Måste du alltid lämna ditt kylskåp i husbilen på? (När man ska stänga av den)

När du åker på camping med husbil kan du njuta av lyxen av ett hem. Traditionell tältcamping kräver att du tar med en kylbox för att förvara din mat; i en husbil kan man ofta lämna sin mat i en riktig kyl.

Vissa husbilscampare kan bli förvirrade över vad de ska göra med dessa lyxartiklar. Du behöver inte oroa dig för att stänga av ditt kylskåp hemma och du tar det inte heller med dig på en vanlig campingtur. Det här är ett helt nytt område. Det lämnar många med frågan: ska du alltid lämna ditt husbilskylskåp på?

Idag ska vi svara på den frågan åt dig och även ge dig några användbara tips och försiktighetsåtgärder när det kommer till camping med kyl.

Fakta eller myt: Att slå på och stänga av ditt husbilskylskåp skadar det ofta

Många andra campare kan varna dig för att du kan skada ditt RV-kylskåp om du slår på och av det ofta. Detta är en myt.

RV-kylskåp är designade för att tåla frekventa strömbrytare. Det är logiskt; Om du åker och campar i ett, är det uppenbart att du inte alltid är ansluten till en strömkälla.

Vad du ska göra med ditt husbilskylskåp när du inte campar

Det här är förmodligen den mest angelägna frågan du har. När du inte campar, lämna inte husbilens kylskåp på. Du använder det inte, så du behöver det inte just nu!

En del av er kanske undrar varför du ska stänga av den i första hand. Det är inte för att du skadar din husbils kylskåp, men det finns en utmärkt anledning till varför du bör stänga av det och glömma det ett tag. Låt oss prata om det.

Varför det är en bra idé att stänga av din husbilskyl

Anledningen till att du bör stänga av ditt husbilskylskåp när det inte används är enkelt. Om du håller grejen igång hela tiden, slösar du bort dyrbar energi! Oavsett om du matar den med propan eller el, sparar du inte energi. Detta är dåligt av flera olika anledningar.

  • Att slösa energi skadar planeten

Under årtiondena har oräkneliga organisationer försökt öka medvetenheten om vår planets tillstånd och hur vi kan rädda den innan saker skadas oåterkalleligt. Det beror delvis på att vi som samhälle använder värdefulla resurser och förorenar luften snabbare än att dessa resurser kan fyllas på.

  De bästa bärbara diskbänkarna för camping

Chansen är stor att din el inte kommer från en mycket miljövänlig källa. Det kommer att produceras på fyra sätt, varav några är mer miljömedvetna, men för närvarande är kol eller annat fossilt bränsle det populäraste sättet. Detta förorenar luften du andas och förbrukar resurser som inte är förnybara.

  • Att använda Up Power är dyrt

Även om du inte bryr dig om att vara mer miljövänlig bryr du dig förmodligen om din plånbok. Att ständigt förbruka el eller propan kommer att tömma ditt bankkonto enormt. Att koppla ur din husbil när den inte används och spara energi kommer också att spara pengar.

När du behöver sätta på ditt husbilskylskåp

Vi har gjort klart när du ska stänga av din husbilskyl, men när är en bra tidpunkt att slå på den? Den bästa tiden att slå på kylskåpet igen är 24 timmar innan du åker på camping igen. Detta ger det gott om tid att bli skönt och kallt innan du ger dig ut på vägen.

Stänga av ditt husbilskyl under körning: bra eller dåligt?

Nu när ditt kylskåp är kallt och alla varor packade är du redo att ge dig ut och leta efter äventyr! Men här är haken: ditt kylskåp måste stängas av igen. Du kan vara rädd att maten ska förstöras om du gör något sådant; det är förståeligt. Du har med rätta lärt dig att om du lämnar ett kylskåp med ömtålig mat i så blir det dåligt snabbare.

Detta kan dock vara bra. Återigen sparar du energi. Om du följer några av dessa tips nedan kan du till och med hålla din mat kall medan du kör din husbil med kylen avstängd!

  • Håll kylen stängd så mycket som möjligt

Temperaturen i ditt redan kalla kylskåp förblir optimal så länge du håller det stängt så mycket som möjligt. Detta förhindrar ömtåliga livsmedel, som kött, från att förstöras tills du kommer tillbaka till din destination och ansluter igen.

  • Packa ditt kylskåp fullt med kalla drycker

Kalla drycker som placeras i ditt kylskåp fungerar nästan som isförpackningar utan att faktiskt frysas. Allt som behöver hålla sig extra kallt kan läggas emellan, så länge allt är ordentligt förseglat.

