Måste du registrera en kanot?

När jag växte upp i Florida bredvid varje vatten som du kan tänka dig (hav, sjö, flod, dammar) hade jag gott om kanot. Vi behövde aldrig oroa oss för någon kanot- eller kajakreglering, men vissa stater behöver oroa sig för att registrera sin kanot hos staten.

För de flesta stater behöver du inte registrera en kanot. De stater du måste registrera din kanot i är Iowa, Illinois, Minnesota, Ohio, Pennsylvania och Wisconsin.

Dessa vissa stater kräver att medborgarna registrerar sig för en kanot baserat på olika saker. Många fler stater brukade ha registrering för kanoter, men fler och fler delstatsregeringar har tagit bort lagen eftersom det inte är relevant att icke-motoriserade fartyg, som kanoter och kajaker, registreras.

Regler för registrering

stat Kosta Detaljer
Iowa $10 – $12 – Ingen anmälan för kanoter kortare än
13 fot
-Gäller i 3 år
Illinois $13 – Ingen registrering för kanoter som ägs av
en organisation eller används i sanktionerade
tävlingsevenemang
– Gäller i 3 år
Minnesota ~$16 – Grundpriset är $10 men det finns några
extra avgifter
-Vattenskoter kortare än 10 fot behöver nr
registrering
Ohio $9 – $36 – Kan välja att registrera sig i 3 år för
$22 eller $36 (beroende på längd)
eller registrera dig årligen
Pennsylvania $12 – $22 – Ett år för $12 eller 2 år för $22
– Anmälan behövs endast om man kanot
används i en statlig park eller är
motoriserad
Wisconsin $22 – $37 – Alla vattenfartyg måste vara registrerade
– 16 fot eller mindre kanoter kostar $22

Registreringen för din båt är som din bils registreringsskylt, det är ett nummer som registrerats hos delstatsregeringen för att bevisa att din båt är lagligt registrerad.

Det tillåter också regeringen och hamnmyndigheterna att identifiera ditt fartyg medan det används. Varje stat har olika krav och kostnader för att registrera sin icke-motoriserade båt eller fartyg.

Iowa

Om kanoten eller kajaken är längre än 13 fot måste du betala för registrering. 13-15 fot kanoter eller kajaker kostar $10 att registrera och 16 till 18 fot är $12.

Vissa stater kräver att numret förnyas varje år men Iowa tillåter registreringen att vara bra i upp till tre år.

Illinois

Det är obligatoriskt att registrera kanoter även i detta tillstånd om inte kanoten eller kajaken ägs av en organisation, som även inkluderar ideella organisationer. Du behöver inte heller registrera din kanot om den endast används för kappsegling i sanktionerade evenemang.

  Är snöskotrar svåra att köra?

Om den inte uppfyller dessa kriterier måste du registrera den. Det är $13 att göra det och är också bra i upp till 3 år.

Minnesota

I Minnesota, det föreslås att du hyr kanoter av staten så att du inte behöver gå igenom besväret med att registrera den. Eller så föreslår de till och med att du lånar en av en vän som redan är registrerad.

De kommer med dessa förslag eftersom det är lite dyrare att få en registrering i Minnesota. Det beror på att de lägger till en extra $5 för Aquatic Invasive Species-avgift samt en förnyelseavgift utöver basavgiften som är $10,50.

Så om du skulle vilja registrera en kanot i Minnesota så skulle du gå ner till ett registrarkontor eller gå igenom processen online och spendera cirka $16 för att få din kanot legaliserad.

Ohio

Alla båtar måste vara registrerade inklusive alla fritidsfartyg. De har alla en dekal som är bra i tre år och varje dekal kommer med en skrivavgift på $3.

Om kanoten är mindre än 16 fot under tre år kostar det 22 USD att registrera den. Om du bara vill ha det i två år kommer det att kosta $15 och de har också ett registreringsalternativ för ett år och det är bara $9

Sedan om båten är mellan 16 och 16 fot är det $36 för tre år, $25 för två år och $14 för ett.

Om du väljer att förnya den innan tiden är klar behöver du bara betala $5. Men om tiden är ute kommer det att vara fullt pris att förnya, så det skulle vara klokt att hålla ett öga på när din dekal går ut så att du kan förnya den.

Pennsylvania

Det finns några olika faktorer som kan få dig att registrera din kanot i detta tillstånd.

Om du vill paddla kanot eller kajak i någon av delstatsparkerna här i Pennsylvania måste du registrera ditt fartyg. För att göra det måste du skicka in din ansökan och sedan skickar de tillbaka din dekal.

Om du inte vill paddla kanot i statliga parker behöver du inte registrera dig.

Men det finns också en möjlighet att köpa ett sjösättningstillstånd som är antingen ett till två år, beroende på vilket du köper. Det gör att du kan paddla kanot på vilket vatten som helst i Pennsylvania.

