När ska jag slå på min husbilstankvärmare?

För att få ut det mesta av en husbilsinvestering använder många sina husbilar året om, från sommarresor till sjön till ett snötäckt äventyr i bergen. Men när du använder en husbil i kallt väder är specifika åtgärder nödvändiga för att förhindra att husbilstankarna fryser. Frysta förvaringstankar kan vara ganska problematiskt för alla husbilsägare.

Så när ska du slå på din husbilstankvärmare? Du måste använda husbilens tankvärmare när utetemperaturen närmar sig minusgrader och kommer att ligga kvar på den temperaturen eller lägre under en tid.

Att veta när du ska använda din husbilstankvärmare kommer att gynna dig i det långa loppet eftersom det kommer att bidra till att förhindra framtida problem och onödiga reparationskostnader. I det här inlägget kommer vi att diskutera vad tankvärmare är, när och varför de ska slås på och andra viktiga tips.

Vad är en husbilstankvärmare?

En bra jämförelse för din husbilstankvärmare skulle vara att tänka på hur en elektrisk filt fungerar. Du slår på filten under kyligt väder när du är kall och behöver värme. Sedan när temperaturen stiger stänger du av den när värmen inte längre behövs.

Konceptet är i princip detsamma för din husbilstankvärmare. Vid kallt väder, när tanken behöver värme, slår du på tankvärmaren för att värma upp tanken och rören, vilket förhindrar att innehållet fryser.

Den termostatstyrda värmedynan bör börja värmas upp när förvaringstanken är cirka 40 grader Fahrenheit och stängs av runt 65 grader Fahrenheit, plus eller minus några grader.

När omgivningstemperaturen värms upp, eller du tömmer förvaringstanken, stänger du av värmarna.

Utetemperaturen

Du måste slå på din husbilstankvärmare när temperaturen utanför förväntas sjunka till minusgrader och under. Temperaturen för frysning är 32 grader Fahrenheit. Så du måste titta på prognosen så att du vet när temperaturen kommer att sjunka så lågt, speciellt om du använder din husbil där temperaturen rutinmässigt kommer nära eller under fryspunkten.

  Är Crocs bra för promenader?

Om du tältar på en avlägsen plats, finns det en god chans att du kanske inte har en cellsignal för att kontrollera prognosen. I det fallet bör du ha en exakt termometer för att ha en exakt kunskap om när temperaturen närmar sig minusgrader och slå på tankvärmarna.

Det måste finnas vätska i förvaringstanken när du slår på värmaren. Om du slår på din husbilstankvärmare medan det inte finns någon vätska, kan värmarens skador bli betydande. Värmaren, uppsamlingstanken och rören som är anslutna till tanken kan skadas.

Om du använder din husbil för att campa under minusgrader, behöver du inte oroa dig för detta eftersom det kommer att finnas vätska i tanken att värma upp. Men när din husbil är parkerad, och tankarna är tomma, använd inte tankvärmarna.

När du slår på din husbilstankvärmare på grund av minusgrader, måste du komma ihåg att stänga av den när temperaturen stiger. Så när din husbil är i förvaring och inte används för vintern, behöver du inte ha värmarna påslagna eftersom du bör ha förvaringstanken tomma.

Andra inlägg av intresse

  • Ram ProMaster vs. Mercedes-Benz Sprinter: Vilket är rätt för dig?
  • Är fårullsisolering säker?
  • Hur man håller sig kall att sova i en skåpbil: En mycket praktisk guide

Kommer en tankvärmare att tömma batteriet?

Vi vet alla hur snabbt ett fordons batteri kan tömmas, särskilt när extra elektriska drag appliceras på det eller om lamporna lämnas tända av misstag. Så du kanske undrar hur batteriet i din husbil kommer att stå emot en tankvärmare.

Tankvärmare drar energi när de används, vilket innebär att de kan tömma ditt batteri. Hur lång tid det tar innan batteriet tar slut beror på flera faktorer, såsom batteriets storlek, skick och hur länge värmarna är på.

  Kräver husbilar speciellt toalettpapper

Att hålla husbilens batteri laddat kommer att säkerställa att dina tankar förblir skyddade under minusgrader. Du kan få en uppfattning om hur länge ditt batteri kommer att hålla genom att dividera batteriernas Ah-klassificering med värmarnas ampere. Men när det är anslutet till landström bör det inte vara ett problem.

Hur många ampere drar husvagnsvärmare?

De flesta husbilstankvärmare drar mellan 4,1 och 11,8 ampere när de slås på. Mängden strömstyrka som dras av tankvärmaren är direkt relaterad till storleken på tankvärmaren som är installerad i din husbil. De täcker vanligtvis tankstorlekar mellan 25-75 liter.

Bästa husvagnshållningstankvärmare

Nu när du vet fördelarna med att ha en tankvärmare på din tank, kanske du undrar vilka de bästa alternativen att köpa är. Som tur är finns det flera bra alternativ på marknaden i olika storlekar och prisklasser. Det är otroligt enkelt att hitta den perfekta tankvärmaren till din husbil.

Nedan är ett par högt rankade husbilstankvärmare som du kan köpa:

Facon:

UltraHeat:

När du letar efter en tankvärmare vill du vara säker på att du får rätt storlek för din tank. Om du felaktigt utrustar din avloppstank med en värmare, kan felaktig installation orsaka onödiga skador på din avloppstank, vilket kan bli ganska kostsamt.

Vissa av tankvärmealternativen kommer med en enda kudde, medan andra kommer med flera kuddar. Vilken värmedyna du väljer är helt upp till dina behov.

Kan jag installera det själv?

Om du funderar på att använda tankvärmare i din husbil kan du vara nyfiken på om du kan installera värmaren. Som det visar sig, tankvärmare är relativt enkla att installera, och kabeldragningen som krävs är minimal och tydligt märkt.

  Är det okej att åka skidor utan skyddsglasögon?

De grundläggande stegen är:

  • Välj rätt storlek värmedyna; monteringsanvisningen ska finnas med när du köper värmedynan.
  • Bestäm tankens bästa område för att applicera dynan, typiskt på botten vid rören.
  • Rengör tankområdet med tvålvatten för att bli av med smuts och torka med en ren trasa. Rengör sedan området med alkohol och torka ordentligt.
  • Applicera värmedynan på tanken med den klibbiga sidan och tryck till ordentligt; var försiktig så att du inte sträcker ut dynan.
  • Gör nödvändiga elektriska anslutningar.

Videon nedan har instruktioner om installation av värmedyna.

En annan positiv sak med tankvärmare är deras förmåga att hålla sig fäst vid vattentanken. Ett starkt lim på ena sidan ser till att de stannar där de hör hemma på tanken. Detta är en utmärkt funktion för att säkerställa produktens hållbarhet, men det eliminerar också potentiella problem från att värmedynan lossnar.

Slutgiltiga tankar

Som du kan se är en värmare för din avloppstank viktig om du planerar att använda din husbil under de kalla månaderna eller ett kallt klimat. Som en värmare som du skulle ha i ditt hem, när tankvärmaren är på, kommer du troligen att vilja låta den vara på under hela din vistelse i kallt väder. Detta kommer att tillåta dina förvaringstankar att hålla en konstant temperatur och hjälpa till att eliminera sprickor från frusna tankar och rör.

Men eftersom de har ett elektriskt urtag på batteriet när de används, är det viktigt att hålla batteriet laddat och att värmarna fungerar korrekt för att förhindra frysproblem. Med dessa skyddsåtgärder på plats kommer du sannolikt att ha ett händelselöst campingäventyr i kallt väder.