Laglig ålder för att köra vattenskoter i Kalifornien

Du kanske undrar om ditt barn är tillräckligt gammalt för att köra vattenskoter eller inte. Ditt svar, om du bor i Kalifornien, finns nedan.

Personer i åldern 12 till 15 år får köra vattenskoter OM de övervakas ombord av någon som är minst 18 år med ett kaliforniskt båtkort. Personer som är 16 år eller äldre kan skaffa ett kaliforniskt båtkort och sedan lagligt köra vattenskoter utan tillsyn.

Hur man får ett California Boater Card

  1. Genomför en kurs i båtsäkerhet

För att kunna genomföra en kurs måste du gå en kurs som är godkänd av NASBLA och California Division of Boating and Waterways. Om du vill hitta en lista över godkända kurser finns på hemsidan CaliforniaBoaterCard.com.

Det finns två sätt att slutföra kursen: i en klass eller online. Onlinekursen kan tas för $34,95. Kursen bör ta cirka 6 timmar att genomföra. Godkänt resultat i Kalifornien är 80 procent. När du har studerat och godkänt kursen kan du gå vidare till nästa steg: få ditt kort.

2. Ansök om California boater card online

Skicka in din ansökan till CaliforniaBoatingCard.com och sedan få den med posten. Du måste inkludera ditt utskrivna online-slutdokument i din ansökan. Kortet kommer att kosta 10 USD och ersättningsavgiften för förlorat kort är 5 USD.

Förkvalificering för båtägarekort

Många människor har frågan om de är förkvalificerade för ett båtförareskort eller inte genom att gå en båtförares säkerhetskurs.

Svaret är nej: från och med 1 januari 2019 accepterar DBW endast utbildningar som gått sedan 1 januari 2018. Det finns nya regler som beskrivs i den nya kursen som måste riktas till alla som kör vattenskoter.

  Kan jag fiska i en sjö under en algblomning?

Tillämpning

Det är lag att ha en båtarutbildningskort ombord hela tiden och ha den redo för inspektion.

Konsekvenser av att inte ha ett California Boater Card

Om du kör en vattenskoter eller någon annan typ av vattenskotrar utan ett kaliforniskt båtkort, kommer du att få böter. Uppgifter om fällande dom visas nedan:

  • Första domen: böter på cirka 100 USD
  • Andra domen: böter på cirka 250 USD
  • Tredje domen: böter på cirka 500 dollar

Krav

  • Alla PWC:er måste ha en nödbrytare (linan är fäst vid föraren)
  • Ingen operation efter mörkrets inbrott (mellan solnedgång och soluppgång)
  • Den lagliga promillegränsen för någon som kör vattenskoter är mindre än 0,08 %
  • Det är olagligt att vara berusad av alkohol eller droger när du kör vattenskoter
  • Du måste begränsa din hastighet till 5 mph när du är inom 100 fot från en simmare, inom 200 fot från stranden
  • Följ alla hastighetsbegränsningar
  • För en båt 16 fot eller längre måste du ha en tillgänglig typ IV-anordning för att kasta (en ring eller hästskoboj) för varje båt

Utrustning du behöver ombord enligt lag:

  • Brandsläckare typ B
  • Vissla/horn
  • Visuella nödsignaler (bloss)
  • Flytvästar (Barn 12 år eller yngre måste bära flytväst, alla vattenskidåkare och PWC-operatörer måste bära flytväst hela tiden)
  • Din registrering för vattenskotern

Annan föreslagen utrustning:

  • Paddla (ifall ditt batteri dör och du måste paddla till land)
  • Extra flytvästar för gäster
  • Bungee docka linje (För att knyta din PWC till hamnen)
  • Ankare

En sak att tänka på är att från och med den 1 januari 2018 har Kalifornien krävt ALLA båtfolk som är 20 år eller yngre att bära ett Kalifornien båtfolk utbildningskort!

  Best Rappelling Ascenders

Hur New California Boater Law implementeras

California Boater-lagen förstärktes i januari 2018 och kommer att implementeras i totalt åtta faser. I början av varje år kommer en annan del av befolkningen att krävas för att få en kalifornisk båträttslicens. Här är layouten för faserna:

  • 1 januari 2018: Personer 20 år och yngre
  • 1 januari 2019: Personer 35 år och yngre
  • 1 januari 2020: Personer 35 år och yngre
  • 1 januari 2021: Personer 40 år och yngre
  • 1 januari 2022: Personer 45 år och yngre
  • 1 januari 2023: Personer 50 år och yngre
  • 1 januari 2024: Personer 60 år och yngre
  • 1 januari 2025: ALLA människor oavsett ålder

År 2025 kommer alla personer på vattnet att behöva ha ett Kalifornien båtfararkort! Denna nya lag har verkställts eftersom det inträffade omkring 400 olyckor och 50 dödsfall under 2015 från båtolyckor i Kalifornien. Målet med denna lag är förhoppningen att människor ska känna till och följa lagarna om vattnet för att undvika olyckor.

Båtolycka för unga förare

Precis som en bilolycka finns det skyldigheter du måste ta. Några av dessa inkluderar att stanna efter olyckan, ge assistans och tillhandahålla information som försäkring till den andra personen som är inblandad i olyckan. Mer specifika regler anges nedan:

  • Om en olycka inträffar måste den rapporteras till California State Parks Division of Boating and Waterways
  • Om din olycka inkluderar följande måste den rapporteras inom 48 timmar efter olyckan:
  • Dödsfall inträffade inom 24 timmar efter olyckan
  • Försvinnande
  • Skada utöver första hjälpen
  • Om din olycka inkluderar följande måste den rapporteras inom 10 dagar efter olyckan:
  • Dödsfall inträffade mer än 24 timmar efter olyckan
  • Skador på fastigheten över $500
  • Fullständig förlust av alla fartyg
  6 ställen att få en tur i luftballong i Seattle och däröver

Regler för invånare i andra stater (körning i Kalifornien)

En person som besöker Kalifornien behöver inte ha ett Kalifornien båtfararkort, men de får använda Kaliforniens vatten i högst 60 dagar och de måste uppfylla tillämpliga båtkrav i sin hemstat.

Undantag

  • En person som kör ett hyrfartyg
  • En person som kör ett fartyg under överinseende av en person 18 år eller äldre som har ett California Boater-kort (12-15 år)
  • En person som kommer från en annan stat som tillfälligt (högst 60 dagar) kör på Kaliforniens vatten med båtkraven från sin hemstat uppfyllda
  • En person från ett annat land som tillfälligt (högst 90 dagar) kör på Kaliforniens vatten med båtkraven från sitt land uppfyllda
  • En person som kör ett fartyg i en kapplöpning
  • En person som har ett aktuellt yrkesfiskekort
  • En person som har en marin operatörslicens för de vatten som licensen tillåter utfärdad av USA:s kustbevakning
  • En person som har ett giltigt certifikat från den internationella konventionen om standarder för utbildning
  • En person som har genomgått en båtkurs som är godkänd av Commission on Peace Officer Standards and Training Post