Landar luftballonger på rätt plats?

Det som går upp måste ner, och det gäller din luftballong också. Innan du bokar en ballongfärd är du intresserad av att lära dig mer om landningsprocessen, särskilt var du kommer att hamna när ballongupplevelsen tar slut. Var ska du förvänta dig att landa?

Luftballongpiloter kommer att landa ballongen på ett öppet, plant område som en parkeringsplats, en hage eller en åker. Landningsplatsen är inte känd före resan och beror på vart vinden tar dig under resan. Ballongpiloten och markpersonalen koordinerar landningen.

I den här artikeln kommer vi att prata mycket mer om luftballonglandningar, från var du kommer att landa till hur det är. När du är klar med läsningen borde du känna dig redo nog att ta en tur i en luftballong!

Var ska en luftballong landa?

När du schemalägger en tur med luftballong finns det ett förutbestämt mötesutrymme där du och din grupp samlas. Det här kan vara en vingård, en butiksbyggnad eller ibland precis utanför en naturskön plats i staden.

Beroende på var du samlas kan du skjuta upp i himlen inte alltför långt från mötesplatsen, eller så kan du transporteras med bil eller skåpbil till startplatsen.

Om du förväntar dig att komma tillbaka till uppskjutningsplatsen tack vare luftballongen, är det högst osannolikt. Varför är det så? Varje tur med luftballong är unik, så även om varje resa tar 60 minuter, varierar hur långt du går och var du hamnar.

Det är av den anledningen som ballongpiloten inte har någon specifik landningsplats planerad när de lyfter med dig i korgen. Nära när din åktur ska avslutas väljer de en landningsplats baserat på följande kriterier.

Stor och öppen

Luftballonger är positivt massiva. Den genomsnittliga höjden på en luftballong är sju våningar, och bredden på en ballong är 55 fot. Själva nylonkuvertet är 1 800 kvadratfot, vilket är större än många lägenheter och även vissa hem.

Piloten behöver ett område för att landa med mer än tillräckligt med utrymme för att rymma ballongen. När man planerar ballongrutten väljer piloten och deras besättning vanligtvis en väg som har öppna områden i närheten.

  Fungerar isfiske på natten?

Vad som innebär ett öppet område varierar geografiskt. För vissa ballongäventyr kan det öppna området innebära att man landar på en tom parkeringsplats. Mycket oftare kommer du att bosätta dig i ett område med grönska som en åker eller en hage.

Inga kraftledningar

Detta är det viktigaste av allt: att hålla sig långt borta från kraftledningar.

I ett blogginlägg nyligen pratade vi om en 2016 års luftballongincident i Lockhart, Texas där ballongen träffade kraftledningar. Alla på ballongen dog, och när detta skrivs är händelsen fortfarande den dödligaste i landet med luftballonger.

En ballongpilot har inte råd att riskera det. Om det finns ett öppet område med kraftledningar i närheten bör piloten avböja att gå någonstans i närheten. Även om luftballongfärden måste pågå lite längre för att hitta en lämpligare landningsplats, så är det så.

Inga människor eller djur

Öppna ytor betyder inte alltid tomma. Om människor är i närheten, till exempel en parkeringsplats, är det inte en gångbar plats för luftballongen att landa. Även om det finns bilar på parkeringen, skulle piloten mer än troligt inte försöka landa där, som om de träffade bilen? Då skulle piloten stå för skadan.

En hage eller åker måste vara fri från stora och små djur. Djur är oförutsägbara varelser, och därför är det svårt att vara säker på hur bra en landning skulle gå med ett djur i närheten. Dessutom finns det en risk att djuret kan skadas av att landa, och det är inget ballongpiloten vill ha på sitt samvete.

Landar en luftballong på rätt plats?

Som det sista avsnittet exemplifierar finns det ingen speciell ”rätt plats” för en luftballongspilot att landa. De har en handfull alternativ.

Det är inte som att en ballongpilot av en slump kommer över en åker eller en gräsbevuxen hage. Som erfarna piloter har de flugit en luftballong över samma allmänna område ett bra tag, vanligtvis flera år. De vet exakt vad som är var och när.

