Laglig ålder för att köra vattenskoter i Florida

När du tar ut vattenskotern för dagen kanske du undrar vem som kan och inte lagligt kan använda den. Alla Floridas båtlagar anges nedan så att du kan vara beredd att hålla lagen och vara säker där ute.

Alla som är 21 år eller yngre måste ha ett ID-kort för båtsäkerhetsutbildning i Florida och deras fotolegitimation när de använder en PWC. Personer som är 14 år och äldre kan köra vattenskoter med sina båtägare och foto-ID-kort.

Hur gammal måste jag vara för att hyra en PWC i Florida

Du måste vara 18 eller äldre att hyra eller leasa en vattenskoter i Florida. Det är tillåtet för en 14-åring att driva den hyrda toalettstolen så länge den hyrs av någon som är 18 år eller äldre.

Det är viktigt att komma ihåg att det är olagligt (en andra gradens förseelse) att tillåta ett barn under 14 år att använda en PWC.

Hur du skaffar ditt Florida båtfarares säkerhetsutbildningskort

Om du är 21 år eller yngre är det lag att skaffa ditt säkerhetsutbildningskort innan du slår vattnet och kör en båt eller PWC. Det finns några korta och enkla steg du måste ta för att få ditt kort:

 1. Ta en godkänd båtförares utbildningskurs i Florida. Det finns några alternativ du kan ta för att slutföra en kurs. Du kan antingen välja mellan godkända onlinekurser, ett klassrumsalternativ som erbjuds för $50 eller ta hemstudiekursen. Vilket sätt du än tar kursen är bra, men det mest populära alternativet är den kostnadsfria onlinekursen som erbjuds på webbplatsen boatus.org/florida/.
 2. När du har slutfört kursen måste du klara ett prov genom att få minst 80 procent.
 3. När du klarat provet måste du göra det skicka in certifikatet av färdigställande, ditt namn, adress, telefonnummer och födelsedatum till avdelningen för brottsbekämpning, båtsäkerhetssektionen. Deras adress är 620 South Meridian Street, Tallahassee, Florida, 32399. Du kommer då att få ditt båtfarares säkerhetskort.
  Var kan man köpa innerslangar för pulka

Jet Ski Operation i Florida

 • Alla ombord på PWC måste bära en godkänd icke-uppblåsbar flytväst. Det är inga uppblåsbara flytvästar tillåtna på vattenskoter.
 • Föraren av vattenskotern måste fästa linan på sig själv.
 • Det måste finnas minst en kastbar typ IV-anordning ombord på ett fartyg som är 16 fot eller längre.
 • Navigationsljusen måste vara tända från solnedgång till soluppgång
 • Jetski kan inte köras på vattnet 30 minuter efter solnedgången till 30 minuter före soluppgången.
 • Något av följande betraktas som första gradens förseelser: 1. Manövrera en PWC genom att väva genom överbelastad fartygstrafik, 2. hoppa i spåren av ett annat fartyg när det är för nära eller när sikten är hindrad, 3. eller svänga i sista möjliga ögonblick för att förhindra en krasch.
 • Det är olagligt att använda en PWC eller något annat fartyg medan du är påverkad av alkohol eller droger. Om det misstänks måste en fartygsoperatör underkasta sig ett nykterhetstest och om blod- eller utandningsalkoholtestet är på eller över 0,08 procent anses vara berusat och kan komma under överträdelse.
 • Såvida det inte är i en nödsituation är det olagligt att fästa eller förtöja din vattenskoter vid en reglerande markör för navigationshjälpmedel eller förankra den nära markören.
 • Det är olagligt att trakassera, jaga, fånga eller döda marina däggdjur inklusive sjökor. Det finns stora böter för att trakassera djur av alla slag.
 • Om någon annan kör din PWC, se till att de vet att de har samma ansvar som alla andra förare.
 • Låt nybörjare ta sin första biltur i ett trångt område.
 • Se till att alla som ska vara ombord vet hur de ska gå ombord på vattenskotern efter att ha ramlat av.
  Hur man köper rätt hockeyklubba: Den kompletta guiden

Det är olagligt för PWC, luftbåtar eller någon bogseringsaktivitet att ske inom tre nationella tillflyktsområden i Lower Keys: Key Deer National Refuge, Great White Heron National Refuge och Key West Refuge. Klicka på denna länk för att se en karta över de begränsade områdena fws.gov/southeast/pubs/nkdgen.pdf och bläddra till sidorna 20 och 21.

För att förhindra störande vilda djur och häckningsområden för fåglar är det olagligt att åka i backcountryn (öar som inte är anslutna till US Highway One). Du kan åka längs strandlinjen parallellt med US Highway One. Detta är för transport och inget annat.

Undantag för utbildningskort för båtfarare

Det finns några människor där ute som inte behöver ha ett säkerhetsutbildningskort för båtfarare:

 • Personer som är licensierade av US Coast Guard som befälhavare på ett fartyg
 • Människor som opererar på en privat sjö eller damm
 • Personer som driver ett fartyg inom 90 dagar efter köpet och har en köpebrev ombord
 • Om din hemstat är någon annanstans än Florida, måste du fortfarande uppfylla båtkraven i din hemstat.

PWC Säkerhet

Florida har alltid varit den delstat som har flest PWC-dödsfall. Under 2015 hade Florida 671 fritidsbåtsolyckor som var fler än Kaliforniens 369 eller Texass 154. När det gäller dödsfall var det 52 i Florida under år 2015, vilket inte överraskande var det högsta antalet i hela USA!

För att få ner dessa drastiska siffror måste personer under 21 år gå en säkerhetskurs och skaffa ett båtförares utbildningskort innan de kan driva en PWC i Florida.

3 av de största misstagen PWC-förare gör är:

 • Rider för nära en annan PWC eller föremål. PWC kan ändra riktning på ett ögonblick och när du är för nära en annan vattenskoter kommer det med största sannolikhet att leda till en kollision i hög hastighet. HÅLL MYCKET AVSTÅND MELLAN DIG OCH ANDRA FARTYG.
 • Vänder utan att titta. Eftersom PWC:er gör så plötsliga svängar är det viktigt att alltid titta bakom och bredvid dig innan du vänder. Om det finns en annan vattenskoter bakom dig och du svänger utan att titta, kan det bli en allvarlig kollision, och på ditt huvud… ATT GÖRA BRUTTA VÄNGAR I ETT OMRÅDE DÄR ANDRA FARTYG ÄR NÄRA ÄR ETT BROTT MOT FLORIDA-LAGEN.
 • Försöker svänga utan ström. Om du är på väg att krascha kommer din naturliga tendens att vara att minska kraften på gasen och svänga så hårt du kan, men det fungerar inte med vattenskotrar. De kommer inte att svänga alls när gasreglaget släpps. Vattenskotrar behöver kraften för att röra sig och svänga. HÅLL ETT SÄKERT AVSTÅND TILL ANDRA MÄNNISKOR OCH FÖREMÅL.
  Massachusetts Jet Ski Laws: Ett enkelt fuskblad med alla detaljer

Platser du inte kan använda din PWC i Florida

Låt oss göra Florida till en säkrare plats och bli utbildad om vad man ska göra när man är i vattnet för att förhindra fler olyckor och dödsfall. Det är viktigt att du vet exakt hur din vattenskoter fungerar: hur du vänder den effektivt, åt vilket håll du ska vända den när den välter i vattnet, hur du lägger till etc. När du väl är bekväm med din vattenskoter kommer du att veta vad man ska göra i en nödsituation. Var smart och använd ditt sinne där ute.