När blir löpning roligt?

För några veckor sedan bestämde du dig för att börja springa på rekommendation av en vän. Du förbränner ett bra antal kalorier och känner dig frisk men löpning gör dig också utmattad och öm. Du fortsätter att vänta på att nå den punkt där du gillar att springa, men du oroar dig för att det aldrig kommer att hända. När blir det roligt att springa?

Löpningen blir roligare när du kan springa i minst 30 minuter i följd, vilket kan ta upp till åtta veckor. När du väl når den milstolpen bör tröttheten och värken i kroppen från löpningen minska, vilket gör att du vill springa oftare.

I dagens artikel kommer vi att utforska anledningarna till varför löpning inte är roligt för dig nu, samt hur man gör det roligare. Oavsett om du är ny på att springa eller om du har gjort det länge och du känner att du har fastnat i ett hjulspår, se till att fortsätta läsa!

Varför du inte har roligt att springa

Innan du kan avgöra vad som skulle göra löpning tillfredsställande för dig, måste du förstå vad du inte tycker om med det. Här är några problem som du kan stöta på just nu.

Du kämpar för att hänga med i din löpargrupp

Du bestämde dig för att gå med i en löpargrupp för att hålla dig ansvarig. Du trodde att alla i din grupp var på ungefär samma nivå som du, men varje gång du springer med dem lämnar de dig bakom dig. Det menar de inte, de springer bara så mycket snabbare än du.

Ibland saktar dina löparkompisar ner och ger dig en chans att komma ikapp, men det får dig bara att må sämre.

Att springa gör att du känner dig utmattad

Det verkar inte spela någon roll vilken tid på dagen du springer, eftersom du har provat allt. Varje gång du avslutar en löprunda tappas din energi under resten av dagen. Några timmar efter löpningen kan du knappt hålla ögonen öppna. På kvällen blir du svimfärdig på soffan innan du ens når din säng.

Du vet att träning ska göra det lätt att sova, men det här verkar vara något helt annat. Du känner ibland att du sömngångar genom ditt liv de dagar du springer.

Du är alltid öm

Sedan är det smärtan, som du känner betydande mängder av. Du har sträckt på dig och på annat sätt klivit upp innan en löprunda ända sedan du började, men du känner dig fortfarande öm. Ibland händer det mitt under en löprunda, i så fall måste du stanna upp och ta en paus. För det mesta är din kropp stel och öm efter löpningen, speciellt morgonen efter.

Du måste vanligtvis ta ett par dagar ledigt för att återhämta dig och återhämta dig, vilket gör att du känner att du är ännu längre efter än alla andra. Hur kommer det sig att de inte får ont i samma grad som du?

  Ska jag springa dagen före ett lopp?

Du har gjort det ett tag men du har inte blivit bättre

Du är inte en avhoppare, så du har lagt ner lite tid på att springa. Kanske har det gått några veckor eller längre, men du känner att du bara inte blir bättre. Det är den ovannämnda frågan där alla springer undan dig. Dessutom, när du tar tid på dig själv är dina hastigheter konstanta men inte snabbare än de var för några veckor sedan. Du känner att du gör något fel, men du är inte riktigt säker på vad.

Du vinner inga lopp

Du kanske har bestämt dig för att anmäla dig till ett lopp, och trodde att trycket från maraton skulle förbättra din löphastighet. Du lägger mycket tid och träning på att förbereda dig inför loppet, men du kommer inte i närheten av att vinna förstaplatsen eller ens andra eller tredje. Du är någonstans mitt i packningen eller ännu längre bak.

Rutinen börjar bli gammal

Du har vissa dagar i veckan där du springer, och det finns en bana du alltid använder också. Ditt liv börjar kännas som filmen Groundhog Day genom att du lever samma rutin dag ut och dag in. Du hatar att säga det, men du börjar bli trött på att springa.

När kommer löpning att bli roligt?

Allt detta väcker frågan, när blir löpningen roligare? Du vill gilla det och hålla fast vid det, men du har svårt att behålla din övertygelse.

Att springa kommer att bli kul när du gör det på det sättet. I nästa avsnitt kommer vi att ha massor av förslag för att öka din glädje av att springa, så se till att kolla in det.

Om du känner att du har ett kompetensunderskott, kommer det att bli mer givande att springa för dig när du förbättrar det.

Misstaget som många nya löpare brukar göra är att tro att löpning är lätt och att vem som helst kan göra det. Det är trots allt bara att gå snabbare. Så när de inte direkt är bra på att springa blir de avskräckta och till och med slutar.

Att springa är inte som att gå. Om så var fallet skulle alla göra det. Det kräver mer energi, uthållighet, snabbhet och uthållighet, vilket är en bristvara när du börjar springa. Ju mer du håller på, desto bättre kommer du att bli.

Ditt första mål är att springa nonstop i 30 minuter. När du kan göra det bekvämt, kommer du att upptäcka att löpning borde vara roligare. Du kommer inte att känna dig öm eller andfådd. Du ska kunna hänga med i din löpargrupp. Du kommer fortfarande att vara trött efter dina löpturer, men inte så utmattad att du inte kan hålla dig vaken.

