Kostnaderna för att konvertera en Sprinter Van förklaras

Sprinter skåpbilar är några av de mest populära modellerna för ombyggnad av husbilar. Oavsett om du försöker leva skåpbilslivet eller bara vill njuta av hemmets lyx vart du än går, är en Sprinter skåpbil ett utmärkt val. Du bör dock förbereda en budget innan du ger dig ut.

Kostnaden för att konvertera en Sprinter van varierar från $500 till $10 000 eller mer, beroende på hur mycket du är villig att spendera och vilka bekvämligheter du vill inkludera. Tillbehören, som inkluderar en sängram, gardiner och isolering, kostar mellan $300 och $700.

Om du behöver köpa en skåpbil först, kommer en ny Sprinter skåpbil att kosta $35 000 till $45 000 utan några tillägg, medan du kan hitta en begagnad för så lite som $3 000.

I det här inlägget får du också lära dig följande information:

 • Priset på de vanligaste komponenterna
 • Att köpa begagnat kontra att köpa nytt
 • Hur mycket du spenderar på att göra konverteringen själv jämfört med att betala en professionell
 • Ring flera företag för offerter

Den ursprungliga kostnaden för skåpbilen (1500, 2500 och 3500)

Att köpa en helt ny Sprinter-buss kommer utan tvekan att vara den dyraste delen av processen. Om du vill ha en helt ny skåpbil måste du betala tiotusentals dollar mer än en begagnad. Sprinter skåpbilar säljs för närvarande för mellan $35 000 och $45 000, men de kan vara en hel del mer om du vill ha extra tillägg.

Det finns för närvarande tre populära modeller av Sprinter skåpbilar: 1500, 2500 och 3500. Som du läste i inledningen kostar basmodellen 1500 cirka 35 000 dollar. 2500-modellen kostar cirka 41 000 dollar. Slutligen varierar 3500-modellen från $37 000 till över $50 000.

Det går inte att dölja att Mercedes är ett dyrt märke. De tar trots allt mycket mer betalt för sina toppmodeller än de flesta andra bilföretag. Däremot får du den rymliga interiören kombinerad med premiumkvalitet från början till slut. Som tur är behöver du inte lägga så mycket pengar när du köper en begagnad modell.

En begagnad Sprinter skåpbil kan vara så låg som $3 000, även om du kanske inte får samma nivå av tillförlitlighet. Liksom alla skåpbilsmärken sjunker Sprinter skåpbilar över tiden. Om du är villig att göra regelbundna reparationer kan den lägre kostnaden vara mycket välkommen.

Däremot kan du välja att köpa en begagnad mellanklass Sprinter, men med låg körsträcka. Till exempel har många Sprinter skåpbilar med mindre än 50 000 miles en prisklass på cirka $ 20 000 till $ 35 000, beroende på år, rapporterade olyckor och modell.

Den viktigaste faktorn att tänka på är att nytt inte alltid är bättre. Vissa nya fordon har garantiproblem, medan andra helt enkelt kostar för mycket. Föreställ dig att behöva betala endast 350 USD per månad istället för 600 USD per månad. Du kan använda de extra pengarna för att avsätta för eventuella reparationer, gas och andra utgifter.

Obs: Alla angivna priser kan komma att ändras på grund av nya modeller, prisuppdateringar, rabatter och reor.

Hur man får det bästa erbjudandet

Att få en bra affär är den största utmaningen när man köper ett fordon. Nästan alla lämnar tomten och tror att de fick bästa möjliga affär. Bilföretag tenderar dock att erbjuda prissänkningar direkt för att få dig att tro att du sparar så mycket som möjligt.

Tyvärr gör detta att otaliga köpare spenderar mer än de borde. Det bästa sättet att få en bra affär är att alltid gå lägre än utropspriset. Om de vill att du ska betala $37 000, överväg att sänka det till $34,000. Du kanske inte får affären, men de kan träffa dig i mitten för ungefär $35 500 eller så.

