New York Jet Ski Laws: Ett enkelt fuskblad med allt du behöver veta

Vattenskotrar är ett bra sätt att tillbringa tid på vattnet på sommaren och skapa minnesvärda stunder med familj och vänner. För att ha en fantastisk tid måste du känna till lagarna för att åka vattenskoter enligt den stat du bor i. Regler och förordningar kan variera från stat till stat och det är ett behov att veta för att vara kunna njuta av din tid på vattnet.

Om du är minst 10 år gammal och om du är född den 1 maj 1996 eller senare, får du endast köra ett vattenskoter om: du klarat en säkerhetskurs i båtlivet som är godkänd av New York State Office of Parks och du måste också ha med dig ditt båtsäkerhetscertifikat ombord. Eller så kan du ha sällskap av en person som är 18 år eller äldre som har certifikat också.

Det är viktigt att vara medveten om följande regler och lagar för att åka vattenskoter på vattnet i delstaten New York. Genom att göra det följer du på ett ansvarsfullt sätt lagen och det garanterar att du får en äventyrlig och stressfri tid på din vattenskoter med familj och vänner.

Det grundläggande

Innan du går ut på vattnet

Vem kan driva en PWC

New York har lagt följande restriktioner för driften av en PWC.Från och med den 1 januari 2009 kräver följande att du:

 • Var minst 14 år gammal
 • Du måste klara en båtsäkerhetskurs som har godkänts av New York State Office of Parks, Recreation and Historic Preservation
 • Det krävs också att du har ditt båtsäkerhetscertifikat ombord på din PWC
 • Du kan inte hyra en PWC om du är under 16 år

Medan du är på vattnet

Hänsynslös drift av ett fartyg

 • Underlåtenhet att reglera din hastighet

Detta driver ditt fartyg i en snabbare takt än vad som rekommenderas, särskilt under fartygstrafik, dåliga väderförhållanden och närhet till land. Några exempel på detta är:

 • Att köra ditt fartyg i extrem hastighet i närheten av ett annat fartyg, PWC eller farliga vatten
 • Arbeta med högre hastighet än ”långsam, ingen väckningshastighet” som anges i en ”ingen vakning”-zon
 • Går snabbare än hastighetsgränsen som anges nära den vattenmassa du opererar på
 • Gå i en hastighet som kan vara skadlig för ditt fartyg
 • Felaktigt avstånd mellan andra

Om du kör ditt fartyg snabbare än 5 km/h medan du arbetar inom 100 fot från stranden, bryggan, piren, flotten, flottören eller ett förankrat eller förtöjt fartyg, använder du ditt fartyg på ett felaktigt sätt och utsätter andra runt omkring dig för fara.

 • Ridning på ett fartygs fören, däck eller revolver

Att åka på allt som inte är utrustat med fasta sittplatser kan leda till risken att falla överbord. Låt inte dina passagerare eller dig själv sitta på ryggstöden, akterspegeln, reningen, sätena på upphöjda däck eller en för.

 • Specifikationer för hänsynslös drift

Det är när du väver genom trafiken, svänger i sista minuten för att undvika en frontalkollision med ett annat fartyg, eller överlastar ditt fartyg utöver den kapacitet som det anger på skylten.

 • Osäkra förhållanden
  Hur man flyger fisk från en kajak

Att inte ha tillräckligt med personliga flytanordningar, brandsläckare, flamskydd, ventilationssystem eller navigationsljus utsätter dig själv och andra ombord på ditt fartyg i fara.

Du utsätter också dig själv och andra för fara när du överlastar eller övermannar din båt, eller när du kör fordonet när du är berusad

Båt- eller PWC-olyckor … Vad du bör göra

I händelse av en PWC eller båtolycka måste du göra följande:

 1. Stoppa fartyget i det ögonblicket
 2. Hjälpa den skadade
 3. Ge skriftligen personens namn, adress och fartygets identifieringsnummer till ägaren av den skadade egendomen
 4. För att rapportera en olycka kan du kontakta Office of Parks, Recreation and Historic Preservation Agency Blvd. #1, Empire State Plaza i Albany, NY 12238

Lagar och förordningar

Innan du går ut på vattnet

Registrera ditt fartyg

Att registrera ditt fartyg är ett steg mot att lagligen kunna åka det på vattnet. Det finns krav för att registrera ditt fartyg som du måste konsekvent ta hand om först.