Även om de inte känner till området så väl, fattar de inte landningsplatsbesluten ensamma, som vi sa. Piloten och markpersonalen kommer att hålla kontakten.

  Hur landar parasails?

När du flyger och njuter av sevärdheterna från korgen på en luftballong, kommer markpersonalen alltid att hålla ballongen i sikte. De kommer att följa ballongens bana med bil.

Besättningen kan föreslå ett landningsområde för piloten eller vice versa. Markpersonalen kommer sedan att undersöka om området är fritt och säkert för ballongen att landa.

För varje landningsplats de väljer har en pilot och deras besättning vanligtvis en reservplats eller två i åtanke om den första platsen blir otillgänglig på grund av vind eller dåligt väder.

Kan varmluftsballonger styra var de landar?

En annan sak du undrar över är hur mycket kontroll en luftballongpilot har över exakt var ballongen landar.

Tja, inte för att skrämma dig, men piloten har inte fullständig kontroll. De följer vinden.

Under milda dagar där vinden är en lugn bris, kommer luftballongen att glida utan ansträngning genom himlen. Det ger en mycket mjuk och enkel landning. Du kommer dock inte långt i ballongen på denna resa på grund av de lugna luftströmmarna.

Blåsigare dagar gör att du kan resa mer, så du kan redan se hur ballongpiloten skulle ha andra landningsalternativ på en blåsigare dag än på en lugnare dag.

Även om piloten är utlämnad till vinden är de allt annat än hjälplösa.

Piloten och deras besättning kommer att studera vindmönster innan de någonsin skjuter upp en luftballong mot himlen. Om vindarna kommer mer söderut, kan en pilot och deras besättning besluta sig för att flytta uppskjutningsplatsen söderut också. På så sätt kommer ballongen att röra sig norrut när den flyger.

Det finns ingen anledning att frukta vinden, eftersom det är en del av det som gör att en luftballong kan manövrera. Piloten kan bara höja eller sänka ballongens höjd med hjälp av propanbrännare som gör gas till en vätska. Värmen som når kuvertet gör att ballongen stiger.

All riktningsmanövrering sker på grund av vinden. Om du letar efter en spännande ballongupplevelse, vill du ha en blåsigare dag än en lugn bris.

  Kan timmerstugor flyttas?

Som sagt, om vindhastigheterna är för höga eller hårda, kommer piloten och/eller deras besättning att besluta sig för att grunda flygningen tills vinden minskar. Om vinden håller i sig måste din resa schemaläggas för en klarare dag. Detta är för allas säkerhet, även om det är en besvikelse.

Hur är landningen i en luftballong?

Vi skrev ett inlägg som beskriver vad landningsprocessen innebär i en luftballong, så vi använder det här avsnittet som en sammanfattning.

Vinden är den avgörande faktorn för hur trevlig eller ojämn din landning kan vara. En pittoresk dag med en lätt bris kommer det att vara en snabb och till synes enkel process att föra ner luftballongen till jorden igen, som vi fastställde.

Ballongpiloten kommer försiktigt att kunna glida ner dig till marken, där din korg kommer att kyssa smutsen (eller asfalten) med en knöl. Då är det dags att lämna ballongen och kanske njuta av en champagnetoast för din lyckade åktur.

När vindarna är starkare ökar din landningshastighet. Piloten kommer att göra sitt bästa för att få ner dig så smidigt som möjligt, men din korg kan skrapa eller stöta mot marken vid landning. Detta kan skrämma dig lite, men du bör inte bli skadad.

Även i snabbare vindar smäller du inte i marken utan kommer ner långsamt och med så mycket kontroll som piloten klarar av i vinden. Din landningshastighet kommer alltid att vara under fem miles per timme förutom i sällsynta situationer som nödlandningar.

Slutgiltiga tankar

När man landar i en luftballong finns det ingen rätt plats, utan flera. Dessa inkluderar tomma parkeringsplatser, åkrar och betesmarker. Området får inte ha några djur eller människor och särskilt vara fritt från elledningar.

Kom ihåg att ballongpiloten och deras besättning alltid kommer att spana ut var du kommer att landa i förväg. Även om du aldrig landar på samma plats två gånger i en luftballong, är din landningsplats inte heller en fullständig överraskning, åtminstone inte för piloten!