Laglig ålder för att köra vattenskoter i North Carolina

Varje stat i USA har sina egna båtlagar och när det kommer till North Carolina är lagarna unika. Nedan finns den lagliga åldern för att köra vattenskoter och mer information om North Carolinas båtregler.

En person som är 14 år eller äldre får använda en PWC när de får sitt säkerhetsutbildningskort för båtförare från en godkänd kurs. Om en 14-åring eller äldre person inte har sitt båtförareskort, kan de fortfarande driva en PWC om de övervakas av någon som är 18 år eller äldre med ett giltigt säkerhetsutbildningskort för båtförare.

Steg för att bli en ung operatör

Det finns tre enkla steg för att få ditt North Carolinas utbildningskort för båtsäkerhet:

 1. Anmäl dig till en NASBLA-godkänd båtsäkerhetskurs i North Carolina. Det finns två alternativ för kursen: online eller instruktörsledd.
 2. När du väl har slutfört kursen och klarat provet med 80 procent eller högre är du ett steg närmare att få ditt kort.
 3. När du har skrivit ut ditt tillfälliga kort och ställt in ett permanent kort som ska skickas till dig med posten är du redo att ge dig ut!

Den mest populära metoden för att genomföra kursen är online på boaterexam.com. Du kan studera North Carolinas båtsäkerhetsmanual och gå igenom kursen i din egen takt så att du kan känna dig redo att göra testet när du är förberedd.

Du behöver inte ha ditt körkort för att få ett båtförarkort i North Carolina. Om du planerar att flytta till North Carolina i framtiden har du valet att ta North Carolina-kursen online och få ditt kort innan du ens flyttar dit. Med andra ord, du behöver inte vara bosatt i North Carolina för att få ett säkerhetsutbildningskort för båtfarare därifrån.

  Best Rappelling Ascenders

Förstå North Carolinas båtregler

 • Ingen drift av en PWC mellan solnedgång och soluppgång
 • Ingen person under 14 år får använda en PWC
 • Varje person ombord måste ha en flytväst som passar och är godkänd av US Coast Guard
 • Strömbrytaren av nödstoppstyp måste fästas på PWC:s förare
 • Det måste finnas minst en brandsläckare av typen ”B-1” som är godkänd av kustbevakningen
 • En ljudproducerande anordning såsom horn, visselpipor eller klockor behövs ombord
 • En kustbevakningsgodkänd bakeldslågdämpare behövs också ombord
 • Ett ankare behövs ombord för säkerhets skull
 • Hastighetsgränser måste följas
 • PWC:er som går in i, lämnar eller passerar inom 50 yards från ett båt- eller fisketillträdesområde måste ha en ”no wake”-hastighet runt 5 miles per timme
 • Hänsynslös operation är olaglig. Detta inkluderar: orimligt vävning genom överbelastad fartygstrafik, hoppa i spåren av ett annat fartyg eller PWC inom 100 fot från ett annat fartyg, hoppa i spåret av ett annat fartyg när sikten är hindrad, avsiktligt närma sig ett annat fartyg bara för att svänga i sista sekund för att undvika en kollision, köra för nära ett annat fartyg, inte följa ”trafikreglerna”
 • Ingen person får köra någon PWC eller andra båtar under påverkan av droger eller alkohol eller operera efter att ha konsumerat tillräckligt med alkohol för att orsaka en alkoholkoncentration i blodet på 0,08 eller högre
 • Om du ser ett brottsbekämpande fartyg som blinkar med blått ljus är du lagligt skyldig att sakta ner till en no-wake hastighet när du passerar inom 100 fot från det
 • Regattor, turneringar och andra marina utställningar kan hållas på statens farbara vatten när de godkänts av den amerikanska kustbevakningen. Om du vill skicka in en ansökan ska den skickas till Kustbevakningsdistriktschefen senast 30 dagar före evenemanget
 • Om du bogserar en person eller flera personer måste du ha en annan observatör än operatören som kommer att se dem som bogseras hela tiden ELLER ha en backspegel som operatören kan använda för att se personerna som bogseras igenom
 • Antalet personer du bogserar räknas som passagerare på PWC:n, så se till att inte överskrida det antal passagerare som tillverkaren identifierat som den maximala säkra lasten för PWC:n eller båten
 • Ingen person kan köra en PWC i en smal kanal med högre hastighet än no-wake-hastighet inom 50 fot från ett ankrat fartyg, en brygga, brygga, simflottor, markerad simplats, simmare, surfare, etc.
 • Du måste ha nattliga visuella nödsignaler och navigationsljus på din PWC
  Kan timmerstugor överleva en tornado?

Genomförande av förordningar i North Carolina

Operatörer av en PWC eller någon annan båt måste alltid ha ett båtförarutbildningskort ombord med sig. Det är lag på dig att samarbeta med poliser som patrullerar vattnet, så om du blir ombedd att visa upp ditt båtförarutbildningskort måste du ha det tillgängligt för inspektion.

Varje person som är född den 1 januari 1988 eller senare måste få sitt NASBLA-godkända North Carolinas båtutbildningskort för att kunna köra vattenskotrar.

Regler för uthyrning av unga förare i North Carolina

 • Ingen som är 16 år eller yngre kan hyra en PWC i North Carolina
 • En försäkring på minst $300 000 måste finnas på varje PWC som hyrs ut till allmänheten

Reglerna i North Carolina är strängare än de flesta stater, men alla som är äldre än 16 kan hyra en vattenskoter. Försäkringslagen är till för att skydda själva vattenskotern, passagerarna och andra vattenskotrar och människor på vattnet.

Båtsäkerhetscertifieringskrav för unga invånare i andra stater

Du kan köra en vattenskoter när du besöker North Carolina även om du är från en annan stat eftersom kursen du tar är godkänd av National Association of State Boating Law Administrators (NASBLA). NASBLA representerar myndigheterna för fritidsbåtar i alla 50 delstater i USA.

Det enda du behöver göra är att se till att du kontrollerar lagarna i den staten och sedan har ditt säkerhetsutbildningskort/certifikat för båtförare ombord med dig. När du besöker andra stater en annan sak du behöver göra är att leta upp var det är förbjudet att använda din PWC. Det finns naturliga djurlivsområden i varje stat som inte tillåter någon som helst båtliv.

  Kan jag använda bacon för fiskbete?

PWC-böter i North Carolina

Om du bryter mot några regler angående flytvästar i North Carolina anses det vara en klass tre förseelse och kommer att kosta dig runt $200.

Om du inte har rätt dokumentation på din PWC eller båt kan du bli försenad och få böter.

Det är ett förseelse att skräpa ner i North Carolina och böterna kan bli upp till 1 000 $.