Kommer Washi Tape att fästa på väggar, plast, trä och 12 till

Washi-tejpen kan tas bort och ibland till och med återanvändas på grund av dess ”lågklibbiga” lim. Det kan vara en bra funktion, men det väcker också frågan: vad kommer (eller kommer inte) washi-tejpen att fastna på?

Jag var inte säker på vad jag skulle förvänta mig av washi-tejp om jag klistrade fast den på trä, papper, glas, kork, etc. Så jag bestämde mig för att testa washi-tejpen.

Jag samlade ihop ett gäng hushållsartiklar och ett par rullar washitejp, och jag försökte fästa washitejpen på allt jag hade samlat ihop.

I det här blogginlägget hittar du ett foto och mitt svar på frågan ”kommer washi-tejpen att fästa vid _____” för vart och ett av nedanstående föremål:

 1. Väggar
 2. Plast
 3. Trä
 4. Glas
 5. Metall
 6. Tyg / kläder
 7. Whiteboards / Dry Erase Boards
 8. Korkskivor
 9. känt
 10. Själv (t.ex. Washi Tape)
 11. Läder
 12. Tegel
 13. Papper
 14. Hud
 15. Frigolit

1. Kommer Washi-tejp att fästa på väggar

Washi-tejp kommer definitivt att fästa på väggarna. Vi har använt washitejp för att hänga upp några lätta pappersskisser på våra väggar, och de har hängt i över en månad.

Om du bor i en hyresrätt, eller om du är rädd för att lämna märken, kan du tänka dig för en extra gång innan du använder washi-tejp på dina väggar.

Jag vet att alla annonser säger att washi-tejp inte lämnar några märken, men enligt min erfarenhet lämnar det efter sig ett litet märke från limmet om du lämnar det på väggen tillräckligt länge (det kan också bero på vilket märke du använder) ).

Exakt hur lång tid som är ”för lång” kommer att variera, men under en timme verkar inte lämna några spår, och över en månad verkar lämna ett spår.

2. Kommer Washi-tejpen att fästa på plast

Washi-tejp fäster väldigt bra på plast. Jag testade detta med en plastflaska, och den släta ytan på plasten gör det riktigt enkelt att fästa en bit washitejp.

Från och med detta ögonblick har min testbit av washi-tejp legat på flaskan i över en timme och visar inga tecken på att lossna.

Detta är logiskt för mig, intuitivt, och det verkar som att washitejp gör sig riktigt bra med plana icke-porösa ytor. Nu ska vi se om det kommer att fungera med trä.

3. Kommer Washi-tejpen att fästa i trä

Washi-tejp fastnar på färdiga träytor. Jag testade till exempel detta på mina färdiga träskåp, och washitejpen satte sig riktigt bra. Men om du försökte fästa washi-tejp på riktigt grovt (eller oavslutat) trä, kanske det inte fäster lika bra.

Personligen kan jag inte komma på någon anledning till att du skulle använda washitejp på obearbetat trä. Så, om vi bara fokuserar på färdigt trä (som mina skåp på bilden ovan), så tror jag att det är säkert att säga att washi-tejp HAR fastnar på trä.

Se även  Så här målar du din möbel svart: en steg-för-steg-guide

4. Kommer Washi-tejpen att fästa på glas

Washi-tejp kommer att fastna på glaset. Jag testade detta med en vanlig glasburk, och det verkar fungera utmärkt. Om du tänker dekorera lite med washitejp så borde det fungera riktigt bra på glas.

Av nyfikenhet testade jag också att klistra en bit washitejp på vår spegel, och det fungerade där också. Det lämnade några klisterfläckar när jag tog bort det, men det verkade som om det skulle vara lätt att rengöra från spegeln.

Så om du funderar på att göra något snällt, kanske lämna ett uppmuntrande/roligt meddelande på din spegel till din rumskamrat eller make med washi-tejp. Varför inte? Du kan göra deras dag.

5. Kommer Washi Tape att fastna på metall

Washi-tejp kommer att fastna på metall. Jag testade detta på min brödrost, som har metallbeklädnad. Metallen är slät vilket gjorde det lätt för washitejpen att fästa. Det kan vara svårare att fästa washitejp på metall som är strukturerad eller rostig.

Jag är osäker på om det är skillnad med olika typer av metall (t.ex. stål vs aluminium etc.). Jag skulle dock förvänta mig att washi-tejpen skulle fungera på liknande sätt på alla normala metalltyper, så länge ytfinishen är konsekvent.

6. Kommer Washi-tejpen att fästa på tyg/kläder

Washi-tejp kommer att fastna på tyg eller kläder, men det kanske inte sitter fast särskilt länge. För att testa detta fäste jag en bit washitejp på en skjorta med knappar gjord av en blandning av bomull och polyester. Washitejpen fastnade visserligen på tröjan, men ändarna på tejpen började snabbt lossna något.

Efter en timme är tejpen fortfarande fäst på tyget. Jag har dock inte så mycket förtroende för att den kommer att sitta kvar där under lång tid, speciellt om skjortan är sliten eller tyget på annat sätt flyttas runt för att skaka på tejpen.

7. Kommer Washi Tape att fästa på whiteboards

Washi-tejp kommer att fästa på torrraderingsbrädor (t.ex. whitboards). Jag testade detta på whiteboardtavlan på mitt kontor, och washitejpen satte sig riktigt ordentligt. Den har suttit fast i över en timme nu och jag förväntar mig att den skulle sitta kvar väldigt länge om jag lämnade den där.

Jag tycker att denna användning av washitejp är riktigt cool. Jag har till och med hört talas om lärare som använder washi-tejp på sina klassrumstavlor (jag kommer inte ihåg om det var en whiteboard eller svarta tavla).

