appalacherna väg! Du behöver inte köra mer än 2 000 mil för att komma i form, men ingen stoppar dig heller. Om du vill använda promenader som ett sätt att gå ner i vikt och bygga muskler, kolla in dessa fantastiska tips för att få ut det mesta av din promenad.

1. Ta vilodagar

Som så många vilodagar som din kropp säger att den behöver. Det största misstaget de flesta gör när de försöker komma i form är att tro att vilodagar motverkar dem. Sanningen är att du bör ta minst en eller två vilodagar i veckan, och kanske fler om dina promenader känns hårda för kroppen. Lite ömhet är bra, men din kropp säger till dig när du ska sakta ner. Underlåtenhet att lyssna kommer att hindra dina framsteg och leda till skador.

2. Börja långsamt

Om du inte är van att vandra, dämpa förväntningarna du har på vad du klarar av. Att gå är tufft och det kan vara svårt för dina knän och anklar. Om du har varit stillasittande ett tag (ingen dom, eftersom jag just nu håller på att gå ner de 75 extra kilona jag har gått upp under de senaste åren), rekommenderar jag att du tar det lugnt i början.

Börja med promenader som verkar för lätta och se hur du mår. Du kanske upptäcker att du är i bättre form än du trodde, men för de flesta är det mer sannolikt att du har det sämre än du trodde. Så håll de första promenaderna lätta, för att lätta in din kropp och undvika överansträngningsskador.

3. Starta promenaden förberedd

Att vara förberedd är nyckeln till ett framgångsrikt träningspass; dessutom har promenader några unika utmaningar som andra träningspass inte har. Några saker att tänka på innan du ger dig ut:

 • Är du hydrerad/har du tillräckligt med vatten under hela din promenad? Om du börjar din promenad uttorkad och utan vatten (eller inte tillräckligt) kommer dina muskler att tröttna mycket snabbare och det blir svårt att hålla det tempo du behöver för ett bra träningspass. Värmeutmattning och uttorkning är en av de största farorna på leden.
  Vem äger Amtrak? Den federala regeringen: Här är vad det betyder
Håll dig hydrerad medan du vandrar
 • Har du rätt skor? Löparskor är bra för promenader. Om du vill satsa på vandringskängor eller trailrunners. Men när du dyker upp på leden i Crocs, bli inte förvånad om dina fötter börjar göra ont innan du faktiskt känner brännan! Försök att bära skor som är vattentåliga och inte har något emot lite lera.
 • Sträck på dig innan du börjar. Att gå kan använda några konstiga muskelgrupper. Det är också ett av de enklaste sätten att stuka fotleden, jag har verkligen snubblat över otaliga trädrötter i mitt liv. Det är därför det är så viktigt att stretcha. Om du kommer på dig själv att trampa på en konstig sten, eller översträcka ditt knä, kommer du inte att skada dig själv lika illa som om du inte sträcker på knät!
 • Bär en fitnessklocka eller stegräknare. Om ditt mål med promenader är att gå ner i vikt, kommer en fitnessklocka att hjälpa dig att bättre spåra hur många kalorier du förbränner, och i allmänhet hur svårt det var för dig. Den här är inte alls nödvändig för att ha ett bra träningspass, men det ÄR ett bra verktyg för att logga dina promenader och förbli motiverad.
 • Har du ingen säkerhetsutrustning? Om du bor i tätbefolkade områden är detta inte så stora problem, eftersom du förmodligen kommer att ha mobilt internet på din promenad och du kommer inte att vara tillräckligt långt borta för att stöta på några stora djur. Men om du bor längre bort kanske du vill ta med dig de 10 väsentliga sakerna, björnspray och kanske en personlig platsfyr. Kalla det en överdrift, men att hamna i problem när du inte har någon mobiltjänst är mycket, mycket riskabelt!
Kvinna med en fitness tracker på armen

4. Tro att du kan gå vidare

Det här är lätt, men var inte rädd för att pressa dig själv! Ju längre du går, desto mer bränner du fett och bygger muskler! Om du verkligen vill gå långt, kanske överväg att backpacka. Det är bra att vara smart och känna sina gränser, men kom ihåg att med rätt förberedelser kan du komma mycket längre än du tror!

