Laglig ålder för att köra vattenskoter i Tennessee

Varje stat får göra sina egna båtlagar, och Tennessee har några unika regler. Den lagliga åldern för att köra en vattenskoter och alla dina andra frågor om Tennessee PWC-lagar besvaras nedan.

Den lagliga åldern för att köra vattenskoter i Tennessee är 12 år. De som är 12 år eller äldre måste ha ett Tennessee båtförare utbildning certifikat. De som är yngre än 12 får arbeta OM det finns en handledare som är 18 år eller äldre med sitt Tennessee båtförare certifikat.

De i Tennessee som är födda efter den 1 januari 1989 måste ha sitt säkerhetscertifikat för Tennessee Boating för att kunna köra en vattenskoter eller något annat fartyg.

Steg för att bli en operatör

För att få ditt Tennessee båtfararutbildningskort behöver du bara följa dessa tre enkla steg:

 1. När du är 12 år eller äldre kan du börja studera Tennessee säker båtlivskurs. Du kan antingen skaffa en fysisk manual och läsa igenom den, eller så kan du anmäla dig till kursen säker båtliv online. Du kan gå till boaterexam.com för att anmäla dig till onlinestudiekursen.
 2. Efter att ha studerat finns det ett övningsprov som du kan göra på samma webbplats som anges ovan. Den innehåller 60 flervalsfrågor och betygsätts omedelbart så att du kan granska dina svar.
 3. När du känner dig säker från övningsproven kan du boka slutprovet som måste vara i en klassrumsmiljö genom att gå till denna webbplats och välja den region där du bor. När du klarar slutprovet genom att få 80 procent eller bättre får du ditt certifikat.

Att få ditt båtsäkerhetscertifikat är som att ta ditt körkort, eftersom du måste gå in och ta ett test och klara det för att få ditt certifikat. En bra sak med ditt båtförarcertifikat är att du inte behöver förnya det, när du väl fått det kommer det att räcka hela livet.

  Genomsnittlig kostnad för vattenskoterförsäkring (och om du behöver det)

Förstå Tennessees båtregler

 • Alla personer som är ombord måste bära en flytväst som passar och är godkänd av US Coast Guard
 • Se till att det alltid finns en livring ombord ifall någon går överbord och behöver räddas
 • En vattenskoter måste ha minst 1 brandsläckare typ Bl ombord hela tiden i händelse av en nödsituation
 • Du måste ha någon form av navigationsljus på din PWC ifall du är på vattnet mellan solnedgång och soluppgång eller när din sikt är begränsad. Några av dessa lampor som du kan välja mellan inkluderar sidoljus, akterljus, toppljus eller vitt runtom. Var och en av dessa har sin egen speciella placering på din PWC så läs mer i var och en för att se vilken som passar bäst för din vattenskoter
 • De flesta PWC:er har inga bromsar, så det är viktigt att vara extra försiktig när du saktar ner eller stannar. Du kommer att behöva ge dig själv mer tid för att stanna helt och mer utrymme mellan andra fordon och föremål också
 • Det krävs att operatören av vattenskotern bär ett snöre som är kopplat till säkerhetsbrytaren som sedan kopplas till handleden. Ifall föraren går överbord, drar linan automatiskt ut nyckeln och stänger av motorn
 • Kolla baksidan av din vattenskoter för ett klistermärke som visar åt vilket håll du ska rulla din vattenskoter om den välter i vattnet. Om du rullar över den på fel sätt kan du skada din PWC. Om det inte finns ett klistermärke, kontrollera sedan bruksanvisningen för anvisningar
 • PWC får endast användas under dagtid
 • Det är olagligt att göra något av följande: hoppa i omedelbar kölvatten av en annan PWC eller ett annat fartyg, väva dig genom överbelastad vattenvägstrafik, styra mot en annan person eller föremål i vattnet och svänga i sista möjliga ögonblick för att undvika en olycka, operera PWC:n nära båtramper, hamnar eller strandlinjen i mer än tomgång, jaga eller trakassera vilda djur med din vattenskoter
  Faror med vandring: En komplett guide

Upprätthållande av förordningar i Tennessee

Om du är 12 år eller äldre måste du ha ett säkerhetscertifikat för Tennessee båtförare och ha det med dig ombord. Brottsbekämpande har rätt att se ditt certifikat när som helst så se till att det är tillgängligt när du är på vattnet.

En annan sak att tänka på innan du ger dig av är att lämna en flyttplan med en pålitlig vän eller familjemedlem. Detta är en plan som kommer att hålla dig säker i händelse av en nödsituation. Det ser till att du har någon som är medveten om dina planer för att se till att de går som planerat.

En flytplan innehåller en beskrivning av ditt fartyg inklusive registreringsnummer, längd, märke på jetski, hästkrafter och motortyp. Inkludera i planen vart du åker, rutten du tar för att komma dit och din förväntade återkomsttid. Du kommer att behöva inkludera namn, adresser och telefonnummer till de som är ombord med dig och deras nödkontakt.

Båtsäkerhetscertifieringskrav för invånare i andra stater

Låt oss säga att du besöker Tennessee och att du tog med din vattenskoter. Det är tillåtet för dig att använda din PWC på Tennessee vatten så länge du har ditt hemstats båtsäkerhetscertifikat med dig ombord. Så länge du bara besöker Tennessee under en kort tid kan du använda ditt hemstatliga båtsäkerhetscertifikat.

Uthyrningsregler i Tennessee

När du är 16 år kan du hyra en vattenskoter i Tennessee. Du måste ha en giltig fotolegitimation när du hyr en. Alla som är under 18 år måste ha en undertecknad dispens från en förälder eller vårdnadshavare som är 18 år eller äldre. Priserna skiljer sig åt när det kommer till hur mycket vattenskoteruthyrning kostar i ditt område.

  Genomsnittlig kostnad för att få en jetski vinterklarerad av en mekaniker

Ett allmänt pris per timme du har är runt $90, men igen om du vill veta ett specifikt pris bör du ringa in och be om en hyresoffert på ett hyrområde nära dig.