Landar du i vatten medan du paraseglar?

Du har haft en vän eller familjemedlem som bett dig länge att åka parasailing med dem. Efter att ha gjort lite research, kanske genom den här bloggen, tror du att du är redo att hålla med. Det finns en sak du fortfarande är nyfiken på. Landar du nära vatten när din parasailtur slutar?

Nej, du kommer inte att landa i vattnet vid parasailing. Istället kommer båtkaptenen att guida dig antingen till en plattform på sin båt eller en brygga. Om du vill bli blöt under parasailingturen är det ett alternativ, men du kan också välja att hålla dig torr.

I den här artikeln kommer vi att prata vidare om dina landningsmöjligheter vid parasailing samt hur blöt du bör förvänta dig att bli. När du har läst klart är du redo att schemalägga din första parasailtur!

Landar du i vattnet efter en parasailtur?

I det här inlägget förklarade vi landningsprocessen för ett parasail i detalj. Parasailkaptenen – som kör båten och ansvarar för din säkerhet vid parasailing – är den som guidar dig till din landningsplats.

De kommer att berätta vad dina landningsalternativ är innan parasailturen börjar. Om parasailkaptenen inte tar upp det, då är det din uppgift att nämna det.

När du väl är flera hundra meter upp i luften, vilket du kommer att vara när du paraseglar, kan du inte prata med kaptenen. Du kan göra gester med hjälp av handsignaler, men det finns ingen handsignal för ”var landar vi?” Du måste vara säker innan du cyklar.

Tänk dock på att ingen landningsplats är huggen i sten. Förändrade förhållanden kan göra att parasailkaptenen måste fatta ett snabbt beslut om var du ska landa.

Även om parasailingföretag inte släpper in ryttare i luften om det finns risk för dåligt väder, kan oväntade stormar rulla in ibland. I dessa fall kan din landningsplats vara annorlunda.

Som sagt, för de flesta parasailingäventyr kommer du att landa på en av två platser. Den första är på kajen närmast den vattenmassa som du paraseglar över, till exempel ett hav. Om du sjösatte från en brygga är chansen ganska stor att du kommer tillbaka dit när resan är över.

  En lista över de bästa bågskyttebanorna i Salt Lake City-området

Den andra landningsplatsen är kaptenens parasailbåt. Båten kommer att ha en plattform där du kan kliva upp på efter att parasailingturen är slut. Sedan förs du tillbaka till stranden och kan ta dig tillbaka till din bil.

Beroende på storleken på din grupp är det troligare att du landar på kajen jämfört med båtplattformen eller vice versa. För små grupper om en till två parasailers kan parasailkaptenen ta emot dig på båtplattformen, så det är där du förmodligen kommer att landa.

Större parasailing grupper på tre och uppåt kommer att behöva gå till kajen. Det finns helt enkelt inte tillräckligt med plats för alla på båtplattformen.

Måste du bli blöt när du parasailar?

Parasailing är en idealisk strandaktivitet. Precis som vissa andra strandaktiviteter som att göra sandslott eller spela beachvolley, behöver du inte bli blöt om du inte vill.

Ja, även om du flyger över vattnet i ditt parasail, kan du fortfarande hålla dig torr. Du är 500 fot upp, så det är inte som att en våg kommer att slå in i dig. Det måste vara en megaflodvåg, en sådan som vanligtvis bara inträffar under tsunamis.

Under landning, om parasailkaptenen guidar dig mot sin båtplattform, kan du få lite havsspray på grund av din närhet till vattnet. Det kan till och med hända när du kliver på eller av bryggan. Annars blir du väldigt torr.

För vissa parasailers är detta musik i dina öron. Men andra kan bli besvikna. Tja, oroa dig inte. Om du hellre vill bli stänk under ditt parasailingäventyr, var noga med att meddela parasailkaptenen.

De är vanligtvis glada över att doppa dig i vattnet, vilket innebär att dina fötter och/eller några av dina ben blir blöta. Du är aldrig nedsänkt, men det stänkande vattnet runt dig när du doppar kommer säkert att kännas uppfriskande!

Bör du bära en baddräkt när du parasailar?

Det är bra att veta att du inte blir särskilt blöt när du parasailar om du inte vill, men du är fortfarande inte säker på om du ska ha en baddräkt för att vara på den säkra sidan.

  Varför är sammansatta bågar bättre än traditionella bågar?

