Landhockey vs. Lacrosse: Skillnaderna som spelar roll

Lacrosse och landhockey spelas båda på plan med pinnar. Du kanske funderar på att gå med i ett landhockey- eller lacrosselag, men du är osäker på vilket som är bäst. Vad är skillnaderna mellan lacrosse och landhockey?

Här är skillnaderna mellan landhockey och lacrosse:

  • Lacrosse har kortare perioder
  • Landhockeybollar är större
  • Lacrosse-spelare behöver mer skyddsutrustning
  • Landhockeyklubbor är J-formade, lacrosseklubbor är krokformade
  • Lacrosse-pinnar finns i olika längder beroende på spelarroll
  • Landhockeymålen är större

I den här omfattande guiden kommer vi först att prata om landhockey- och lacrossespelen individuellt, inklusive hur de spelas, vad du använder för att spela, hur du vinner, etc. Sedan går vi djupare in på skillnaderna ovan. När du har läst klart vet du om landhockey eller lacrosse är sporten för dig!

Vad är landhockey?

Låt oss börja med att diskutera landhockey, som är i hockeyfamiljen men som inte spelas på samma sätt som andra hockeymatcher.

Ursprung

Även om en relief från 510 f.Kr. visar de gamla grekerna spela ett spel som kallas keretizeinsom kan ha varit en mycket tidig version av landhockey, versionen av landhockey som den spelas idag fick sin start under den 19th århundradet i England.

1849 uppstod en landhockeyklubb i sydöstra London, men spelreglerna var fortfarande inte exakt etablerade som vi känner dem nu. Det var inte förrän Middlesex cricketklubbar började spela en landhockeyliknande match på vintern.

Sedan utvecklade Teddington Hockey Club spelet ännu mer, använde en sfär för att spela istället för en gummikub och lade till en slående cirkel. År 1886 bildades Hockeyförbundet och år 1895 spelades landhockey internationellt.

Under de olympiska sommarspelen 1908 och 1920 var landhockey en olympisk sport, men sedan var den inte involverad i spelen 1924. När Federation Internationale de Hockey sur Gazon eller FIH bildades hjälpte organisationen till att återinföra landhockey som ett olympiskt spel. idrotten 1928.

Lag

Ett landhockeylag har en målvakt och 10 fältspelare vardera. Lag kan ersätta spelare i en kombination av deras val när som helst de vill under hela spelet när som helst. Den enda gången detta inte kan inträffa är om den försvarande målvakten är avstängd eller skadad.

Regler

Spelare slår bollen med en landhockeyklubbs platta sida. En landhockeymatch är uppdelad i två perioder. Varje period varar cirka 35 minuter. Sedan är det fem minuters paus i halvtid. Ytterligare intervaller och perioder kan läggas till, men detta är ovanligt.

Ett annat sätt att spela landhockey, särskilt internationellt, är fyra kvarts 15 minuter. Varje kvart har två minuters paus innan nästa start, förutom tiden mellan andra och tredje kvarten. Den pausen varar i 15 minuter.

Laget utanför målvakten är anfallare om de har bollen och laget utan boll är försvarare. En myntkastning avgör vanligtvis vem som är vem i början av spelet. En spelare börjar spelet genom att skicka bollen från mitten av planen.

  Hur fungerar en Zip Line?

Straff kan tilldelas båda lagen för fel som att höja bollen för högt. Spelet har ett trenivåsystem med straffkort som en domare kommer att hålla uppe. Ett grönt kort kräver att spelaren lämnar planen i minst två minuter. Ett gult kort betyder att spelaren måste spendera tid i utvisningsbåset. Om en landhockeyspelare drabbas av ett rött kort är de ute under hela matchen.

Poängsättning

Hur gör du mål i landhockey? En spelare ska skicka sin boll till anfallscirkeln. Därefter kan de snärta, trycka eller slå den mot målet. Om målvakten för motståndarlaget inte stoppar spelaren gör det anfallande laget ett mål.

Efter en timme är det officiellt vilket lag som har högst poäng som vinner. Vad händer om lagen är lika? I många fall är slipsen vad den är. Om spelet kräver en tiebreak, kommer en straffläggning att inträffa.

Vad är Lacrosse?