  Skillnader mellan Bushcraft och Survival Camping

Marknaden kommer att sätta priset, ibland säljer nya fordon bättre på grund av utmärkta incitament, och begagnade fordon är svårare att sälja. Andra gånger säljer begagnade skåpbilar bättre på grund av bristen på incitament för de nya. Använd dessa faktorer till din fördel och glöm inte att hålla utkik efter erbjudanden om årsmodell.

Att köpa en begagnad Sprinterbuss kan bli billigare om du har ett inbytesfordon eller om du köper skåpbilar med högre körsträcka eller äldre år. Tänk på att körsträcka vanligtvis är det bästa sättet att förstå priset.

Körsträcka bör vara ditt primära problem, följt av årtal och rapporterade olyckor. Glöm inte att titta på innermått, motorstorlek, bränsleekonomi och andra viktiga specifikationer innan du hoppar rakt in i köpprocessen.

Att betala kontant fungerar ibland till din fördel för att få den bästa affären.

Viktiga läropunkter:

 • Betala aldrig det begärda priset
 • Förhandla med ett inbytesfordon
 • Begagnade skåpbilar har mer utrymme att röra sig på
 • Körsträcka kommer före produktionsåret
 • Nöj dig aldrig med en bra affär om det innebär att skaffa en skåpbil som inte uppfyller dina krav

Köp en ombyggd skåpbil

Ett annat alternativ för att spara tid (och ibland pengar) är att köpa en skåpbil som redan har konverterats av en tidigare ägare. Du har två alternativ:

 1. Köp en ombyggd Sprinter-buss som redan är ombyggd för att passa dina behov, det vill säga duschar, toaletter, handfat, sängar etc. Dessa kostar vanligtvis mellan 12 000 och 60 000 USD.
 2. Köp en husbil i klass B på ett Sprinter skåpbilschassi med samma kaross. Dessa kostar vanligtvis mellan $161 000 och $239,000, enligt Airstream.

Alternativ #1 kommer att spara dig mest pengar, men du kanske inte har en garanti som alternativ #2. Det är också värt att påpeka att du bör lita på gör-det-själv-jobbet snarare än händerna på proffsen.

Andra intressanta inlägg

 • Maximera utrymmet i en husbil – 8 tips du behöver veta
 • Van Camping vs Truck Camping: Vad är skillnaden?
 • Hur man väljer den PERFEKTA madrassen för van camping
 • Hur lång är en Mercedes-Benz Sprinter Van? En komplett guide

Ombyggnadskostnader för gör-det-själv skåpbilar

Att välja att konvertera skåpbilen själv kommer att spara mycket mer pengar i det långa loppet. Allt du behöver göra är att se till att du har rätt verktyg och material för jobbet, så nedan låt oss dyka in i de vanligaste och mest givande förändringarna du kan göra på din Sprinter skåpbil.

Fårullsisolering

Komfortmässigt är isolering av Sprinter skåpbil kanske den viktigaste delen av hela renoveringen. Havelock ull, en av de största leverantörerna av skåpbilskonvertering, kostar deras fårull $135 för 100 kvadratfot, beroende på storleken på ditt fordon kan du behöva så mycket som 400 kvadratfot. Priset kan dock ändras.

Installera ventiler

Fan-Tastic säljer den mest populära takventilationsfläkten för ombyggnad av skåpbilar och husbilar. De Fläkt-Tastic Vent Fläkt kostar mellan $140 och $250 beroende på vilken modell du väljer. Vissa har flera hastigheter, medan andra till och med fungerar med fjärrkontroller. Ytterligare tillbehör (inklusive monteringsspackel, silikonfog och en sticksåg) kostar mellan $5 och $50.

Garderober

Priset för att installera skåp i din Sprinter skåpbil kan variera enormt. Skåp är en annan utgift du behöver för att vara en del av budgeten. Om du räddar dem från ett gammalt hus eller husbil kan du spendera så lite som $30. Men helt nya skåp kan kosta uppemot $100 till $200.

