Kräver husbilar speciellt toalettpapper

Kräver husbilar speciellt toalettpapper?

Husbilar, släpvagnar och vändskivor låter dig campa över hela landet med stil och bekvämlighet. Det fina med att campa i en husbil kontra ett tält är att släpvagnar vanligtvis kommer med många extra fördelar. En ytterligare fördel som säkerligen kommer att göra din resa bekvämare är att ha en toalett i din husbil. RV toaletter skiljer sig mycket från hushållstoaletter på grund av hur de töms och hur de ”dumpas” när de är fulla.

Det finns toalettpapper som är speciellt gjorda för husbilar, vändskivor och släpvagnar som kommer att hålla ditt system fungerande. Toalettpapper för husbilar går sönder och sönderfaller snabbt så att det lätt kan röra sig genom din husbilstank och avloppsslang.

I den här artikeln kommer vi att täcka hur husbilstoaletter fungerar, vilket toalettpapper som rekommenderas och hur du testar ditt toalettpapper för att se om det kommer att fungera korrekt i din rigg.

Kräver husbilar speciellt toalettpapper

Du har säkert hört att när du campar i din husbil måste du ha en specifik typ av toalettpapper för husbil att använda i din släpvagn. Det finns flera anledningar till att ditt RV-system fungerar bättre när du använder specifikt RV-toalettpapper eller toalettpapper som sönderfaller.

Skillnaden mellan toalettpapper som lätt sönderfaller och de som inte gör det, är att toalettpapper som inte går sönder kommer att samlas i din svarta tank. Ju längre du använder toalettpapper som inte sönderfaller desto mer sannolikt kommer du att få starka lukter eller insekter som kommer från din svarta tank samt sannolikheten för att det skapar en blockering.

Om ditt vanliga toalettpapper lossnar från botten av din svarta tank och sedan fastnar i din avloppsslang kan du orsaka ännu fler problem. Ditt avfall kommer inte att rinna av ordentligt, vilket i sin tur kommer att orsaka fruktansvärda lukter samt attrahera insekter till din husbil.

  Hur fungerar lastbilstält? (Plus 5 alternativ du bör överväga)

En produkt som är till hjälp för att bekämpa lukter och bryta ner ditt toalettpapper ytterligare är behandlingsalternativ för svarta tankar. Svart tankbehandling kommer i balda eller flytande form och slängs vanligtvis bara i din husbilstoalett för att hjälpa till att bryta ner avfall och bli av med fruktansvärda toalettlukter.

HAPPY CAMPERS Organic RV Holding Tank Treatment – 64 behandlingar

  • LUFTFRI: Eliminerar lukter i husbilstanken. Absolut ingen lukt av kemikalier eller avlopp.
  • Biologiskt nedbrytbar, miljövänlig, septiktankvänlig
  • EFFEKTIV: I extrema varma och kalla temperaturer (över 100°)
  • FÖRLÄNGT DUMPINTERVALL: Fortsätter att fungera (behöver inte lägga till mer innan du dumpar)
  • LIQUIFY: Avfall av fasta ämnen och de flesta vanliga hushållspapper (ingen dyr speciell mjukpapper behövs)

Vad som skiljer RV-toalettpapper från vanligt toalettpapper

Husbilstoaletter skapas annorlunda än din vanliga hushållstoalett och kan lättare täppas till vilket kan förstöra hela ditt husbilstoalettsystem.

RV toalettpapper är gjord för att lätt och snabbt gå sönder för att minska risken för att din husbilstoalett blir igensatt medan du campar.

Det har varit många människor som heltidshusbilar och har testat en mängd olika vanliga toalettpapper för att se om de lätt går sönder. Resultatet är att vissa toalettpapper går sönder snabbt och andra inte.

Det finns ett vanligt test du kan göra för att se om toalettpappret som du älskar att använda är tillräckligt säkert att använda i din husbil.

  • Ta en glasburk med vatten och lägg ett par ark inuti.
  • Ställ in en timer och kolla in med några minuters mellanrum för att se om toalettpappret har gått sönder eller fortfarande är i fast form.
  • Kom tillbaka i steg om 1 minut för att se hur lång tid det tar att gå sönder. Du vill vanligtvis att ditt toalettpapper ska kunna gå sönder på 1-3 minuter.
  • Om ditt favorittoalettpapper lätt går sönder är det säkert att använda i din husbilstoalett.
  Hur många sovsäckar behöver du egentligen?

Kräver husbilar speciellt toalettpapper?

Var kan jag hitta toalettpapper för husbilar

RV-toalettpapper säljs i en mängd olika butiker över hela landet. Du kan hitta toalettpapper för husbilar i stora butikskedjor som Walmart. Walmart placerar sitt RV-toalettpapper i bilsektionen där de vanligtvis har ett litet område specifikt för husbilar.

En annan plats där du snabbt kan hitta husbiltoalettpapper är vilken större husbilsbutik som helst som Camping World eller Gander Outdoors. Förutom toalettpapper har dessa butiker en mängd olika saker du kan använda med din husbil.

Slutligen kan du beställa specifikt toalettpapper för din husbil, i onlinebutiker som Amazon. Oavsett var du reser härnäst kommer du säkert att hitta en butik du kan stanna till för att hitta exakt det toalettpapper du behöver.

Vilka märken av toalettpapper ska jag använda i min husbil

Sammantaget är det bästa toalettpappret för husbilar av det slag som är speciellt skapat för husbilar och släpvagnar eller ett som lätt går sönder. Om du är en del av ett specifikt märke av toalettpapper som du insisterar på är det bästa, kan du göra toalettpapperstestet som nämns ovan för att se om det kommer att fungera i din rigg.

Många RVers svär vid att använda vanligt toalettpapper som Charmin och att de aldrig har haft några problem. Det handlar om personliga preferenser och att göra tillräcklig forskning för att se vad som fungerar bäst i din husbil och vad din familj föredrar att använda mest. Det finns flera steg du kan vidta för att säkerställa att ditt toalettpapper, oavsett vilket märke, kommer att överföras från din svarta tank effektivt.

  Vandringsstövlar vs jaktstövlar – är de verkligen så olika?

Det bästa rådet för att förhindra att toalettpapper täpper till din svarta husbilstank är att hålla din tankventil stängd tills den nästan är full. Om du låter din svarta tank fyllas på kommer vatten och vätskor att hjälpa till att spola ut all ansamling som du kan stöta på. Många människor stöter på problem när de lämnar sin ventil öppen och låter vatten och avfall rinna fritt eftersom det oftast inte finns tillräckligt med tryck för att verkligen rengöra din tank.

Slutsats

När det kommer till toalettpapper; vad du använder i din husbil spelar roll. Det finns speciellt skapade RV-toalettpapper samt hushålls-toalettpapper och du kan använda, så länge de går sönder. Husbilar kräver toalettpapper som sönderfaller snabbt så att du inte stöter på träskor i ditt system.

Ett sätt att testa för att se om ditt hushålls toalettpapper går sönder tillräckligt snabbt är att skaffa en burk och placera ett par ark inuti. Kom tillbaka i steg om 1 minut för att se hur lång tid det tar att gå sönder. Du vill vanligtvis att ditt toalettpapper ska kunna gå sönder på 1-3 minuter.

Oavsett vad du väljer att använda i din husbil, kom alltid ihåg vikten av toalettpapper och att göra adekvat forskning. Husbilar, släpvagnar och vändskivetoalettsystem skiljer sig från din hushållstoalett, så var noga uppmärksam på hur du kan hjälpa din husbilstoalett att fungera bäst och vilka produkter du behöver för att säkerställa att den håller i många år framöver.