När uppfanns snöskotern?

Du vill veta var din snöskoter kom ifrån. Nej, inte bara tillverkaren, utan slädarnas historia i allmänhet. Hur har samhället och tekniken utvecklats till en sådan punkt där du fritt kan åka snöskoter på leden idag? När kom snöskotern till?

Snöskotern uppfanns 1935, men idéer och patent för fordon som var föregångaren till den moderna snöskotern hade funnits sedan åtminstone 1800-talet i delar av världen som USA och Kanada.

Idag ska vi dyka in i den fascinerande historien om snöskoterns uppfinning. Från mer om föregångarna till snöskotern, uppfinnaren av den första officiellt erkända snöskotern, till tidiga versioner av fordon som du inte kunde tro betraktades som slädar, du kommer att lära dig mycket framåt. Fortsätt läsa!

När uppfanns snöskotern?

Bilar var på väg redan på 1880-talet, men det skulle inte dröja på flera decennier till som igenkännbara snöskotrar skulle följa efter.

Som vi nämnde testades det som anses vara den första officiella snöskotern 1935, men massor av skoterprekursorer fanns långt tidigare än så.

För att rättvist berätta historien om snöskoterns historia måste vi ta den tillbaka till Wisconsin på 1900-talet och ännu tidigare.

Wisconsin är ett kallt tillstånd. Enligt National Weather Service, i genomsnitt får nordöstra och centrala Wisconsin 40 till 50 tum snö per år. I statens Snowbelt-region ökar snöfallet till 100 till 125 tum per år.

Således behöver Wisconsiniter ett sätt att ta sig runt i det vintriga vädret. Kreativa invånare i slutet av 1800-talet började leka med alla möjliga fordon som kunde åka på snö. Dessa var inte snöskotrar, utan snarare snövagnar och slädepropellrar.

Den första slädepropellern, skapad av invånarna i Brule, Wisconsin, William B. Follis och William J. Culman, lämnades in för patentgodkännande i slutet av 1895. År 1926 tävlade snövagnar vid Three Lakes i Wisconsin.

I Boston, Massachusetts, 1905, kom den amerikanska motorsläden till. Det här fordonet med stifthjul och encylindrig motor hade löpare istället för hjul. Det varade inte länge, men det var en annan snöskoterföregångare ändå.

År 1911 i Brandon, Manitoba, Kanada, hade en ung man, bara 24 vid den tiden, vid namn Harold J. Kalenze gjort ett fordon känt som fordonspropellern. En snöskoter var inte Vehicle Propeller, men den satte ännu mer av de tidiga grunderna för vad som skulle bli snöskotern inom bara några korta decennier.

  7 bästa Kokanee fiskespön (och vilken jag valde)

Fyra år efter att Kalenzes uppfinning kom i dagen, i Waters, Michigan, försökte en man vid namn Ray H. Muscott patentera en liknande uppfinning. Han kallade den traineau-bilen eller motorsläden och försökte få patentet i Kanada.

År 1916 fick Muscott ett USA-baserat patent på ett snöfordon som har många av de funktioner som fortfarande används i snöskotrar idag. Dessa inkluderar framskidor och bakre spår.

Vem uppfann snöskotern?

Snöskoterns far är utan tvekan Joseph-Armand Bombardier, som började montera och testa mer moderna snöskotrar 1935.

Bombardier föddes den 16 aprilth1907 i Valcourt, Quebec, Kanada och dog den 18 februarith, 1964. Han är grundaren av det eponyma Bombardier Inc., en kanadensisk järnvägs- och affärsjettillverkare. Företaget bytte senare namn till Bombardier Recreational Products.

Passionen för mekanik var något som Bombardier hade burit med sig under större delen av sitt liv. Vid 19 års ålder drev han sitt eget verkstad och erbjöd bilreparationstjänster. När vädret blev kallt började Bombardier pyssla med idéer som skulle bli snöskotern.

Det som verkligen inspirerade Bombardier att driva på med snöskoterskapandet var hans sons död. I Quebec städades aldrig sekundära vägar efter en snöstorm, vilket lämnade invånarna att göra det själva. Bombardiers son hade bukhinneinflammation och kunde inte få medicinsk behandling i tid på grund av en snöstorm, så Bombardier försökte skapa en lösning på ett sådant problem.

Självklart fick han lite hjälp.

Igor Sikorsky, en helikopterpionjär från Ryssland, hade skapat ett fordon som heter Aerosani mellan 1909 och 1910. Det använde skidor och en propeller för att fungera, och Aerosani dök till och med upp under andra världskriget. Det var egentligen ingen snöskoter, men det gjorde fordon på spår populär.