  Vad man ska bära Jet Skiing (en guide till mode och funktion)

Okej, men hur lång tid tar det för dig att springa i 30 minuter i följd? Det beror på din fysiska kondition. För vissa nya löpare kan de springa i 30 minuter utan problem efter bara två veckor. Många fler nya löpare rapporterar att det tar uppemot åtta veckor.

Ja, det är två månader.

Ge dig själv åtminstone så lång tid. Om du är en relativt ung, frisk person borde du kunna nå den milstolpen på åtta veckor.

Tips för att göra dina löprundor roligare

Som vi sa i förra avsnittet är löpning så kul som du gör det. Om du upptäcker att dina löpturer inte väcker så mycket glädje i dig som du önskar att de gjorde, här är några tips som hjälper dig att återuppväcka din kärlek till löpning.

Kör någonstans nytt

Alla löpare har sina pålitliga och sanna rutter, men problemet med att gå till samma ställe hela tiden är att det blir tråkigt. Vad värre är, du pressar inte dina muskler på nya sätt. Du känner till varje sväng och kurva och kurva på rutten, så du behöver inte anstränga dig.

När du springer någon annanstans blir du mycket piggare när du lär känna din omgivning. Du kommer att använda dina muskler på ett sätt som du inte gör på en väg som du kan springa på med slutna ögon.

Som ett varningens ord, se alltid till att du väljer en säker löprutt oavsett om det är en du har sprungit på hundra gånger eller en helt ny plats. Bär inte hörsnäckor eller hörlurar, eftersom de kan hindra dig från att höra någon eller något (som en bil eller ett vilt djur) bakom dig.

Var alert och spring inte ensam. Du letar efter en rolig upplevelse, trots allt, inte en skrämmande, osäker!

Ta inte tid på dig själv

Löpare sätter stor press på sig själva, särskilt de ultrakonkurrenskraftiga. Alla vill förbättra sig och inte bara slå sina egna rekord, utan även löparkompisarnas. Med appar som delar löpdata direkt till sociala medier har konkurrensen bland löpare drivits ytterligare.

Men tryck är inte roligt, så just nu behöver du det inte. Nästa gång du springer, öppna inte appen du alltid använder för att tajma dig själv. Det här handlar inte om att spåra dina steg, din hastighet eller ens antalet förbrända kalorier. Det är bara att springa.

Till en början kommer du att känna att du slösar bort en löprunda genom att inte spåra denna data. Sedan någonstans mellan den första och tredje milen kommer du att inse hur befriande det är att inte ha det trycket som tynger dig.

  Vad är en husbilsdumpstation och hur man använder en

Gå i en takt som är naturlig för dig

Du behöver inte försöka springa som om du är Usain Bolt, särskilt som en nybörjare som springer. Du behöver inte ens vara den snabbaste personen i din löpargrupp. Ge dig själv tillåtelse att springa i en takt som känns genomförbar för dig just nu.

Ja, ditt tempo kan vara långsamt i början, men här är grejen. Om du fortsätter springa kommer ditt tempo naturligtvis att börja bli snabbare när du går. Du kommer att börja passera andra personer i din löpargrupp som tidigare kunde springa cirklar runt dig, och det kommer att kännas fantastiskt när du gör det.

Ladda ner ett löpande spel

Om du har svårt att göra löpning roligt för dig själv kan du alltid lita på att ett spel gör det. Appar som körs som Zombies, Go! kommer att fördjupa dig i en zombie-infekterad värld. Du måste fly från de glupska varelserna för att undvika att själv bli en zombie.

Ett spel som Zombies, Go! kan förvandla vilken löprutt som helst, även de du har sprungit på tusen gånger, så vi rekommenderar det starkt. Du kommer att trivas så mycket att du glömmer att du ens tränar!

Hitta personer du tycker om att springa med

Även om vi alltid rekommenderar att du springer med minst en annan person, är det okej att omvärdera dina löparkompisar. Om det här är människor som har mycket mer erfarenhet eller kompetens än du, så kanske du inte vill springa med dem förrän du förbättrats. Du kommer bara att må dåligt över dig själv varje gång du springer med dem, vilket kan få dig att vilja sluta springa helt.

Börja din löpresa med någon på samma nivå som du. Tillsammans kan ni två lära er mer om löpning, förbättra er i ungefär samma takt och stötta varandra på vägen. Dessutom håller löpning med en kompis dig ansvarig så att du inte kan hoppa över för många löpturer.

Slutgiltiga tankar

För många människor blir löpningen roligare när de blir bättre på det. När du väl kan springa i 30 minuter i rad är du tillräckligt skicklig för att du borde gilla att springa mycket mer.

Kom ihåg att göra vad du kan för att göra det roligt, som att ladda ner ett löpspel på din telefon eller springa utan att spåra din hastighet.

Framför allt, ha tålamod med dig själv. Du kommer inte att bli en bra löpare över en natt, men om du är villig att hålla kursen kommer det att hända så småningom!