Kostnaden för att campa i nationalparker

Sommaren är säsongen för camping. Många familjer lastar bilen och beger sig till campingplatser över hela landet. De har stora planer på att njuta av naturen, leka i ett tält och koppla av vid en lägereld. Nationalparker kan vara ett av de bästa ställena att kontrollera alla dessa saker från din lista.

Visste du att det finns 419 nationalparker i USA?

Men du kanske vill göra lite forskning först. Varje nationalpark har i allmänhet olika campingpriser. Campingplatser inom samma park kan till och med ha olika priser. Detta av flera skäl, inklusive närliggande attraktioner, bekvämligheter och mer.

Det genomsnittliga priset för att campa i en nationalpark är 20 USD per natt. Inte bara kan priset variera mellan nationalparker, utan på enskilda campingplatser inom samma park kan priset variera. Vissa nationalparker tar också ut en parkerings- eller entréavgift.

Låt oss ta en titt på hur mycket det kostar att campa i en nationalpark och de olika saker som kan påverka priset.

Typer av camping tillgängliga i nationalparker

Det finns över hundra nationalparker i USA. Därför är det mycket troligt att var än din campingdestination är så finns det en nationalpark i närheten. Även om inte alla parker erbjuder camping på en camping, gör de flesta det.

Vissa campingplatser kan vara ganska utvecklade. De kan ha ett brett utbud av faciliteter som duschar, toaletter och eventuellt även en tvättomat.

De mest lyxiga kan ha stormarknader, campingbutiker och presentbutiker. Till exempel har Pinnacles Campground i Kalifornien en campingbutik. Den bär saker som researtiklar, små utomhusartiklar och några presenter.

Etablerade campingplatser är bra för dem med barn. De är också en idealisk plats för campare som använder en husbil eller släp. De kan ge dig alla anslutningar du behöver, plus soptippar och rymliga tomter.

För parker som inte har campingcamping, prova spridd camping. Om inget annat anges kan du sprida ditt läger i vilken nationalskog som helst. Utspridda camping är ofta tuff, utan faciliteter.

Det är viktigt att notera att även om vissa nationalparker tillåter spridd camping, finns det många som inte gör det.

Nationalparker har i allmänhet fler regler och skydd än nationella skogar eller mark som förvaltas av Bureau of Land Management. Om du slår läger i utspridda områden, kontrollera alla bestämmelser innan du sätter upp ditt tält. För att vara på den säkra sidan kan du välja att besöka en nationalpark, men ett utspritt läger i en närliggande nationalskog.

Om camping är mer din stil, har National Park Service ett användbart verktyg.

Detta uppdrag verktyg låter dig hitta vilken nationalpark som helst i USA. Bestäm bara vilken stat du vill åka till, välj region och sedan kommer den att visa dig den tillgängliga campingplatsen i din stad eller stad.

Vissa nationalparker har campingmöjligheter i inlandet. Ett glatt medium mellan en välskött camping och en privat utdelad camping. Backcountry camping kommer vanligtvis att förse dig med en eldstad och eventuellt björnsäker matförvaring, såsom en stolpe eller låda.

Priserna för dessa olika typer av camping varierar. Campingplatser tar traditionellt ut bokningskostnader och logikostnader. Camping i inlandet är oftast billigare och ibland till och med gratis. Utspridda camping är nästan alltid gratis, förutom kostnaden för ett parkpass eller entréavgift.

Campingreservationer och avgifter i nationalparken

Bokningar kontra först till kvarn

Att campa i en nationalpark kan vara svårt, eftersom campingplatser ofta fungerar enligt först till kvarn-principen eller endast genom bokning. Oavsett vilket kan det vara svårt att vara säker på att du hittar en campingplats.

Först till kvarn-först till kvarn-campingplatser har kanske inte alltid en campingplats tillgänglig, särskilt under den hektiska säsongen. Ibland går det inte att veta om man kan campa, man måste bara dyka upp och kolla tillgängligheten.

  Kan du springa snabbare än löpbandets hastighet?