Sol

Solenergi är en avgörande del av Sprinterns livsstil. Om du planerar att campa och resa ofta bör du spendera mellan $400 och $3 000. För att bestämma din budget, räkna ut hur många watt du behöver och om du ska montera panelerna på taket eller stänga av dem när du är parkerad. Renogy är det bästa företaget att börja med. Med detta solcellspaket kan du komma igång.

  Vilken är den billigaste husbilen i klass B?

Toalett

Alla ombyggnadsfordon har inte toaletter, så det är egentligen inte en nödvändighet. Men om du gillar bekvämligheten och integriteten, de kommer att kosta dig mellan $20 för en low-end hinktoalett till $150 för en high-end komposttoalett. Du kan också använda slangar och rör för att bygga ett gör-det-själv-spolningssystem, även om det kommer att kosta ytterligare $500 att göra det.

kylskåp

Kylskåp kan ändra livsstilen för Sprinter skåpbilar från uthärdlig till att blomstra på ett ögonblick. Dessa kylskåp kan kopplas till solenergi och förbrukar väldigt lite energi. De kostar mellan $400 och $1200 om du köper från det välkända märket Dometic. Vi har ett inlägg om campingkylskåp med mer information.

duschar

Att installera en dusch i en Sprinter skåpbil kan vara en utmaning på grund av bristen på invändigt utrymme. Du kan dock få toaletten och duschrummet att fungera som ett. Läs vårt inlägg, 11 bästa alternativen för husbilstoaletter och duschar, för några val. Du kan bygga dina egna duschar eller använda elektriska duschar eller gravitationsduschar också.

matlagningsutrymme

Om du vill att din Sprinter skåpbil ska kännas som hemma är en bekväm matlagningsplats avgörande. Du kan välja mellan många spisalternativ, välj bara den design och det pris du vill ha. Priset varierar från $100 till $500, återigen beroende på dina personliga preferenser och krav.

Vägg-, golv- och takmaterial

Slutligen behöver du något för att täcka upp isoleringen och skapa naturliga väggar, tak och golv. Du kan välja mellan olika träslag, inklusive plywood, ek och lönn. Plywood är vanligtvis den billigaste vägen, och kostar så lite som $200 för hela skåpbilsomvandlingen. Uppgraderat material som lönn kan kosta så mycket som $500 eller mer.

Kostnad för att få ett företag att konvertera åt dig

Det är ingen hemlighet att det kostar mer pengar att låta ett företag konvertera en Sprinter skåpbil än att göra det själv. Du betalar inte bara för professionalism och material, utan du kommer också att behöva spendera pengar på arbete. Det brukar ta ganska många veckor, men du får alltid en offert innan du kommer överens.

Dessa företag tar vanligtvis ut allt från $6 500 till $100 000 för att helt anpassa och konvertera Sprinter skåpbilar. Även om det kan tyckas som att kostnaden är en hel del, betalar du för exklusiv lyx med allt du kan tänkas behöva och mer.

De olika faktorerna som påverkar kostnaderna inkluderar följande:

 • Det företag du väljer kommer att göra att priset varierar. Om de är kända och etablerade, du kommer att behöva betala mer än ett nytt företag utan tillförlitliga källor och kundrecensioner.
 • Hur många ändringar du vill ha kommer också att öka eller minska mängden pengar du spenderar. Vissa ombyggnader är enkla, medan andra har allt från exklusiva bänkskivor till en upphöjd säng och duschar.

Vilka företag gör Van Conversions?

Om du har bestämt dig för att låta omvandlingen av Sprinter utföras av en professionell, har du en hel del val att prova. Låt oss ta en titt på en lista över några av företagen som gör konverteringar nedan.

1. El Kapitan är ett förstklassigt företag för Sprinter skåpbilsägare. De är certifierade Sprinter från mästare och de erbjuder lyxiga ombyggnader för alla typer av skåpbilar.

2. Arbetar från är ett annat bra företag att gå igenom. Deras priser varierar beroende på dina krav och konverteringsprocessen tar cirka 3 till 6 veckor.

