Kostnader för jetski-släp (för enkel- och dubbelsläp)

När du väl har bestämt dig för att köpa en vattenskoter behöver du ett sätt att transportera den. Det kan vara svårt att veta hur mycket en jet ski trailer kommer att kosta speciellt med de många olika typerna. så här är en guide som låter dig veta hur mycket de kommer att kosta.

En fin, ny singelvagn kommer att kosta runt 1 000 dollar, medan en ny dubbelsläp kommer att kosta runt 2 000 dollar. Om du köper en begagnad släpvagn kan det kosta dig runt $400-$800 beroende på hur väl det togs om hand.

Om du har en vattenskoter eller planerar att skaffa en, är en trailer absolut nödvändig. Priset kan dock gå upp, så här är vad du behöver veta.

Kostnad – vad som ingår i det

Om du letar efter en vattenskotertrailer skulle jag rekommendera att titta på nätet för att se om någon säljer en begagnad. Om du kan hitta en begagnad trailer som fortfarande har bra lager och ingen rost, då har du hittat en hel del. Att köpa begagnat är alltid mycket billigare än att köpa nytt.

Om du har pengar är det en smart idé att köpa nytt så att du inte behöver oroa dig för att byta delar när som helst snart. När det kommer till din vattenskoter vill du ha bästa möjliga skötsel.

Släpvagnsramar är antingen gjorda av stål eller aluminium. Materialet som trailern är gjord av påverkar definitivt priset. Om du tar din vattenskoter ut i havet där den är i saltvatten måste du skaffa en aluminiumsläp eftersom de motstår saltvatteninducerad korrosion. Stål är billigare än aluminium, och ett sätt att göra stålet starkare är att belägga det i pulverlackerat stål som gör det tjockare och mer hållbart.

Anledningen till att stålsläp är billigare är att de rostar mycket lättare än aluminium. Om du inte har råd med en aluminiumsläp, men du fortfarande är runt saltvatten, är galvaniserat stål rätt väg att gå. Galvanisering är när ett lager av zink läggs till stålets yta. Zinken förhindrar att stålet korroderar så att det kan hålla sig rostfritt.

  Vilken typ av snö behöver du för att göra en snögubbe?

Aluminiumsläp är lättare än stål och de rostar inte. Det är viktigt att tänka på att aluminium kan korrodera under extrema alkaliska förhållanden. Om din aluminiumvagn utsätts för saltvatten måste du rengöra den efter, annars kan den korrodera.

Innan du letar efter en trailer måste du mäta din vattenskoter och se hur bred och lång den är så att du kan veta vilken trailer som är bäst för dig.

Jag ska visa dig en guide till några av de bästa nya trailers att köpa.

Bästa singelvagnar att köpa

 1. Ironton vattenskotrar och båtsläppaket– Det här är ett billigt alternativ du kan köpa på Amazon. Den säljs för cirka $600 plus $170 i frakt. Den kan bära 610 pund vattenskotervikt.
 2. Sea-Doo Move Trailers- Sea-Doo har gjort egna släpvagnar att sälja för både enkel- och dubbelvagnar. Du måste ringa en återförsäljare nära ditt område för att ta reda på hur mycket en kommer att kosta för din vattenskoter. Dessa trailers är mycket populära och fungerar inte bara för Sea-Doo vattenskotrar utan alla typer. Du kan lita på att dessa trailers kommer att få jobbet gjort på ett säkert sätt.
 3. Karavan Trailers- Dessa släpvagnar är dyrare än de på Amazon men de har några fantastiska aluminiumdesigner som är lätta och lätta att kontrollera när du kör ditt fordon. Karavan tillverkar ett stort utbud av olika sorters trailers så att du kan hitta en som din vattenskoter passar perfekt på. Klick här för mer detaljer.
 4. Direct Boats Trailers- Direktbåtar säljer många fantastiska helt nya trailers. De har en enorm rea före Labor Day just nu. Eftersom dessa är helt nya blir kostnaden högre än andra släpvagnar, men de är pålitliga. Kolla upp här för mer detaljer.
 5. Aluma Trailer- Detta är ett annat bra alternativ för en enda trailer för din vattenskoter. Dessa släpvagnar är gjorda av aluminium och kommer att hålla länge. De är lättare än stålsläpvagnarna och kommer att vara perfekta för din vattenskoter. Aluminium är starkt och dessa släpvagnar kommer med LED-belysningspaket. Här är hemsidan med mer information.
  Kan en husbil dra en hästsläp? Genomsnittlig dragkapacitet för husbilar av olika klass

