När slutar vandringssäsongen?

Gå inte in – Väg stängd skylt. Taget på Minneopa State Park i Mankato, Minnesota

Vandring är en aktivitet som gör att många enkelt kan njuta av naturen. Detta är en aktivitet som kan göras som en familj, med en grupp vänner eller som en individ. Så när exakt tar vandringssäsongen slut?

Oktober till november är vanligtvis när de flesta bestämmer sig för att avsluta sin vandringssäsong. Det finns vissa specifika parker som har faktiska öppnings- och stängningsdatum, medan andra inte har det. Det är viktigt att kontrollera om det finns några restriktioner för vandring i en specifik park innan du planerar en resa.

Det kan vara oerhört viktigt att veta om en led är öppen för vandrare eller inte innan man planerar en resa. Det kan krävas mycket information för att vandrare endast planerar leder som är öppna för allmänheten.

Vandringssäsongen

För många människor börjar vandringssäsongen i mitten av mars och fortsätter till slutet av oktober eller mitten av november. En persons vandringsupplevelse kan avgöra när vandringssäsongen slutar. En annan sak som kan påverka vandringssäsongen är den specifika platsen där lederna ligger. Det finns vissa skillnader mellan antalet restriktioner på spår i nationalparker jämfört med statliga parker.

Det finns en allmän restriktion på stigar i både statliga och nationalparker. Dessa vägar är begränsade till den tid då individer kan komma åt dessa vägar. De flesta leder är endast öppna under dagsljus, vilket innebär att lederna är stängda i skymningen. Denna begränsning finns för säkerheten och skyddet av personer som går dessa stigar.

Vandringsleder på vintern

Det finns många nationalparker och statliga parker som är officiellt stängda under vintern. Några orsaker kan göra att dessa parker stängs under denna tid, men för de flesta parker har det att göra med snö. Det finns inte tillräckligt med resurser för att säkerställa att tillfartsvägarna till dessa stigar plogas och röjas från snö, så många av dessa parker stänger sina stigar tills snön smälter bort tidigt på våren.

  Fungerar Bear Spray verkligen? Så här använder du det när du backpackar

Även när stigarna är öppna under denna tid, finns det inte mycket vilt runt omkring. Många av de djur som vanligtvis ses på vandringsleder ligger antingen i viloläge eller har migrerat söderut för vintern. Om att se vilda djur är något som är oerhört viktigt för en person under vandring, kommer att välja vandringsleder i söder under vintermånaderna ge dem chansen att se det vilda djur som de är så angelägna om att se. (Källa)

Trots bristen på vilda djur på vintern finns det många anledningar att vandra stigar som är öppna och säkra för promenader på vintern. Många av dessa svansar har vackra formationer som bara förekommer på vintern. När jag vandrade i Hocking Hills State Park i december med min familj kunde jag se alla olika vattenfall som är frusna. Dessa frusna fall gjorde att vandringsleder som jag har varit på hundratals gånger såg helt nya och magiska ut.

Det är många rekommenderade resvägar att vandra på vintern från ivrig vandrare på Reddit. Det kan vara så att vintervandring faktiskt är att föredra framför sommarvandring, så länge lederna är öppna.

Rock House, Hocking Hills State Park, Ohio

Restriktioner i nationalparker

Utöver begränsningen av en tidsram inom vilken vandrare kan komma åt stigarna, finns det andra restriktioner som kan påverka om delar av en nationalpark är stängd eller inte.

Det finns delar av nationalparker som är stängda för att skydda djurlivet som lever i närheten av dessa stigar. Under vissa delar av året kan vissa försök stängas för att skydda parningssäsongen för utrotningshotade eller hotade djur. Det är viktigt att undvika dessa försök när de är stängda för att skydda djurlivet. (Källa)

  Varför löpning är bättre än att gå för att bränna fett

Det finns tillfällen då delar av vissa stigar är skadade på grund av väderförhållanden. Skadorna kan göra lederna farliga för gång. För att förhindra att besökare till dessa parker skadas kommer nationalparkstjänsterna att stänga dessa leder för att skydda människor.

Varningsväg arbete framåt tillfällig skylt uppsatt vid ingången till naturparken.

Restriktioner i statliga parker

Liksom nationalparker finns det andra anledningar till att stigar i statliga parker stänger under en period. Statsparker kan stänga sina stigar av olika anledningar. Den största anledningen är ibland när lederna kanske inte är säkra för vandrare. Detta inkluderar även väderrelaterade incidenter.

När jag vandrade med min familj upplevde jag en stigavstängning som gjorde mig upprörd. Jag hade sett fram emot just den här leden i Hocking Hills State Park. Jag frågade en närliggande parktjänstanställd varför leden var stängd. Efter att min familj tillbringade tid med att prata med honom, påpekades det för oss att regnstormen som hade inträffat den föregående natten hade eroderat en del av leden, vilket kunde få vandrare att falla eller halka.

En annan anledning till att statliga parker stänger vissa stigar året runt inkluderar underhållsproblem. Istället för att vilja förstöra sevärdheterna för vandrare som vill njuta av det omgivande djurlivet, bestämmer sig parktjänsterna för att stänga dessa leder under tider när saker behöver fixas. Detta inkluderar att reparera vandringsmarkeringar och skyltar, samt lägga till nya bekvämligheter. (Källa)

Viktiga saker att tänka på när du planerar en rundvandring

Det finns många saker att tänka på när du planerar en rundvandring. Det första är att se till att de tänkta vandringslederna är öppna för allmänheten under den tid vandringen pågår. Att ringa till staten eller nationalparken kan hjälpa till att se till att stigarna är öppna och förhindra att vandrare blir besvikna när de kommer till en led bara för att få veta att den är stängd. Att titta på nätet är ett annat sätt som människor kan vara medvetna om vägar som har stängts.

  Kan du sparka bollen i landhockey?

Det är viktigt att veta hur lång leden är och hur lång tid det kan ta individer i vandringsgruppen att genomföra denna vandringsled. För de flesta är det vanligare att börja en promenad mitt på morgonen till tidig eftermiddag än på sen eftermiddag. Att börja vandringen tidigare på dagen ger gruppen gott om tid att genomföra vandringen innan leden stänger i skymningen. (Källa)