Maximera utrymmet i en husbil – 8 tips du behöver veta

Husbilar erbjuder alla möjliga roliga upplevelser, men de är inte lika rymliga som de flesta fullstora husbilar. Faktum är att de ofta är mindre än 150 kvadratfot, vilket är 10 till 15 gånger mindre än ett traditionellt hus. Men om du är effektiv med det utrymme du kan använda kan du få plats med mer än tillräckligt med tillbehör i ditt fordon.

Så, vill du lära dig hur man maximerar utrymmet i en husbil? Här är tipsen du bör känna till:

 1. Ändra sättet du förvarar dina kläder på
 2. Hitta föremål som tjänar flera syften
 3. Förvara din mat bättre
 4. Håll din utrustning begränsad
 5. Använd laddboxar, bärväskor med mera
 6. Håll ordning på dina sängkläder
 7. Förvara dina hygienprodukter på baksidan av sätena
 8. Gör en to-go-väska

I det här inlägget kommer du att lära dig detaljer om varje förslag och vad du behöver för att få ut det mesta av ett så litet utrymme. Med dessa tips kan du glömma att känna dig instängd och njuta av naturen igen.

Förvara dina kläder effektivt

Kläder är vanligtvis en av de viktigaste sakerna människor bör vara uppmärksamma på när de reser i husbil. Vi använder alla så mycket kläder under veckan, men du behöver ta med mindre än hälften av vad du normalt har på dig.

Ett annat sätt att ta med mer kläder är att förvara dem bättre. Låt oss titta på några olika sätt du kan minska utrymmet som tas upp av kläder i din husbil.

 • Köp en hopfällbar klädbehållare. Vissa av dessa behållare är gjorda av canvasmaterial, vilket är vad du bör leta efter. Du kan ladda dem med massor av kläder utan att ta för mycket plats eftersom de bara blir lika stora som kläderna i dem.
 • Använd klädhängarna runt fordonet. Vissa fordon har några krokar och platser att hänga dina kläder på som du kan använda istället för att lämna dem på marken. Dessa krokar är idealiska om du ska på ett viktigt evenemang där strukna, uträtade outfits krävs.
 • Köp en hopfällbar tvättkorg. Du kan använda en mjuk materialkorg eller till och med en campingväska. Det viktigaste är att se till att hålla dina rena kläder åtskilda från smutsiga kläder. Förslut dem och tvätta dem medan du håller på så att de inte hopar sig.
 • Om du har plats för ett nattduksbord, använd den översta hyllan som en plats för att förvara kläder som du snabbt kan ta tag i. Det kan vara strumpor, underkläder, skjortor och skärp. Du kommer förmodligen inte att kunna förvara jackor och byxor i små lådor; du kan ha dem i en påse med allt annat.
 • Ha alltid en avsedd plats för kläder. Oavsett om du väljer en speciell papperskorg, väska, hylla eller något annat, bör din tvätt aldrig hopa sig runt skåpbilen. Tyvärr kommer det att skapa en röra snabbare än du kan hänga med. Innan du går och lägger dig, lägg nästa dags kläder bredvid dig så att du inte behöver rota.

Multifunktionella lösningar

Oavsett om det är kläder, mat eller diverse saker är det ett bra sätt att spara utrymme i en husbil att använda olika förvaringslösningar för flera ändamål. För att få ut det mesta av det begränsade utrymmet i en husbil måste du också vara effektiv på områden du inte visste var möjliga. Låt oss titta på fem nedan.

 1. Om du installerar solpaneler på din husbil, placera laddregulatorn på benen på sängramen istället för att göra en separat bräda för den. Laddningskontroller är designade för att ge dig en plats att kontrollera och analysera ditt fordons solenergi, men de kan ta för mycket plats om du inte monterar dem på sängramen.
 2. På tal om sängramar, gör en sängram som fälls ihop till ett bord (eller vice versa). Många tillverkade husbilar har redan denna möjlighet.Du kan använda bordet för att arbeta, äta och andra aktiviteter. Vik ner den på natten för att gå och lägga dig utan att båda möblerna står bredvid varandra.
 3. Om du har skåp, se till att fodra dem med ytterligare hyllor på insidan av varje dörr. De extra hyllorna låter dig förvara kryddor, nycklar, böcker och andra småsaker. Det är ett effektivt sätt att få in hela ditt skafferi på en liten yta utan att behöva flytta allt.
 4. Skapa ett kardborreområde för alla fjärrkontroller, telefoner och andra bärbara enheter. Du kan fästa plåster på sidan av ett nattduksbord eller skåp och placera den andra sidan av kardborrbandet på enheten. Säkra dem när de inte används, spara utrymme och skydda dina tillhörigheter på samma gång.
 5. Slutligen, om din husbil har en dusch, glöm inte att lägga till en hängande duschväska eller ställning inuti. Med detta extra utrymme kan du hålla alla dina hygienartiklar ur vägen utan att de glider genom insidan av ditt fordon medan du kör. Kom ihåg att allt ska vara tejpat på plats när du kör fordonet.
  Är det svårare att springa på sand? 6 tips och tricks

Andra intressanta inlägg

 • Är en skåpbil ett bra fordon att resa med?
 • 14 perfekta platser att campa på i Kalifornien
 • De 8 bästa skåpbilarna du kan campa i
 • Behöver du en markduk för camping?