Omkring samma period producerade Adolphe Kegresse från Frankrike Kegresse-banan, en kontinuerlig larvbana med bälte. Detta hände mellan 1906 och 1916. Bombardier gjorde sin egen version av larvbanan som var mer skicklig på att hantera både fuktig snö och torr snö.

  Hur farligt är det att åka ATV? Med säkerhetsstatistik

Hans spår hade en bomulls- och gummibana som täckte hans snöskoters bakhjul samt gummitandade hjul. Bombardier var inte främmande för metallbanor, så att byta till gummi var inte nödvändigtvis utmanande.

Han kallade sin snöskoter för B-7, som togs i produktion 1937. Denna släde fick plats med sju passagerare, så den var på intet sätt liten, och slädens spår ansågs revolutionerande för dagen. B-7:an följdes upp av B-12 1942, som hade plats för 12 personer!

Hur var tidiga snöskotrar?

Joseph-Armand Bombardier må vara uppfinnaren av den första officiellt erkända snöskotern, men det var inte förrän Polaris grundades 1954 som mer moderna slädemodeller började rulla ut. Så här var alla snöskoterprekursorer fram till dess.

Motor-Bobs

Motorbobben går tillbaka till 1914, när Aberdeen, South Dakota invånare och medarbetare Art Olsen och OM Erickson tillverkade fordonet. Motor-bob bestod av en indisk motorcykel med en akter, släde-runner förar, sittplatser och en kåpa. Det indiska motorcykelmärket grundades 1901 och lades ner 1953.

Motorbobben är anmärkningsvärd inte för att den hade spår, som den inte hade, utan på grund av dess likhet med mer moderna slädar.

Ford Model T snöskotrar

Ford Model T är en av de mest välkända historiska bilarna, tillverkade mellan 1908 och 1927. Den var prissatta billigare än andra fordon på den tiden, så fler människor ägde den. Det inkluderar Wisconsiniter, som tog Model T, fäste skidor på de främre och bakre traktorns slitbanor bak och började använda det resulterande fordonet som någon form av snöskoter.

Bilder av skapelsen finns online; här är en för dig. I dagens termer ser denna Ford Model T snöskoter ganska löjlig ut, men på den tiden måste de som modifierade bilen ha känt sig väldigt uppfinningsrika!

Tidiga Bombardier snöskotrar

Bombardier är känd för att vara snöskoterns far, men det betyder inte att hans första versioner av snöskotrar nödvändigtvis kunde kännas igen som de slädar vi känner och älskar idag. Kolla upp Denna bilden för att se vad vi menar.

  Vad kan jag göra med pulversnö?

Det var en tidig Bombardier snöskoter. Den ser mer ut som en ubåt än en släde, men den var effektiv för sin tid, även om den inte skulle vara det idag med stormsteg.

Tidiga Polaris snöskotrar

Sedan kom Polaris, ett varumärke som grundades 1954 av Roseau, Minnesotas David Johnson och Allen och Edgar Hetteen. Du känner och älskar Polaris snöskotrar idag, men de första modellerna var tunga, runt 1 000 pund. De kunde också åka 20 miles per timme när de är snabbast! Dessa är ingenting som den släde som finns nu för tiden.

Hur kom vi till dagens moderna snöskotrar?

Så hur gick vi från Joseph-Armand Bombardiers genombrott men ändå föråldrade snöskoter till 20 års slädarth och 21st århundraden? Det är mest Polaris arbete, åtminstone till att börja med.

Innan de varumärket sig själva som Polaris, kallade de tre grundarna sitt företag Hetteen Hoist & Derrick Co. När grundarna väl smakade framgång med sina tidiga snöskotermodeller bytte de om varumärket. År 1957 sålde Polaris sin första snöskoter för kommersiellt bruk. Det var känt som Polaris Sno Traveler.

Det följdes av Bombardiers släde med öppen cockpit 1960, som såldes under varumärket Ski-Doo. Från 1970-talet och framåt blev snöskotrar ”det”-fordonet, och många nya märken dök upp som tillverkade slädar. Vid ett tillfälle under det decenniet hade du mer än 100 olika snöskotertillverkare att välja mellan.

Många höll inte ut, men två miljoner snöskotrar köptes av en glupsk publik från bara 1970 till 1973. Det är inte så illa! Snöskoterinnovationen fortsatte under de följande decennierna, vilket förde oss till dagens eleganta moderna slädar.

Slutgiltiga tankar

Snöskotern har en historia som går tillbaka till slutet av 1800-talet. I början av 1900-talet fanns patent för något liknande fordon där ute, men det var inte förrän Joseph-Armand Bombardier skapade den första versionen av snöskotern 1935 som snöskoterinnovationen verkligen tog fart.

Nu när du vet mer om snöskoterns historia kan du uppskatta din släde och drömma om vad framtiden kan ge!