När ska du byta ut ditt duschhuvud

Om du har problem med ditt nuvarande duschmunstycke, eller om du nyligen upplevt lågt duschtryck, kanske du undrar när du ska byta ut ditt duschmunstycke.

Ett duschhuvud bör i allmänhet bytas ut var 6:e ​​till 8:e månad. Och människor som bor i regioner med hårt vatten kan behöva byta ut sina duschmunstycken ännu oftare, på grund av frekvent uppbyggnad av mineralavlagringar.

Om du tror att det kan vara dags för ett nytt duschmunstycke kan du använda detaljerna nedan för att hjälpa dig bestämma om du ska rengöra den, byta ut den och hur du ska byta den när det är dags. Låt oss börja!

När ska du byta ut ditt duschhuvud

Som vi nämnde ovan bör ditt duschhuvud bytas ut var 6:e ​​till 8:e månad. Men den räckvidden är också beroende av området du bor, eftersom hårt vatten kan orsaka snabbare slitage på ett duschhuvud.

Som ett resultat finns det inte ett konsekvent utgångsdatum på duschmunstycken, vilket tydligt kan visa när de behöver bytas ut.

Dessutom, om du bor i en lägenhet kan du också behöva överväga om du får byta ut ditt duschmunstycke.

Förutsatt att du får byta ut ditt duschmunstycke, så är den goda nyheten att det finns några tydliga tecken som du kan använda för att berätta när ett duschhuvud behöver bytas ut. Låt oss gräva i dessa tecken härnäst.

3 tecken på att du behöver ett nytt duschhuvud

1. Lågt duschtryck

Detta är en av de vanligaste och uppenbara anledningarna till att byta ut ett duschmunstycke. Om du hoppar in i duschen för att upptäcka ett drastiskt lägre duschtryck, eller ännu värre, inget annat än en liten droppe vatten, kan det vara dags att byta ut ditt duschmunstycke.

2. Dropp och läckor

Om du upptäcker att det droppar eller läcker vatten från ditt duschhuvud kan det behöva bytas ut. Men det kan också bara vara löst. Jag skulle föreslå att du först kontrollerar ditt duschhuvud och ser om det är tätt tätt mot duscharmen.

Se även  Kan du baka kakor i en brödrost? 3 steg till Delicious

Medan du gör det, kontrollera att teflon tejp är ordentligt lindad runt din duscharm. Om det inte är det kan problemet lösas genom att lägga till lite mer rörmokarestejp.

Medan du kontrollerar tätningen kan du också kontrollera om gummibrickan som sitter inuti ditt duschhuvud är utsliten. I så fall kan det vara så att du helt enkelt behöver skaffa en ny tvättmaskin.

Om allt verkar okej, och du fortfarande upplever att du droppar eller läcker, är det förmodligen dags för ett nytt duschhuvud.

3. Forma

Med en kombination av damm från hudceller, fukt och värme ger badrummet idealiska förutsättningar för mögel att växa. Ewww. Jag har sett det i och runt springorna i mitt badkar, och det kan vara jobbigt att rengöra!

Om du tittar upp för att se svarta fläckar på ditt duschhuvud kan det vara dags att skaffa en ny. Jag skulle förmodligen använda ett par handskar för att ens röra vid den.

När du köper ett nytt duschmunstycke kanske du vill tänka på att duschmunstycken i plast tenderar att dra till sig mögel mer än duschmunstycken av metall.

Det är mer en preferens än en nödvändighet, men du kanske också vill byta duschmunstycke om det är föråldrat. Kanske letar du efter små sätt att piffa upp ditt badrum med minimal ansträngning.

Det finns SÅ MÅNGA nydesignade duschmunstycken tillgängliga, och du kanske blir förvånad över vilken skillnad det gör, speciellt om utseendet på ditt nuvarande duschmunstycke krockar med resten av ditt badrum.

Även om du kanske behöver byta ut ditt duschhuvud, ibland är allt som krävs för att komma tillbaka till en bra dusch bara lite rengöring. Hur vet man när man ska byta duschmunstycke och när man ska rengöra den? Låt oss täcka det härnäst.

Rengöring kontra att byta ut ditt duschhuvud

Om du precis har flyttat in i ett nytt hem, vill du slå på alla duschar och kontrollera om det finns några tecken listade i avsnittet ovan. Om det finns, kanske du vill skaffa nya duschmunstycken till ditt hem.

