När är den bästa tiden på året att köpa ett tält

Om du har bestämt dig för att det är dags att investera i ett nytt tält, frågar du dig förmodligen vad den bästa tiden på året att köpa ett tält egentligen är. Visst, du kan bara köpa ett tält när du får inspiration att göra det, men du kanske går miste om några bra erbjudanden som kan spara mycket pengar när du köper en så viktig utrustning.

Så, vilken är den bästa tiden på året att köpa ett tält? Generellt sett är den bästa tiden på året att köpa ett tält precis när campingsäsongen är över för de allra flesta människor. Detta är vanligtvis från sen höst till tidig vinter, eftersom butiker försöker bli av med förra säsongens lager för att förbereda sig för skattesäsongen och för inflödet av ny vinterutrustning.

Innan du går ut och köper det nya tältet finns det dock några saker du bör veta om hela köpprocessen för tältet. Här går vi igenom detaljerna för att köpa ett tält och leta efter bra erbjudanden på friluftsutrustning.

When Do Tents go on Clearance

Även om alla butiker är olika, kan du vanligtvis förvänta dig att alla delar av utomhusutrustning, som tält, kommer att släppas, eller åtminstone en betydande rabatt, i slutet av säsongen. Speciellt om du bor någonstans med stora säsongsmässiga förändringar i vädret, kommer butiker att försöka bli av med sitt tresäsongscampinglager innan vintern börjar så att de har plats att visa och lagra nästa säsongs produkter.

Med detta sagt är det en bra idé att söka efter rabatter året runt eftersom den bästa tiden att köpa ett tält kan variera från år till år. Även om butiker ofta försöker lossa sitt lager i slutet av en säsong, vet de också att intresset för att köpa campingutrustning är störst under själva campingsäsongen. Därmed kanske du till och med kan hitta ett tält till en rimlig rabatt mitt i sommaren.

  Har några skåpbilar fyrhjulsdrift?

En annan sak att tänka på när du letar efter rabatter på tält är att leta efter semesterförsäljning. Speciellt på sommaren, när Memorial Day, den fjärde juli och Labor Day alla får sin egen specialrea i de flesta butiker, kanske du kan hitta en bra affär på ett tält. Om du fortfarande inte kan hitta rabatt på tältet du vill ha vid dessa reor kan du ha bättre tur under vinterlovet, då många större återförsäljare erbjuder rabatter på produkter eller kuponger som är bra på vilken vara som helst i butiken.

Hur mycket rabatt kan du förvänta dig

När det kommer till den faktiska rabatten du kan förvänta dig på ett tält så varierar detta avsevärt från butik till butik och från märke till märke. Generellt sett erbjuder varumärken av lägre kvalitet större rabatter eftersom de vill ge människor ett incitament att faktiskt köpa deras produkt. Populära namnmärken som producerar högkvalitativa varor förlitar sig vanligtvis på varumärkeslojalitet eller popularitet för att sälja produkter så de har inte mycket anledning att erbjuda enorma rabatter.

Med det sagt, om en specifik tältmodell uppdateras eller håller på att utgå, kan du få mycket på den, även om den är från ett toppmärke. Dessa stora rabatter sker vanligtvis i slutet av säsongen eftersom återförsäljare vill rensa bort de gamla modellerna för att ge plats åt de nya. I dessa fall kan du se rabatter på uppemot 75 % rabatt, men det är en ganska sällsynt händelse.

Är de bästa tältmärkena markerade också

Det är här det blir knepigt i världen av rabatter på utomhusutrustning. Om du någonsin har tittat längst ner på en kupong med 20 % rabatt på en vara, har du förmodligen lagt märke till en stor lista över stora varumärken och produkter som inte är berättigade till rabatten. Detta är ingen slump.

  Hur ofta ska jag rotera mina Rollerblade-hjul?

Faktum är att många toppmärken, som The North Face, Patagonia, Marmot och liknande faktiskt har kontrakt med många stora återförsäljare, som REI och Backcountry.com, där butikerna bara kan ha ett visst antal försäljningar på sina produkter under en givet år. Detta är dock inte ett knep av märkena för att tjäna mer pengar, eftersom de tar ut samma grossistpris för återförsäljare under hela året.

Istället är detta faktiskt en taktik som många toppmärken använder för att förhindra att stora lådbutiker konkurrerar ut mindre lokala friluftsbutiker. Eftersom stora butiker är mer kapabla att absorbera eventuella intäktsförluster från försäljning, begränsar många varumärken sin förmåga att rabattera sina produkter så att de mindre butikerna kan konkurrera om kunderna.

Detta betyder dock inte att toppmärken aldrig kommer till rea, bara att de inte säljs lika ofta som vissa av de mindre populära märkena. Om du letar efter en rea på en viss utrustning från ett stort märke är det alltid värt att kolla in det märkets hemsida eftersom de ibland har sina egna slutförsäljningar med stora rabatter.

Var är det bästa stället att köpa ett tält

Om du är ny på camping eller bara vill uppgradera ditt tält, är ett bra ställe att börja din sökning på Craigslist, eBay eller Facebooks Marketplace. Nyckeln är att se efter att campingsäsongen är över, som för de flesta är någon gång runt september.

Detta beror på att många nybörjare som tror att de skulle vilja komma in på tältcamping köper all denna utrustning (inklusive tält), men efter ett par resor inser de snart att det inte är något för dem och lägger ut sin campingutrustning till försäljning på en av dessa webbplatser.

  Kan man sätta ett tält i en kompressionssäck?

I de flesta fall kan du få praktiskt taget helt ny utrustning för ibland mindre än halva originalkostnaden. Jag har faktiskt köpt det mesta av min campingutrustning på det här sättet.

Vad sägs om annan campingutrustning

Den allmänna tumregeln om att köpa rabatterade tält gäller för resten av campingutrustningen. För det mesta kommer campingutrustning till försäljning i slutet av säsongen eller under stora konsumenthelger. Du kan nästan alltid hitta en rea på campingutrustning om du letar tillräckligt noga, men du kanske inte hittar någon rabatt på det specifika föremålet du vill ha.

Om du verkligen är i en nypa och behöver få en bit campingutrustning till rabatterat pris, finns det webbplatser som fungerar som ”uttag” för rabatterade och tidigare säsongsutrustning. Webbplatser som SteepandCheap.com och REI Outlet har vanligtvis stora erbjudanden på utrustning, men du kanske inte får den färg du vill ha och storlekarna kan vara begränsade.

Slutsats

Innan du köper en dyr utrustning är det alltid värt att titta på några olika webbplatser och besöka några olika butiker för att se vad som finns på rea. Medan tält brukar säljas under senhösten/tidig vinter, har butiker försäljning året runt som erbjuder speciella rabatter för semester, så det är svårt att säga exakt när den bästa tiden på året att köpa ett tält faktiskt är. Därför är det viktigt att alltid hålla utkik efter en bra affär, särskilt när du gör en investering på en viktig utrustning, som ett tält.