När använder du en sovsäck i din hängmatta?

Hammock camping kan vara ett av de mest spännande sätten att campa på. Du har lyxen att vara helt exponerad mot baklandet utan att vara instängd i ett tält och behöva sova på den kalla, hårda marken.

Så behöver du en sovsäck med hängmatta?

Du behöver inte ha en sovsäck i en hängmatta om temperaturen är 70 grader eller högre. När temperaturen börjar bli låg, vanligtvis under 70 grader Fahrenheit, behöver du en sovsäck eller annan isolerande anordning, till exempel ett liggunderlag, för att hålla dig varm i din hängmatta. Att veta att det är vind i prognosen ger ännu mer anledning att använda sovsäck medan du ligger i hängmattan.

Även om du i vissa fall klarar dig bra utan en sovsäck för hängmatta, var noga med att läsa nedan för att ta reda på varför det är en bra idé och lite annan bra information.

Varför behöver man en sovsäck i en hängmatta?

En sak som drar folk till hängmattor är den rena minimalismen i det. Det finns inget mellan dig och djurlivet förutom hängmattan. Även om detta är en fantastisk upplevelse, kommer inte en hängmatta ensam att skydda dig från väder och vind.

Att hålla sig varm i en hängmatta är mer utmanande än de flesta tror, ​​även under sommarmånaderna. Förutom vind, vind, fukt och temperatur sjunker din puls medan du sover. Detta gör att din kroppstemperatur sjunker lägre än om du var vaken och rör på dig.

När du sover kan temperaturer så höga som 75 grader Fahrenheit kännas kalla på grund av detta fall i hjärtfrekvens.

Hängmattor är gjorda av ett material som andas, vanligtvis nylon, som håller dig sval och torr på sommaren. Detta tyg låter dock vinden passera över, under och genom hängmattan. Det är just dessa egenskaper hos hängmattor som är anledningen till att du behöver en sovsäck eller annat sätt att isolera.

Tunna material som andas är utmärkta för sommardagar, men kan vara lite kyliga på natten både vinter och sommar.

Planera alltid därefter. Kontrollera vädret innan du går till campingen. Se alltid till att den lämpar sig för att campa i en hängmatta tillsammans med den andra utrustningen du har packat. När du kollar vädret, var uppmärksam på vind och nederbörd, dessa faktorer kan göra det mycket kallare.

En annan sak att tänka på när du sover i en hängmatta under kallare temperaturer är en sovsäcksfoder. Att ha en linerbag kommer väl till pass under vintermånaderna eftersom den kan ge upp till 20 graders värme till din sovsäck beroende på vilket foder du väljer.

  Så mycket väger 32' resesläpvagnar

På sommaren kan sovsäcksfodral användas separat från sovsäcken för att hjälpa till att bryta vinden på natten. Detta förhindrar också att du blir kall. Sovsäcksfoder är ett bra val eftersom de är väldigt lätta och kompakta.

Alternativ till sovsäckar

En sovsäck i din hängmatta hjälper dig definitivt att hålla dig varm. Din kropp komprimerar dock botten av sovsäcken. Detta ena problem kommer att göra din bakdel lite mer mottaglig för kyla. Tjockleken på en sovsäck hjälper till att hålla dig varm, så att komprimera den är kontraproduktivt.

Under täcken är ett utmärkt alternativ för många hammock campare. Även om de är dyra, är de mycket effektiva. Dessa kan köpas med syntet- eller dunisolering. Om det ligger inom din budget är dun det varmare och lättare alternativet. Om du väljer ett dunisolerat täcke, se till att det inte blir blött. Dun förlorar alla sina isolerande egenskaper när det blir blött.

Undertäcken är i princip sovsäckar som hakar fast i varje ände av en hängmatta när de lindas under och runt sidorna. Detta hindrar din kropp från att trycka ihop rumpan och kylan från att nå dig.

En fördel med undertäcken är att du kan röra dig mer fritt i din hängmatta. Medan de flesta brukar sova på rygg, gör möjligheten att ändra positioner att du kan vara mycket bekvämare medan du sover.

Du kan också köpa ett övertäcke (eller övertäcke), även om detta vanligtvis inte är nödvändigt. Den främsta anledningen till ett undertäcke är att lösa problemet med att din sovsäck trycks ihop under din kropp. Detta är inte ett problem ovanför dig. Din sovsäck klarar normalt toppen av din kropp så länge du har en sovsäck som passar utomhustemperaturen.

Ett annat alternativ som brukar prestera väldigt bra är en enkel markdyna. Oavsett om det är den enklaste markmattan av skum eller en självuppblåsande markmatta så fungerar de!

För att använda en markmatta som isolering, placera den helt enkelt i hängmattan under din sovsäck. Detta kommer att hjälpa till att isolera dig från vinden som blåser under hängmattan. Det kommer också att kompensera för komprimeringen av sovsäcken. Denna metod fungerar bra under sommarmånaderna och hjälper också till att bryta genom kylan från vinden som passerar under hängmattan.