Utrymmesbesparande matförvaring

Utöver kläder kommer mat förmodligen att vara den näst mest utrymmeskrävande delen av husbilsresor. Oavsett om du går för en natt eller en månad måste du först planera matförvaringen.

Vissa livsmedel kan förvaras nästan var som helst, till exempel jordnötssmör, charkuterier, nötter och kex. Om möjligt, försök att förvara dem i en låda eller garderob.

Å andra sidan kanske du vill diversifiera dina måltider med kyld mat. Självklart behöver du ett kylskåp för detta, som kanske tillhör din husbil eller inte. Om det inte köper ett campingkylskåp kan du lära dig mer om det här.

Hur som helst, camping i en skåpbil kräver att du tar mindre plats för enkla mellanmål och fulla måltider. Försök att stapla din köksutrustning genom att köpa saker från samma märke. De använder vanligtvis samma fotspår, vilket innebär att du kan sätta ihop dem utan att belamra en soptunna eller garderob.

Ett annat förslag är att handla medan du går. Så länge du alltid är inom en timmes bilresa från en mataffär, är det egentligen inte nödvändigt att ha mat i din husbil i mer än två till tre dagar.

Planera för roadtrip-snacks och hälsosamma måltider. Förvara resterna staplingsbara rubbermaid behållare, eller om de behöver kylas, förvara dem i kylen några dagar. Så mycket som folk hatar att erkänna det, sparar rester dig tid, pengar och utrymme.

Andra alternativ inkluderar stapelbara mätkoppar och skedar, hopfällbara skålar och sporks (istället för gafflar och skedar). Använd en hopfällbar disk- och torrskål för smutsig disk och använd muggar till allt (vatten, te, kaffe, läsk, you name it) snarare än bara varma vätskor.


Snabba och enkla redskapstips

Det är onekligen viktigt att förvara dina tillhörigheter säkra när du reser i husbil. Det första och viktigaste sättet att förhindra skador på din utrustning är att bära mindre av den. Du kanske inte behöver flera sovsäckar och campingkuddar om du kan lita på filtarna i husbilen.

  Promenader och viktökning: varför är de kopplade? Enkäten säger...

Lämna tälten hemma, oroa dig inte för flera spisar och ta bara med så många stolar du behöver. Det råder dock ingen tvekan om att du kanske vill ta med dig några ryggsäckar att vandra runt med.

Om du förvarar din utrustning för vandring eller andra utomhusaktiviteter, förvara den i en ryggsäck. Du kanske inte behöver använda allt dagligen, så ha en ”Go Bag” där du parkerar. Du kan ta tag i den och gå därifrån utan att spendera för mycket tid på att försöka få ihop allt.

En annan fördel med att ha en väska redo är att du behöver mindre tid för att få ut saker ur husbilen. Du skulle bli förvånad över att lära dig hur lätt det är att förlora något i ett 100 kvadratmeter stort fordon!

För större föremål, som surfbrädor, cyklar och skotrar, använd takräcke eller cykelställ på bakdörrarna. Även om du kanske har gott om plats i husbilen, kommer du att bli mycket gladare med en hel del extra utrymme.

Hela poängen med att välja husbil framför en stor husbil är att spara pengar, bensin och utrymme. Genom att hålla så många föremål som möjligt utanför fordonet utökar du den tredje punkten. När du är redo att använda den, lås upp den och du är redo att använda din utrustning på nolltid.

Från Camping Life tips: Om du har solpaneler, takventiler och andra föremål ovanpå skåpbilen, kanske du inte kan använda takräcken. Det begränsar dock inte möjligheten att fästa ett cykelställ eller släpvagn bak på fordonet.

Lastlådor och bärkassar

Plastförvaringslådor och canvasbärkassar är båda utmärkta förvaringsalternativ. Du kan använda dessa hur du vill, men kom ihåg att använda dem klokt. Det är ingen idé att ha högar av containrar och väskor överallt om du inte kan gå in utan att stöta på något.

Här är en lista över saker du kan förvara i förvaringslådor:

 • köksredskap, inklusive spisar, bestick, tallrikar, skålar, koppar, muggar, spisvätska och andra köksredskap.
 • Kläder – du kan vika och stapla alla dina kläder i en enda plastförvaringslåda och slänga den smutsiga tvätten i en hängande tygpåse tills du är redo att tvätta den.
 • Rengöringsprodukter är en annan utmärkt idé. Du kan lägga blekmedel, pappershanddukar, Clorox-servetter och nästan allt annat i vilken som helst av behållarna.
 • Spara dina förråd på morgonen i en enda påse hängande från sängramen. Hygienprodukter, kaffetillbehör, frukostprodukter och annat du behöver kan läggas ner först på morgonen. Se den som en go-väska för morgonens nödvändigheter.
 • Husdjursmaterial är också en nödvändighet om du tar med ett djur på tur. Se till att du har tillräckligt med vatten, mat, godsaker och leksaker för dina husdjur i dessa påsar eller behållare.

