Kraftägg för öring: Den kompletta guiden för att fånga mer fisk

Det finns ett antal olika beten och beten att välja på när det kommer till öringfiske och jag är säker på att de flesta fungerar. I det här inlägget kommer jag att prata om hur man fångar öring med kraftägg och om du ska använda en flöte eller inte.

Jag skulle nog hellre använda en liten plastmask istället för kraftägg bara för att de tenderar att hålla sig lite bättre på kroken. Jag kommer definitivt att använda dem eftersom de är supereffektiva och de är ett ganska lat sätt att fiska på. Allt du behöver göra är att låta den flyta där ute och du behöver inte riktigt rulla in som du skulle med en spinner.

Med kraftägg kan du bara kasta ett på en krok, kasta ut det och med största sannolikhet fånga något. Det hela är ganska enkelt men jag ska visa dig det inställning jag normalt använder, vilken linje som fungerar bäst, om du ska använda en bobber eller inte, och några andra tips som hjälper dig att komma igång. Fortsätt läsa eller titta på videon nedan för alla detaljer (hoppa till 3:50).

Öring fiskeredskap

Hela installationen är extremt enkel men jag vill ge de specifika detaljerna om du är ny på fiske. Vi kommer att prata om spö och rulle, vilken lina du ska använda, rätt krokstorlek och några andra saker du vill veta.

Låt oss börja med fiskespö. Du kommer att vilja ha ett spö som kan kasta, så vad du vill ha är ett spinn- eller baitcastingspö. Jag skulle nog rekommendera ett spinnspö för de flesta bara för hur lätta de är att använda.

  Grundläggande kurvtagningstekniker och tips för Dirt Bike

Det enda du vill vara säker på är att du använder en ljus handling stång. Om du använder ett medel- eller medeltungt spö kommer du att ha svårt att känna bettet om du är ute efter små öringar. Med ett lätt spö känner du allt direkt.

Nästa sak är din fiske linje. Typen av lina du använder spelar inte så stor roll men du vill ha rätt styrka. Om du fiskar efter 2 lb regnbåge så är det ingen idé att ha 20 lb lina. De kan normalt se linjen om den är för tjock så den här delen är viktig.

Det jag gillar att göra är att ha 10 lb fläta som min huvudsakliga fiskelina och sedan kasta på en 6 lb fluorkarbonledare (2 fot lång). Jag gillar fläta eftersom den är tunn och mjuk så att du kan gjuta den en lång sträcka och den kommer att bli mycket starkare (ifall du fastnar). Fluorocarbon är bra eftersom det är osynligt för öringen.

Jag gillar ibland att fästa de två linjerna med en snurra men du kan knyta ihop dem direkt om du vill. Jag tycker att sviveln är lättare att arbeta med och det är bra om jag någon gång vill byta till en spinner (förhindrar linvridningar). Så här ansluter du linjerna direkt:

Nästa sak du måste göra är fäst din krok och sätta på några vikt. Jag gillar att använda en cirkelkrok i storlek #8 när jag fiskar öring. Du vill inte använda en större krok eftersom du får mindre fisk. Jag gillar cirkelkrokarna eftersom de inte krokar fisken superdjupt och de är lätta att släppa (om jag fångar och släpper). Du kan sedan lägga på en delad skottvikt halvvägs mellan svivel och krok (tillräckligt med vikt för att sjunka till botten).

  Är superlim ok på fiskelina?

Det sista valet du har är om du ska använda en bobber eller inte. Vissa människor gillar att använda en bobber men jag har upptäckt att jag fånga mer fisk om jag inte använder en. Att hoppa kraftägget längs marken har fångat mig mer fisk.

Bästa Öringfiske Power Eggs

Det finns lite olika alternativ att välja på när det kommer till kraftägg och jag tror inte riktigt att det gör någon skillnad. Du kan gå med de från Powerbait eller så kan du hitta lax ägg men de verkar alla fungera ganska bra.

Det enda jag tittar på är hur väl de håller sig på kroken. Jag har använt några olika ägg som skulle falla av kroken nästan varje kast. Det slutar med att du spenderar mer tid på att bråka med ditt bete än att fiska. Försök att hitta något som håller sig på kroken riktigt bra.

öring nappar

Om du fiskar öring har den bästa färgen jag använt varit gul. Jag har fångat dem på andra färger men gult verkar vara det mest konsekventa. Mina favoritägg måste vara de från Berkley. Det verkar vara det bästa äggliknande betet på marknaden men jag har verkligen gillat de gula eller chartreuse öringnaggarna från Berkley (se båda här).

Hur man fiskar med kraftägg

Det som är bra med kraftägg är att du egentligen inte behöver göra så mycket när det är i vattnet. Du behöver inte rulla in som du skulle med en spinnare och du behöver inte rycka runt som du skulle göra med en crankbait.

  Hur man undviker tång vid fiske

Om du är i stilla vatten, allt du egentligen behöver göra är att kasta bort den från dig i en 45-graders vinkel, låta den sjunka till botten och dra den horisontellt. När den är direkt framför dig kan du rulla in den igen. Den kommer att haka då och då men du kommer att fånga mer fisk på det här sättet jämfört med en bobber. Dessutom är det därför vi har den tyngre flätade linjen.

Om du är i strömmande vattendu kan bara kasta det uppströms, låta vattnet driva ner det, lämna det där i ett par sekunder och rulla in det. Om du kan låta ditt ägg flyta där kan du göra det men mycket av tid du kommer att trassla om det blir för långt ifrån dig.

Det är ungefär det grundläggande konceptet om hur man fiskar med kraftägg. Du kan experimentera med att använda bobbers och jag skulle förmodligen rekommendera det om du är i vatten som har en massa sjunkna föremål. Ja, du kanske inte fångar så många fiskar men du behöver åtminstone inte spendera 3/4 av tiden på att försöka få din lina fri.

Lycka till med fiske. Om du vill fånga mer fisk, använd fler krokar.

Låt mig veta dina tankar och eventuella frågor du har. Gillar du den här artikeln? Ge den gärna en del!

Vill du delta i vår utlottning av fiskeredskap? Vi kommer att göra giveaways på vår YouTube-kanal och allt du behöver göra för att delta är Klicka här att prenumerera på vår kanal, gilla en video och kommentera giveaway. Fler kommentarer = fler chanser att vinna.