  Vad är Pontoon Lifting Strakes (är de RÄTT för dig)

Det enda problemet med en markkudde är att de kan röra sig fritt i hängmattan. Nästan varje gång du rör dig rör sig markkudden under dig. Detta kan få dig att känna dig ganska obekväm ibland.

Förutom en markkudde kan ett bilsolskydd användas som improvisation om du hamnar i en sista minuten-situation där du behöver isolering. Som alla campingentusiaster vet, förbises ibland saker när man packar. Du kan köpa ett bilsolskydd för några euro på de flesta bensinstationer och stormarknader.

Även om många har blandade åsikter, kommer sommarcamping att vara mycket lättare när du planerar din hängmatta campingresor. Du kan behöva mindre isolering under sommarmånaderna, men du kan fortfarande behöva något att isolera på natten.

I allmänhet, om temperaturen sjunker under 70 grader Fahrenheit på natten, vill du ha en sovsäcksfoder eller något liknande, även om du bara har rätt kläder på dig. Om temperaturen förväntas vara under 60 grader Fahrenheit, kanske du vill överväga lite mer isolering.

Om du inte kan få tag i markunderlägg eller täcke kan du sträcka din hängmatta genom din sovsäck. Sovsäckar har vanligtvis två dragkedjor. Du kan sätta ena änden av hängmattan genom huvan på sovsäcken och den andra änden genom de två dragkedjorna.

Det här är det närmaste att ha ett undertäcke utan att faktiskt ha det. Om möjligt, knyt varje ände av sovsäcken till hängmattan. Eftersom en sovsäck inte är avsedd att användas som undertäcke kan den glida upp och ner i hängmattan. Den kan även släppa in kall luft upptill och nertill.

Andra alternativ och tillägg som kan hålla dig varm

Det finns andra saker du kan göra för att isolera och skydda dig från väder och vind när du campar i en hängmatta.

En regnfluga är något du alltid bör ha när du campar i en hängmatta. En regnfluga är i grunden en snygg presenning som är bunden till varje träd ovanför hängmattan och knuten till marken i de andra hörnen.

Även om det inte finns något regn i prognosen, kommer detta att hålla morgondaggen borta från dig. Det finns inget som att vakna upp täckt av ett tunt lager av fukt.

Den främsta anledningen, förutom att använda den i regniga förhållanden, är att regnflugan fungerar som ett vindskydd för din hängmatta. Vind är generellt den främsta orsaken till att människor blir kalla när de sover i en hängmatta.

  Hur mycket väger pontonbåtar (plus 15 RIKTIGA pontonbåtar)

Medan du sover i din hängmatta sjunker din puls, vilket gör att din kroppstemperatur sjunker mycket snabbare och lättare. Vinden gör att även sommarnattstemperaturerna ibland känns kyliga till ganska kalla.

Förutom sovsäckar, täcken och andra isoleringsalternativ har sättet du klär dig på en stor inverkan på hur väl du håller dig varm i din hängmatta. Se till att klä dig rätt om temperaturen blir för varm.

Underlag av ull, och även ner mellanlager, kan göra eller bryta hur varm du är i din hängmatta i kalla temperaturer. Om det behövs kan du lägga till ytterligare lager till detta. En fördel med skiktning är att om du överhettar kan du ta bort skikt vid behov.

En sak att alltid komma ihåg är att inget av dessa alternativ behöver användas på egen hand. När temperaturerna börjar bli extrema kan du använda flera metoder samtidigt för att se till att du håller dig varm, torr och bekväm hela natten.

Att placera din sovsäck i hängmattan och ändå ha ett under täcke kan göra eller förstöra din bekvämlighet i en hängmatta, liksom kanske en sovsäcksfoder.

Sammantaget finns det gott om alternativ för att hålla dig varm och skön i din hängmatta. En sovsäck kommer alltid att vara förstahandsvalet, men det krävs ofta lite extra redskap för att få jobbet gjort effektivt.

Som alltid är förberedelser nyckeln. Innan du packar ihop och beger dig till campingen, se till att du känner till förhållandena och temperaturen på platsen där du planerar att campa. Att vara kall och fuktig är inte bara obehagligt, utan kan också vara avgörande för din hälsa. Det är värt varenda krona att ha rätt utrustning!

Hur sover man i en hängmatta i kallt väder?

Eftersom din kroppsvikt pressar ihop isoleringen i en hängmatta är det bäst att köpa ett högkvalitativt hängmatta täcke för att hålla värmen.

Vilket är det bästa undertäcket för hängmatta?

Vi använder själva Onetigris under täcke. Den är lätt och bärbar och vi har aldrig haft några problem med den. Detta lugnar oss att rekommendera det till dig. Du kan hitta dem på Amazon Här.

Här är några relaterade artiklar som du kan ha nytta av.

Är dunsovsäckar bättre än syntetiska sovsäckar?

Hur man campar i en hängmatta

Förvara din sovsäck ordentligt (så att den håller i flera år)