3. Boulder husbilar kommer att ta ut en liten deposition och 2 till 3 månader för en konverteringsprocess, men kunderna hyllar sina lyxinstallationer på nästa nivå.

4. Beartooth Vanworks, som ligger i Belgrad, Montana, är endast för de fullt engagerade campare. Det tar cirka 10 till 12 veckor, och de erbjuder full anpassning från solcellsdrivna skåpbilar till skidkonverteringar.

  Hur mycket dragkapacitet behöver jag för en resesläp?

5. äventyr co. erbjuder allt från enkla anpassningar till fullt laddade realistiska konverteringar. De har till och med möjlighet att göra din konvertering i etapper om du inte har råd med allt på en gång, och omvandlingarna äger rum i Placerville, CA.

För- och nackdelar med gör-det-självare kontra att anställa ett proffs

Att göra omvandlingen själv är lätt för de flesta mekaniskt inställda personer, men det betyder inte att du ska kasta proffsen ut genom fönstret. Båda alternativen har dussintals för- och nackdelar.

Fördelar med en DIY-konvertering

Den största fördelen med att göra det själv är att du sparar mest pengar på detta sätt. Du behöver inte betala för arbetskraft, och du behöver inte oroa dig för att ytterligare entreprenörer anlitas för att förbättra skåpbilen. Du kan också hitta material och alla andra tillbehör billigare.

Om du gör konverteringen utan proffs vet du hur allt fungerar. Det finns ingen anledning att ringa företaget för att fråga hur något fungerar eller vad som gick fel. Du kan ta isär den och komma på lösningar själv.

Du kan arbeta på din egen tid. Många av dessa konverteringsföretag tar mellan 3 och 8 veckor, vilket låter dig vänta på att det ska göras utan någon garanterad tidsram. När du installerar allt själv kan du ha det klart inom en vecka om du har tid.

Nackdelar med en DIY-konvertering

Att göra det själv innebär tyvärr att du är ansvarig för alla fel. Om du går sönder något på ditt fordon har du ingen annan att skylla på än dig själv. Denna nackdel kan vara en affär för dem som saknar förtroende för sina färdigheter i elverktyg.

Många företag upphäver garantin på sina fordon om du gör några ändringar som skadar skåpbilens struktur. Till exempel, installation av en takventilator kräver ett 14×14 tums hål och solpaneler som ska borras. Vissa försäkringsbolag tar också mer betalt för ombyggda skåpbilar.

Fördelar med att anlita en professionell

En av de bästa delarna med att anlita någon annan för att göra installationen är att veta att jobbet kommer att göras korrekt. Om något går fel är det upp till dem att fixa det. Du får en högkvalitativ konvertering utan stress av att göra allt själv.

Många företag erbjuder garantier på sina konverteringar. I framtiden, om du hittar något som saknas eller är trassligt, kan de fixa det gratis åt dig. Kontrollera alltid med företaget du funderar på för att se om de erbjuder några garantier.

En av fördelarna med att anlita en professionell är att du inte behöver göra allt arbete. Koppla av hemma medan någon annan får din Sprinter skåpbil att se ut som en helt ny husbil utan att lyfta ett finger.

Nackdelar med att anlita en professionell

Om du anställer någon annan kommer du att följa deras schema. Glöm inte att begära slutdatum innan du skriver på ett kontrakt.

Proffs tar ut mycket mer pengar för konverteringar än du någonsin skulle betala om du gjorde det själv. Skillnaden kan vara så liten som några hundra dollar till flera tusen dollar.

Slutgiltiga tankar

Att konvertera en skåpbil kan vara en liten summa pengar eller en enorm bankbrytning. Allas budget är olika, så sätt dig ner och fundera över hur mycket du är villig att spendera på en Sprinter van lyxhusbil.

Det bästa sättet att planera en budget är att ta reda på vilka bekvämligheter du gillar mest i ditt hem. Kan du duscha utomhus eller på gym, eller behöver du en i skåpbilen? Klarar du dig med kylbox och is, eller vill du ha ett solcellsdrivet kylskåp? Dessa frågor hjälper dig att bestämma din budget.