Du kan om du vill, men det är inte nödvändigt. Eftersom parasailing kan ta en timme eller två av din stranddag, har du vanligtvis gott om tid kvar. Många parasailers bestämmer sig för att koppla av och leka på stranden resten av dagen, så de kommer att bära badkläder.

Om du hellre bara vill gå direkt hem efter din parasailtur, då kan du skippa badkläderna. Även om du valde att bli doppad i vattnet under en parasail-tur och du bar dina kläder, kommer du inte att bli genomblöt.

Vad man ska ha på sig vid parasailing

Ska du välja badkläder för din parasailtur kan du bära badkläderna som ditt yttersta lager eller som en täckmantel. Kvinnor kanske vill bära en baddräkt i ett stycke över en bikini eftersom det finns massor av remmar, selar och spännen som en del av din parasailingutrustning som kanske inte känns särskilt bekväma på bar hud.

Om du bär kläder med eller utan badkläder under är fuktavledande material bäst. På det här sättet, om du får lite stänk kommer dina kläder att börja torka direkt. Om du inte hittar några fukttransporterande kläder, undvik åtminstone bomull.

Bomull håller på fukten så att dina kläder håller sig blötare längre. Det kan sätta stopp för din roliga dag ute väldigt snabbt!

När det gäller dina skoval rekommenderar vi att du ringer ditt parasailföretag och ber dem om deras policy. Vissa parasailföretag låter dig avstå från skor helt. Andra kanske tillåter skor med öppen tå och andra vill ha dina tår täckta.

Vad man inte ska ha på sig vid parasailing

Din garderob vid parasailing är vidöppen, men det finns fortfarande vissa typer av plagg du bör undvika för en optimalt bekväm upplevelse. Baggy kläder är ett no-no, eftersom dina plagg kan fastna i spännena eller remmarna på parasailingriggen.

Om du kan bära skor med öppen tå när du parasailing, hoppa över flip-flops, tack. De kommer att flyga från dina fötter och ut i havet, där de kommer att bidra till föroreningar (plus att du kommer att vara skolös). Sandaler med remmar är ett mycket bättre alternativ.

  Varför är flugfiskare sådana snobbar?

Hur man förbereder sig för en parasaillandning

Det som går upp måste komma ner, och det inkluderar dig i ditt parasail. Efter att ha njutit av din tid på himlen i 30 eller 40 minuter (kanske längre), är det dags att förbereda sig för landning. Enligt vårt inlägg om parasaillandning som vi länkade dig till tidigare, så här går landningen till.

Gradvis minska höjden

När parasailkaptenen startar landningsprocessen är det inte en plötslig sak. Du behöver inte oroa dig för känslan av att bli plockad ur luften då, eftersom det inte skulle kännas särskilt bra.

Snarare sker höjdförlusten långsamt, tillräckligt för att många parasailers inte ens märker det. För att få dig ner på jorden aktiverar parasailkaptenen sin hydrauliska vinsch. Vinschen börjar dra in parasaillinan som du är ansluten till.

Väntar på land

När havet kommer närmare och närmare dig kommer du att veta att du är på väg att landa. Det här är ögonblicket då paniken kan drabba många parasailers hjärtan, särskilt de som är oerfarna.

Vår rekommendation? Njut av detta ögonblick eftersom du förhoppningsvis har njutit av allt annat hittills! Din parasailtur är på väg att ta slut.

Att göra landningen

Vissa parasailers tror att de måste hålla isär benen och sedan hamna i en hukande position för att klara landningen, men det är helt enkelt inte sant. Det finns ingen speciell teknik vi föreslår för landning.

När du ser bryggan eller båtplattformen framför dig, sätt ut en fot och kliva upp på fast mark. Ta din andra fot upp på plattformen och voila, du har landat.

Avslutar

Därifrån hjälper parasailing-besättningen dig att ta av din utrustning. Du är då fri att lämna eller göra vad du vill med resten av din dag!

Slutgiltiga tankar

Nej, du landar inte i vattnet vid parasailing, utan på en båtplattform eller en närliggande brygga. Du kan doppa i vattnet under din resa, men du måste berätta för parasailkaptenen om dina preferenser innan du lyfter. Annars kommer ingen doppning att inträffa.

Vi hoppas att informationen i den här artikeln inspirerar dig att prova parasailing!