Jag är inte själv lärare, men jag skulle kunna tänka mig att använda den för att lyfta fram viktiga ämnen på tavlan, eller för att lägga till lite färg på tavlans konstverk.

Se även  Hur du gör dina stolar högre: 9 enkla DIY-metoder

8. Kommer Washi-tejpen att fästa på korkbrädor

Washi-tejp kommer att fastna på kork eller korkbrädor. Detta kan tyckas förvånande eftersom kork är så porös och ojämn. Men efter att ha hängt en bit washi-tejp på min kontorskorkskiva verkar det fungera ganska bra.

Jag är inte säker på vad du använder din korktavla till, men jag tror att washi-tejp kan vara ett fenomenalt organisatoriskt verktyg för en korkskiva. Till skillnad från whiteboardtavlor kan du inte bara rita linjer och rutor på en korktavla.

Så det kan vara lite knepigt att organisera olika saker på en enda korktavla. Men med lite washitejp kan du enkelt skapa sektioner, lådor och linjer.

9. Kommer Washi-tejpen att fästa vid filt

Washi-tejp fäster visserligen på filt, men det fäster inte särskilt bra. Jag testade detta genom att fästa en bit washitejp på en filthatt. Den fastnade i filthatten och efter en timme sitter den fortfarande fast. Ändarna har dock redan börjat lossna lite, så tejpen kanske inte sitter fast under lång tid.

Om du undrar över bilden, ja, det är en tomtehatt med klockor på. Döm mig inte.

10. Kommer Washi-tejpen att fastna i sig själv

Washi-tejp kommer att fästa på sig själv (t.ex. annan washitejp) ganska bra. Jag testade detta genom att fästa en smal remsa washitejp, på en bred remsa washitejp, och det fungerade utmärkt. Genom att använda några komplementfärger/designer kan du skapa något riktigt coolt genom att kombinera olika typer av washitejp.

När du tittar på bilden ovan, var barmhärtig. Jag ville bara testa limmet, så jag tog mig inte tid att hitta två typer av washitejp som skulle passa bra ihop.

11. Kommer Washi-tejpen att fästa på läder

Washi-tejp fastnar på läder. Jag testade detta med en brun läderväska. Om du använder läder som har en ovanlig finish kan du råka ut för problem, men för vanliga läderytor bör washitejp fästa bra.

Det kan finnas flera potentiella tillämpningar av detta, men här är ett par som kom att tänka på för mig. För det första, om du gillar att pyssla med läder, kanske du kan använda washitejp för att dekorera insidan av en läderplånbok eller handväska?

En annan idé var att dekorera sneakers. Även om jag inte är säker på att det räknas, för jag tror att de flesta sneakers är gjorda av icke-lädermaterial nu för tiden. Den här skulle vara intressant, men jag är inte heller säker på hur länge den skulle hålla, speciellt om du får dina skor blöta.

Se även  Hur smakar zucchini? [Answered]

12. Kommer Washi-tejpen att fästa vid tegelsten

Washi-tejp kommer att fastna på tegel, även om det är grovt eller exponerat. Jag testade detta på en utomhusvägg, och det har suttit fast i över en timme. Men du kommer förmodligen inte att vilja använda washitejp på ytor utomhus, eftersom den är gjord av papper och kommer förmodligen inte att överleva väder och vind.

Den här förvånade mig. Eftersom tegel är väldigt grovt, och ofta dammigt, tänkte jag att det kanske inte fastnar på tegel. Jag använde till och med grovt utomhustegel, och det satt fortfarande riktigt bra.

13. Kommer Washi-tejpen att fästa på papper

Washi-tejp fäster bra på papper. Om du sysslar med hantverk, scrapbooking, eller till och med om du bara vill piffa upp ett brev, så kommer washitejp att göra jobbet bra.

Av alla ytor jag testade tycker jag att papper är en av (om inte DET) lättaste för washitejp att fästa på.

14. Kommer Washi-tejpen att fästa på huden

Washi-tejp kommer att fästa på huden ett tag, men det fäster inte särskilt bra. Jag testade detta på insidan av armen, och washitejpen fastnade. Ändarna började dock rulla sig strax efter att jag fäste washitejpen.

Jag har haft tejpen på armen i ungefär två timmar nu, men jag har ofta tryckt ner ändarna på tejpen igen. Jag ska faktiskt sluta skriva en sekund för att ta av det, jag gillar inte känslan.

15. Kommer Washi-tejpen att fästa på frigolit

Washi-tejp kommer att fästa bra på frigolit. Jag skulle förvänta mig att washitejp skulle kunna sitta fast på frigolit under mycket lång tid, såvida det inte ofta gnuggas, borstas osv.

Jag testade detta med en äggkartong i frigolit, och det fungerade utmärkt. Jag kunde se ett argument föras för att washitejp inte skulle fästa lika bra på något som en frigolitkopp eller kylare, eftersom ytan är något strävare.

Men med tanke på alla tester jag har gjort idag misstänker jag att washitejpen fortfarande skulle fästa bra på de där frigolitytorna.

Relaterade frågor

Kommer washi-tejp att skada väggar?

Washi-tejp skadar vanligtvis inte väggar genom att flisa färgen. Men washitejp kan lämna små rader av limrester, beroende på vilket märke du använder och hur länge det sitter fast. Washi-tejp kan också skapa linjer under tejpen på väggar som får direkt solljus.

Ska du fodra dina köksskåp?

Du bör använda hyllfoder i dina köksskåp och skåp. Hyllfoder kan förhindra att dina kastruller och stekpannor repar upp insidan av skåpen. Ännu viktigare, det är också lätt att installera och rengöra, vilket kan hjälpa dig att få ett mer hygieniskt kök.

Lämna en kommentar