Laddar husbilsbatterier när de är anslutna till landström

Oavsett hur mycket du gillar att tuffa till när du åker RVing, det går verkligen inte att förneka vikten av ditt RV-batteri. Det är en viktig del av ditt fordons interna drift. Ditt RV-batteri driver allt du hittar inuti din rigg. Det är därför det är viktigt att hålla den laddad och ordentligt underhållen.

RV-batterier är utformade för att laddas när de är på landström. Många märken, inklusive Fleetwood, Winnebago och Forest River, kräver att man lämnar batterifrånkopplingsbrytaren PÅ medan den är ansluten till landström för att ladda husets batterier. RV-motorbatterier kan eller kanske inte laddas när de är anslutna till landström.

Observera att ditt chassibatterisystem (batterierna som startar dina motorer och driver fordonsdelen av din husbil) laddas inte (vanligtvis) av landström och är avsedda att laddas genom att motorn körs.

Ändå finns det flera saker du måste tänka på innan du ansluter ditt batteri till landström. Läs vidare för att lära dig allt som finns att veta om ditt RV-batteri.

RV-batterier laddas när de är anslutna till landström

Hur du laddar dina husbilsbatterier från landbatteriet

Innan du kopplar din husbil till landström, finns det flera saker du måste göra först för att säkerställa säkerheten för din husbil.

Säkerheten först

Du måste vara noga med att inte överbelasta din husbils elsystem. Att köra för mycket ström i ditt AC-system kan spränga en säkring, eller, i värsta fall, spränga hela det elektriska systemet.

Det bästa sättet att säkerställa att du släpper in den bästa mängden ström är att använda ett överspänningsskydd. Vissa husbilar har redan inbyggda överspänningsskydd, andra inte.

Om din husbil inte har ett överspänningsskydd är det bäst om du köper ett externt överspänningsskydd. Den är bärbar och lätt att använda. (vi pratar inte om överspänningsskyddet som du ansluter din dator till).

Ett överspänningsskydd avgör om husvagnens landström är ren och stadig innan den släpps igenom till din husbil. Även om de inte krävs, hjälper de till att skydda integriteten hos din husbils elektriska system.

Det är värt att nämna att när du använder ett överspänningsskydd kommer du att märka en fördröjning i kraften som når din husbil. Detta kan pågå var som helst mellan 20 och 60 sekunder (ibland till och med upp till 3 minuter!). Detta är den tid som överspänningsskyddet behöver för att bedöma säkerhetsnivån för strömmen som går in i husbilen.

Batteri på

När du har vidtagit alla säkerhetsåtgärder är det dags att låta batteriet laddas. För att göra detta måste du slå på batteriet. Många husbilar har en batteribrytare. Du vill att strömmen ska vara PÅ– Detta gör att batteriet kan laddas.

Jag har hört några berättelser om vissa elektriska system för husbilar som kan laddas medan batterifrånkopplingen är AV, men du måste kontrollera din bruksanvisning för att se säkert. Jag kollade flera märken och modeller inklusive Winnebago, Forest River, Fleetwood och andra och de sa alla att de skulle lämna koppla från batteriet i läge ON eller USE.

  7 bra sätt att bära nycklar och telefon medan du springer

Laddare vs omvandlare

När du är ansluten till landström för att ladda ditt batteri kan du välja en batteriladdare eller en omvandlare. Låt oss prata om skillnaderna:

Batteriladdare

A batteriladdare låter ditt batteri automatiskt börja laddas när det är anslutet till en extern strömkälla. Under denna tid kommer dina apparater inte att få någon ström.

Du kan fortfarande driva vilken apparat som helst som kräver minimal effekt. Det rekommenderas dock att du stänger av apparater som kräver mest ström.

Batteriladdare är utformade på detta sätt för att förlänga batteriets livslängd.

Omvandlare

En omvandlare kan omvandla 120-volts landström till 12-volts likström. Detta ger ditt batteri en chans att vila medan det är anslutet.