Okej, så det var landhockey, så härnäst, låt oss prata om spelet lacrosse.

Ursprung

Precis som landhockey går lacrossens ursprung långt, långt tillbaka. År 1100 e.Kr. trodde man att indiansamhällen spelade ett lacrosseliknande spel. Under de många århundraden som följde dök det upp en version av lacrosse som blev ganska populär på 1700-talet.th århundrade.

Den här versionen av lacrosse kunde ha haft upp till 1 000 spelare. Spelet började när solen gick upp och slutade inte förrän solnedgången. Även då ansågs spelet inte vara avslutat förrän på två eller tre dagar. Denna aboriginska kanadensiska lacrosse spelades inte för skojs skull, utan för att hedra Mästaren eller Skaparen.

På 1830-talet spelade Mohawk-folket i Montreal lacrosse. Denna version av spelet började fånga sig, och 1856 etablerades Montreal Lacrosse Club, vilket förkortade både spelets varaktighet och antalet spelare. År 1867 spelade Upper Canada College-studenter den nya och förbättrade versionen av lacrosse.

Fältlacrosse var en utvald sport vid olympiska sommarspelen både 1904 och 1908. Sedan, mellan 1928 och 1948, presenterades lacrosse som en demonstrationssport vid olympiska sommarspelen.

Lag

I field lacrosse deltar två lag om 10 spelare. Varje lag har en målvakt, tre försvarsspelare, tre mittfältsspelare och tre anfallare. Mittfältarna och anfallarna använder en kort pinne som inte är mer än 42 tum lång.

Fyra spelare kan ta med sig en lång pinne som är upp till 72 tum. Vanligtvis kommer den defensiva mittfältaren och defensiva spelarna (upp till tre av dem) att spela med en lång pinne. Målvakten har sin egen klubba som är upp till 72 tum lång och 12 tum bred.

Liksom i landhockey kan lacrossespelare byta ut som ett lag finner lämpligt, men inte när som helst. Spelarna måste vara i bytesområdet för att byten ska ske. Det enda undantaget från denna regel är efter att ett mål gjorts eller efter en straff.

Regler

Den genomsnittliga fältstorleken för field lacrosse är 110 yards gånger 60 yards med sex fots gånger sex fots mål. Målet har ett veck eller ett cirkulärt område inom målet med en diameter på 18 fot. Vyn är där målvakten avvärjer stickkontroller från motståndarlaget.

  Begagnade paramotorer: Hur mycket kostar de?

Spelarna i det laget kan inte sätta sina lacrossepinnar i vecket. Spelare måste också hålla sig inom sin sida av mittfältslinjen, vilket delar defensiva och offensiva zoner. Tre spelare måste stanna i den offensiva zonen på varje lag, och sedan går fyra spelare in i den defensiva zonen.

Field lacrosse-spel varar i en timme, med fyra perioder totalt. Varje period är 15 minuter. För att starta spelet sker en face-off. Detta händer också efter att en spelare gjort ett mål.

När lacrossespelare deltar i en face-off lägger de sina pinnar parallellt med fältets mittlinje på marken. Käpparnas huvuden ska vara på bollen men på motsatta sidor.

Sedan, så fort domaren blåser av, är det dags att jockey för kontroll över bollen. När en boll går utanför spelfältet får laget som senast kontaktade den bollen nästa, men inte när bollen är nära målet.

Straff uppstår i lacrosse som de gör i landhockey när en spelare eller ett lag bryter mot reglerna. Laget som orsakade straffen tappar då bollinnehavet. Vissa spelare måste avtjäna tid och kan inte spela under en begränsad period.

Laget kan inte ersätta den straffade spelaren med en annan och måste gå utan att den rollen fylls tills den straffade spelaren tillåts komma tillbaka in i matchen.

Tja, borde vi säga om de får komma tillbaka. En straff som inte kan släppas innebär att spelaren är borta resten av spelet medan en straff som kan släppas straffar spelaren under en förutbestämd period.

Poängsättning

När en field lacrosse-spelare klämmer fast bollen kan de snärta den mot en annan spelare. Sedan, genom att ta bollen till den offensiva zonen, kan spelaren skjuta bollen i mål och göra en poäng. I slutet av spelet utses laget med flest poäng som vinnare.

