När är den bästa tiden att vandra?

Charmiga rosa blomma rhododendron vid magisk solnedgång. Plats Karpaterna, Ukraina, Europa. Vackert naturlandskap. Pittoresk bild av idyllisk sommartapet. Upptäck jordens skönhet.

Vandring är en underbar hobby som ger så mycket glädje och förundran. När en person går på promenad är huvudsyftet med promenaden att få lite motion samtidigt som man njuter av den vackra världen runt omkring sig. Att planera en vandring är ofta den svåraste delen av vandringsupplevelsen.

Den bästa tiden att vandra är på våren och hösten, vanligtvis tidigare på dagen. Detta är den föredragna tiden på året och dagen eftersom temperaturerna är milda och behagliga, naturen frodas och stigarna är säkrare och lättare att komma åt.

Anledningarna till att våren, hösten och tidiga morgnar är den bästa tiden att vandra kan tyckas enkla, men det finns mer i det än vad som tidigare förväntats.

Landskap

När du planerar en vandring är ett av de första stegen att se till att platsen du ska till ser attraktiv ut och är värd att ta sig dit. Jag växte upp i Colorado och att vandra var något som mina vänner, familj och jag skulle göra för skojs skull. Colorado har några underbara platser för vandrare, som Pike’s Peak och andra fjortonåringar. Men Colorado är också känt för intensivt bergsväder.

Ibland har vädret stor inverkan på landskapet. Om det fortfarande var kallt och snöigt ute var chansen liten att se mer än snö vid horisonten. Men om en person ger det några veckor eller månader, kommer de sannolikt att se gröna växter som spricker ut ur den rödbruna smutsen, blommor som tittar ut i fläckar och klarblå himmel som värmer själen.

Imponerande morgonvy från toppen av Giau-passet. Färgglatt höstlandskap i Dolomiterna, läge Cortina d’Ampezzo, Italien, Europa. Naturens skönhet koncept bakgrund.

Våren förstärker skönheten i nytillväxt i växterna. Hösten erbjuder en annan sorts skönhet. De orange, gula och djupröda nyanserna som visas i bladen är unika. Att gå genom fallna löv ger en spännande krita till ens steg. Även hur solen träffar horisonten är annorlunda, vilket ger landskapet en unik skönhet. (källa)

  Vart ska man gå på isfiske nära Madison, Wisconsin

Att promenera på morgonen bidrar också till skönheten i varje årstid. På våren och hösten dyker olika varelser upp som bidrar till miljön. En av aspekterna av detta som jag har kommit att uppskatta är ljudet av fåglar på morgonen. Det är roligt att höra dem ropa fram och tillbaka till varandra, och samtalen minskar ju längre dagen går. Solen går också upp på morgonen, så individer kan se de mer dämpade tonerna i början av promenaden och de livliga tonerna i slutet.

Säkerhet

Det finns också en extra säkerhetsåtgärd när någon går på vår, höst och/eller tidig morgon.

Det finns många säkerhetsfördelar med att gå på morgonen. En av de största säkerhetsfördelarna är att det är ljusare ute på våren än under andra tider på året. Ljuset är viktigt eftersom det tillåter en individ att se leden tydligt, leta efter ytterligare faror som stora stenar eller vilda djur och vara medveten om var de befinner sig på leden. Det är också fördelaktigt att ha mer ljus om någon skulle skada sig eller gå vilse på en vandring. När det är ljus ute är det mycket lättare att hitta och hjälpa någon. (Svår)

Säkerhetsfördelarna med att vandra på våren och hösten inkluderar färre insekter, en lägre risk för solbränna och värmeutmattning och en lägre chans att bli sjuk av kalla temperaturer. Med de kallare vår- och höstmånaderna kommer det sannolikt att finnas färre insekter. De gillar inte att frysa och kommer att gömma sig tills det är tillräckligt varmt ute för att överleva. Det kan vara en trevligare upplevelse att inte bli uppäten levande av myggor!

  12 perfekta bågskyttepresenter för bågskytteentusiaster

En annan säkerhetsfördel är att det är mindre risk för värme-/förkylningsrelaterade sjukdomar eller problem. På sommaren är det en vanlig upplevelse att människor får ont om vatten och blir yr eller illamående under en promenad. (källa)

På vintern är det lätt att bli för kallt och börja frysa. I extrema fall av någon av dessa situationer kan det leda till att någon behöver gå till sjukhuset. De kallare årstiderna minskar risken för värmerelaterade problem.

nybryggt kaffe eller espresso i en röd kopp och kaffemugg. Varmt kaffe i en mugg på bordsskivan eller träbalkongen. Morgonutsikt över bergen, morgonsol. 3D-rendering

Enkel åtkomst

En annan fördel med att gå på morgonen på våren eller hösten är att stigar är lättare att komma åt under dessa tider. Om någon bestämmer sig för att vänta till senare på dagen med att vandra, kan det finnas brist på parkering, för många människor på leden redan, eller så kommer leden snart att stängas och de kan missa rutten. gå i tiden. Alla dessa faktorer kan vara skadliga för en bra promenad. Det är ofta frustrerande att försöka hitta en parkeringsplats. Få går en promenad för att se människor; de flesta går för att se landskapet. Till råga på det är att behöva ta en promenad utmattande och inte alls lika roligt som att gå i lugn takt.

Bekvämlighet

Komfort är också något som är anmärkningsvärt lättare att uppnå på morgonen, våren eller hösten. Det svalare vädret ute leder ofta till mindre svettning. Jag har varit på långa vandringar i Wyoming och Colorado på sommaren, och det är definitivt obehagligt att känna svetten kissa nerför ryggen eller genom skjortan. I varmare miljöer kan detta vara ett allvarligare problem. Att svettas mer innebär också att du måste packa mer vatten för att kompensera för vattenförlusten. (Källa)

  Laglig ålder för att köra vattenskoter i Kalifornien

Det kallare vädret som råder vid dessa tider tillåter också en person att packa mindre. De behöver inte packa en kappa eftersom det inte blir tillräckligt kallt för att behöva en. De behöver inte packa en massa insektspray eftersom det finns färre insekter. Alla småsaker som kan lämnas hemma leder till en lättare ryggsäck på en vandring.

Vandring kan vara en fantastisk upplevelse för alla som är inblandade med avsiktlig planering och tidshantering. Med denna information i åtanke blir det lätt för alla typer av vandrare att njuta av och uppskatta vandringsupplevelsen ännu mer!