Med andra ord kommer alla dina apparater som drivs av likströmssystemet att fungera via landström. Under denna tid kan ditt batteri få lite vila och avkoppling innan du sätter på det igen när det är dags att gå ut på vägen igen.

Laddas husbilsmotorns batteri när den är ansluten till landström?

Ibland laddas dina RV-motorbatterier på landström och ibland inte.

Även om många husbilar är kopplade för att dela ström från husbatteriet till motor/chassibatteriet, men många husbilar, (särskilt mindre eller äldre husbilar) gör det inte. Om dina batterier inte är kopplade till något som liknar ett BIRD-system kommer landström inte att ladda dina motorbatterier.

Det finns några alternativ, du kan installera ett BIRD-system, men vet att det kommer att kräva att du kopplar om en del av ditt batterielektriska system. En enklare lösning är att köpa en Trik-L-Start (eller dess storebror, Amp-L-Start) från deras hemsida, här. Trik-L-Start kopplar motorbatteriet till husets batteri för att få lite av den söta, söta landströmmen.

Se hur en FÅGEL ser ut och hur den fungerar, här (från Intellitec).

Om du inte är säker, se till och kontrollera med din bruksanvisning om just din modell har ett batteridistributionssystem för hus/chassi. Om du köpte din husbil begagnad, är det möjligt att de tidigare ägarna modifierade batterisystemet så att du kan leta efter de elektriska komponenterna som förbinder de två.

Hur laddas husbilsbatterier?

Så det finns två batteribanker i en husbil, ”hus”-batterierna eller ”chassi”-batterierna. Husbatterierna driver husbilens inre delar (som lamporna), och chassibatterierna driver husbilens motor.

  • Husets batterier laddas genom att anslutas till landström samt genom att köra husbilen (från generatorn)
  • Chassibatterierna laddas av generatorn genom att köra husbilen och de *kan* laddas genom att anslutas till landström.
  Kan man använda värmare i tält? (Ja, vi kommer att förklara)

Laddas husbilsbatterier under körning?

Oavsett om din chassimotor laddas medan den är ansluten till landström, är både husbatterierna och motorbatterierna utformade för att laddas medan du kör din husbil.

Detta fungerar på samma sätt som din bil laddar sitt batteri när du kör. Generatorn omvandlar kraften från gasen motor till el.

Faror med överladdning/underladdning av dina husbilsbatterier

Precis som alla typer av batterier kan du löpa risken att inte ladda ditt RV-batteri tillräckligt eller ladda det för mycket. I båda fallen riskerar du att hamna i svårigheter i framtiden om du inte är försiktig.

Överladdning: Ska jag koppla bort mitt batteri när det är anslutet till landström?

Att lämna ditt husbilsbatteri anslutet under långa perioder kan vara farligt. även efter att den är fulladdad kan det vara farligt. Om ditt batteri redan är laddat kan du koppla bort batteriet för att förhindra överladdning.

Det kan tömma battericellerna elektrolytnivåer. Detta skadar ditt batteris prestanda och leder till en minskning av dess totala produktlivslängd.

Vissa rekommenderar att du laddar dina batterier och sedan kopplar batteriet från AV placeras så att batterierna behåller laddningen så länge som möjligt och på så sätt förhindrar en överladdningssituation.

Saken att komma ihåg är att blybatterier inte får tappa laddningen under cirka 50-60% av batteriladdningen eftersom de kommer att förlora sin förmåga att upprätthålla laddningen. Se till och med jämna mellanrum (en gång i månaden eller så), ladda upp batterierna så att du kan behålla laddningen.

Kort sagt, det är en känslig balans mellan att inte låta dina batterier laddas på obestämd tid men inte heller låta batteriladdningen sjunka för lågt.

Litiumjonbatterier har inte samma problem, men de bör inte vara tömda till 100 % ändå.

Underladdning

När du underladdar ditt batteri riskerar du att bli strandsatt utan någon strömkälla för att rädda dig. Det kan också leda till svårigheter att starta din motor.

Det är bättre att ladda batteriet ofta istället för att lämna det tills det är helt urladdat. En bra regel att följa är att använda 50 % av din batteriladdning och sedan ladda om det varje dag.