Bästa dubbla trailers att köpa

 • Magic Tilt PWC-serien dubbel- Dessa släpvagnar är gjorda av aluminium och är ett utmärkt val för att släpa din vattenskoter. Det kommer att göra det enkelt för dig att resa och när du väl kommer till platsen du vill åka till är det enkelt att ta av dig vattenskotrarna. Om du kan hitta ett bra erbjudande på dessa släp så bör du köpa en medan du kan. Kolla upp denna sajt för mer information.
 • Triton Trailer- Det här är en annan grupp släpvagnar som är gjorda med de bästa materialen som finns. Triton gör trailers utifrån din erfarenhet och hur tung din vattenskoter är så att de kan göra det så enkelt för dig som möjligt. Dessa ser också till att passa de större vattenskotrar du kan ha som har plats för 3 personer. Kolla upp denna sajt för mer detaljer.
 • Sea-Doo Move Trailers- Det här är trailers som är bra priser och perfekta för dina vattenskotrar. Sea-Doo har fulländat konsten med sina vattenskotrar såväl som sina trailers. Ett annat stort plus med Sea-Doo Move-släpvagnarna är att de säljer delar om du behöver ett nytt hjul eller en ny marindomkraft. Det finns många olika alternativ för dubbelsläp som kommer från Sea-Doo. Kolla upp denna sajt för mer information.
 • Echo PWC Trailers- Det finns många fantastiska val från Echos vattenskotervagnar som passar dina vattenskotrar perfekt. Sedan 1989 har Echo gjort några av de bästa trailers för PWC där ute! De har ett bensinställ om du skulle behöva extra bränsle. De har ett uppsvängbart jack som är snabbt och enkelt och räddar dig från den fysiska stressen. Dessa trailers har också större däck än andra trailers där ute eftersom de vill säkerställa att vikten på din vattenskoter skyddas till varje pris. Kolla upp denna sajt för mer information.

Köpa en begagnad trailer

Om du inte är villig att släppa en tusenlapp eller två på en ny trailer, rekommenderar jag att du kollar online på ställen som Craigslist eller eBay efter begagnade trailers som du kan gå och titta på och kanske köpa.

  Varför startar inte min snöskoter?

Det är svårt att säga säkert vilket pris du kommer att kunna köpa en begagnad släpvagn till, men en dubbelvagn blir dyrare. Det är upp till säljarens gottfinnande vilket pris släpvagnen säljs till. Precis som en ny vattenskoter är superdyr, är en ny trailer dyr. Håll utkik efter erbjudanden där ute innan du går och spenderar mycket pengar på något nytt.

I allmänhet kommer äldre släpvagnar att vara billigare.

För att vara säker på att du får en bra affär, leta upp den nya modellen av trailern, så att du kan se hur bra (eller dåligt) du får. Trailers bör avskrivas årligen, så tänk på det också. Betala inte 800 $ för en släpvagn som är mer än 5 år gammal, om den ursprungligen bara var 1 000 $.

Som nämnts tidigare vill du se till att det finns lite eller ingen rost på släpet. Rost är ett tecken på korrosion och ett tecken på att förra ägaren inte skötte släpet som det skulle ha varit. Eller så kan det betyda att den är gammal. I alla fall kanske det inte varar särskilt länge och kanske inte är en säker investering.

När du köper en begagnad släpvagn, kolla upp den personligen innan du lämnar över några pengar. Om det är din första trailer, ta med dig någon som har erfarenhet av en vattenskotervagn för att se till att den är i gott skick.

Att se trailern och säljaren personligen är ett bra sätt att kunna förhandla ner priset.

Saker att tänka på när du köper för att hålla budgeten

När det kommer till trailers vill du vara säker på att du ställer dig själv dessa frågor:

 • Behöver jag en trailer som rymmer 1 eller 2 vattenskotrar?
 • Rider jag i saltvatten mer än jag rider i annat vatten?
 • Vilken budget har jag för en trailer?
 • Har jag råd med en aluminiumsläp?
 • Vilka trailers kan jag lita på?
 • Har jag forskat om olika typer av släp?