National Parks Service App Review: Är det användbart?

I april 2021, National Parks Service har släppt en helt ny mobilapp dedikerad till Amerikas nationalparker. Det lovar att bli en god resurs för alla 423 nationalparker, monument och utsedda områden. Men är det faktiskt användbart för backpackers, vandrare och naturälskare i allmänhet? Vi har grävt djupt i appen för att ge dig denna recension av National Parks App – låt oss gå!

National Parks Service App: Översikt

Appen är generellt sett väldigt enkel att använda och packad med användbar och rolig information. Det är ett enkelt sätt att lära sig om parker du ska besöka, planera sevärdheter och tillfredsställa din nyfikenhet när du har tråkigt. Appen har nästan allt jag kan hoppas på: väderuppdateringar, meddelanden och meddelanden och alla ”roliga fakta” du någonsin kan önska dig.

Det enda National Parks Service mobilapp saknar, jämfört med andra vandrings-/ryggsäcksappar, är detaljerade kartor över lederna. Utöver det finns det dock mycket att älska med NPS-appen!

hemsidan för nationalparksappen

Granskning av nationalparksappen

Navigering och användarupplevelse: 4/5

Det första som distraherar mig från en ny app eller webbplats är när jag inte vet hur man använder den. Jag är Gen Z, växte upp med teknik; om jag inte kan komma på hur man använder en app är den värdelös! Lyckligtvis NPS-appen är ganska intuitiv– navigeringen kändes naturlig, även om du var tvungen att gå några klick djupt för att komma någonstans intressant. Men den typen av navigering är liksom andan i nationalparkerna själva – de bästa delarna är gömda innerst inne!

Nationalparker Info 4/5

Oavsett om det är aktuella uppdateringar om varje park, brandvarningar, väderuppdateringar eller en enorm lista med attraktioner, har den här parken nästan allt. När du navigerar till en park kommer du att se all information framför dig. Saker att se och göra, ställen att bo på, parkkalendern, vandringslistor – allt finns här!

  Amtrak-återbetalningar: Vad du ska veta (och göra) när dina tågplaner ändras
hawaii vulkaner meny nationalparker service mobilapp
Alternativ för nationalparkinformation i NPS-mobilappen.

Du kan ta reda på massor av roliga fakta och historia om varje park/plats genom att klicka på ”Vad att se” eller ”Självguidade turer” för parken du utforskar. Om du är en nyfiken person eller bara en uttråkad nörd som vill nosa på slumpmässiga fakta, kommer du att älska dessa funktioner!

North Cascades National Park på NPS-appen

Tyvärr saknar appen en stor samling bilder. Det finns några bilder för varje park, plats och spår i appen; det skulle bara vara bättre om det fanns fler!

Vandring och stigar: 2/5

Detta är den största besvikelsen för mig: kartorna över vandringsleder är lite värdelösa. De visar dig var spåren är, men inte mycket annat. Inga aktuella kartor över lederna, waypoints eller möjlighet att dela reserapporter. Jag tycker dock att det är vettigt – vad är poängen med att konkurrera med det Alla spår, Bra budskapoch den promenadprojekt?

Ändå var det lite nedslående. Kanske lägger de till detaljerade vandringskartor i en framtida uppdatering!

Andra möjligheter

Bokningar för campingplatser och loger

Boka en plats på en camping? Denna process är nu enklare än någonsin. Klicka på ’Stanna’ i en av parkerna/platserna i appen så kommer du att presenteras för ett urval av campingplatser och lodger beroende på vilken park du har valt. När du har hittat en plats kan du klicka på ”boka nu” för att komma direkt till bokningsportal!

Självguidade turer

Detta är en av de bästa funktionerna i appen totalt sett. Du kan ta självguidade vandringsturer, fullspäckade med information, på valfritt antal platser och parker! Om du har fastnat hemma och inte kan komma förbi personligen kan du fortfarande lära dig mycket av dessa självguidade turer!

  Behöver du ett tältfotavtryck?

Är National Parks Service-appen bra?

ja! Med vänliga hälsningar ja. Det enda som hindrar appen från att vara perfekt är att spårkartorna är lite mer än ”tappade nålar” där spårhuvudena är. Om de lade till mer djup till vandringsledens funktioner, skulle det nästan inte finnas något som hindrar den här appen från att vara den bästa utomhusappen som finns. Det är bra för att planera resor, lära sig om nationalparkerna och göra bokningar. Sammantaget får National Parks Service App en 4/5.