Skillnaderna mellan landhockey och lacrosse

Nu när vi har förklarat hur landhockey och lacrosse spelas, är det dags att undersöka skillnaderna mellan de två sporterna som vi lyfte fram i introt.

Lacrosse har kortare mens

Även om landhockey ibland spelas med korta perioder är standarden två perioder som vardera är 35 minuter. Lacrosse delar upp en timslång match i fyra perioder som är 15 minuter vardera.

Av denna anledning säger vissa människor att energin i en lacrosseperiod är mer frenetisk jämfört med en landhockeymatch. Det är lättare för spelare att behålla sin uthållighet när de bara spelar i 15-minutersskurar jämfört med perioder på 35 minuter.

Det är inte konstigt att landhockeyn börjat pröva på kortare perioder också, speciellt internationellt.

Landhockeybollar är större

Storleken på bollen som landhockeyspelare använder kanske inte ser så annorlunda ut från en lacrosseboll vid första anblicken, men de är verkligen olika på flera sätt.

  3 sätt att göra din gummibåt mer hållbar

Till att börja med, det är storleken på bollen. En landhockeyboll är större och konsistensen är något grövre. Detta förstärker den spelstil som landhockey kräver.

Lacrossebollar är mindre och smidigare för att uppmuntra till mer studsande och flygande från bollen. Vikten på en lacrosseboll är också mindre jämfört med en landhockeyboll.

Lacrosse-spelare behöver mer skyddsutrustning

Vi skrev precis ett informativt inlägg om den utrustning som landhockeyspelare kräver, så du bör läsa det om du inte redan har gjort det. Vi pratade i den artikeln om behovet av skyddsutrustning och hur i sporter som basket, spelare bär mycket mindre skyddsutrustning än de gör när de spelar landhockey.

Lacrosse-spelare behöver fortfarande mer skyddsutrustning. Deras hjälmar har en serie galler över fronten, mer än skyddsstängerna på en landhockeymask. Handskarna är tjockare, och lacrossespelare bär fullarmsutrustning, inte bara armbågsskydd som landhockeyspelare använder.

Intressant nog avstår lacrossespelare från smalbensskydden, som är ett måste i landhockey för att skydda benen från en felande boll. Eftersom bollen i lacrosse studsar högre måste spelarna skydda sin övre halva mer än sin nedre halva. Det är raka motsatsen inom landhockey.

Landhockeyklubbor är J-formade, Lacrosse-klubbor är krokformade

Som vi nämnde tidigare spelas landhockey och lacrosse båda på en plan med pinnar, men de pinnarna är inte likadana. I lacrosse använder spelarna lämpligen lacrossepinnar. Dessa är också kända som korsar.

En lacrossesticka har en bred krokliknande öppning i änden med en nätficka för att enkelt fånga bollen.

Landhockeyklubbor har inga sådana nätfickor. Stickorna är enstaka delar och formade som ett J med en plan yta i ansiktet. Det är inte bara storleken och vikten på bollen som håller en landhockeyboll lägre under en match utan även formen på klubban och hur den presterar.

Lacrosse-pinnar finns i olika längder efter spelarroll

En annan intressant skillnad mellan landhockey- och lacrosseklubbor är längden på klubban. Som du kommer ihåg från tidigare, i lacrosse, beroende på spelarens roll, kan de ha en kortare eller längre pinne. Pinnens längd hjälper spelaren att fylla sin roll bättre.

Inom landhockey har målvakten en specialiserad klubba, vilket även gäller lacrosse. De icke-målvaktande landhockeyspelarna bär dock käppar av samma längd. Den är mellan 31 och 38 tum lång.

Landhockeymålen är större

Den sista skillnaden mellan lacrosse och landhockey är storleken på målet. Ett lacrossemål är sex tum gånger sex tum. Inom landhockey är målet större, cirka sju fot gånger 12 fot. Det gör det mycket lättare att göra mål!

Slutgiltiga tankar

Landhockey och lacrosse delar likheter, men det är två väldigt olika spel. Vi hoppas att den här guiden hjälpte dig att avgöra om du är mer intresserad av att spela lacrosse eller landhockey, eller kanske till och med båda!