Andra campingplatser fungerar endast efter bokning. De flesta tar dock endast emot bokningar sex månader i förväg. Bokning garanterar dig en campingplats under högsäsong.

Populära resmål kan använda en hybridmodell. Ta antingen reservationer för delar av deras webbplatser och lämna resten enligt först till kvarn-principen, eller använd reservationer under lågsäsong och först till kvarn under den hektiska säsongen.

Några av de mest populära campingplatserna som vänder sig till friluftsentusiaster eller idrottare, såsom bergsklättrare, tilldelar campare en campingplats. Du måste dyka upp och de kommer att förse dig med din delade campingplats. Grupper kan separeras.

Under högsäsong är det viktigt att vara flexibel. Om det är viktigt för dig att hitta en plats, eftersom du reser med familjemedlemmar eller behöver vissa bekvämligheter, till exempel en 50-amps anslutning, måste du göra en reservation.

Logiavgifter, parkkort och mer

När det gäller avgifterna varierar de mycket. Vissa ställen tar bara ut cirka tio dollar per natt, medan andra tar uppåt trettio dollar per natt. Det beror verkligen på hur populär din campingplats är.

Campingplatser på populära resmål, som Yellowstone, kan kosta mer än campingplatser i nationalparker i mindre kända områden. Antalet attraktioner och aktiviteter i närheten har stor inverkan på kostnaderna.

Förutom ett pris per natt eller veckovis kan du också behöva betala en entréavgift till parken. Parkens inträdesavgifter är vanligtvis cirka 20 USD per fordon. Vissa kan vara så låga som $5 medan andra kan vara så höga som $35. Några parker ändrar priser baserat på säsong.

Alla aktuella entréavgifter till nationalparker hittar du här här. Om du ofta kommer på att du campar i nationalparker, kanske du vill titta på ett pass för flera parker. Dessa pass, som America the Beautiful Pass, ger dig tillgång till alla nationalparker och nationalmarker över hela landet mot en engångsavgift.

https://www.youtube.com/watch?v=ZD1yvbBQWmE

Några av USA:s bästa nationalparkscampingar och deras priser

Denali National Park Alaska

Alaska har oöverträffad majestätisk skönhet. Denali National Park är inget undantag. Nationalparken har sex campingplatser. Kostnaden varierar från $12 per natt till $27.

På vintern (slutet av september till början av maj) är camping gratis.

 • Hawaii vulkaner

Hawai’i Volcanoes National Park är en annan otämjd naturlig skönhet. Denna nationalpark är hem för endast två campingplatser. En campingplats kostar $10 per natt medan den andra kostar $15 per natt. Det finns tältcamping eller möjlighet till rustik stuga. Det finns inga camping- eller elanslutningar för husbilar.

 • Great Smoky Mountains National Park

The Great Smoky Mountains är en populär nationalpark i Lower 48. Den har en mängd olika campingplatser i hela North Carolina och Tennessee. Det är den mest besökta campingplatsen i USA.

Denna nationalpark har backcountry, front country, gruppcampingplatser och hästläger. Backcountry-platserna kan endast nås genom vandring, vilket är anledningen till att de endast är för backpackers. Platserna i förlandet ligger inom de utvecklade campingplatserna.

Backcountry camping kräver tillstånd. Frontcountry campingplatser varierar i pris, men ligger vanligtvis mellan $15 och $30. Elkmont är kanske den mest populära, med 200 tält- och/eller husbilsplatser strax utanför Gatlinburg. En campingplats kostar $27 per natt.

 • Yellowstone nationalpark

Den välkända och alltid populära Yellowstone har tolv campingplatser och mer än 2000 campingplatser. Endast fem av dem tar emot reservationer. Den ena är ett husbilsområde, medan resten är blandat eller endast tält.

Priserna varierar från $15 per natt till $32 per natt. Vissa har dusch, tvätt och toalett, medan andra har praktiskt taget ingenting. En handfull av dem tar emot reservationer, de återstående först till kvarn-platserna är fulla sena morgonen de flesta dagar.

