Kommer vinäger att ta bort lukt från husdjursurin?

Det är roligt att leka med ditt husdjur i huset tills det kissar på fel ställe. Husdjursurin innehåller ammoniak som kan stinka upp hela huset, speciellt om du inte städar upp det snart. Lyckligtvis finns det några lättillgängliga produkter som vinäger som du kan använda för att eliminera den skarpa lukten av husdjursurin.

Vinäger hjälper till att ta bort lukten av husdjursurin. Det kommer att neutralisera lukten och fläckarna och lämnar luften frisk utan att bleka färgen på ytan du rengör. Mängden vinäger du använder för att ta bort lukten bestäms av omfattningen av lukten av husdjursurin.

Rengöring av husdjursurinlukt är det bästa sättet att kontrollera att lukten inte sprids till andra delar av huset. Därför bör du veta hur du ska agera snabbt när du använder vinäger, bland de andra produkterna, för att ta bort husdjurslukten. Fortsätt läsa för mer information om detta.

Steg för rengöring av husdjursurinlukt med vinäger

Som nämnts tidigare neutraliserar ättika husdjursurinlukt och är en idealisk rengöringslösning när ett husdjurs urinolycka inträffar. Med rätt material och steg kommer du att eliminera urinlukten innan det blir ett besvär. Stegen att följa är:

1. Torka husdjursurinen

Om husdjuret precis har kissat är det första du bör göra att torka urinen.

  1. Använd en pappershandduk och torka över urinen för att torka den.
  2. Undvik att gnugga över urinen eftersom detta kommer att sprida den till andra områden, vilket gör det svårare för dig att rengöra den.
  3. Skaffa en ny pappershandduk för att ersätta den du använder om den inte längre suger upp urinen.
  4. Fortsätt processen tills den är torr och bara en fläck är kvar.
Se även  Hur man får hundkissa ur trägolv

2. Använd vinägern

Du behöver en vinägerlösning för att avlägsna husdjursurinen.

  1. Skaffa ett handfat eller en flaska där du ska bilda lösningen.
  2. Blanda vatten och vinäger för att utveckla en lösning med 50 % vatten och 50 % vinäger.
  3. När lösningen är klar, blötlägg det urinfläckade området med det.

Att blötlägga vinägern hjälper till att lyfta fläcken från ytan. Dessutom neutraliserar vinäger ammoniaken i husdjursurin, vilket eliminerar lukten.

Efter blötläggning av vinäger i det färgade området bör du rengöra området noggrant. Noggrann rengöring hjälper till att se till att du eliminerar eventuell husdjursurin.

Ta lite tid i denna process för att se till att du inte lämnar kvar några urinfläckar, annars måste du göra om processen. Om urinen luktar för mycket, låt vinägerkoncentrationen vara högre än vattenkoncentrationen.

3. Häll lite bakpulver

Efter rengöring, häll lite bakpulver på fläcken och gör detta när den fortfarande är blöt. Om det har börjat torka kan du tillsätta lite vinägerlösning i bakpulver och blanda. Det är också bra att gnugga bakpulver för att säkerställa att det kommer djupt in i ytan.

När det brusar, lyfter det eventuell kvarvarande fläck och lukt. Låt bakpulver stå tills det torkar. Tiden det tar att torka beror på hur mycket vinägerlösning du använde. När det är torrt, rengör bakpulver från ytan, och det blir då så gott som nytt.

Den här YouTube-videon nedan förklarar hur du kan använda vinäger och bakpulver för att ta bort urinfläckar och lukt från husdjur:

Hur hindrar du ditt husdjur från att kissa på fel ställe?

Så mycket som det är lätt att rengöra husdjursurin med ättika, är detta inte ett jobb som du vill fortsätta göra varje dag. Eftersom att eliminera husdjuret inte är lösningen, är den bästa lösningen att hålla ditt husdjur borta från att kissa på fel ställe. Några av sätten genom vilka du kan göra detta är:

  • Träna ditt husdjur. Om ditt husdjur fortfarande är ungt och kissar på fel ställe är det ett tecken på att det finns ett behov av träning. Om han är ett äldre husdjur kan du behöva träna om och lära honom igen var han ska kissa.
  • Prata med en veterinär. I vissa fall kan ditt husdjur kissa på fel ställe på grund av ett medicinskt problem. Därför, om ditt husdjur vanligtvis kissar på rätt ställe men sedan plötsligt förändrades, besök en veterinär för att kontrollera om allt är bra. Ditt husdjur kan ha ett medicinskt problem, till exempel en infekterad urinblåsa.
  • Håll utkik efter tecken på att ditt husdjur är på väg att kissa. De flesta husdjur som hundar har några tecken som säger att han är på väg att kissa. Till exempel börjar han sniffa på golvet eller spänna på benen. När du inser dessa och andra tecken som ditt husdjur kan ha, skicka ut honom och se till att han stannar där tills han kissar. Här är en YouTube-video som förklarar andra tecken på att ditt husdjur är på väg att kissa:
Se även  Vad du ska göra om din katt har loppor – guide och behandlingar

Slutsats

Att eliminera lukten av husdjursurin är en av de mörka sidan av djurägande som de flesta husdjursägare hatar. Lyckligtvis är det möjligt att utrota doften med hjälp av lättillgängliga produkter som vinäger. Det är också möjligt att träna ditt husdjur att kissa på rätt ställe för att eliminera den hemska urinlukten i ditt hus.

Lämna en kommentar