  Resedagbok: 3 veckor i Washington (dag 1)

5. Sätt ett tidsmålInget milmål

Att sätta upp mål är jättebra, men var noga med att inte tala om för dig själv att du ska gå X antal mil varje vecka. Att gå är svårt att ta fart; banor som är exakt lika långa kan ta väldigt olika lång tid på grund av olika geografi. Det är därför lättare att hålla sig ansvarig om du sätter ett mål för hur länge du vill gå på en vecka, inte hur många mil du vill tillryggalägga. Att gå samma vägar om och om igen gör det förstås lättare att arbeta med distansmål, vilket leder mig till mitt nästa tips:

Springklocka på en mans arm

6. Öka tempot varje gång du upprepar en promenad

Vissa av oss har inte tillgång till ett brett utbud av stigar; istället måste vi gå samma vägar om och om igen för att komma i form. Om du ställer in en måltid för varje mil eller för hela promenaden kommer du att svettas som ingen annan och känna dig så duktig i slutet! Att använda tid som riktmärke i allmänhet kan också hjälpa dig att hålla dig motiverad och bygga uthållighet. Du kan utmana dig själv att sätta nya personliga rekord för en viss bana, eller så kan du pressa dig själv att gå längre och längre mellan vilorna för att bygga upp uthållighet.

7. Gå för kullarna

Folk går för att komma i form

På din favorit vandringsapp (jag använder Alla resvägar), en sak som alltid ingår i spårinformation är höjdökning. Att välja vandringarna med en större höjdökning ökar avsevärt kaloriförbränningen och hur ansträngande vandringen är! Att klättra på fler backar kommer också att leda till att man bygger mer muskler. Att gå uppför bygger dina vader, quads, sätesmuskler och till och med mage.

7. Fokusera på din hållning

Att gå med dålig hållning begränsar användningen av alla muskelgrupper, vilket kan leda till skador och snabbare utmattning. Fokusera på att ta jämna och stadiga steg, fokusera på balanserade armrörelser och avslappnade axlar. Håll ryggen rak och fokusera på att ta fasta, säkra steg.

8. Aktivera core-musklerna

Att aktivera dina kärnmuskler genom att klämma på magen är mycket effektivt; det ökar din kaloriförbränning och kan hjälpa till att strama åt midjan. Aktivering av kärnan kommer också att avlasta hela din underkropp. Det är lätt att springa ett helt spår utan att någonsin engagera din kärna, men om du fortsätter att påminna dig själv om att använda dina magmuskler kommer det snabbt att bli en andra natur!

  Backpacking: vad är de "tio väsentliga"?

9. Bär en ryggsäck

Man står framför Grand Canyon med en ryggsäck

Att lägga till vikt på ryggen skapar mer motstånd. Det är ett bra sätt att bygga muskler i nedre delen av ryggen. Det kommer också att göra det lättare att bära vatten, mat och annat du kanske inte kan tänka dig att bära utan ryggsäck! Dessutom kommer du att förbereda din kropp för backpacking samtidigt, något jag lovar att du kommer att vilja göra när du börjar vandra oftare!

10. Använd promenadkäppar

Genom att använda vandringsstavar aktiverar du fler muskelgrupper i din kropp och avlastar samtidigt dina leder! Att använda promenadkäppar har visat sig öka kaloriförbränningen eftersom det stramar dina armmuskler utöver dina ben. Så hur galen du än känner dig först (jag tyckte definitivt att de var konstiga) så är det faktiskt ett bra sätt att komma i form!

11. Bär ankel- eller armvikter

Att använda ankel- eller armvikter bidrar till extra motstånd och arbetar med många olika muskler. De är ett klassiskt sätt att göra din naturliga rörelse lite svårare så att du kan bygga styrka. När du tröttnar på dem kan du förvara dem i ryggsäcken för extra motstånd på annat håll!

Kvinna som går på en solig dag

12. Var kreativ

Bryt upp promenaden genom att stanna var 5-10:e minut för att göra knäböj, utfall, step-ups eller till och med armhävningar! Om du är rädd för att bli uttråkad på längre promenader, lyssna på en podcast eller ljudbok från din omgivning)! Det finns gott om gångrelaterade övningar som inte bara hjälper dig att använda promenader för att komma i form, de kommer också att göra dig till en bättre vandrare!

Bonus: Börja löpning

Vem kunde tro att du skulle bli en så erfaren vandrare! Tja, det kanske är dags att börja trailrunning. Det här är definitivt ganska avancerat, men till och med bara springa en halv mil som en del av din promenad förbränner extra kalorier och förvandlas till ett megakonditionsträning!

Gå nu ut och se världen

Att vandra är en mycket enkel hobby att plocka upp och komma i form genom att göra det, och det leder dig till fler och fler äventyr. Ha kul där!

Läs nästa:

 • En komplett checklista för ryggsäcksutrustning
 • Hur mycket kostar en Amtrak Roomette?
 • Vad är backpacking?
 • 13 skäl att åka på en backpackerresa
 • Säker backpacking: hur kommer du hem i ett stycke?
 • Behöver du starka armar för backpacking?