Måste husbilar stanna vid vägningsstationer?

När du ger dig in i en värld av resor i din husbil, vändskiva eller husbil undrar du kanske om du kommer att behöva stanna till viktstationer runt om i landet.

Husbilar behöver inte stanna vid vägningsstationer! Husbilar är inte nyttofordon och är därför undantagna från vägningskrav. Vägstationer används av kommersiella fordon för att säkerställa att deras vikter per axel inte överstiger bestämmelserna och för att säkerställa att de har tillstånd för den vikt de bär.

I den här artikeln kommer vi att dyka in i den ofta kontroversiella frågan med fokus på huruvida RVers behöver dra in på vägningsstationer i USA.

Måste husbilar stanna vid vägningsstationer?

Måste husbilar stanna vid vägningsstationer

Det är mycket surr på forum, Facebook och andra bloggar om vissa stater som kräver att husbilar väger in på en vägningsstation. Det mesta av detta är helt osant. Hittills har jag inte sett några statliga bestämmelser som kräver att husbilsförare ska väga in om de inte transporterar en husbil för ett företag.

Det är den viktigaste skillnaden. Om du kör eller transporterar en husbil för kommersiella ändamåldå behöver du en CDL och du måste väga in på vägningsstationer. Annars finns det ingen anledning att dra in i en vågstation när du kör husbil.

Varför måste vissa husbilar stanna vid vägningsstationer

Det är tekniskt möjligt att en tjänsteman kan be en förare att gå till en vägningsstation om de tror att fordonet är osäkert av någon anledning. Många vägar har allmänna viktbegränsningar (till exempel North Dakota har en viktgräns på 40 000 pund för 2-axlade fordon) för alla typer av fordon (kommersiella eller icke-kommersiella). Dessa situationer är mycket sällsynta eftersom de flesta husbilar inte är i den viktkategorin.

  Använda övermadrasser för camping: för-, nackdelar och idéer

Även då granskas dessa viktbegränsningar vanligtvis inte för husbilar. (Även om jag har hört talas om att någon blivit avdragen för att checka in på en vägningsstation i Florida. Jag dubbelkollade Floridas bestämmelser och vägningsstationer är bara för kommersiella fordon också där).

Måste husbilar stanna vid vägningsstationer?

Vilka stater kräver att du stannar vid vägningsstationer?

Jag har inte sett bevis på en enda stat med lagar som kräver att husbilar stannar vid vägningsstationer eller att deras förare ska använda en CDL.

Jag ska berätta VARFÖR folk är förvirrade över detta:

Här är ett citat från Georgias viktbegränsningspolicy:

Om fordonet eller kombinationen väger 10 001 lbs. GVWR eller faktisk bruttovikt eller över, måste du dra in i alla öppna vikt- och inspektionsstationer. Skyltar, upplysta pilar eller tillsynspersonal kommer att vägleda dig.

Georgia DPS

Detta är dock ur sitt sammanhang. Om du läser noga ovan kommer du att se att 10 001 lbs vikt är endast tillämpligt för fordon som används för kommersiella ändamål och är föremål för säkerhetsföreskrifter:

Fordon med en GVWR på 10 001 lbs. eller mer som används som en del av en verksamhet (inklusive en ideell organisation) betraktas som kommersiella motorfordon för de flesta av säkerhetsföreskrifterna.

Georgia DPS

På grund av förvirrande dokument som detta tror många att stater kräver att du checkar in på vägningsstationer. Sanningen är att du inte gör det.

Med detta sagt, om det finns någon skyltning eller tjänsteman som ber husbilar att väga in, bör dessa följas.

Slutsats

När det kommer till huruvida din rigg behöver vägas eller inte, verkar varje stat vara olika. Troligtvis behöver du inte dra över din rigg för att vägas såvida inte din husbil väger över 40 000 lbs med bara 2 axlar eller om du bogserar över 80 000 lbs (mycket osannolikt) eller om du har fått höra att du ska göra det av lokala myndigheterna.

  Hur man använder eller kasserar fett under camping

Oavsett var du reser i USA vill du vara säker på att när du reser följer du lagar och restriktioner. Om du kör en större rigg och är osäker på om du ska stanna, undersök staten du reser till på en webbplats som Triple-A, AAA. Du kan också vara mer säker på vikten på din rigg och lastbil genom att ta dig tid att väga din rigg vid ett lastbilsstopp innan du ger dig av på vägen.

De flesta RVers går igenom sina år av resor, och drar sig aldrig en enda gång för att vägas så troligtvis behöver du inte det, det är bara klokare att vara säker än ledsen.