Laglig ålder för att köra vattenskoter i Texas

Texas har sina egna båtregler och laglig ålder för att köra vattenskoter. All denna information besvaras nedan.

I Texas kan en person som är 13 år eller äldre köra en vattenskoter ensam om de har klarat sitt säkerhetsutbildningsexamen för båtförare i Texas och har sitt utbildningskort. En person under 13 år kan köra vattenskoter så länge de övervakas av en person som är 18 år eller äldre som har sitt säkerhetsutbildningskort för båtförare.

En person som är född den 1 september 1993 eller senare måste ha ett säkerhetsutbildningskort från Texas för att kunna köra någon form av vattenskotrar.

Steg för att bli en operatör

Att skaffa ditt Texas båtsäkerhetsutbildningskort är inte en svår sak att göra och det kommer att hålla dig hela livet. Här är en lista över de 3 enkla stegen du behöver göra för att få ditt certifikat:

 1. Så länge du är 13 år eller äldre kan du börja med att studera Texas båtsäkerhetsmanual, eller registrera dig för en onlinekurs på boat-ed.com eller boaterexam.com.
 2. När du känner dig redo, ta det sista Texas båtprovet online och klara av att få 80 procent eller bättre.
 3. Skriv ut ditt kort och åk båt! Ditt permanenta båtkort kommer med posten inom några veckor efter att du klarat provet.

Du kan köra vattenskoter så länge du klarar provet och har kortet med dig ombord. Det som är bra med ett säkerhetsutbildningskort för båtfarare är att när du väl får det så varar det hela livet, till skillnad från ett körkort. Det är inte svårt att få ditt båtfararsäkerhetskort och om du har ett kan det spara pengar på din PWC-försäkring.

  Är flytrör säkra att använda?

Nuförtiden är det en bra idé att skaffa en oavsett vilken ålder du är så att om du någon gång råkar ut för en olycka kan du visa att du tog utbildningsprovet och klarade det. Att känna till de specifika reglerna i ditt tillstånd är avgörande för att förhindra olyckor på vattnet.

Förstå Texass båtregler

 • Varje person ombord på vattenskotern måste ha en flytväst som passar dem och som är godkänd av US Coast Guard. Uppblåsbara flytvästar är INTE tillåtna på vattenskotrar
 • Det måste finnas en ljudproducerande anordning som en visselpipa, horn eller klocka som kan göra ett effektivt ljud för att signalera andra fartyg
 • Alla fartyg måste ha minst ett starkt ljus som är synligt för andra fartyg
 • Några av dessa lampor inkluderar:
 • Sidoljus- Dessa är röda och gröna lampor som är synliga för andra fartyg som närmar sig från sidan eller frontalt. Det röda ljuset lyser på vattenskoterns vänstra sida och det gröna ljuset går på höger sida
 • Sternlight- Detta är ett starkt vitt ljus som placeras på baksidan av vattenskotern
 • Masthead light- Detta är ett vitt ljus som lyser framåt och till båda sidor om vattenskotern
 • Allround vitt ljus- Detta kombinerar ett masttoppljus och ett akterljus till ett vitt ljus som kan ses från andra fartyg från vilken riktning som helst. Detta kan fungera som ankarljus när sidoljusen är släckta
 • Om du planerar att dra personer bakom din PWC på tuber, skidor etc. behöver du speglar som du kan använda för att titta på personerna som bogseras. Om du inte har speglar så behöver du ha en handledare som är 12 år eller äldre som ser på personen/personerna som bogseras hela tiden de är på vattnet. I händelse av en olycka eller om någon ramlar av i vattnet måste det alltid vara någon som tittar på
 • En vattenskoter behöver ha minst en brandsläckare av typ Bl ombord i händelse av en nödsituation
 • Det måste finnas en flamskydd ombord i händelse av en nödsituation
 • Om din vattenskoter har en avstängnings- eller avstängningsknapp, måste den fästas i ett snöre som är anslutet till din handled eller din flytväst. Detta är i fall föraren ramlar av så att motorn kan döda och stoppa vattenskotern
 • Att använda en vattenskoter på natten (mellan solnedgång och soluppgång) är olagligt
 • Eftersom vattenskotrar inte har raster finns det fler regler om avståndet mellan andra fartyg och föremål. När man stannar måste man stänga av motorn en bra bit från land/brygga för att stanna helt vid rätt tidpunkt. Det är olagligt att använda en PWC inom 50 fot från en annan vattenskoter, andra fartyg, personer, föremål eller land som går mer än ”tomgångshastighet” (5 miles per timme)
 • Du kan inte åka i kölvattnet av en annan vattenskoter när de är framför dig, och du kan inte ta riskabla svängar när du bogserar folk bakom dig
 • Om du är berusad när du kör en vattenskoter kommer du att få ditt säkerhetskort för båtförare upphävt och du kan få upp till 180 dagars fängelse. Du kan också få böter på upp till 2 000 dollar. Faktum är att alkohol var den främsta bidragande orsaken till båtdöd och olyckor
  Kan du måla en timmerstuga? Gör det inte! Gör så här istället

Upprätthållande av förordningar i Texas

För att hålla båtlagarna måste du ha ditt säkerhetsutbildningsbevis/kort ombord med dig. Brottsbekämpande på vattnet har rätt att be att få se ditt kort när som helst, så det är viktigt att ha det tillgängligt när du är på vattnet.

Om du hittas utan ditt säkerhetsutbildningskort för båtförare och kör en PWC eller annat fartyg, kan du få böter och få dina privilegier fråntagna.

Båtsäkerhetscertifieringskrav för invånare i andra stater

Om du bara besöker Texas och du fortfarande vill ha en semester på vattnet, kan du lagligt driva en PWC så länge du har ditt säkerhetsutbildningscertifikat/kort för båtfarare som du fick i ditt hemland.

Så länge du inte vistas i Texas i mer än 2 till 3 månader behöver du inte ha ett verkligt Texas båtfararsäkerhetskort, bara det du fick i din hemstat.

Uthyrningsregler i Texas

Om du är 18 år eller äldre kan du hyra en vattenskoter i Texas. Du måste visa att du har ditt säkerhetsintyg för båtförare och ett giltigt ID-kort.