Min (underbara) erfarenhet av Amtrak kundtjänst

Att försöka ändra sina resplaner är vanligtvis en mardröm. Flyg och hotell är notoriskt noga och ovilliga att hjälpa, men hur är det med tågresor? Är Amtrak kundservice bra?, lättsam och hjälpsam? Eller är det en total mardröm? Läs min erfarenhet för att ta reda på det!

Recension av Amtrak kundtjänst
Är Amtrak kundservice lika dålig som hotellkedjorna och flygbolagen? Det var det jag fruktade.

Ring kundtjänst? Ingen vill det, och inte jag heller när jag ringde Amtrak att få mina biljetter ändrade för några dagar sedan. Jag hade faktiskt redan skjutit upp det i en vecka helt enkelt för att jag var rädd för det oundvikliga. Jag trodde att jag skulle få den vändning, halva svar och generella ointresse för min situation som är typiska för flygbolag och hotellkedjor.

Och ärligt talat, om jag jobbade med kundtjänst på dessa platser skulle jag inte ens försöka. Att vara personen i frontlinjen, ta itu med arga kunder och vara bunden av policyer du inte skrivit och inte håller med om? Det är livet för en kundtjänstrepresentant, och jag avundas det inte. Så jag försöker vara trevlig och förstående när jag måste ringa, även om jag vet att jag inte kommer att trivas.

Problemet: Ändra Amtrak resedatum

Det här samtalet med Amtrak var annorlunda, och en dag då jag inte har mycket tid att skriva en fullständig artikel om nationalparker eller ryggsäcksturer tänkte jag dela med mig av det. Det telefonsamtalet var den bästa kundtjänstupplevelsen i mitt liv, och det finns ingen nära andra. Allt började när jag insåg att det inte var en bra idé att besöka North Cascades National Park i juni.

  Vilka är de tre stora föremålen inom backpacking? Vad man ska veta

Eftersom juni kommer från Mellanvästern är det en varm (om inte direkt brännande) månad, men inte så i Cascade Mountains. Detta betyder min statlig byggherre biljetter i början av juni skulle placera mig i Pacific Northwest med inte mycket att göra än att dricka kaffe i Seattle. Missförstå mig rätt, jag skulle ha älskat det, men jag bokade inte biljetter till det!

Amtrak tågstuga med berg på utsidan
Utsikten från Amtrak’s Empire Builder, som passerar nära Glacier National Park

Spola fram till mitt samtal med Amtrak kundtjänst. Jag ringde och väntade mindre än en minut innan jag pratade med en mänsklig representant. För en stor reseorganisation som har ont om pengar var det en bedrift i sig. Jag glömde mannens namn – antingen sa han det inte eller så lyssnade jag inte – men han gjorde det direkt klart att han var på min sida.

Jag förklarade att jag försökte ändra mina resdatum men stötte på problem på Amtraks bokningsportal. Jag hade bokat med en semesterkupong och när jag försökte ändra den online gällde kupongen inte längre, vilket fördubblade priset på mitt pris.

Lösningen: den mest hjälpsamma kundtjänstrepresentanten någonsin

Min kundtjänstkompis (vi var definitivt kompisar vid det här laget) började jobba direkt och letade efter nya resedatum som skulle ha ett liknande eller lägre pris. Juli skulle inte fungera, och inte augusti heller. Han ledde mig genom varje rutt och resedatum, var ett riktigt proffs, men vi kunde inte hitta ett resedatum som faktiskt fungerade.

Han bad fullständigt om ursäkt och identifierade sig med mina frustrationer hela vägen igenom. Det är inte lätt att gå på gränsen mellan kundförespråkare och företagsambassadör, men någon på Amtrak förtjänar beröm för att ha lärt ut det!

  Björnar i Rocky Mountain National Park? Vad du behöver veta

Vi hittade äntligen en vecka i september som fungerade med min budget och tidsbegränsningar, och gissa vad? Det var $370 billigare än min ursprungliga bokning. Så inte bara var den här kundtjänstrepresentanten hjälpsam och förstående, han tog också nästan $400 ur sitt eget företags ficka och stoppade tillbaka det i min.

Men det var inte allt. När vi väl fastställt och bekräftat de nya resdatumen bestämde han sig omedelbart för att gå vidare. De nya resedatumen inkluderade en 36-timmars uppehåll i Chicago, något som lät roligare för mig än irriterande. Min nya vän på Amtrak kundtjänst skramlade av en lista över hotell, komplett med telefonnummer och information om transfer. Han berättade även för mig vilka hotell som skulle ge mig rabatt bara för att jag är en Amtrak-resenär!

Amtrak kundtjänst: mardröm eller inte?

Jag vet att detta inte är en livsförändrande historia, men jag vet också att många undrar om Amtrak kundtjänst är den mardrömsupplevelse de förväntar sig. De goda nyheterna: Det kanske bara är det bästa telefonsamtalet du har haft på evigheter. Det kan jag såklart inte garantera, men hittills har Amtrak varit ett av de enklaste sätten att resa jag har stött på – och jag har inte ens tagit mig på ett tåg än!