För att börja registrera ditt fartyg måste du fylla i båtregistrerings-/titelansökan, registreringsavgift, ägarbevis, bevis på att du har betalat moms och en försäljningsnota. du måste fylla i och ta med alla dessa dokument till DMV District Office.

När du har fått ditt registreringsnummer och valideringsdekalerna måste du visa dessa föremål på följande sätt:

 • Varje nummer måste målas, appliceras på ditt fartyg som en dekal eller plats för att visas på båda sidor av fören
 • Siffrorna måste läsas från vänster till höger på båda sidor
 • Varje nummer måste vara med blockbokstäver och tre tum högt
 • Färgen på dina siffror måste också stå i kontrast till bakgrunden på ditt fartyg
 • Bokstäverna måste separeras från siffrorna med mellanslag eller bindestreck
 • Det kan inte visas några andra nummer på bågen

Skrovets identifikationsnummer

Ett Hull Identification Number (HIN) är ett 12-siffrigt nummer som tilldelas av tillverkaren till fartyg byggda efter 1972. De hjälper till att kunna bestämma skillnaden mellan flera fartyg.

Om ditt fartyg blir stulet bör du skriva ner ditt HIN-nummer och förvara det på ett säkert ställe.

Registrera båt- eller PWC-avgifter

LÄNGD ANMÄLNINGSAVGIFT TILLÄGGSAVGIFT TOTAL
Mindre än 16 fot 22,50 USD 3,75 USD 26,25 USD
16 fot till mindre än 26 fot 45,00 USD 12,50 USD 57,50 USD
26 fot eller längre 75,00 USD $18,75 $93,75

Du kan också behöva betala en titelavgift på 50 USD beroende på din båts storlek och ålder. Dina båtregistreringar utfärdas för cirka 3 år.

Nödvändig utrustning

Personliga flytanordningar

Typ 1 Offshore flytvästar Denna väst kan vända en medvetslös person i vattnet för att vända uppåt i vattnet. Den är gjord för tuffa vatten och för situationer där räddning kan ta lång tid.
Typ 2 Near-Shore västar Denna väst är lämplig för lugnare vatten och snabbare räddningar. Om du skulle bära den här medan du är medvetslös kanske den inte kan vända upp ansiktet i vattnet.
Typ 3 Flytningshjälpmedel Den här västen kan också vara en helärmad jacka och den är perfekt för lugna vatten och snabba räddningar. Detta kommer definitivt inte att vända ditt ansikte upp i grova vatten. Detta bärs vanligtvis för vattensporter.
Typ 4 Kasta kapabla enheter Denna typ av flytanordning är en kudde eller ringbojar och används vanligtvis för att kasta på någon i trubbel. De är inte gjorda för att hålla långa timmar i vattnet, eller icke-simmare, eller det omedvetna.
Typ 5 Speciella enheter Denna typ av flytanordning gjordes för aktiviteter som kajakpaddling, vattenskidåkning. Dessa ser vanligtvis ut som vita vattenvästar, däcksdräkter och personliga flytanordningshybrider.
  Hur man klättrar på ett rappellrep som ett proffs

Navigationsljus

Motordrivna fartyg under gång

De lampor som krävs på ett fartyg som det här är:

 • Röda och gröna sidoljus som kan vara synliga på minst 3 mils avstånd och minst en mil bort en klar, mörk natt.

ELLER

 • Ett vitt allroundljus som kan ses på minst två mils avstånd en mörk, klar natt. Lamporna måste vara 3,3 högre än dina sidoljus.

Fartyg utan motor när de är på väg

Ljus som krävs för detta fartyg är:

 • Röda och gröna sidoljus som kan ses på två mils avstånd. Solljuset måste också vara synligt på 2 mils avstånd.

ELLER

 • Du kan ta ombord en lykta eller ficklampa som lyser vitt ljus.

Alla fartyg när de inte är på gång

ALLA fartyg måste visa vitt ljus i alla riktningar om de ligger för ankrade utanför ett förtöjningsområde mellan solnedgång och soluppgång.

Brandsläckare

Du kan klassificera din brandsläckare efter bokstav och siffersymbol. Siffran hjälper dig att dechiffrera storleken på släckaren, och bokstaven anger vilken typ av brand som är släckt också.

Typ A bränder – är av brännbara fasta ämnen som trä

Typ B bränder – dessa är brandfarliga vätskor som bensin eller olja

Typ C bränder – Det här är främst elbränder

Alla fartyg är skyldiga att ha en typ B brandsläckare ombord i händelse av att extrema eller farliga situationer inträffar.

