Laglig ålder för att köra vattenskoter i South Carolina

South Carolina har andra lagar angående driften av en vattenskoter än andra stater. Jag vet att det kan vara förvirrande att veta vem som kan och vem som inte kan verka i South Carolina, så nedan har jag svaren på dina PWC-frågor.

En person som är yngre än 16 år måste genomgå en utbildning i båtsäkerhet. Om du är 16 år eller äldre kan du använda en PWC utan några begränsningar.

Även om du inte är lagligt skyldig att ha ett säkerhetsutbildningskort för båtförare när du är äldre än 16, kan du spara pengar på en båtförsäkring genom att bli certifierad.

Steg för att bli en operatör

Med vår avancerade teknik idag är det en enkel process att ta för att få ditt North Carolinas säkerhetsutbildningskort för båtförare.

 1. Om du är under 16 år måste du anmäla dig till en säkerhetskurs för båtliv i South Carolina. Det finns två alternativ du kan välja mellan för att slutföra kursen: online eller i klassrummet. För att hitta en klassrumskurs i ditt område, gå till dnr.sc.gov/education/boated. Den mest populära onlinekursen finns på boat-ed.com/southcarolina.
 2. Studera South Carolina båtsäkerhetsmanualen och gå igenom kursen. När du är klar med kursen gör du slutprovet (75 frågor) och klarar av att få 80 procent eller högre.
 3. När du har skrivit ut ditt tillfälliga kort är du redo att gå i vattnet! Glöm inte att kolla din e-post de kommande två till tre veckorna när du klarat testet för att få ditt permanenta båtfararsäkerhetskort.

En bra sak med att få ett säkerhetsutbildningskort för båtfolk är att du aldrig behöver förnya det som ett körkort. Det gäller livet ut och är värt att få.

  7 tips om vad du ska bära Rappelling

Förstå South Carolinas båtregler

 • Det finns ett krav på navigationsljus som måste vara på ditt fartyg mellan solnedgång och soluppgång och under perioder med begränsad sikt. Några av de vanligaste navigeringslamporna inkluderar:
 • sidoljus (ett rött ljus på vänster sida och ett grönt på höger sida som är synliga för ett annat fartyg som kommer från sidan eller frontalt)
 • En annan kallas akterljus (vitt ljus på baksidan av kärlet)
 • Ett annat navigeringsljus kallas a masttoppsljus (detta är ett ljus som krävs på motordrivna fartyg och lyser ett vitt ljus framåt och åt sidorna av fartyget)
 • Den sista sortens navigationsljus kallas en vitt allroundljus (detta kan användas för att kombinera en masttopp och akterljus till ett enda vitt ljus som kan ses från alla vinklar)
 • De flesta PWC:er har inga bromsar, så du måste ge mycket utrymme när du stannar eller saktar ner
 • Jetski-operatören måste alltid ha ett snöre som är fäst vid säkerhetsbrytaren fäst vid handleden
 • Om din vattenskoter välter i vattnet är det viktigt att komma ihåg att om du välter den på fel sätt kan du skada den. Det ska finnas ett klistermärke på baksidan av din vattenskoter som visar åt vilket håll du ska rulla den upprätt. Om du inte har ett klistermärke, titta i din bruksanvisning för rätt riktning
 • Alla personer ombord måste ha en monterad och godkänd flytväst från USA:s kustbevakning. Se till att ha extra flytvästar ombord ifall det kommer fler gäster
 • Alla fartyg måste ha en brandsläckare typ B ombord i händelse av brand
 • Det måste finnas en amerikansk kustbevakningsgodkänd bakeldslågdämpare på varje fartyg som drivs med bensin
 • En ljudproducerande anordning som en visselpipa, horn, ringklocka, etc. måste alltid finnas ombord i händelse av en nödsituation
 • Det får inte förekomma någon försumlig, hänsynslös eller olaglig verksamhet. Några exempel på hänsynslös operation inkluderar:
 • Väv din PWC genom överbelastad trafik
 • Att korsa vägen för en annan vattenskoter onödigt nära den andra båten eller när sikten är begränsad
 • Svänger i sista minuten för att undvika en kollision
 • Bogsering av en person bakom vattenskotern på ett sådant sätt att den bogserade personen kolliderar med en annan person eller föremål eller passerar genom en simplats
 • Tillåta passagerare att åka på en plats på vattenskotern där det kan finnas risk att falla överbord
 • Jaga, störa eller trakassera vilda djur
 • Håller inte hastighetsgränserna
 • Det finns ett antal hastighetsföreskrifter som anges nedan som krävs när du använder en PWC:
 • Ingen drift av en PWC med en hastighet som överstiger ”tomgångshastighet” inom 50 fot från en förankrad båt, en brygga eller brygga eller en person i vattnet
 • Du måste hålla ”tomgångshastighet” när du ser ett blinkande blått ljus från polisens vattenskotrar
  Varför bär landhockeyspelare en handske?

Tillämpning av förordningar i South Carolina

Efter att ha fått kortet är det viktigaste du kan göra att ha det med dig när du är i drift. Brottsbekämpande myndigheter har rätt att kontrollera ditt kort så ha det alltid tillgängligt när du är ombord.

En annan sak som diskuteras i South Carolinas båtsäkerhetsmanual är en flytplan. Innan du går ut på vattnet är det en bra idé att lämna en flytplan med någon du litar på.

En flytplan ska beskriva ditt fartyg inklusive registreringsnummer, längd, hästkrafter och typ av motor. Förklara vart du ska, när du planerar att åka och när du planerar att återvända. Se till att inkludera namn, adresser och telefonnummer till alla personer ombord. Detta är en säkerhetsåtgärd att vidta ifall det skulle inträffa en olycka på vattnet och du behöver någon som är medveten om dig och ditt fartyg.

Båtsäkerhetscertifieringskrav för invånare i andra stater

Om du har genomfört en officiell utbildning i båtsäkerhet i en annan stat än South Carolina, kan du fortfarande använda en vattenskoter i South Carolina så länge du har ditt kort på dig.

Ditt säkerhetsutbildningskort för båtförare kommer att hålla en livstid och du kan använda det i andra stater, men vissa stater kräver att du granskar några av deras kriterier så se till att du slår upp statens båtlagar i förväg.

South Carolina PWC uthyrningsbestämmelser

Även om du kan använda en PWC vid 16 år i South Carolina, kan du inte hyra en i South Carolina om du inte är 18 år eller äldre. Du måste även ha giltig fotolegitimation på dig för att hyra ut en vattenskoter.

  Varför blir tält så varma och hur löser man detta problem?