 • Grand Canyon National Park

Som du kan föreställa dig är Grand Canyon en mycket populär turistattraktion. Grand Canyon National Park har fyra campingplatser, varav en är en husbilspark med full koppling. De ligger runt Grand Canyons kanter.

  Är barnsängar bra för vintercamping? + Tips för camping i vintersäng

South Rim, i Arizona, är populärt och lätt att ta sig till. North Rim, på Utah-sidan, besöks endast av 10 % av resenärerna eftersom det är svårt att ta sig fram. Priserna är $25 per natt respektive $18 per natt. Trailer village är $18 per natt.

 • Zions nationalpark

Även känd för kanjoner och klippformationer är Zion National Park. Denna nationalpark i Utah har tre campingplatser. Camping är mycket populärt, eftersom de flesta campingplatser fylls på mitt på morgonen och är helt fulla varje kväll från mitten av mars till slutet av november.

De är en blandning av bokningar, som kan göras upp till sex månader i förväg, enligt först till kvarn-principen. Gruppcamping kostar $50 per natt. Tältcampingplatser kostar $20 per natt och full hookup campingplatser är $30 per natt.

 • Camping Olympic National Park

Olympic National Park Campground i Washington har en attraktiv blandning av strandcampingar vid havet och campingplatser i kraftigt trädbevuxna skogar. Det finns totalt fjorton campingplatser.

Kostnaderna per natt varierar per typ av camping. Fulla anslutningar kostar $22 till $25 per natt. Andra campingplatser kostar runt $10 till $15 per natt. Gruppcampingplatser är dyrast för 40 USD per natt, medan en av campingplatserna endast är gratis.

 • St Croix National Scenic River Road

Vissa nationalparker är mycket prisvärda. Wisconsin är hem för St. Croix National Scenic Riverway. Inga avgifter tillkommer för användning av landningar, campingplatser och andra faciliteter på federala marker inom Riverway-gränsen.

 • Niobrara National Scenic River Nebraska

Vissa nationalparker har campingplatser men samarbetar med andra enheter. Det är här det kan bli lite svårt att bestämma campingpriser och regler.

För Niobrara tillkommer inga nationalparksavgifter. Detta beror på att de äger och förvaltar floden. Campingen de erbjuder är på en camping som drivs av State Park. Ändå är det mycket budgetvänligt till 6 dollar per natt.

Det är alltid en bra idé att kontrollera var du planerar att bo innan du ger dig ut. Även om campingen är först till kvarn som gäller, vill du fortfarande göra din research.

De flesta campingplatser som anges på nationalparkens webbplats visar inte bara priser, utan också hur snabbt campingplatserna fylls upp. Vissa är mycket detaljerade och anger den exakta tiden på dagen innan när de nådde maximal beläggning.

Campingplatser i nationalparker placerar dig mitt i händelsernas centrum. De är vanligtvis belägna i hjärtat av vackra natursköna platser. Se till att göra din forskning först för att se till att du kan få tag på en fantastisk campingplats.

Tips för att campa i en nationalpark

 1. Att vara flexibel

Reglerna och reglerna för campingplatser i nationalparken varierar från park till. Det finns en mängd olika regler för att säkra en plats på en campingplats i en nationalpark. Se till att noggrant undersöka din valda park innan du dyker upp.

Om du kan boka är det en bra idé att göra det. Detta gäller särskilt om du har en husbil eller en installation som kräver anslutningar. Dessutom, om du reser med små barn, skulle det inte vara bra att köra från plats till plats och leta efter ett ställe att bo.

Men även de bästa avsikterna kan gå fel. Ibland kan campingplatser utanför allfartsvägarna blockeras av vatten, lera eller nedfallna träd, vilket tvingar dig att leta någon annanstans. Under högsäsong är det inte ovanligt att först till kvarn campingplatser är fulla.

Försök att vara flexibel. Och kom ihåg, till slut hamnar du i naturen och njuter av Moder Jord!

