Kommer möss att tugga genom ett tält?

En av de bästa anledningarna till att stanna i ett tält är att undvika möss, men är tält verkligen mussäkra? Möss gnager i ryggsäckar hela tiden för att få mat. Det verkar som om de helt enkelt kan tugga genom sidorna av ett tält för att komma till mat och bomaterial. Tuggar möss genom ett tält?

Ja, möss tuggar genom ett tält, men det finns sätt att göra ditt tält mindre attraktivt. Ät inte i ditt tält och se till att tältet har ett fast golv. Disktrasor och malpåse utspridda runt ditt tält bör hålla möss på avstånd på kort sikt, men de kan fortfarande tugga sig in för mat.

Så, om möss kan tugga genom ett tält, hur håller du dem borta från din campingutrustning? Jag ska gå igenom några enkla sätt att skydda dina saker från hungriga gnagare.

Kan möss tugga genom ett tält?

Av alla djur i Nordamerika är möss och andra gnagare den överlägset största olägenheten för campare. Gnagare kan orsaka förödelse på din utrustning. De tuggar sig igenom tältväggar, river ryggsäckar, rotar igenom din mat och strimlar kläder till sängkläder.

Det finns två tillfällen då du kommer att behöva hantera möss som tuggar genom dina tältväggar. Du har mat i tältet de vill gå till, eller tälten i förråd och de använder det som bomaterial.

Att förvara ett tält utan möss är ganska enkelt. Förvara bara all din campingutrustning i en stor plastförvaringslåda så att möss inte kan komma in i den. Dessutom är den skyddad mot vattenskador som kan orsaka mögel och mögel. Du måste lära dig att mussäkra din campingplats och ta bort all mat på fältet.

Möss är snabba att gnaga genom tältväggar om du inte är försiktig. Det finns ingen enkel lösning för att hålla dem borta från ditt tält. Försök att förvara all din mat och all lukt utanför tältet och i en gnagarsäker behållare. Jag använder en 3-stegslösning för att skydda mina väskor från gnagare.

  1. Luktsäker väska: Förvara mat och andra doftande föremål i en luktsäker plastpåse. Jag gillar verkligen OPSAK Luktfria förvaringspåsar. De är lukt- och vattentäta, så du behöver inte oroa dig för att fukt förstör maten.
  2. Torr påse: Se till att använda någon sorts torrpåse för att hålla allt torrt från regn och morgondagg. De OPSAK väskor fungerar även som torrpåse, men du kan behöva en separat påse om du använder billigare luktbeständiga påsar.
  3. Gnagarväska i stålnät: Gå med en gnagartålig väska (min favorit) gjord av ett stickat nätmaterial i rostfritt stål. Gnagare kan inte tugga genom mesh och den är flexibel, så den är mycket lättare att bära än en traditionell björnburk. Om du inte behöver oroa dig för att bära utrustning kan du förvara all mat i en låsbar kylbox utanför tältet. Du kan stöta på tvättbjörnsproblem om kylboxen inte låser sig.
  Kan jag ha vandringskängor i snön?

Lämna inga doftande föremål i ditt tält

Lämna aldrig mat, avfall och andra luktande produkter i ditt tält. Aggressiva ekorrar och jordekorrar kommer att vara ditt största bekymmer under dagen. Du kommer att behöva ta itu med andra djur som kommer för att föda på natten. Så var ska jag förvara min mat?

  • Dag: Förvara all din mat säker i en kylare, bil eller i någon sorts gnagarsäker väska om du backpackar. Lämna aldrig mat utan tillsyn i ditt tält. Den ska alltid vara vid din sida. Ta med den på promenader eller lås in maten i bilen om den står parkerad i närheten.
  • Natt: Bilcampare bör förvara mat i en låst björnlåda eller i en bil så att djur inte kan ta sig till den. Backpackers bör ha en gnagarsäker björnbox eller hänga gnagar-/luktsäkra påsar. Sov inte med maten i ditt tält. Du kan komma ansikte mot ansikte med en inte så vänlig djurbesökare.

Gnagarsäkra påsar

Har du någonsin sett en ekorre försöka ta sig in i en fågelmatare? De är listiga små djur som kan komma in i vad som helst. En traditionell luktsäker påse i torr påse räcker inte om det är många gnagare runt omkring. Du måste hämta en gnagarsäker nätpåse (fungerar även som en hängande björnpåse).

Jag tog en RATSACK Bear Bag för några år sedan och jag gillar det verkligen. Den finns i olika storlekar och är gjord av rostfritt stålnät för att hålla ute gnagare och andra smådjur. Jag rekommenderar att du kopplar ihop den med en luktbeständig påse (min favorit) så att du inte av misstag lockar djur till lägret. Gnagare kanske inte kan få din mat, men de bär fortfarande på sjukdomar, så du vill inte att de ska springa runt.

  Kan jag flyga med campingbränsle?

Björnburkar och kylare håller möss ute, men de är besvärliga

Björnburkar och vanliga gamla kylare håller också möss ute, men de är lite jobbiga att bära. Björnburkar kan fästas på din ryggsäck, men kylare är nästan omöjliga att bära när du backpackar. Den är för stor och tung för att bära en kylbox hur långt som helst.

Det finns tid och plats för björnbussar. Självklart är en björnbuss en bra idé om du är i ett tillstånd med många björnobservationer. Björnar blir smartare och de har lärt sig hur man tar sig till björnpåsar. De skar av påsarna och bar bort dem för senare. Det är då du behöver förvara all mat och doftartiklar i en björnburk och hålla dem borta från lägret.

Möss kommer ut på natten

Ekorrar kan plåga dig under dagen, men möss blir dåliga när solen går ner. Jag har varit på gamla campingplatser där träden är helt överfulla av möss och råttor. Grenarna skulle till och med börja skaka när gnagarna vågade sig ut i natten.

Då måste du oroa dig för möss som gnager genom dina tältväggar. Du kan sova bredvid dem och de kommer att tugga igenom din packning för att komma till maten. Det finns inte mycket du kan göra förutom att förvara den utanför tältet i gnagar-/luktsäkra påsar.

Mata inte djuren!

Mata inte djuren! Det spelar ingen roll om det är en söt fluffig ekorre eller en skygg hjort. Att kasta mat runt din campingplats kommer att ta med sig oönskade gnagare, tvättbjörnar och gud vet vad mer.

  Vad betyder betyg för klass A, AA, AAA och B campingplatser?

Du hjälper inte djuren genom att mata dem. De börjar bli beroende av människor för mat, vilket äventyrar allas hälsa och säkerhet. Vem vet vilken typ av sjukdom och vänlig liten ekorre kan bära på (tänk böldpest).

Att regelbundet mata djur i statliga parker resulterar nästan alltid i att de förstörs. De blir för aggressiva och parkvakterna måste ta itu med dem.

Lämna inte utrustningen utan tillsyn

Tänk inte ens på att lämna dina saker utan uppsikt i ett område som är angripet av möss, ekorrar och andra gnagare. De är snabba små buggare! En mus kan tugga genom väggen i ditt tält och rota igenom din ryggsäck på några minuter.

Ekorrar kan vara väldigt aggressiva! De har knivskarpa tänder och de lyser snabbt. En ekorre kan hacka igenom en tygryggsäck eller nylontält på ett ögonblick. Jag lät en ekorre tugga genom min ryggsäck medan jag skötte brasan bredvid. De är så lömska!

Du kommer inte att tycka att gnagare är så söta när de tuggar igenom dina grejer och rotar i mat.