På så sätt kan ditt batteri hålla dubbelt så länge som om du regelbundet laddar ur det till 30 % eller lägre. Undrar du hur länge RV batterier håller? Kolla in vår artikel här, där vi går in mer i detalj på det.

RV batterimonitorer

En batterimonitor för husbilar kan hjälpa till att bestämma laddningstillståndet för ditt batteri. Den mäter energin som går in och ut ur ditt batteri. Den mäter också batteriets laddnings- och urladdningstillstånd.

De flesta moderna husbilsbatterier har en LCD-skärm. Den läser upp all viktig information om ditt husbilsbatteri.

  Ram ProMaster vs Mercedes-Benz Sprinter: Vilket är rätt för dig?

Det finns enkla men pålitliga typer av batterimonitorer, som t.ex AiLi batterimonitor. Det gör det lätt att läsa av batteriets data med en snabb blick på LCD-skärmen.

Vissa uppgraderade monitorer visar också andra avläsningar. Till exempel Victron BMV-712 batterimonitor inkluderar en temperatursensor. Den är Bluetooth-kompatibel, vilket gör den lätt att spåra via din smartphone.

AiLi 500A batterimonitor Hög- och lågspänningsprogrammerbart larmspänningsområde 10V-120V och upp till 500A Kompatibel med 12V litiumförseglade gelöversvämmade batterier Victron BMV-712 batterimonitor med batteritemperatursensor

Förstå ditt RV-batteri

Alla husbilsbatterier är uppbyggda av två olika system. Det finns ett 12-volts likströmssystem (DC). Sedan finns det 120-volts växelströmssystemet (AC). Det tar inte hänsyn till det faktiska motorbatteriet som driver själva husbilen.

Dessa två elsystem är sammankopplade. Om husbilen är ansluten till en extern AC-strömkälla laddar den upp batterierna och aktiverar DC-systemet. Detta görs via en omvandlare.

12-volts likströmssystem

DC-systemet körs på batterisystemet i din husbil. Den kan driva vattenpumpen, fläktarna, TV:n och till och med dina husbilslampor. Ändå är dess effekt begränsad av mängden energi som kan genereras av dina husbilsbatterier.

Det fina med detta kraftsystem är att det är lätt att arbeta med. Den laddas när den är ansluten till en extern strömkälla. Den laddas också när du kör en generator eller när du kör din husbil.

Ett annat praktiskt tips är att DC-batterisystemet kan användas även om husbilen inte är ansluten till någon strömkälla. Håll bara ett öga på batteriets laddningsnivå för att förhindra överhettning.

Försök också att inte låta den dö helt innan du laddar upp den. Detta kan äventyra det elektriska systemets integritet.

120-volts växelströmssystem

Detta är det kraftfullare systemet av de två. Den används för att driva de stora apparaterna i din husbil, såsom kylskåp, mikrovågsugn och luftkonditionering. Växelströmssystemet driver också eluttagen i din husbil.

För att detta batteri ska fungera måste du vara ansluten till en extern strömkälla. Det finns två typer: en generator och landström.

Att använda en el RV generator är ett utmärkt sätt att driva en tung elektrisk belastning. Det bästa är att det finns minsta till noll risk. Ditt batteri förblir säkert och ditt elsystem överbelastas inte.

Sedan finns det landström. RV landström är när du ansluter ditt RV batteri till ett AC elnät. Du kan vanligtvis hitta dessa på de flesta utvecklade campingplatser.

Det är ett bekvämt sätt att ladda batterierna. Du kan också använda landström för att direkt driva husbilens elsystem.

Slutsats

Nu när vi förstår hur husbilsbatterier laddas när de är anslutna till landström, är det dags att ge sig ut på ett husvagnsäventyr!

Men innan du åker, kom ihåg att ta väl hand om ditt husbilsbatteri. Låt den aldrig under- eller överladda. Båda scenarierna kan skada ditt batteri. Du riskerar också att skada hela ditt elsystem.