 1. Känn till och följ reglerna och föreskrifterna

Vissa campingplatser i nationalparker tillåter inte husdjur. Andra låter dig bara köra din generator under en viss tid på dygnet. Vissa campingplatser tillåter inte tält, bara husbilar, medan andra tillåter motsatsen.

  7 sätt att göra din lägerstol varmare

Det är viktigt att känna till reglerna i förväg och hålla sig till dem när du väl är i parken. En snabb sökning online kan vanligtvis ge dig all information du behöver veta om din campingplats. När du väl anländer kommer det sannolikt att finnas en bemannad vaktstation för att guida dig och svara på dina frågor.

 1. Var redo

När det gäller när du kan använda din generator, var beredd på att inte ha någon el eller rinnande vatten. Om din camping har generatorregler kan det ibland hända att du campar torrt.

Dessutom, på grund av läget för många campingplatser i nationalparker, kanske vissa inte har alla typer av anslutning tillgängliga. Nationalparker är kända för sin natursköna skönhet, och parkvakter tänker behålla det så, därav den ibland robusta upplevelsen.

 1. Håll en snygg sajt

Nationalparker bebor några av de vackraste landskapen i landet. De är natursköna, orörda och naturliga underverk. För att behålla dem så bör du alltid sträva efter att inte lämna några spår.

Det betyder att oavsett hur (tält, husvagn, husbil) eller var (campar, spridning, backcountry) du campar, måste du alltid städa upp. Kassera sopor och sopor på rätt sätt. Om du inte har någonstans att slänga den, ta den med dig.

Att vara hygienisk när det kommer till mat är också viktigt. Var beredd på att se massor av vilda djur. Och ibland hantera vilda djur som kan komma på nära håll.

Björnar och andra djur letar efter mat. När du är i björnens territorium bör du förvara din mat i en förseglad björnlåda, hissa upp den i ett träd eller använda en björnstång. Även när det inte finns några björnar i närheten kan du avskräcka djurintrångare genom att förvara och förvara din mat och ditt husdjurs mat på rätt sätt.

Även ditt skräp, skräp, diskvatten och matlagningskläder kan locka djur. Håll din campingplats så snygg som möjligt och vidta åtgärder för att ta bort lukter eller håll dem så långt borta från din campingplats som möjligt.

Att hålla din campingplats ren hjälper till att hålla din naturliga miljö frisk och vacker samtidigt som du skyddar och gynnar djurlivet!

 1. Se upp för vägavstängningar

Slutligen, se upp för vägavstängningar. Nationalparker i USA täcker mer än 84 miljoner hektar. Det är mycket utrymme. Det är ett stort område att underhålla och patrullera.

På grund av nationalparkernas natursköna läge, deras otämjda natur och deras stora storlek, kan du ibland stöta på en avstängd väg. Detta kan bero på naturliga orsaker, som jordskred eller dåligt väder, eller helt enkelt underhåll.

Du måste vara beredd att vända och hitta en annan väg. Att veta hur man svänger i ett trångt utrymme är viktigt om du har en husbil eller släp. Det kan också vara bra att veta hur man läser en karta och följer omvägar.

Ibland kan det vara tidskrävande att hitta en annan väg. Kom i så fall ihåg regel nummer ett, var flexibel!

Oavsett om du backpackar, campar i ett tält eller bor i en husbil så finns det en campingplats i nationalparken för alla. Du kommer att bli förvånad över att upptäcka att vissa priser är mycket överkomliga. Många campingplatser erbjuder en mängd olika campingtyper, till exempel backcountry eller front country, så att du kan hitta en campingplats som passar din smak och budget.

Eftersom nationalparker innehåller några av landets vackraste sevärdheter, djurliv och platser att slå upp ett tält på, kommer du inte att bli besviken om du väljer en campingplats i en nationalpark.

Fler artiklar du kommer att älska

11 av de bästa campingplatserna i Yosemite National Park

11 bästa campingplatser i Yellowstone National Park