  Är det tillåtet att campa på South Padre Island?

  • Börja med ett kallt kylskåp

Anledningen till att du fick rådet att sätta på ditt husbilskylskåp igen 24 timmar innan campingen är så att det har en optimal temperatur innan du packar maten. Ett kylskåp som inte har haft en chans att svalna kommer nästan säkert att hålla färskvaror varm och påskynda förstörelseprocessen.

Vad du ska göra om du inte stänger av husbilens kylskåp när du kör

Om du insisterar på att lämna ditt RV-kylskåp på medan du kör till din destination, har du några alternativ. Andra campare använder ofta dessa metoder när de inte vill koppla ur.

  • Använd din generator för att driva ditt kylskåp

Om du har en husbil har du förmodligen en generator som du använder ofta. När du kör kan du låta den vara igång för att driva ditt kylskåp och andra apparater du vill använda på vägen till din destination.

  • Låt luftkonditioneringarna vara igång, men kylskåpet urkopplat

Du kommer fortfarande att använda lite energi från din generator, men det blir lite mindre belastande om du kopplar ur kylskåpet. Men om du lämnar luftkonditioneringen påslagen kommer du att hålla dig sval och hålla temperaturen i husbilen tillräckligt kall så att maten inuti inte värms upp särskilt snabbt. Detta är billigare för alla i husbilen, men du har ett annat alternativ.

Istället kan du stänga av de andra apparaterna, men lämna kylen påslagen. Återigen sparar det lite energi utan att du behöver oroa dig.

Vad man INTE ska göra för att lämna ett kylskåp på när man kör

De envisa campare som vägrar att stänga av sitt kylskåp när de kör har gott om alternativ för att hålla maten kall. Det finns dock en sak som vissa campare gör som inte är säker eller tillrådlig.

Använd inte propan för att driva ditt kylskåp och apparater när du kör i en husbil? Vi kommer att prata om varför, för att förebygga är bättre än att bota.

När du använder propan för att driva din husbils apparater medan du kör, riskerar du att orsaka en katastrof. Vi hoppas alla att vi aldrig råkar ut för en olycka, eller hur? Skadan kan vara tillräckligt allvarlig, men att tillsätta propan till blandningen kan vara dödlig.

  Håller VW husbilar sitt värde?

Om en bilolycka bryter sönder din propanledning, kan propanet läcka och orsaka en brand eller till och med en explosion. Det som redan var en skrämmande situation kan förvandlas till en tragedi, allt för att du ville hålla ditt kylskåp igång.

Detta är samma anledning till att du bör stänga av propanen innan du fyller på bränsle. Bensinstationer tillåter inte detta eftersom en öppen låga nära en bensinpump också kan orsaka en explosion. Den här skulle vara mycket större och mycket värre än vad som skulle hända med din husbil. Inte bara skulle du skada dig själv, utan du skulle också skada alla på bensinstationen.

Även om du inte är intresserad av energibesparing bör du bry dig om det.

Vad du ska göra med din husbils kylskåp när du kommer till campingen

När du äntligen når din campingplats blir allt mycket enklare! Du kommer förmodligen att ha elanslutningar och du behöver bara koppla in och koppla av. Ditt kylskåp kommer att fungera igen och du kan glömma det, även om du går för att njuta av de andra aktiviteterna som campingen har att erbjuda.

Om du använder propan kan du slå på den när du äntligen har slutat. Den här gången kan du släppa tanken på bränder och explosioner.

Kort sagt, det finns tillfällen då det är lämpligt att stänga av din husbilskyl, men det finns andra tillfällen då du absolut måste lämna den påslagen! Så länge du garanterar dig själv och andras säkerhet har du inget att oroa dig för. Om du vill gå den extra milen och spara lite energi, applåderar vi dig.

Nu är du äntligen redo att ge dig ut på vägen och bege dig till en naturtillflyktsort (men utan att trampa på det!) Koppla av, varva ner och ta en kall burk läsk medan du tittar på TV eller sjunger sånger med familjen i ditt nya hem borta hemifrån.

Fler artiklar du kommer att älska

Hur får man bort den ruttna lukten ur en husbilsfrys?

Hur lång är en garageport för husbilar? (Lista efter husbilstyp)

Genomsnittliga priser för NYA husbilar (klass A, B, C, pop-ups och resesläp)