  Behöver jag verkligen en kompass när jag är på ryggsäck eller dagsvandring?

Om kajaken eller kanoten har motor än den måste registreras oavsett vad. Registreringen måste vara synlig någonstans på kanoten enligt Pennsylvanias lagar.

Beroende på om din kanot eller kajak har en motor och beroende på exakt var du vill åka på vattnet, kanske du inte behöver registrera fartyget i detta tillstånd.

Wisconsin

Alla fartyg måste registreras, särskilt de som är över 16 fot i detta tillstånd. Alla behöver dock inte ha en titel. En titel är som en biltitel eller registreringen, den visar bara ägarbeviset.

Kanoter under 16 fot kostar 22 USD plus det tillkommer 3,75 USD överföringsavgift. Sedan är över 16 fot $37 plus $8,85 överföringsavgift. Dessa dekaler är bra i tre år.

När du har fått din registreringsdekal finns det ett specifikt sätt att sätta på den. Siffror måste placeras på varje sida av den främre halvan av fartyget och måste läsas från vänster till höger.

Siffrorna måste vara minst 3” hög BLOCKbokstav och ska stå i kontrast till kärlets färg och vara tydligt synliga och läsbara. Tvåfärgade nummer och kamouflagenummer är inte lagliga och bör inte användas. Sedan måste bokstäverna separeras från siffrorna med ett mellanslag som är minst 2” brett.

Dekaler måste fästas 3” bakom (mot aktern) och i linje med numret.

Varför måste du registrera dig i vissa stater?

Det kan tyckas vara jobbigt att behöva registrera dina kanoter eller kajaker för när du tänker på de där sakerna tänker du på fritidsfartyg som borde vara lätta att använda.

Det kan också verka irriterande att det bara är i vissa stater, eftersom majoriteten av staterna inte får medborgarna att registrera det om de har en.

Att registrera sig i dessa vissa stater ger dock hjälp för regeringen och hamnmyndigheterna i vissa aspekter.

Att ha en registrering är som att ha en registreringsskylt. Det hjälper polisen att veta att bilen du kör är laglig och registrerad hos staten. Samma sak gäller hamnmyndigheter eller folket ute på vattnet.

Om patrullerna på vattnet i dessa vissa stater kommer upp och ser att du inte har en dekal på ditt fartyg, kommer de att ifrågasätta kanotens integritet.

Att ha denna registrering ger bevis på ägande och sinnesfrid för dessa vattenpatruller.

Det möjliggör också bra dokumentation. Om kanoten ligger förtöjd någonstans med andra fartyg och båtar runt omkring så kan hamnmyndigheterna snabbt komma förbi och se att det är en kanot som tillhör någon och inte bara är övergiven eller inte registrerad.

  Kan jag gå runt i min husbil medan jag kör?

Att ha en registrering är också ett stort krav om man ska paddla kanot i statliga parker.

Statsparker är redan mycket övervakade och skyddade. De vill hålla det trevligt för människor och se till att det inte kommer att förstöras på något sätt form eller form av andra.

Att ha denna registrering gör att människor kan hållas ansvariga för kanotpaddling eller göra någon aktivitet i parken.

Det är bara en bra försiktighetsåtgärd att ha av staten så att de är medvetna om vem som kommer in.

Tillsammans med det är det också lagen.

Många fler stater brukade ha lagen för att registrera icke-motoriserade båtar, men de flesta har tagit bort dem nu eftersom de inte tror att de behöver det längre. De stater som fortfarande har denna lag känner fortfarande att den är nödvändig.

Hur man skall registrera

Varje stat är olika i hur man registrerar sig. De flesta kan göra dem online som Minnesota och Wisconsin.

För alla delstater kan du gå in på ett registrarkontor och registrera dig för ett där. Specifika sådana, som Pennsylvania för att gå in i statliga parker, måste skickas in. Om du behöver en tillfällig en för tillfället kan du gå in på kommissionens kontor och skaffa en.

I Ohio måste du antingen gå personligen till en båtregistreringsagent eller så kan du skicka in en ansökan, du kan inte registrera dig online.

Så för alla sex stater kan du gå in på vilket registreringskontor som helst och registrera dig för en, inte alla sex anger att allt ska göras online, och de flesta tillåter att en ansökan skickas in för registrering.

När du har fått tillbaka din dekal eller instruktioner, följ exakt vad din specifika stat vill att du ska göra om hur du sätter dekalen och var du ska placera din registreringsblankett.

Så om du är i Iowa, Illinois, Minnesota, Ohio, Pennsylvania eller Wisconsin och vill njuta av kanotpaddling på din fritid, se till att ditt icke-motoriserade fartyg är registrerat och redo att gå så att du inte kan hamna i trubbel med lagen !