Se även  Allt du behöver veta om att flytta trappor i ett hus

Såvida det inte är ett helt nytt hem är chansen liten att någon tog sig tid att lämna dig med snygga duschmunstycken.

Duschmunstycken bör bytas ut var 6:e ​​till 8:e månad, men du bör rengöra dem mer regelbundet. Vissa säger att du ska rengöra ditt duschmunstycke varje vecka, men om du är som de flesta andra står det förmodligen inte på ditt veckostädningsschema (om du har ett alls).

Jag skulle säga att om du kommer ihåg, försök att göra det minst en gång i månaden. Om du använder Google kalender som vi gör, kanske testa att ställa in en återkommande uppgift?

Om du har köpt och bytt ut ett nytt duschmunstycke under de senaste 6 till 8 månaderna och nyligen upplevt lågt duschtryck, kanske du vill rengöra det först innan du funderar på att skaffa ett nytt.

Om du undrar vad som händer med att rengöra ditt duschmunstycke, hittar du några instruktioner om hur du rengör ditt duschmunstycke här.

Nu när vi har täckt det, låt oss ta en titt på hur du faktiskt byter ut ditt duschhuvud.

Hur du byter ut ditt duschhuvud

När du har ett nytt duschmunstycke (psst…kolla in det här om du behöver tips för att säkerställa att ditt nya duschhuvud passar), finns det några enkla steg för att byta ut det.

1. Samla ditt material

Du behöver följande:

  • Ett nytt duschhuvud
  • En justerbar skiftnyckel eller tång
  • En liten trasa
  • Teflontejp (om det inte ingår i ditt nya duschhuvud)

2. Placera din trasa och skiftnyckel runt ditt duschhuvud

Se till att din kran är helt avstängd. För att inte skada ditt gamla duschhuvud, linda en trasa runt munstycket på ditt duschmunstycke, där det ansluts till duscharmen. Linda din justerbara skiftnyckel (eller tång) tätt runt trasan och munstycket.

3. Vrid moturs för att skruva loss

Nu vill du vrida skiftnyckeln moturs för att lossa ditt duschhuvud. När du har lossat kan du ta bort skiftnyckeln från munstycket och använda händerna för att skruva loss och ta bort duschhuvudet.

Se även  Kan du lägga aluminiumfolie i en Crock Pot? Är det säkert?

Om den inte sitter ordentligt på kan du kanske hoppa över skiftnyckeln helt och skruva loss den med händerna.

4. Rengör din duscharm.

Ta bort gammal tejp runt gängorna på din duscharm. Använd din trasa för att torka bort all ansamling i det området. Om du har en gammal tandborste kan du även använda den för att rengöra runt duscharmens gängor.

5. Sätt på teflon tejp.

Bekvämt bör Teflon-tejpen ha ungefär samma bredd som dina duscharmsgängor.

Medurs, vira din teflon-tejp jämnt runt gängorna på din duscharm ungefär tre gånger och riv av tejpen. Riktningen som du applicerar tejpen är viktig eftersom den kommer att se till att tejpen inte hopar sig när du skruvar in det nya duschhuvudet.

Använd händerna för att platta till tejpen runt trådarna. Denna tejp används för att täta gängorna så att den inte läcker.

6. Skruva på ditt nya duschhuvud.

Nu kan du fodra munstycket på ditt nya duschmunstycke med din duscharm och ansluta dem genom att skruva det medurs tills det är tätt.

Om du vill dra åt ytterligare kan du använda din trasa och skiftnyckel för att vrida den medurs ungefär ett kvarts varv. Överdriv inte eftersom vi inte vill att något ska gå sönder!

Relaterade frågor

Måste jag stänga av vattnet för att byta ut ett duschhuvud?

Innan du byter ut ett duschhuvud bör du stänga av kranen i duschen. Man behöver dock oftast inte stänga av vattnet till byggnaden, eftersom duschkranen räcker för att hindra vattnet från att nå duschmunstycket.

Hur ökar jag duschtrycket?

För att öka duschtrycket prova att rengöra duschmunstycket, byta ut duschmunstycket (potentiellt med ett mindre duschhuvud), ta bort duschmunstyckets flödesbegränsare eller ring en rörmokare för att kontrollera rören. Det finns ett antal anledningar till att någon kan uppleva lågt duschtryck.

Lämna en kommentar