Oavsett anledningen till varför du köper behållarna råder det ingen tvekan om att du kommer att ha nytta av dem några gånger. De är billiga och ungefär lika utrymmeseffektiva som det bara kan bli.

Där du förvarar dina sängkläder

Att bädda din säng varje morgon kan vara skillnaden mellan en stökig skåpbil och en snygg, städad skåpbil. Stoppa in lakanet, lägg dina kuddar på sängen, denna lilla handling kan få dig att känna dig mindre stressad resten av dagen. Och försök att inte äta när du ligger på madrassen.

Tyvärr har du inte det här alternativet om du följer förslaget att ha en multifunktionssäng som förvandlas till ett bord. Men ombyggnaden är väl värd att behöva hitta en annan plats att förvara dina sängkläder på.

Om du använder dubbelsängbordet finns det oftast tillräckligt med utrymme under bordsstolarna för att slänga dina sängkläder. Många tillverkade husbilar har dynor som går att lyfta eller dörrar under sätena som ger gott om plats. Placera dina kuddar, lakan och andra nödvändiga sängtillbehör där.

  Stinkande sovsäck även efter tvätt? Hur man fixar

I alla fall, om du fortfarande sitter fast på ett ställe att förvara dina sängkläder, överväg att använda en plastförvaringslåda från föregående avsnitt. De flesta är tillräckligt stora för att få plats med två kuddar, filtar och lakan ovanpå varandra.

Slutligen, om du inte har några andra alternativ, fäll ihop dina sängkläder och placera dem under stolarna eller sängramen. Det finns alltid tillräckligt med utrymme för sängkläder, men se till att det är säkrat eller tillräckligt balanserat så att det inte glider överallt.

Hur förvarar du dina hygienprodukter

När du reser i en skåpbil börjar varje liten ägodel kännas som att den tar mycket mer plats än hemma. Till exempel ersätter nu en bit deodorant vad som kunde ha varit flera gafflar eller ett par strumpor.

Som sagt, du kan dra ner på mängden hygienartiklar du tar med dig, vilket ger lite extra utrymme för andra saker du vill ta med.

Kolla in dessa tre olika sätt att bättre lagra dina hygienprodukter:

 1. Använd en baksätesorganisator på de två framsätena. De är tillräckligt stora för tandborstar, tandkräm, deodorant, hårspray, smink, kontaktvätska, munvatten och andra hygienprodukter.
 2. Förvara allt i en enda liten låda i ditt nattduksbord. Om du vill kunna få dina hygienprodukter när du behöver dem, kanske det inte finns något bättre ställe än bredvid din säng.
 3. Äntligen kunde du förvara allt i handskfacket i husbilen. Det är inte alltid en idealisk plats, men du vet fortfarande var allt finns utan att behöva oroa dig för att det ska överfulla husbilen.

Grab-and-Go-föremål

Grab-and-go-artiklar är några av de bästa sakerna att ha i din husbil. När du försöker maximera utrymmet inuti utan att begränsa möjligheterna, du borde göra Go Bags och annat som gör det lättare för dig att fokusera på äventyret istället för att städa upp fordonet.

Om din husbil har utrymme mellan de två framsätena kan du skjuta en liten kylbox mellan dem. Du kan förvara mat, dryck och andra nödvändigheter inom räckhåll.

Förutom snacks och drycker kan du även använda förvaringsutrymmen för att förvara telefonladdare, hörlurar, bärbara radioapparater och allt däremellan i handskfacket. Leta efter små ställen där du bekvämt kan förvara småsaker om du använder dem ofta.

Som bonustips kan du montera klädhängare och pappershanddukshållare på insidan av din skåpbil. Eftersom du använder dem oftare än andra föremål bör du ha dem inom räckhåll så mycket som möjligt.

Från Camping Life tips: Alla take away-artiklar kräver en extra säkerhetsnivå. Inte bara bör de vara utom synhåll för närliggande fönster (om de är värdefulla), men du bör också överväga att använda remmar för att hålla dem mot väggen eller taket. Plötslig inbromsning eller snabb acceleration kan göra att saker faller överallt.

Slutsats

Campare är ökända för att vara betydligt mindre än husbilar och annan campingutrustning. Men rörligheten hos dem är oöverträffad. Kombinera lyxen med platsbesparande toaletter, duschar, sängar, bord och andra bekvämligheter så kommer du att kunna få ut mer av upplevelsen.

Här är en kort sammanfattning av meddelandet:

 • Använd plastförvaringslådor och canvaspåsar.
 • Överväg förvaringsväskor för baksätet.
 • Släng dina sängkläder under sängen eller i en garderob när du inte använder den.
 • Försök att vara mer utrymmeseffektiv genom att använda multifunktionella föremål.
 • Skapa en Go Bag som alltid är redo när du vill vandra eller strosa runt på stan.