Din brandsläckare bör placeras någonstans som är lättillgänglig om den behöver användas omedelbart.

Ventilatorer

Ventilationssystemet är extremt viktigt att ha installerat i ditt fartyg. Deras huvudsakliga syfte är att minska risken för att en explosion ska inträffa.

 • Alla kärl som drivs med bensin är skapade på ett sätt så att de skulle kunna fånga in ångor, har två ventilationskanaler med kåpor som hjälper till att avlägsna dessa ångor
 • Om du råkar ha ett fartyg utan ett motordrivet ventilationssystem kan du öppna motorrummet och lukta på bensinångor innan du startar din motor
 • Innan du startar motorn eller ditt fartyg och efter att du fyllt på bränsle bör du slå på den i minst 4 eller 5 minuter om den är utrustad med ett kraftventilationssystem

Ljuddämpare

 • I New York är det olagligt att installera ljuddämpare ”utskärningar”
 • Det är också olagligt att ändra, modifiera eller till och med ta bort ditt ljuddämparsystem på ett sätt som förhindrar din PWC eller ditt fartyg från att uppfylla dessa standarder

Regler och föreskrifter som är specifika för PWC

Alkohol och droger

Att vara påverkad och driva ett fartyg är oansvarigt. Du måste ta hänsyn till det faktum att BUI kan sätta dig själv och andra i fara.

För delstaten New York anses du vara båt under påverkan när din alkoholkoncentration i blodet är 0,08 % eller högre.

Det finns en nolltoleranspolicy för personer under 21 år. Denna tillämpas för minderåriga vars alkoholkoncentration i blodet är mellan 0,02 % och 0,07 %.

De individer som är under 21 år och fångas för båtliv under påverkan kan få sina privilegier indragna eller återkallade. Du kan också utsättas för höga böter, fängelse eller indragning av operatörsprivilegier.

Utsläpp av skräp, avfall och farliga ämnen

Skräp

 • När det gäller att ladda skräp är det olagligt att dumpa plast eller sopor i något federalt kontrollerat eller till och med statligt vatten. Du måste hålla ditt skräp ombord, förseglat och inneslutet så att det inte faller ut.

Avfall

 • När det gäller bortskaffande av avfallet måste du ha en marin sanitetsanordning (MSD) när du reser på staten New Yorks vatten.

Farliga ämnen

 • Det är olagligt att dumpa farliga ämnen i vattnet. Böter som kan åläggas dig för att inte följa denna regel kan vara upp till 10 000 USD
 • Om ditt fartyg råkar släppa ut olja eller något annat farligt ämne måste du kontakta US Coast Guard omedelbart och ring 1-800-424-8802

Övriga krav för PWC

 • Du kan inte använda en vattenskoter inom 500 fot från ett avsett badområde.
 • Hänsynslös drift av en PWC är inte tillåten. Exempel på detta:
  • Hoppa ett vak för nära andra fartyg
  • Sista minuten undvikande av kollision
  • Väver vårdslöst genom fartygstrafiken
  • Ta med fler passagerare på din PWC än vad som rekommenderas
  • Om du manövrerar din PWC på ett sådant sätt att den kan orsaka orimlig skada på dig eller dina passagerare
 • Det är olagligt att använda en vattenskoter mellan timmarna av solnedgång och soluppgång, särskilt när din syn är lite begränsad.
 • Du kan inte ta bort någon backfire flamskydd eller ventilator om den är installerad av din tillverkare
 • Du måste ha en visselpipa eller horn ombord på din PWC som är godkänd av US Coast Guard
 • Säkerhetständningslåset måste vara fullt fungerande och ha ett snöre fäst för att säkerställa att den inte tappas bort eller tappas bort
 • Varje person på PWC måste bära en US Coast Guard godkänd typ 1,2 eller 3 personlig flytanordning

Tillämpning

Båtlivslagarna och -föreskrifterna upprätthålls av följande State Park-polis, sheriffavdelningar, lokal-, läns- och statlig polis, Department of Environmental Conservation och Harbormasters and Bay Constables.

De som följer personer har befogenhet och makt att stoppa och testa en fartygsoperatör om de känner att de har tillräckliga skäl att göra det.

Det är också olagligt att vägra följa direktivet från någon med brottsbekämpande myndighet.

  Kan en sida vid sida användas som en golfvagn?